Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11505
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Fapaci, te már megint túlzásokba estél!
...
Akkor most te azt mondod, akkor lehet egyéni véleményem egy cikk kapcsán, ha nekiállok és felkeresem PQ-t személyesen és írok egy ellen cikket, vagy a másik közelítésben felmutatok egy AN nagyságú cégsikert?
Én meg ezt tartom kificamodott álláspontnak.
Bármi lehetséges. A reakcióm lehet túlzó is, de az említett viselkedés nálam mindig kiveri a biztosítékot. Nem azok kedvét kellene elvenni, akik csinálnak valamit. Ennyi.
Szerintem az az igazi kritika, ha csinálsz egy blogot és színvonalasabb, hitelesebb írásokat publikálsz. Sokunkra számíthatsz olvasóként. Véleményezni mindent lehet (én is ezt teszem éppen), a tévedésekre fel lehet hívni a szerző figyelmét, még vitatkozni is lehet vele ezekről, de itt már az "Adjon Isten!" is primitív volt és sajnos a "Fogadj Isten!" is olyan lett, amilyen. Túlbeszéltük.
Te is tudod, hogy most csúsztatsz, hiszen nem az AN-ről alkotott véleményedet kifogásoltam, hanem ahogy nekiestél egy bloggernek, ... ír egy cikket, kifejti a véleményét, azt nyíltan betámadni úgy, hogy mi magunk nem tudunk értékesebbet felmutatni... no ez az igazán kificamodott viselkedés. Persze mindig voltak emberek, akik előre tolták, mások meg húzták vissza a szekeret.
?
Ismétlem, a történet annyi volt, hogy egy korábbi szerintem hiteltelen blog cikke alapján megkérdőjeleztem a hitelességét és nem tagadtam a PQ-val készített másik írását, semmi több.
A retekutcázás hangnem nem tőlem indult, nyugodtan olvasd vissza, itt többünket, vagy az összes fórumlakót minősítette, szerinted ez jár egy bloggernek?
Ami azután PQ munkásságáról beindult nem tetszés végképp nem az én kezdeményezésem alapján indult, meg van az már több mint tíz éve nélkülünk is a világsajtóban, fórumokon.
Akkor most te azt mondod, akkor lehet egyéni véleményem egy cikk kapcsán, ha nekiállok és felkeresem PQ-t személyesen és írok egy ellen cikket, vagy a másik közelítésben felmutatok egy AN nagyságú cégsikert?
Általában a hifiről
Te is tudod, hogy most csúsztatsz, hiszen nem az AN-ről alkotott véleményedet kifogásoltam, hanem ahogy nekiestél egy bloggernek, ... ír egy cikket, kifejti a véleményét, azt nyíltan betámadni úgy, hogy mi magunk nem tudunk értékesebbet felmutatni... no ez az igazán kificamodott viselkedés. Persze mindig voltak emberek, akik előre tolták, mások meg húzták vissza a szekeret.
?
Ismétlem, a történet annyi volt, hogy egy korábbi szerintem hiteltelen blog cikke alapján megkérdőjeleztem a hitelességét és nem tagadtam a PQ-val készített másik írását, semmi több.
A retekutcázás hangnem nem tőlem indult, nyugodtan olvasd vissza, itt többünket, vagy az összes fórumlakót minősítette, szerinted ez jár egy bloggernek?
Ami azután PQ munkásságáról beindult nem tetszés végképp nem az én kezdeményezésem alapján indult, meg van az már több mint tíz éve nélkülünk is a világsajtóban, fórumokon.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
A vallás. Egy-egy valláson belül általában nagy az összetartó erő, de a vallások között ... azt gondolom ezt nem szükséges részletezni, az emberiség történelmét alapvetően meghatározták a vallások és a köztük folyó háborúk. A hifi dettó ugyanez, a baj csak az, hogy a mai hifi kb. a történelmi középkor szintjén tart (de szerencsére nem vérre mennek a csaták).
Igaz, egyes vallások követői valóban így viselkednek.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
A fene nagy liberalizmusban a gyerek majd az iskolában eldönti, hogy fiú lesz vagy lány. Na, ez lesz az emberi faj veszte, vagy már az is.
off: Szerintem tévedsz. Az egyiptomi, görög és a római birodalom elég szépen elvolt úgy, hogy vezetői és polgárai között elfogadott volt a homoszexualitás. A mostanában tapasztalható hisztérikus reakció csak modern korunk egyik "vívmánya".
Általában a hifiről
... Vagy tudtok még olyan területet, ahol hasonló agresszivitás jelenik meg?A vallás. Egy-egy valláson belül általában nagy az összetartó erő, de a vallások között ... azt gondolom ezt nem szükséges részletezni, az emberiség történelmét alapvetően meghatározták a vallások és a köztük folyó háborúk. A hifi dettó ugyanez, a baj csak az, hogy a mai hifi kb. a történelmi középkor szintjén tart (de szerencsére nem vérre mennek a csaták).
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Általában a hifiről
Na, ez lesz az emberi faj veszte, vagy már az is.
Túl sötéten látod a helyzetet. A leveledben említett deviáns személyiségek, mindig is jelen voltak-, vannak-, és lesznek az emberek- és egyéb állatfajok között.
-
Vendég
Általában a hifiről
A hifisták között bezzeg tombol a megvetés az LP-sek és PC-sek, a csövesek és félvezetősök között, az egyre ritkább publikációkat meg rendre megtámadja néhány hiéna. Kizárólag a politika az, ahol hasonló erők és indulatok törnek felszínre. Miért alakulhatott ki ez a hasonlóság a HiFi és a politika között? Vagy tudtok még olyan területet, ahol hasonló agresszivitás jelenik meg?
Menj ki egy Fradi Dózsa meccsre! A drukkereken a ketrec se segít, meg a gumibot. Úgyis egymásnak esnek.
Nem kell itt mély okokat keresni. Az ember az élővilág csúcsragadozója. Úgy is viselkedik. Csak van, akiben még nem irtották ki a vadász szellemet, azt az ösztönt, ami erre a szintre emelte az embert a többi állat közül. A fene nagy liberalizmusban a gyerek majd az iskolában eldönti, hogy fiú lesz vagy lány. Na, ez lesz az emberi faj veszte, vagy már az is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
azért remélem ebből nem azt akarjátok kihozni, hogy csak akkor élhetünk, hangoztathatjuk kritikus véleményünket ha mi többet és felülmúlót vagyunk képesek alkotni. Maradva az AN storynál, építsünk fel egy harmadik vállalkozást, ami versenyképes, eredeti és legalább annyira ismert terméket tud előállítani mint a két AN nevű vállalkozás.
Ha így gondoljátok, akkor az megint egy kificamodott világot eredményezne.
Egyébként is, mi a többség, mint potenciális vevőknek jogunk van tetszés/nem tetszésünket nyilvánítani, ebben a NAGY nevű márkák sem korlátozhatnak. Az más kérdés, a véleményező mennyire tükrözi a valóságot, mennyi a szubjektivitás és objektivitás benne, mennyi a saját tapasztalata.
Te is tudod, hogy most csúsztatsz, hiszen nem az AN-ről alkotott véleményedet kifogásoltam, hanem ahogy nekiestél egy bloggernek, akinek írásait igen sokan olvassák megelégedéssel. Tejszínhab a történet csúcsán, hogy sorban megcáfolta az állításaidat, amire Te csak legyintettél.
Nyilván alkothatunk véleményt olyan dolgokról is, amik megalkotására, elérésére esélyünk sincs. 130 kilósan a TV előtti fotelben pöffeszkedve lebénázhatunk egy sportolót, mert csak 2. lett az olimpián. De ha valaki - esetünkben egy hobbitárs - publikál egy maga által épített hangdobozt, ír egy cikket, kifejti a véleményét, azt nyíltan betámadni úgy, hogy mi magunk nem tudunk értékesebbet felmutatni... no ez az igazán kificamodott viselkedés. Persze mindig voltak emberek, akik előre tolták, mások meg húzták vissza a szekeret.
Sok éve kutatom a HiFi hobbi körül tapasztalható egészen fura kommunikációs szokásokat és emberi viselkedéseket. Még mindig nem találtam hozzá fogható területet, ahol hobbitársak ennyire ellenségesen viselkednének egymással. Máshol nagy összetartó erőt jelent a közös hobbi és érdeklődési kör. Zenészek, sportolók, modellezők között mozogva semmi olyannal nem találkoztam, mint itt. A gitárosoknál békésen veregetik egymás vállát a Gibson és Fender márka hívei, a bringaversenyek győztese felsőbbrendűség nélkül, bátorítólag elbeszélget a 67. helyezettel, a hajómodellezők és repülősök tisztelettel telve beszélgetnek egymással. A hifisták között bezzeg tombol a megvetés az LP-sek és PC-sek, a csövesek és félvezetősök között, az egyre ritkább publikációkat meg rendre megtámadja néhány hiéna. Kizárólag a politika az, ahol hasonló erők és indulatok törnek felszínre. Miért alakulhatott ki ez a hasonlóság a HiFi és a politika között? Vagy tudtok még olyan területet, ahol hasonló agresszivitás jelenik meg?
Általában a hifiről
A csöves Audio Innovation termékek hangminősége harmat gyenge volt, mind mérve, mint fülre, persze csak árarányosan, a markecing viszont hatásos volt, ebben PQ profi, valószínűleg csak ebben.
Maradjunk abban, hogy én nagyon boldog lennék, ha az Audio Innovations 300-as vagy 500-as, de akár csak az Alto sorozat az én nevemhez kötődne, és nekem profitálna....
A nagyobbakról most nem is beszélek ( csövesek mérési eredményei meg olyanok amilyenek, mégis sokan vannak akik semmi másra nem cserélnék el).
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
-
Vendég
Általában a hifiről
azért remélem ebből nem azt akarjátok kihozni, hogy csak akkor élhetünk, hangoztathatjuk kritikus véleményünket ha mi többet és felülmúlót vagyunk képesek alkotni. Maradva az AN storynál, építsünk fel egy harmadik vállalkozást, ami versenyképes, eredeti és legalább annyira ismert terméket tud előállítani mint a két AN nevű vállalkozás.
Egyébként is, mi a többség, mint potenciális vevőknek jogunk van tetszés/nem tetszésünket nyilvánítani, ebben a NAGY nevű márkák sem korlátozhatnak. Az más kérdés, a véleményező mennyire tükrözi a valóságot, mennyi a szubjektivitás és objektivitás benne, mennyi a saját tapasztalata.
Én az utóbbira céloztam. Tartsuk fenn a tévedés jogát - magunknak, és ne itélkezzünk elvakultan. Ha már elfogulatlanul nem tudunk.
Nekem a szakmám része a kritika, mégis Fapacihoz hasonlóan gondolom. Peter O'Toole mondja ezt nagyon szépen 0:55-től ebben a videóban.
Általában a hifiről
Nekem a szakmám része a kritika, mégis Fapacihoz hasonlóan gondolom. Peter O'Toole mondja ezt nagyon szépen 0:55-től ebben a videóban.
-
Vendég
Általában a hifiről
Azonban mindig feldühít az az érvelés,hogy"A legjobb és leghasznosabb kritika az, ha jobbat csinálsz annál, ami nem tetszik. Én - bloggerként, alkotóként, cikkíróként és olvasóként- így gondolom."
- csodó-tamás
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Általában a hifiről
ezek szerint két posztot egymásután tényleg összeolvastam, és abban úgy láttam én vagyok címzett, van ez így
ez a realfidelity meg már feladta
Na, de legalább tisztáztuk
Ez most komoly? Te tényleg nem vetted észre, hogy amit magadra vettél, mint kritikát, és ennek megfelelően reagáltál is rá, azt nem neked címeztem, hanem realfidelity-nek? Tessék már megnézni a hozzászólásom elején, hogy kitől származik az idézet, amire reagáltam! És még én kuszálok össze dolgokat, jesszusom....
ezek szerint két posztot egymásután tényleg összeolvastam, és abban úgy láttam én vagyok címzett, van ez így
Általában a hifiről
Ez most komoly? Te tényleg nem vetted észre, hogy amit magadra vettél, mint kritikát, és ennek megfelelően reagáltál is rá, azt nem neked címeztem, hanem realfidelity-nek? Tessék már megnézni a hozzászólásom elején, hogy kitől származik az idézet, amire reagáltam! És még én kuszálok össze dolgokat, jesszusom....
- csodó-tamás
- V.I.P.

Általában a hifiről
Ezek szerint neked mindegy mikor kivel és mivel szemben érvelsz és ellenérvelsz? akkor az állításaid nullázódnak és ez ugye nem baj?
akkor legyen béke
Általában a hifiről
de melyik igazsághoz áll közelebb fülelek? az általad is vélthez?
félreértés ne essék, nem téged akartalak "megtalálni".
inkább mindenkit.
nagyon mókás kívülállóként olvasni ezt a vitát.
boldog-boldogtalan kinyilatkozik. a szekértáborok állnak az út egyik, és másik oldalán.
a történet részleges ismerete mellett, valószínüleg mindenki az
ízlése szerint választ. persze, a vélemény szabad, hál istennek. tényleg szórakoztató.
csináljátok még légyszi, addig sem bámulom a systemdek-es hirdetést hiába.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5356
Általában a hifiről
Átolvasva az érdekesnek tűnő vihart a biliben, meg hozzáadva, ami számomra a témáról ismeretes, olybá tűnik, hogy realfidelity meglehetősen elfogult a témát illetően, és István01 sokkal közelebb áll az igazsághoz. A csöves Audio Innovation termékek hangminősége harmat gyenge volt, mind mérve, mint fülre, persze csak árarányosan, a markecing viszont hatásos volt, ebben PQ profi, valószínűleg csak ebben.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Egy kritikus sem tud jobbat csinálni,azonban jó esetben szakmai és erkölcsi felkészültsége birtokában összehasonlít nagyjából!? összemérhető produktumokat!
Nincs köztünk vita ebben, csupán talán annyi, hogy itt nem összehasonlítás történt és általában sem így zajlik a történet, ha egy hifista veszi a bátorságot és publikálja egy produktumát, vagy néhány gondolatát.
Általában a hifiről
Ezek szerint neked mindegy mikor kivel és mivel szemben érvelsz és ellenérvelsz? akkor az állításaid nullázódnak és ez ugye nem baj?
akkor legyen béke
Feladtam.
Mindegy, apróságokon nem akadunk fenn
akkor legyen béke
Általában a hifiről
akkor legyen béke
- csodó-tamás
- V.I.P.

Általában a hifiről
Csodó kolléga realfidelitynek irt, nem istvan01-nek.
Általában a hifiről
A blogger témát szerintem nem kár feszegetni, mert általános jelenségről van szó. Valaki nem kevés munkával létrehoz valamit, amit közzétesz sokak okulására és tájékoztatására. Nincs hibátlan honlap és magazin, de mielőtt nekik esünk, érdemes lenne elgondolkodni, hogy ha nem lennének, jobb lenne-e a helyzet. A legjobb és leghasznosabb kritika az, ha jobbat csinálsz annál, ami nem tetszik. Én - bloggerként, alkotóként, cikkíróként és olvasóként- így gondolom.
A PQ témáról nem tudok vitázni Veled. Egyrészt nincs kellő információm (mellesleg itt szerintem senkinek sincs, csak néhányan jobban informáltnak hiszik/mutatják magukat), másrészt ha az érintett felek sok év után sem tudták megfelelően rendezni a helyzetet, annak is megvan az oka bizonyára. No de tényleg nem tudták? Kívülről az egyik felet kikiáltani bűnösnek nagyon olcsó megoldás. De még ha jogos is lenne és emberünk valóban elkövetett valami becstelenséget a múltban, az sem cáfolhatja a több évtizedes eredményes munkáját. Szegényebbek lennénk az AN UK termékei nélkül? Biztos vagyok benne, hogy igen. Számomra ez a kérdés és a válasz.
Hogy egy vállalkozás ügymenetében mi a megengedhető, azt jogszabályok és erkölcsi normák is szabályozni próbálják, persze nem túl nagy hatékonysággal. De ha az összes céget a földbe döngöljük, akik valaha is lenyúltak, koppintottak valamit, hátrányba hoztak másokat, mindannyian otthon barkácsolhatnánk magunknak HiFi berendezéseket. A hazai HiFi kereskedelem és gyártás legalábbis is bizonyosan megszűnne létezni. Vagy szemezgessünk a cégek közül szimpátia alapján és csak az ellenszenveseket gyilkoljuk le? Cuki ötletnek tűnik.
Bocsánat Fapaci!
Nem ellened írom,majdnem mindenkinél van részigazság,abszolút igazság pedig nincs(,bár erkölcs és alapértékek, vannak!-szerintem,)!
Azonban mindig feldühít az az érvelés,hogy"A legjobb és leghasznosabb kritika az, ha jobbat csinálsz annál, ami nem tetszik. Én - bloggerként, alkotóként, cikkíróként és olvasóként- így gondolom."
Egy kritikus sem tud jobbat csinálni,azonban jó esetben szakmai és erkölcsi felkészültsége birtokában összehasonlít nagyjából!? összemérhető produktumokat!
Általánosságban azt gondolom,hogy ma az erőfölény dominál,azonban a végítéletkor ez egyáltalán nem számít!
A legfőbb parancs:a szeretet!
Szeretettel Gyuri
Általában a hifiről
Az a gond, hogy pletyka szintű állításokat szegeztek szembe tényekkel, amelyek sajnos nem állják meg a helyüket.
Már bocs, de a topikot olvasgatva a te "tényeid" épp olyan megkérdőjelezhetőek, mint a többiek állításai. Ráadásul az is kiderült, miután jott/ment rávilágított egy-két érdekes részletre, hogy hiányosak az ismereteid a témát illetően. Biztosat persze egyikünk sem tud, de az itt olvasottak alapján finoman szólva is kétséges, hogy PQ és Kondo barátságban váltak el. Szóval én nem látom nálad a bölcsek kövét, ami alapján ilyen határozottan lehetne igazságot hirdetni ebben a témában.
Sorry, de te nagyon összekuszálsz dolgokat. Én véleményemet írtam, ebben azért talán még demokrácia van, és idéztem pár dolgot, mint ahogy tette ezt jött/ment is. Egyikből sem következik az általad tényként beállított "bölcsek köve" tudása.
És sajnos sem a te "bölcsek köve" kategorizálásod, sem az én véleményem nem változtat semmit az ehhez hasonló elég gyakori "lenyúlási" jelenségeken.
Csodó kolléga realfidelitynek irt, nem istvan01-nek.
Általában a hifiről
Ez megint egy rosszindulatú általánosítás, mely rossz fényt vetít a hazai kereskedőkre, gyártókra.
Ne sejtesd a mondanivalódat, hanem, ha már bedobtad a témát kérlek közölj konkrétumokat, mert ez így csupán egy rosszindulatú bejegyzés.
Mondjuk ilyen pletykákkal tényleg tele a padlás.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Ez megint egy rosszindulatú általánosítás, mely rossz fényt vetít a hazai kereskedőkre, gyártókra.
Ne sejtesd a mondanivalódat, hanem, ha már bedobtad a témát kérlek közölj konkrétumokat, mert ez így csupán egy rosszindulatú bejegyzés.
Ha ilyen kéréssel állsz elém, akkor nagyon félreértetted a mondandómat.