Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2004-es Panasonic Lejátszók
Ha az antenna átjátszó kábelt kihúzom a TV-ből v. a videóból ez a zavar megszűnik. Egyébként egy kb. 6 éves 72cm-es Philips TV-m van.
Még egy hibára is gondolok. Lehet hogy a video csatorna közel van az egyik tv csatornához. Akkor pedig ezt úgy tudod megszüntetni hogy a video hátulján lévő állítocsavarral arrébb állitod a jelet, és arra hangolod rá a tv-t.
A video csatornát ezen a gépen menüből lehet változtatni, én ki is kapcsoltam úgyhogy szerintem nem ez a gond. Már ha az RF kimeneti jelre gondoltál.
Ha az antenna átjátszó kábelt kihúzom a TV-ből v. a videóból ez a zavar megszűnik. Egyébként egy kb. 6 éves 72cm-es Philips TV-m van.
Még egy hibára is gondolok. Lehet hogy a video csatorna közel van az egyik tv csatornához. Akkor pedig ezt úgy tudod megszüntetni hogy a video hátulján lévő állítocsavarral arrébb állitod a jelet, és arra hangolod rá a tv-t.
Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95
Megint a tipikus földhurok!!!
Nem a kábel okozza, hanem földhurok. Össze van kötve kétt féle módon is a TV meg a Video-DVD kombó. Tegyél az antenna árnyékolása és a dugó háza közé sorosan pár nanós kondit, és a hiba meg fog szűnni
Köszönöm a válaszokat. Összekötőkábelt jó minőségűt vettem tehát valszeg tényleg nem az okozza. Viszont a második felét eltudnád picit jobban magyarázni, hogy megcsináltathassam valakivel. (én sajnos nem értek ezekhez)
Egyébként ez a probléma egy sima videóval miért nem jelentkezik? (mert ugye ott is kétféle módon van összekötve a TV-vel)
-
Vendég
Megint a tipikus földhurok!!!
Nem a kábel okozza, hanem földhurok. Össze van kötve kétt féle módon is a TV meg a Video-DVD kombó. Tegyél az antenna árnyékolása és a dugó háza közé sorosan pár nanós kondit, és a hiba meg fog szűnni
...RGB jobb minőséget eredményez viszont ha arra állítom nekem fakóbb lesz a kép. Ellenben ha S-Videora akkor meg ha a TV AV csatornán van nagyon enyhén remeg a kép, függőleges vonal halad folyamatosan...
Az rgb jel kikerül(het)i a szín beállító fokozatot ezért lehet kevésbé telített mint az általad előtte nézett kép, bizonyos értelemben megszokás kérdése. A s-videó kép hibályát az összekötő kábel gyatra árnyékolása okozza, cseréld jobbra.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Szerintem maradok az S47-esnél. A 27-esnél a Multi Re-Masterrel tud többet, amihez én nem értek, de annyit találtam róla, hogy így jobb a hangzás. Meg lejátsza a DVD-Audio lemezeket, amire jelenleg semmi szükségem, de ha egyszer majd kellene, és nem tudná, akkor nagyon kellene...A Westend Pana boltját hívtam, ahol 30 ezer az S47-es, a lapjukon még 35-öt írnak, úgyhogy eldőlt a dolog.
ebben a(z) (ár)kategoriában a dvd-audionak (eleve csak 2 csatornás ...) nem sok jelentősége van, s ez igaz a re-master funkciora is
kidobott pénz SZVSZ ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Üdv mindnkinek!
Én végül a kombót vettem meg (VP21), szerencsére pont akciós volt hétfőtől (50e) a Video Partnál. Ami egy picit zavaró a videó részével, hogy nem "szereti" a sokszor lejátszott kazikat és az én régi videóm (min. 15 éves SIEMENS) által felvett műsorokat, persze csak némelyiket. Ugrál a kép és nem lehet beállítani. Ugyanezeket a kazettákat a barátnőm olcsóbb, egyszerűbb JVC videója simán lejátsza. Próbaképpen egyébként bevittem ezeket a kazettákat az üzletbe másnap és kipróbáltuk sima különálló Pana videókon, de azok még rosszabbul játszották le. Ezt nem tudom mitől lehet, ennyire érzékeny az olvasófejük?
Lenne viszont egy másik kérdésem. Nem értek hozzá és ezért nem tudom, hogy az AV1 kimenetet S-VIDEO v. RGB-re kell állítanom. Azt olvastam, hogy az RGB jobb minőséget eredményez viszont ha arra állítom nekem fakóbb lesz a kép. Ellenben ha S-Videora akkor meg ha a TV AV csatornán van nagyon enyhén remeg a kép, függőleges vonal halad folyamatosan. (minth szellemképes lenne, de a színek ilyenkor szebbek, élénkebbek) Ha az antenna átjátszó kábelt kihúzom a TV-ből v. a videóból ez a zavar megszűnik. Egyébként egy kb. 6 éves 72cm-es Philips TV-m van.
Szerintem maradok az S47-esnél. A 27-esnél a Multi Re-Masterrel tud többet, amihez én nem értek, de annyit találtam róla, hogy így jobb a hangzás. Meg lejátsza a DVD-Audio lemezeket, amire jelenleg semmi szükségem, de ha egyszer majd kellene, és nem tudná, akkor nagyon kellene...
A Westend Pana boltját hívtam, ahol 30 ezer az S47-es, a lapjukon még 35-öt írnak, úgyhogy eldőlt a dolog. A videónál pedig maradtam a 61-esnél. Szerintem holnap beszerző útra indulok.
A mostani videóm már van vagy 5 éves, és nincs semmi baja, szerintem még elketyegne további tíz évet is, de valamit alakítottak a kábeltévével, és azóta egy-két csatornát nem mindig talál, és így lutri egy időzítéses felvétel. Tévészerelő azt mondta, hogy a jel túl erős/gyenge (már nem emlékszem), ki kellene cserélni benne valamit, de nem érdemes, mert annyi lenne, mint egy olcsóbb új videó. Akkor meg már veszek egy jót. Persze ebben az árkategóriában. Láttam Pana videót 80-ért is, de az nekem teljesen felesleges.
Egyébként nem vagyok egy nagy buherálós típus, annyi kell, hogy fel tudjak venni a tévéből, és a DVD lemezeket le tudjam játszani, bármilyen kompromisszum nélkül.
Jutottál valamire az összehasonlítással?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Ah, most már kapizsgálom.
A végét nem értettem, a külső forrásból...
Pl. van egy 3 scartos teljes bekötésű scart elosztód, ahol az egyik bemenet a másik 2 kimenetre, a kimenet meg a másik két bemenetre rá van kötve. Pl. számítógépről, DVD-ről vagy kameráról veszel fel videóra. Addig nincs is baj, amíg a forrás képét nézed a tévén. De ha közben átkapcsolsz egy tévéadóra, akkor annak a hangja rákeveredik a felvételedre. Én is jártam már így, ezért a tévéből kimenő 2 hangeret kivezettem a kábelből és egy kettős kapcsolót szereltem rájuk. A tévé kimenő hangját használom ugyanis a legritkábban, ezért nem nagy érvágás, ha nincs mindig audió kimenőjel. De elkerülheted az elosztóval való kínlódást, ha van elég csalakozó a készülékeden.
A végét nem értettem, a külső forrásból...
Köszi, megnézem.Anniyra elszántam magam, hogy holnap estére már a tévé alatt akarok látni valamilyen dobozokat.
A videót is nézd meg. Egy biztos, ha nincs 2 scart rajta, akkor venni kell hozzá egy elosztót is, ott meg vagy át kell kapcsolgatnod, vagy ha minden össze van kötve mindennel az elosztóban, akkor a külső forrásból készített felvételre rámegy a tévé hangja is.
Köszi, megnézem.
Anniyra elszántam magam, hogy holnap estére már a tévé alatt akarok látni valamilyen dobozokat.
Sokat segítettél, de engedj meg még egy kérdést.Az S47 miben tud többet, mint az S27, mert 15 ezer forint különbség van közte. Ha csak annyi, hogy az S47-esen van egy plusz gomb, amit én soha az életben nem fogok használni, akkor maradnék inkább a kisebbnél.
Funkcionálisan itt hasonlíthatod össze őket:
www.panasonic-online.hu
Keresd meg az egyiket, majd van összehasonlítási lehetőség, ahol egymás mellett láthatod több készülék funkcióit és csatlakozásait.
Sokat segítettél, de engedj meg még egy kérdést.
Az S47 miben tud többet, mint az S27, mert 15 ezer forint különbség van közte. Ha csak annyi, hogy az S47-esen van egy plusz gomb, amit én soha az életben nem fogok használni, akkor maradnék inkább a kisebbnél.
Tehát a VP21 kombó az az S27-es és a HV50-es videóval egyezik meg? Látod, ennyire nem értek hozzá. Csak kell vennem DVD-t meg videót, és Panasonic lesz az biztos, mert nekem eddig ez a márka nagyon bejött. A VP31-es kombó 65 ezer, tehát majdnem ugyanott vagyok, mintha külön veszem meg.Szóval maradjak a külön megoldásnál? Ebben az árkategóriában S47 és 61EP? De láttam S47 Free-t is. Azt írja, hogy azzal az 1-es régiójú DVD-ket is lehet olvasni. Ha jól sejtem, az az amerikai szabvány, nekem arra meg nincs szükségem, főleg, hogy 10 ezerrel többe kerül.
Te mit ajánlanál?
A külön S47 és HV61 szerintem jó megoldás lesz.
Tehát a VP21 kombó az az S27-es és a HV50-es videóval egyezik meg? Látod, ennyire nem értek hozzá. Csak kell vennem DVD-t meg videót, és Panasonic lesz az biztos, mert nekem eddig ez a márka nagyon bejött. A VP31-es kombó 65 ezer, tehát majdnem ugyanott vagyok, mintha külön veszem meg.
Szóval maradjak a külön megoldásnál? Ebben az árkategóriában S47 és 61EP? De láttam S47 Free-t is. Azt írja, hogy azzal az 1-es régiójú DVD-ket is lehet olvasni. Ha jól sejtem, az az amerikai szabvány, nekem arra meg nincs szükségem, főleg, hogy 10 ezerrel többe kerül.
Te mit ajánlanál?
Köszi a hozzászólásokat.Időközben felmerült egy újabb probléma: az NV-VP21 DVD-videó kombót most 50 ezer forintért lehet megvenni, ami szintén lejátsza a másolt DVD-ket. Ha külön veszem meg az S47-et és az NV-HV61EP videót, akkor az 70 ezer forintba kerül. Ér-e 20 ezer forint többletet az (ami számomra nem kevés), hogy külön van a lejátszó és a videó? Vagy van-e minőségi különbség?
Ha S27-et meg HV50-et veszel együtt, akkor vagy ott, mint az 50 rugós kombóval. De ha jobb készülékeket akarsz, akkor nagyobb kombóhoz hasonlítsd.
Köszi a hozzászólásokat.
Időközben felmerült egy újabb probléma: az NV-VP21 DVD-videó kombót most 50 ezer forintért lehet megvenni, ami szintén lejátsza a másolt DVD-ket. Ha külön veszem meg az S47-et és az NV-HV61EP videót, akkor az 70 ezer forintba kerül. Ér-e 20 ezer forint többletet az (ami számomra nem kevés), hogy külön van a lejátszó és a videó? Vagy van-e minőségi különbség?
Egy ismerősömnek S35-ös van, de azt mondja, hogy nem játszik le neki minden lemezt.Meg videót is vennék, abban az NV-HV61EP-t néztem ki 35 ezerért. Vagy van esetleg jobb ajánlatotok?
Akkor a lemeznek van baja, mert jól megírt nem gagyi lemezeket nagyon szépen olvassa az S35 és az S47 is! A haverod lemeze más játékosban még annyira sem menne.
A HV61-es videó jó választás, ne is keress mást.
Sziasztok!
Panasonic DVD lejátszó vásárlásán gondolkodom, és persze olyan kellene, ami a másolt filmeket is lejátssza. A panasonic-online.hu oldalon találtam S47-est. Erről mi a véleményetek? De van ott egy S47 Free is, ami nem tudom, hogy mivel tud többet, de 10 ezerrel drágább. Egy ismerősömnek S35-ös van, de azt mondja, hogy nem játszik le neki minden lemezt.
Meg videót is vennék, abban az NV-HV61EP-t néztem ki 35 ezerért. Vagy van esetleg jobb ajánlatotok?
A panasonic jó lejátszókat gyárt, jól jársz vele. a Free modell azt jelenti hogy régiófüggetlen azaz nemcsak az R2 (Európa)-ban kiadott lemezeket játssza hanem az összes többit is. Ennek csak akkor van jelentősége ha vannak nem itt kiadott lemezeid. Az hogy az ismerősőd gépe nem játszott le ezt vagy azt kicsit kevés információ, lehet sok oka hogy miért nem ment az adott lemez
TV: Panasonic TX-32PS11 Erősítő: Onkyo TX-SR 501E Front: Celestion F30 Center: Celestion F35C Surround: Celestion F10 mélynyomó: MS 907 DVD: Pioneer DV-2750S Kábelek: Jamo
Sziasztok!
Panasonic DVD lejátszó vásárlásán gondolkodom, és persze olyan kellene, ami a másolt filmeket is lejátssza. A panasonic-online.hu oldalon találtam S47-est. Erről mi a véleményetek? De van ott egy S47 Free is, ami nem tudom, hogy mivel tud többet, de 10 ezerrel drágább. Egy ismerősömnek S35-ös van, de azt mondja, hogy nem játszik le neki minden lemezt.
Meg videót is vennék, abban az NV-HV61EP-t néztem ki 35 ezerért. Vagy van esetleg jobb ajánlatotok?
...Manapság nem szoktak a készülékek elromlani, annyira fejlett a gyártástechnológia, és...
Jó lenne ha a készülékeknek is szólnál
A fejlett gyártástechnológiát a gyártók pedig nem a minőség emelésére hanem a költségek csökkentésére használják -tisztelet a kivételnek.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
És mi van, ha nincs is rendszer, csak egy tévére van rákötve a DVD és a VHS? Nem lehet mindent egy közös elosztóba (AV erősítő) bedugni. A készülékeket nem úgy tervezik, hogy Pistinek csak egy scart meg egy optikai kell, akkor a játékosra nem rakunk mást, mert akkor Pistikén kívül senki nem fogja megvenni. És mi van, ha 1 hónap múlva Pistike mást is rá akar kötni, lecserél mindent? A több csatlakozási lehetőség csak előny. Azért, mert a kedves Vendégnek most a cuccai úgy vannak bekötve, ahogy vannak, nem jelenti azt, hogy másoknál is minden ugyanúgy van és ez egy komplett rendszercseréig változatlan is marad.