Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Nekem az a hosszabb távú tapasztalatom, hogy a Linux használja ki optimálisabban ugyanazt a hardware-t. Linux alatt ugyanazon a gépen mindig több funkciót tudtam egyszerre futtatni problémák nélkül mint Windows-ok alatt. Bele értve olyan alap dolgokat hogy ha már megy valami a háttérben, de még messze nincs 100% közelében se a CPU terhelés, akkor mondjuk egy USB használat folyamatosan, akadások nélkül működjön. Ebben a Linux mindig jobb volt a Windows-oknál. Valószínű a feladat ütemezése és a memória használata is más, ezért.
Linux alatt ugyanúgy lehet optimalizálni a szolgáltatások futását, a futó processzek ütemezését. A rendszer felépítésével pedig azt csinálsz amit akarsz. A grafikus felület se feltétlenül kell ha meg lehet oldani valamit anélkül is. Itt már rengeteg szolgáltatás, folyamat futását meg lehet spórolni. Amúgy mondjuk egy Xubuntu Linux grafikus rendszer betöltésével együtt is alapból kb. 100-130MB-ot eszik meg a memóriából, míg egy Windows 7 hasonló állapotában betöltve 600-700MB-ot.
De szerintem is az operációs rendszer aktuális működése, beállításai nagyon sokat jelenthetnek, meg a lejátszó programok működése és azok beállításai is.
Nagy kérdés még az idő. Mennyit szeretne és tud ezek konfigurálásával, állítgatásával, megtanulásával az ember foglalkozni. Nem biztos hogy mindenkinek olyan sok ideje és érdeklődése van erre. Egy mindig útkereső hifistának pedig mondhatni végtelen játszótér. Ahol a Linux még szabadabban nyújthatja a végtelen lehetőségeket a konfigurálásra.
Nekem a frissen felpakolt 13.10-es Ubuntu 510 MB-ot eszik meg grafikus felulettel, kozvetlenul indulas utan. A Linux alapvetoen console-os rendszer, csak epul kore egy GUI. Tehat console-bol /parancssorbol/ is tokeletesen mukodik minden funkcioja, hiszen a GUI is ezeket hivja meg a hatterben kattintgataskor, csak azt nem latjuk.
Nyilvan a Xubuntu indulas utan kevesebb memoriat zabal, hisz' a hasznalatahoz is elegendo 256 MB RAM. Ettol fuggetlenul az is tokeletesen hasznalhato, teljes rendszer.
Pc alapú audio lejátszás
Én kipróbáltam az Audiophile Linuxot, de hamar visszatértem a Windows 8.1-hez. Szerintem, jobban optimalizálja a hardvereket. A Windows biztosan több folyamatot futtat, de ha szükségét érzed, vannak olyan programok, amivel azok egy részét leállíthatod, vagy prioritást adhatsz a zenelejátszónak.
Nekem az a hosszabb távú tapasztalatom, hogy a Linux használja ki optimálisabban ugyanazt a hardware-t. Linux alatt ugyanazon a gépen mindig több funkciót tudtam egyszerre futtatni problémák nélkül mint Windows-ok alatt. Bele értve olyan alap dolgokat hogy ha már megy valami a háttérben, de még messze nincs 100% közelében se a CPU terhelés, akkor mondjuk egy USB használat folyamatosan, akadások nélkül működjön. Ebben a Linux mindig jobb volt a Windows-oknál. Valószínű a feladat ütemezése és a memória használata is más, ezért.
Linux alatt ugyanúgy lehet optimalizálni a szolgáltatások futását, a futó processzek ütemezését. A rendszer felépítésével pedig azt csinálsz amit akarsz. A grafikus felület se feltétlenül kell ha meg lehet oldani valamit anélkül is. Itt már rengeteg szolgáltatás, folyamat futását meg lehet spórolni. Amúgy mondjuk egy Xubuntu Linux grafikus rendszer betöltésével együtt is alapból kb. 100-130MB-ot eszik meg a memóriából, míg egy Windows 7 hasonló állapotában betöltve 600-700MB-ot.
De szerintem is az operációs rendszer aktuális működése, beállításai nagyon sokat jelenthetnek, meg a lejátszó programok működése és azok beállításai is.
Nagy kérdés még az idő. Mennyit szeretne és tud ezek konfigurálásával, állítgatásával, megtanulásával az ember foglalkozni. Nem biztos hogy mindenkinek olyan sok ideje és érdeklődése van erre. Egy mindig útkereső hifistának pedig mondhatni végtelen játszótér. Ahol a Linux még szabadabban nyújthatja a végtelen lehetőségeket a konfigurálásra.
Pc alapú audio lejátszás
Vedd meg nyugodtan a Breeze panelt, optikaira jó, coaxra meg tápra kell egy kis tuning...
A másik panelt meg felejtsd el.
Köszi a választ! Ha jól értem, tápra csak akkor kell a tuning, ha coax-szal használnám, optikaira jó úgy, ahogy van?
Szokott kelleni a külső táp, vagy általában USB-ről táplálkozva is hozná a formáját?
Egyébként:
Roland DM-10 aktív hangfallal használnám a cuccot.
Korábban asztali gépről használtam, EMU 1212M hangkártyával, eleinte az EMU analog kimenetével, később a hangfal digitális bemenetén optikai kábellel. A különbség nagyon érezhető volt, onnantól kezdve lehetett zenehallgatásról beszélni.
Egyébként HiVOX-os 24/96-os USB-optikai átalakító van mostanság eladó? Milyen árban szokott lenni?
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Pc alapú audio lejátszás
USB-optikai konvertert tervezek venni, ami tudja a 2496-ot.
A következő két távolkeleti cucc hasonló árban van. Bárkinek bármi tapasztalata van egyikkel vagy másikkal?
Breeze Audio
http://www.ebay.com/itm/Hi-Fi-CM6631A-1 ... 3383837d91
HA INFO U2
http://www.ebay.com/itm/HA-info-U2-USB- ... 27d625b8f4
Az egyetlen különbség leírás alapján, hogy a HA INFO csak USB-ről tud áramot kapni, addig a Breeze-t lehet adapterről is táplálni.
Vagy szánjak rá egy kicsit többet és rendeljek a HiVox-tól?
Vedd meg nyugodtan a Breeze panelt, optikaira jó, coaxra meg tápra kell egy kis tuning...
A másik panelt meg felejtsd el.
Pc alapú audio lejátszás
USB-optikai konvertert tervezek venni, ami tudja a 2496-ot.
A következő két távolkeleti cucc hasonló árban van. Bárkinek bármi tapasztalata van egyikkel vagy másikkal?
Breeze Audio
http://www.ebay.com/itm/Hi-Fi-CM6631A-1 ... 3383837d91
HA INFO U2
http://www.ebay.com/itm/HA-info-U2-USB- ... 27d625b8f4
Az egyetlen különbség leírás alapján, hogy a HA INFO csak USB-ről tud áramot kapni, addig a Breeze-t lehet adapterről is táplálni.
Vagy szánjak rá egy kicsit többet és rendeljek a HiVox-tól?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Mi köze van a processeknek a hanghoz ?
Miért kéne letiltani ? A mai >=4 magos cpu-k szinte alig vannak kihasználva. Persze ha egy leterhelt gépről beszélünk akkor van értelme.
Ha ez ilyen egyszerű lenne... Nem sokat tudunk a PC-k mély lelki világáról, de ha ilyen egyszerű lenne a képlet, akkor nem lenne különbség a hangformátumok, az operációs rendszerek és a lejátszó szoftverek produkciója között, hiszen az alapokat tekintve mindegyik ugyanazt csinálja. Nyilván nem csak a processzek száma az egyetlen kérdés, hiszen a csontig lecsupaszított Win7 sem éri el az érintetlen Windows Server hangzását. Ugyanakkor nincs ingyen ebéd, képes voltam a Server hangját is lerombolni mindenféle szolgáltatások bekapcsolásával, tehát ott sem mindegy, mi fut a háttérben.
Kinézem belőled, hogy képes vagy 50 kg-ot megemelni, de ha 50 db kockacukrot kell percenként átrendezned, szerintem Te is hamar elfáradnál. :-)
Az elmélkedés helyett gyakran célszerűbb a gyakorlati tapasztalat megszerzése, majd az ott tapasztaltak okának keresése. Ezt javaslom Neked is.
Pc alapú audio lejátszás
Mindenki meglepődik hogy mekkora hallható javulást elérni, bármilyen vason, bármilyen szoftverkörnyezetben,
de egy dologról megfeledkeznek az emberek, arról ezek mindig a használhatóság, és a stabilitás rovására mennek,
azaz előbb-utóbb megbosszulják magukat, elég egy váratlan áramszünet és a gép nem áll többet lábra,
magát sem tudja kijavítani az OS a kikapcsolt szolgáltatások miatt, lehet nulláról újrahúzni...
A stramereken is rommá optimalizált os fut, csak ott célhardveren, nem véletlen annyira jó a hangjuk,
azaz az irány a pc-n egyértelműen a tweak, csak a jó hang ára igen nagy tud lenni -és azt mindig bosszúságban kell mefizetni-..
Pc alapú audio lejátszás
Miért kéne letiltani ? A mai >=4 magos cpu-k szinte alig vannak kihasználva. Persze ha egy leterhelt gépről beszélünk akkor van értelme.
Mindenki meglepődik hogy mekkora hallható javulást elérni, bármilyen vason, bármilyen szoftverkörnyezetben,
de egy dologról megfeledkeznek az emberek, arról ezek mindig a használhatóság, és a stabilitás rovására mennek,
azaz előbb-utóbb megbosszulják magukat, elég egy váratlan áramszünet és a gép nem áll többet lábra,
magát sem tudja kijavítani az OS a kikapcsolt szolgáltatások miatt, lehet nulláról újrahúzni...
A stramereken is rommá optimalizált os fut, csak ott célhardveren, nem véletlen annyira jó a hangjuk,
azaz az irány a pc-n egyértelműen a tweak, csak a jó hang ára igen nagy tud lenni.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem nincs közvetlen összefüggés. A fórumot visszaolvasva láttam, hogy itt egyesek Windows Server 2008 Core-t futtatnak és/vagy egy nagyon lecsupszított Windows-t használnak, majd command line-ból futtatják az audió lejátszót...
Pc alapú audio lejátszás
Az "Audiophile Linux"-ot vagy egyéb Linux disztibúciót próbáltátok már? Tapasztalataim szerint Linux alatt ALSA audió alrendszeren eltérő hangzás jön ki egy adott hangkártyából, (jelen esetben egy Audigy 2) és precízebben vezérelhetőek a kimeneti jelszintek / EQ, mint Windows XP/7/8 alatt. Másrészt eleve nincs annyi "felesleges" szolgáltatás amit le kellene tiltani/eltávolítani, összehasonlítva a Microsoft termékeivel.
http://www.ap-linux.com/about/
- magicvoice
- V.I.P.

- Értékelés: 57
Pc alapú audio lejátszás
Az "Audiophile Linux"-ot vagy egyéb Linux disztibúciót próbáltátok már? Tapasztalataim szerint Linux alatt ALSA audió alrendszeren eltérő hangzás jön ki egy adott hangkártyából, (jelen esetben egy Audigy 2) és precízebben vezérelhetőek a kimeneti jelszintek / EQ, mint Windows XP/7/8 alatt. Másrészt eleve nincs annyi "felesleges" szolgáltatás amit le kellene tiltani/eltávolítani, összehasonlítva a Microsoft termékeivel.
Én kipróbáltam az Audiophile Linuxot, de hamar visszatértem a Windows 8.1-hez. Szerintem, jobban optimalizálja a hardvereket. A Windows biztosan több folyamatot futtat, de ha szükségét érzed, vannak olyan programok, amivel azok egy részét leállíthatod, vagy prioritást adhatsz a zenelejátszónak.
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Én az ap-linuxot próbáltam, jobb nála az ubuntu studio.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
- Batka
- V.I.P.

- Értékelés: 202
Pc alapú audio lejátszás
Bocs elnéztem egy oszlopot, de tényleg eltünt a computer setup-ból a Win7. Mondjuk érthető okokból,
Ha valakinél megvannak még a Win7-es scriptek legyen kedves valamilyen úton-módon megosztani velem.
Köszi!
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Pc alapú audio lejátszás
Ez a CAD DAC drivere, nem scriptek..
Bocs elnéztem egy oszlopot, de tényleg eltünt a computer setup-ból a Win7. Mondjuk érthető okokból,
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Batka
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
http://www.computeraudiodesign.com/downloads/
Windows 7/8/8.1 & Vista
Ez a CAD DAC drivere, nem scriptek..
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kipróbálnám a Windows 7 optimalizálását, de nem találom a korábban linkelt http://www.computeraudiodesign.com oldalon a Win7-es scriptet, csak a Win8/8.1 scripteket.
Tudna valaki segíteni?
Köszi!
http://www.computeraudiodesign.com/downloads/
Windows 7/8/8.1 & Vista
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Batka
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kipróbálnám a Windows 7 optimalizálását, de nem találom a korábban linkelt http://www.computeraudiodesign.com oldalon a Win7-es scriptet, csak a Win8/8.1 scripteket.
Tudna valaki segíteni?
Köszi!
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Linear 820w pc tap,potom kb 300eft.ez mar nekem is sokkkk!!
Kedves vagy, de a probléma még ott tornyosul...
Esetleg Windows jobb sarok óra melletti kis ikon (hangszóró) jobb gomb / lejátszóeszközök / tulajdonságok gomb / "Támogatott formátumok" fülön
nézd meg, hogy mindegyik mintavételi frekvencia be van-e jelölve...
Hali!
Ezt is néztem már, mindegyiknél ott a pipa, úgyhogy továbbra is tanácstalan vagyok.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 306
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg Windows jobb sarok óra melletti kis ikon (hangszóró) jobb gomb / lejátszóeszközök / tulajdonságok gomb / "Támogatott formátumok" fülön
Hali!
Ezt is néztem már, mindegyiknél ott a pipa, úgyhogy továbbra is tanácstalan vagyok.
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 154
Pc alapú audio lejátszás
Sonos Connect with Wyred4Sound reclocker mod , érdekes jószág! Ennek már hangilat is eléggé rendben kell lennie.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 221
Pc alapú audio lejátszás
viszont az érdeklődési köröd nagyon szimpatikus.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Kösz a segítséget, de ezekkel sem működik a dolog, viszont az érdeklődési köröd nagyon szimpatikus.
Hali!
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 387
Pc alapú audio lejátszás
Kösz a segítséget, de ezekkel sem működik a dolog, viszont az érdeklődési köröd nagyon szimpatikus.
Hali!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
1 - próbáld meg másik lejátszó progival;
2 - nézd meg a Musiland oldalán, hogy a legújabb drivert használod-e
3 - próbáld meg ASIO módban beüzemelni (persze másik lejátszóval)
4 - ha ASIO módban vagy próbál a miliszekundumokat átállítani másik értékre
szóval szűkítsd a probléma körét...ASIO.gif
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 306
Pc alapú audio lejátszás
1 - próbáld meg másik lejátszó progival;
2 - nézd meg a Musiland oldalán, hogy a legújabb drivert használod-e
3 - próbáld meg ASIO módban beüzemelni (persze másik lejátszóval)
4 - ha ASIO módban vagy próbál a miliszekundumokat átállítani másik értékre
szóval szűkítsd a probléma körét...ASIO.gif
- caratyuska
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Pc alapú audio lejátszás
Win srv 2012 setup guide innen : Mono and Stereo