Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

A zene elvileg szervesen hozzátartozna az ember lelki életéhez: feloldódna és megnyugvást lelne benne, így vagy úgy. De a hozzászólásokat olvasva erős kételyeim támadnak, hallgatnak-e itt egyesek egyáltalán zenét? ÉS ha igen, az milyen hatással van rájuk, ha egyáltalán? stb., stb.
Nekem tegnap este sikerült    és ahogy visszaolvastam az itteni történéseket, sokkal jobban is jártam.   
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3739

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Viszont most tényleg befejezném az itteni munkásságomat, fáraszt és nagyon méltatlannak érzem, hogy magyarázkodnom kell egy olyan témában, amihez alapjában véve semmi közöm és le is szarja mindenki. Ellenben a blogra összeollózgattam innen-onnan egy bejegyzést, aminek témája az ilyen és ehhez hasonló intellektuális magasröptűséggel megoldott savazás - azok számára, akik esetleg elkövetnék azt a hibát, hogy mernek valamit csinálni.  

Sajnálattal kell megállapítanom ismét, nem tekintesz bennünket egyenrangú beszélgető partnernek, savazásról és retekutcás színvonalról beszéltél velünk kapcsolatban x-edik alkalommal. A sértődöttség ( miért is? mert PQ munkásságát nem tartjuk elég erkölcsösnek, vagy inkább azért mert bennem kétely támadt az írásod esetleg ollózott hitelessége miatt?) nálad sokkal meghatározóbb annál hogy leereszkedj a pórias, csak felhasználói szintünkre, mi többség nem írunk blogot?  

Lehet most nem hiszed, de egyike vagyok annak, aki anyázós hangnemű fórum vitában nem vesz részt, mert ugye nick név mögé bújva bármit megengedhet(ne) a fórumlakó magának. Remélem, elfogadod ezt az álláspontomat.

Ja és írjál nyugodtan a blogodra, bizonyosan olvasni fogják többen innen is, habár nem ez a legjobb hírverés, de ez is azzá vált.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 741

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tollact »

mint látható, egy márka piaci értékét a körülötte lengő image nagyon meghatározza, mondhatni ha jól csinálják, akkor a fanklubb körmeszakadtáig ragaszkodik a márkához, hajlandó érte adni értelmetlenül sok pénzt. Nem kell messzire menni, lényegében ezt látjuk itt a NAIM klubban is, és persze ők jó hang ár/érték aránynak tartják a készülékeit, rendben is van ez így.
Csak ez a márka image durván szétesett az AN esetében, hogy ebben kinek volt nagyobb szerepe, nekünk homály, csak ne lenne igaz amit fülelek is felhozott, sajnos az mutat valamerre.
Mondom én ezt úgy, hogy én is csövet hallgatok, nem is akár milyen fajtát(kat), olyan csöveket amit PQ egészen biztosan nem rakna egyik erősítőjébe, mert nem lenne számára kifizetődő.
Erre megint azt kell, hogy mondjam, mint egy korábbi hozzászólásomban is tettem, hogy nagyon szeretnék egy ilyen megtépázott hírnevű céget, mint az AN. Sőt még akár abban is benne lennék, hogy drága alkatrészekből valami DIY erősítőt vegyek ha lenne rá esély, hogy megközelíti zeneiségben ezt a sokat szidott márkát. De sajnos nem nagyon találkozni ilyennel, egyébként én teljesen megértem hogy sokan hallgatnak efféléket is ,de annak elsősorban anyagi okai vannak szerintem...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

mint látható, egy márka piaci értékét a körülötte lengő image nagyon meghatározza, mondhatni ha jól csinálják, akkor a fanklubb körmeszakadtáig ragaszkodik a márkához, hajlandó érte adni értelmetlenül sok pénzt. Nem kell messzire menni, lényegében ezt látjuk itt a NAIM klubban is, és persze ők jó hang ár/érték aránynak tartják a készülékeit, rendben is van ez így.

Csak ez a márka image durván szétesett az AN esetében, hogy ebben kinek volt nagyobb szerepe, nekünk homály, csak ne lenne igaz amit fülelek is felhozott, sajnos az mutat valamerre.

Mondom én ezt úgy, hogy én is csövet hallgatok, nem is akár milyen fajtát(kat), olyan csöveket amit PQ egészen biztosan nem rakna egyik erősítőjébe, mert nem lenne számára kifizetődő.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Mikor a fikamaneket olvasom, mindig eszembe jut ez az idézet, Surányi Endre Saját gyártmányú törpeautó-jából.

"A szerkezeti részeket aláméreteztem, méghozzá alaposan. Úgy gondoltam, ha valami eltörik, azt majd megerősítem. Ez néhányszor be is következett. Ilyenkor nem kevés gúnyolódást kellett lenyelnem olyan kritikusok részéről, akik életükben semmi újat nem alkottak, de talán egy gyufaszálat sem voltak képesek meghegyezni."

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

realfidelity
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: realfidelity »

Lehet, hogy ehhez gyenge az angolom, de itt érzek némi ellentmondást.

"I often deemed many of Mr. Kondo's products not suitable for wider distribution, much to his considerable chagrin. A fact that undoubtedly contributed to his hostile behaviour during our negotiations in late 1997 and early 1998 and to building his deeply aggrieved attitude later."
"I did what anyone else in my position would do, in order to protect our employees jobs, our customers and our own investment and ANUK’s future, I sued AN-J and PM."
"Mr. Kondo (...) stop (...) slandering and back stabbing ANUK"

Hevenyészet fordításban: "Kondo bosszús, csalódott, szomorú volt, ezért ellenségesen viselkedett az 1997 végi és 1998 eleji üzleti tárgyalásokon. Később tovább mélyült a sértődöttsége." "(PQ) azt tette, amit bárki megtett volna: beperelte a japán AN-t." "Kondo úr, nem rágalmazza és dőfje hátba az AN UK-t."
Kiemelések, szerkesztés tőlem, itt az eredeti:
http://www.audioasylum.com/audio/genera ... 36887.html

Mint látható, nem követtem végig az egész történetet, lévén nem gondolom azt, hogy a történet teljes egészében felderíthető. És azt sem, hogy ez a felhasználókra vagy a vásárlókra tartozna. A dolog nem is ebből indult ki, és szerintem nem is erről szól. Sokkal inkább arról, amiről ez a fórum már elég régóta. Éppen ezért nem írtam ide jó pár éve. És éppen ezért nem fogok többet.  

Az, hogy ki mit gondol, az a magánügye. Lehet valakit szeretni, nem szeretni, így engem is utálhat bárki, szíve joga. Ahhoz már kevésbé, hogy alaptalan infók alapján hazugsággal vádoljon. És itt most nem térnék ki a többi dologra, ahogy arra sem, hogy miként lehet különböző termékekről szóló diskurzust a focidrukkerek színvonalára lehúzni.

Maradjunk az eredeti felvetésnél: a blogon lehozott interjú semmi olyan információt nem tartalmazott, ami akár csak okot adhatott volna arra, hogy a megkérdőjelezzék a hitelességét, ugyanis itt egészen nyilvánvaló, hogy ez a lényeg. Ez natúr trollkodás, semmi más.

Az általad finom iróniával megfogalmazott enyhe provokáció is nagyjából ideértendő. A célja nem az volt, hogy kiderüljön bármi értelmes, ugyanis az senkit nem érdekel. Elolvasod a kérdéses fórumbejegyzést, meghozod a döntésed, és beilleszted a saját elképzelésedbe, pont, léphetünk tovább. Az itt "beszélgető" emebereknek amúgy is halálosan mindegy, hogy mi volt a sztori eredménye, egyik márkát sem vásárolják, ha tennék, akkor pedig nem az alapján döntenének, hogy melyik vezetője a szimpatikusabb. Az egyébként külön nagyon vicces, hogy egy márkával emberek érzelmileg azonosulnak, és az egyiket "igaznak", a másikat "hamisnak" tartják. Egy erősítő nem tartalmaz ideológiát. 

Itt az volt a lényeg, hogy beszivassanak. Így vagy úgy, tök mindegy.

Hátha belefutok még valamibe, amire lehet azt mondani: nézzétek, a "fickó" már megint tévedett, mekkora egy lúzer. Nyalja a seggét egy vállalhatatlan alaknak, meg amúgyis fizetett pr az egész. Ez nem egy intellektuális társalgás, hanem natúr provokáció. Bárki számára nyilvánvaló, hogy nem azért csinálom a blogot, mert hasznom származik belőle, vagy mert fizetnek érte. Az viszont, hogy az érdek nélkül, nem kevés munkával létrejött dolgokba belerúgnak, csak, mert valaki számára nem elég megyőző, tényleg a legalja valaminek. 

Egyébként megkérdeztem, ha nem is Qvortrupot, de két évvel ezelőtt a gyártásért felelős vezetőt egy másik interjúban. Konkrétan azt mondta, hogy Kondo meghalt, így értelmetlen erről nyilatkoznia. Inadekvát, érted: halottról jót vagy semmit.   

Egyébként bárki megcsinálhatja nálam jobban. Felmegy a honlapra, ír egy e-mailt, majd a kész beszélgetést megszerkeszti, és lehozza. Akár itt is. Vagy nyit egy blogot. Három perc az egész. Halál komolyan mondom, hogy érdekelne, legalább egyértelműen kiderülne, mi történt. De van egy tippem, hogy nem fog választ kapni. És itt van a legfontosabb dolog: úgy kritizáltok valamit, hogy nem csináljátok. Nagyon könnyű ám hibát keresni bármiben, csak azt előbbb ugye létre kell hozni. Nekem is menne ám a kukacoskodás, ha erre gerjednék, de valamiért nem gerjedek. Engem inkább az hoz lázba, ha készíthetek három hónapnyi munkával egy interjút, amit senki nem olvas el, hanem inkább arról vitázik, hogy vajon mi történt 1997-től 1999-ig két ember között. Izgalmas logikai bukfenc, hogy ha kamu az egész, akkor honnan lehet megállapítani, hoyg nincs igazam? Azért ez elég freaky, nem? 

Egyébként idemásolnék egy részletet CsontosI-vel készült interjúból. Az Audio Magazin 2001-es számában jelent meg.
"1997 februárjában kezdődött a folyamat, ami két évvel későbbi szétváláshoz vezetett. Én végigkövettem és a magam módján megpróbáltam megakadályozni. 1998 januárjában különböző hongkongi ügyvédek, Kondo és Shibazaki, valamint Qvortrup napokig tárgyaltak nálam. Akkor még úgy tűnt, hogy megegyeznek. De aztán mégsem történt meg."

(...)Kondo nem ismer kompromisszumot, ő azt csinálja, ami a fejében van, és egyáltalán nem érdekli, hogy amit kitalál, az kell-e valakinek vagy sem. Qvortrup viszont két lábbal áll a földön, ő realistább, azt nézi, hogy mi az, ami kommunikálható, vagy reális áron eladható. (...)Qvortrup hozzállása nagyon fontos, Az ő szerepe az volt, hogy a hétközbapi élet nyelvére lefordította Kondot. Ebből a szempontból az ő dolga volt a legnehezebb, mert egy extrém dolgot kellett közérthetővé tenni. Ő tette lehetővé, hogy az emberek olyan hangzásvilágban tudjanak mozogni, amit máskülönben nagyságrendileg nem tudtak volna megközelíteni."

Na most, akkor szegény Csontost is megszivatták, és nem látta jól ezt az egészet, esetleg túlságosan vonzódott Qvortruphoz, hogy egy kicsit kimosdassa. Vagy van még az a verzió, hogy ez az interjú is kamu, abcug Audio Magazin. 

Igen, persze, fúj PQ! Egy gonosz, gazember, aki megkárosított valakit. Nekem inkább úgy tűnik, hogy ember, aki tett is valamit azért, hogy másoknak jó legyen. Persze, ha élne Kondo, vele is megpróbálnék egy interjút készíteni, de nem hinném, hogy erről szívesen beszélne, vélhetően azzal a pénzzel még most is tartozik. 

Amúgy visszakérdeznék: mit gondolsz, ha az ügyvédek nem a bíróságon tárgyalnak, hanem adott esetben valakinél, az mit jelent? Megegyeztek vagy sem? Mert nekem úgy tűnik, hogy végül mindkét márka használja ugyanazt a nevet. Bár lehet, hogy a bíróságokon ez egy szokásos ítélet. Mindesetre megkockáztatnám azt a szcenáriót, hogy a pénzért cserébe Kondo lemondott a cégnévről, majd írt egy fórumbejegyzést csak a miheztartás végett, kinek nagyobb a micsodája.

Viszont most tényleg befejezném az itteni munkásságomat, fáraszt és nagyon méltatlannak érzem, hogy magyarázkodnom kell egy olyan témában, amihez alapjában véve semmi közöm és le is szarja mindenki. Ellenben a blogra összeollózgattam innen-onnan egy bejegyzést, aminek témája az ilyen és ehhez hasonló intellektuális magasröptűséggel megoldott savazás - azok számára, akik esetleg elkövetnék azt a hibát, hogy mernek valamit csinálni.  

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

tessék:
Nyóc átalános!
Gratula neki!

Vendég

Általában a hifiről

Sok éve kutatom a HiFi hobbi körül tapasztalható egészen fura kommunikációs szokásokat és emberi viselkedéseket. Még mindig nem találtam hozzá fogható területet, ahol hobbitársak ennyire ellenségesen viselkednének egymással. Máshol nagy összetartó erőt jelent a közös hobbi és érdeklődési kör. Zenészek, sportolók, modellezők között mozogva semmi olyannal nem találkoztam, mint itt. A gitárosoknál békésen veregetik egymás vállát a Gibson és Fender márka hívei, a bringaversenyek győztese felsőbbrendűség nélkül, bátorítólag elbeszélget a 67. helyezettel, a hajómodellezők és repülősök tisztelettel telve beszélgetnek egymással. A hifisták között bezzeg tombol a megvetés az LP-sek és PC-sek, a csövesek és félvezetősök között, az egyre ritkább publikációkat meg rendre megtámadja néhány hiéna. Kizárólag a politika az, ahol hasonló erők és indulatok törnek felszínre. Miért alakulhatott ki ez a hasonlóság a HiFi és a politika között? Vagy tudtok még olyan területet, ahol hasonló agresszivitás jelenik meg?

Irigylem a türelmedet, mert - ahogy azt a mellékelt ábra mutatja - kell is hozzá. Én csak annyit fűznék ehhez, hogy éppen emiatt megy el az ember kedve attól, hogy maga is jelen legyen és részt vegyen ennek a sajátos rétegnek az életében - akár a legelemibb szinten, e fórumok olvasgatása révén. Legyen szó a komolyzenei ajánlásokról, ahol anélkül folyt nemrég a rosszindulatú beszólogatás, hogy a témában hozzászólásaikkal frissen megjelent fórumtársak vették volna maguknak a fáradtságot, hogy ajánljanak valamit, de bosszantó beszólásaik sorra gyűjtötték be a más zenei témákban aktív felhasználók dicséretét, és még egy ilyen általános témában is néha többet tudni meg a szexuális mássággal kapcsolatos vélekedésekről (még az egyébként megfontolt és higgadt fórumtársaktól is), mint magáról a hifiről. (Csendben kérdezem csak: az kérkedik jobban, aki úton-útfélen hangoztatja homofób nézeteit, vagy az, aki évente egyszer felvonul?)
A zene elvileg szervesen hozzátartozna az ember lelki életéhez: feloldódna és megnyugvást lelne benne, így vagy úgy. De a hozzászólásokat olvasva erős kételyeim támadnak, hallgatnak-e itt egyesek egyáltalán zenét? ÉS ha igen, az milyen hatással van rájuk, ha egyáltalán? stb., stb.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5353

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fülelek »

hogy állíthatsz ilyen csúnya dolgot az audio high-end világ ilyen sikeres üzletemberéről? Tessék tényekkel igazolni, nem pedig vádaskodni ?????
tessék:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Na ez aztán komoly érv.   
Mint amikor a sok számítógép okostojás érvek híjján csak annyit tud, hogy "Bill Gatesnak nincs diplomája".

Ez csak arra utalt, hogy a gyakorta meghibásodó trafók tervezéséhez nem sok köze volt. Egyébként személyes beszélgetésen (az egyik régebbi high end kiállításon) volt alkalmam meggyőződni, hogy valóban igen felszínes ismeretei vannak audio tárgykörben. Amúgy miért kellene érvelnem?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

A csöves erősítők hálózati transzformátora gyakorlatilag mindig meleg, mert folyamatos terhelésnek van kitéve, (cső fűtés és nagy nyugalmi áramú anódkörök), emiatt a rossz méretezés, vagy a nem tökéletes tekercselés hamar megbosszulja magát. 
P.Q.-nak semmilyen felsőfokú végzettsége nincs, audio műszaki szempontból képzetlen, jó fülű  laikus, aki ráérzett, miből és miként lehet jó üzletet facsarni. Az Ongaku és társainak irreális ára nem Kondo miatt történt, hanem market©ing stratégia.      

hogy állíthatsz ilyen csúnya dolgot az audio high-end világ ilyen sikeres üzletemberéről? Tessék tényekkel igazolni, nem pedig vádaskodni ?????

kozolov
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kozolov »

P.Q.-nak semmilyen felsőfokú végzettsége nincs, audio műszaki szempontból képzetlen
Na ez aztán komoly érv.   
Mint amikor a sok számítógép okostojás érvek híjján csak annyit tud, hogy "Bill Gatesnak nincs diplomája".

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

A csöves erősítők hálózati transzformátora gyakorlatilag mindig meleg, mert folyamatos terhelésnek van kitéve, (cső fűtés és nagy nyugalmi áramú anódkörök), emiatt a rossz méretezés, vagy a nem tökéletes tekercselés hamar megbosszulja magát. 
P.Q.-nak semmilyen felsőfokú végzettsége nincs, audio műszaki szempontból képzetlen, jó fülű  laikus, aki ráérzett, miből és miként lehet jó üzletet facsarni. Az Ongaku és társainak irreális ára nem Kondo miatt történt, hanem market©ing stratégia.      

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 741

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tollact »

Mert alul méretezték a magot, huzalt és ezért túlmelegszik, vagy nem impregnálták, és mozog a tekercs, amitől sérül a zománcszigetelés?
Önmagában a sorszigetelés hiánya miatt nem éghet le a trafó.
Ehhez nem értek, de szerintem a trafót eleinte külsőstől vették, pont ez volt állítólag a legjobb hangú....Az egyik hálózati trafó az én OTO-mban is elszállt az igaz
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Az Audio Innovation 300-as erősítő a hálózati trafójában kihagyták a soronkénti szigetelést, így aztán 1-2 év alatt simán leég.Na ennyit a "nagy" tervezőről.
Mert alul méretezték a magot, huzalt és ezért túlmelegszik, vagy nem impregnálták, és mozog a tekercs, amitől sérül a zománcszigetelés?
Önmagában a sorszigetelés hiánya miatt nem éghet le a trafó.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Maradjunk abban, hogy én nagyon boldog lennék, ha az Audio Innovations 300-as vagy 500-as, de akár csak az Alto sorozat az én nevemhez kötődne, és nekem profitálna....
A nagyobbakról most nem is beszélek ( csövesek mérési eredményei meg olyanok amilyenek, mégis sokan vannak akik semmi másra nem cserélnék el).

Az Audio Innovation 300-as erősítő a hálózati trafójában kihagyták a soronkénti szigetelést, így aztán 1-2 év alatt simán leég.Na ennyit a "nagy" tervezőről.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

elektrorudi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Lehet, hogy számodra ez példa értékű és követendő, de én engedelmeddel ezzel nem tudok azonosulni.
Nem azonosulni kell, hanem elnézőnek, elfogadónak lenni olyanokkal, akik egyébként ártalmatlanok vagy egyszerűen betegek.

– Puszillak Szivi!  Hallottam, nagyon jó cuccaid vannak... Kellene nekem 3 pár Martin Logan Summit-X.  Leszállítanád a jövő héten?
– Nem, mert te buzi vagy. 

Ehhh....

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11494
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egyes?
Melyik nem?
Valamennyi jellemzője, hogy először megkopasztja a hívőit, majd vágóhídra küldi a másik vallás híveivel szemben.

Vannak kimondottan békés vallások, amik nevében soha nem indítottak vallási háborút mások ellen, de ezt hadd ne itt beszéljük meg! Egyébként a legagresszívebb vallás az ateizmus. :-)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Lehet, hogy számodra ez példa értékű és követendő, de én engedelmeddel ezzel nem tudok azonosulni.
Nem azonosulásról, hanem tényekről van szó. Az egyéni megítélés és ízlés egy teljesen más kérdés.

Vendég

Általában a hifiről

Igaz, egyes vallások követői valóban így viselkednek.
Egyes?
Melyik nem?
Valamennyi jellemzője, hogy először megkopasztja a hívőit, majd vágóhídra küldi a másik vallás híveivel szemben.

Vendég

Általában a hifiről

Az egyiptomi, görög és a római birodalom elég szépen elvolt úgy, hogy vezetői és polgárai között elfogadott volt a homoszexualitás.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Fapaci, te már megint túlzásokba estél!
...
Akkor most te azt mondod, akkor lehet egyéni véleményem egy cikk kapcsán, ha nekiállok és felkeresem PQ-t személyesen és írok egy ellen cikket, vagy a másik közelítésben felmutatok egy AN nagyságú cégsikert?
Én meg ezt tartom kificamodott álláspontnak.

Bármi lehetséges. A reakcióm lehet túlzó is, de az említett viselkedés nálam mindig kiveri a biztosítékot. Nem azok kedvét kellene elvenni, akik csinálnak valamit. Ennyi.

Szerintem az az igazi kritika, ha csinálsz egy blogot és színvonalasabb, hitelesebb írásokat publikálsz. Sokunkra számíthatsz olvasóként. Véleményezni mindent lehet (én is ezt teszem éppen), a tévedésekre fel lehet hívni a szerző figyelmét, még vitatkozni is lehet vele ezekről, de itt már az "Adjon Isten!" is primitív volt és sajnos a "Fogadj Isten!" is olyan lett, amilyen. Túlbeszéltük.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Te is tudod, hogy most csúsztatsz, hiszen nem az AN-ről alkotott véleményedet kifogásoltam, hanem ahogy nekiestél egy bloggernek, ... ír egy cikket, kifejti a véleményét, azt nyíltan betámadni úgy, hogy mi magunk nem tudunk értékesebbet felmutatni... no ez az igazán kificamodott viselkedés. Persze mindig voltak emberek, akik előre tolták, mások meg húzták vissza a szekeret.

?

Fapaci, te már megint túlzásokba estél!

Ismétlem, a történet annyi volt, hogy egy korábbi szerintem hiteltelen blog cikke alapján megkérdőjeleztem a hitelességét és nem tagadtam a PQ-val készített másik írását, semmi több.
A retekutcázás hangnem nem tőlem indult, nyugodtan olvasd vissza, itt többünket, vagy az összes fórumlakót minősítette, szerinted ez jár egy bloggernek?

Ami azután PQ munkásságáról beindult nem tetszés végképp nem az én kezdeményezésem alapján indult, meg van az már több mint tíz éve nélkülünk is a világsajtóban, fórumokon.

Akkor most te azt mondod, akkor lehet egyéni véleményem egy cikk kapcsán, ha nekiállok és felkeresem PQ-t személyesen és írok egy ellen cikket, vagy a másik közelítésben felmutatok egy AN nagyságú cégsikert?
Én meg ezt tartom kificamodott álláspontnak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

A vallás. Egy-egy valláson belül általában nagy az összetartó erő, de a vallások között ... azt gondolom ezt nem szükséges részletezni, az emberiség történelmét alapvetően meghatározták a vallások és a köztük folyó háborúk. A hifi dettó ugyanez, a baj csak az, hogy a mai hifi kb. a történelmi középkor szintjén tart (de szerencsére nem vérre mennek a csaták).
Igaz, egyes vallások követői valóban így viselkednek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

A fene nagy liberalizmusban a gyerek majd az iskolában eldönti, hogy fiú lesz vagy lány. Na, ez lesz az emberi faj veszte, vagy már az is.
off: Szerintem tévedsz. Az egyiptomi, görög és a római birodalom elég szépen elvolt úgy, hogy vezetői és polgárai között elfogadott volt a homoszexualitás. A mostanában tapasztalható hisztérikus reakció csak modern korunk egyik "vívmánya".

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”