Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Optikai kábelek!
Kérlek írjátok le tapasztalatitokat az optikai kábelek között érzékelt különbségeket illetően a 10-30e ft kategóriákban.
Tudom, a HiFi-ben a koax jobbnak tartott illesztés, jó magam is ezt használom évek óta transport - Dac vonalon.
Viszont jelenleg bekapcsolódott a láncba egy multimedia player is, amin sajna csak optikai digitális kijárat létezik.
Most ezzel hallgatom: http://www.crutchfield.com/S-YJrHZS6jTw ... -feet.html
Meglepően jól szól a külső Dac-al, nem igazán érzékelem a sokak által emlegetett dinamika csökkenést ill. a sávszélek hiányát.
Viszont a bogár megmozdult: mekkora különbségek vannak árban felfelé optikai kábelek között, mondjuk 10 - 20 - 30e forintos ugrásnál? Ki mit hallott?
(Többet nem szívesen szánnék rá )
.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen kérdezek-e (ha nem, kérem irányítsatok a megfelelő helyre)? Szeretnék végre normális hangfalkábelt vásárolni, mivel eddig a lassan húsz évvel ezelőtt vásárolt kéttszer ötméteres fene tudja milyen rézkábeleimet használtam erre célra, azonban a rendszerem egyéb komponenseit alaposan fejlesztettem. Persze most sem a legdrágább highend készülékeim vannak, éppen ezért olcsó, de jó minőségű, allround kábelre lenne szőkségem a belépő-, vagy a középkategóriából szereletlenül. Mivel az analógos hangzást szeretném erősíteni a jelenlegi túl precíz, túl steril, de jól definiált mellett, így biztosan nem ezüstvezetős kábelre volna szükségem - bár ehhez valószínűleg ti sokkal jobban értetek. Hol keressek? Esetleg ajánljatok biztos befutókat, konkrét típusokat, olyanakoat, amelyekkel nem igazán lehet befőrödni, s nem speciális készülékek közé ajánlottak. Az egyszerűség kedvéért 2x4 méterre lenne legalább szükségem, s a biwire sem kizárt. A maximum rászánt összeg 20-25 ezer forint. Tudom, ez elég kevés, így elsősorban használt kábelek között keresgélnék.
Köszönöm előre is!
Nálam a Project-Audio Connect it hangsugárzókábele bevált. Elég olcsó, kb. 1600Ft/m, dugókkal együtt kijön a megjelölt összegből.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen kérdezek-e (ha nem, kérem irányítsatok a megfelelő helyre)? Szeretnék végre normális hangfalkábelt vásárolni, mivel eddig a lassan húsz évvel ezelőtt vásárolt kéttszer ötméteres fene tudja milyen rézkábeleimet használtam erre célra, azonban a rendszerem egyéb komponenseit alaposan fejlesztettem. Persze most sem a legdrágább highend készülékeim vannak, éppen ezért olcsó, de jó minőségű, allround kábelre lenne szőkségem a belépő-, vagy a középkategóriából szereletlenül. Mivel az analógos hangzást szeretném erősíteni a jelenlegi túl precíz, túl steril, de jól definiált mellett, így biztosan nem ezüstvezetős kábelre volna szükségem - bár ehhez valószínűleg ti sokkal jobban értetek. Hol keressek? Esetleg ajánljatok biztos befutókat, konkrét típusokat, olyanakoat, amelyekkel nem igazán lehet befőrödni, s nem speciális készülékek közé ajánlottak. Az egyszerűség kedvéért 2x4 méterre lenne legalább szükségem, s a biwire sem kizárt. A maximum rászánt összeg 20-25 ezer forint. Tudom, ez elég kevés, így elsősorban használt kábelek között keresgélnék.
Köszönöm előre is!
Én is anno így voltam, mint most te...
A sima réz helyett vettem egy Neotech 1034M lapos 4mm2 kábelt, 2x5 métert 10eFt-ért.
Nagyon megérte...
Kábelezzünk
Sziasztok!
Köszönöm előre is!
ha nem feltetlenül a penzköltes / csere a celod, feltetlenül hallgasd meg otthon vasarlas elött !!!!! döntsön a sajat erzekelesed.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Köszönöm előre is!
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Kábelezzünk
Sziasztok!Tápkábelt szeretnék vásárolni HM erősítőhöz.Kínáltak egy Electrocompainet 1,5m-es kábelt 18eFT-ért.Ezt a kábelt elvileg külön nem árulják.Az előző tulajnak az erősítő után maradt.Szerintetek megér ennyit?
HM erősítőhöz?... Nem.
Kábelezzünk
Sziasztok!Tápkábelt szeretnék vásárolni HM erősítőhöz.Kínáltak egy Electrocompainet 1,5m-es kábelt 18eFT-ért.Ezt a kábelt elvileg külön nem árulják.Az előző tulajnak az erősítő után maradt.Szerintetek megér ennyit?
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
Kábelezzünk
Nem akartam feszegetni, de... megoldottam. Tényleg befér - szűkösen. :-)
Érdekes, nekem, ha egy kicsit szűkösen is, de odafér. Egy picit oldalra tolja, de belemegy. Igaz már csak elosztónak használom.legtöbbször. :-)
Újratervezés
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6305
Kábelezzünk
Sziasztok !
Van-e valakinek ötlete, hogy ezeket a shurter iec- dugókat honnan lehet E-Bay-on kívül beszerezni.
Írtam bta-nak, de ő már itt a fórumon sajnos nem árul.
Itt találtam:
http://www.tme.eu/hu/katalog/?idp=1&sea ... %3A7540%3B
Meg itt:
http://www.mercateo.hu/p/1090E-539(2d)3 ... 120_C.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Vagy esetleg Schurter?
870050. 4781 PBG gold plated IEC.jpg
Ilyet tudsz venni bta-tól itt a fórumon is:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1536929
Sziasztok !
Van-e valakinek ötlete, hogy ezeket a shurter iec- dugókat honnan lehet E-Bay-on kívül beszerezni.
Írtam bta-nak, de ő már itt a fórumon sajnos nem árul.
Kábelezzünk
Ez szívás
Azért Szentgyörgyi mesternek alias VibaVoice úrnak lehetett volna annyi sütnivalója, hogy utána néz a szokásos hifi és nem hifi IEC csatlakozók méreteinek, azért is mert nagy tudora a hálózati áramjavító készülékeknek.
Nem az IEC szabvánnyal van a gond , hanem a készülék hátuljára rögzített 3-as elosztó mivel közel van az IEC aljzathoz, ezért a nagyobb méretű dugók csak szűkösen/kissé ferdén férnek a helyükre. Tapasztalatból tudom!
.
Kábelezzünk
Üdvözletem!
Mivel elkapott a "rendezgetési láz" és a CD-lejátszóm is meghalt időközben, gondoltam a felszabaduló kábellel táplálom meg az addig "mezei drótról" működő Omega 500-at. Azonban, az IEC csatlakozó szélesebb, mint amit elférne az arra tervezett helyen.
Ezek a csatlakozók mind egyforma méretűek? Merre kellene keresgélnem, ha olyat szeretnék, ami elfér az adott helyen?
A kék nem fér a fekete helyére:
DSCN1128.JPG
Érdekes, nekem, ha egy kicsit szűkösen is, de odafér. Egy picit oldalra tolja, de belemegy. Igaz már csak elosztónak használom.legtöbbször. :-)
- kasumi
- V.I.P.
Kábelezzünk
Az a fekete lényegesen jobb mint a kék.
Valóban? Sajnos - a korábban említett összeférhetetlenség miatt - még csak kipróbálni sem tudom!
Újratervezés
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kábelezzünk
Üdvözletem!
Mivel elkapott a "rendezgetési láz" és a CD-lejátszóm is meghalt időközben, gondoltam a felszabaduló kábellel táplálom meg az addig "mezei drótról" működő Omega 500-at. Azonban, az IEC csatlakozó szélesebb, mint amit elférne az arra tervezett helyen.
Ezek a csatlakozók mind egyforma méretűek? Merre kellene keresgélnem, ha olyat szeretnék, ami elfér az adott helyen?
DSCN1128.JPG
Az a fekete lényegesen jobb mint a kék.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6305
Kábelezzünk
Vagy esetleg Schurter?
Ilyet tudsz venni bta-tól itt a fórumon is:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1536929
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Kábelezzünk
Üdvözletem!
DSCN1128.JPG
Ez valamivel kissebb:
http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... 15eg.p.675
A védelmében hadd hozzam fel, hogy - bár én még akkoriban az Aiwa hifimet hallgattam - amikor a készülék készült (kb. 10 éve) talán még nem az ilyen szélesebb csatlakozók voltak divatban.
ebben azért nem vagyok biztos, nekem több mint tíz éve van már Furutech, majd később Oyaide szerelhető schuko és IEC csatlakozóm, a házméretük átmérőben kb azonos.
Kábelezzünk
A védelmében hadd hozzam fel, hogy - bár én még akkoriban az Aiwa hifimet hallgattam - amikor a készülék készült (kb. 10 éve) talán még nem az ilyen szélesebb csatlakozók voltak divatban.
ebben azért nem vagyok biztos, nekem több mint tíz éve van már Furutech, majd később Oyaide szerelhető schuko és IEC csatlakozóm, a házméretük átmérőben kb azonos.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 817
Kábelezzünk
Üdvözletem!
DSCN1128.JPG
Vannak "szögletes" csatlakozók: a Furutech 35mm, a Neotech 32mm széles. Talán a Kácsá-nál van kisebb is...
- kasumi
- V.I.P.
Kábelezzünk
Ez szívás
Azért Szentgyörgyi mesternek alias VibaVoice úrnak lehetett volna annyi sütnivalója, hogy utána néz a szokásos hifi és nem hifi IEC csatlakozók méreteinek, azért is mert nagy tudora a hálózati áramjavító készülékeknek.
Újratervezés
Üdvözletem!
Ez szívás
Kábelezzünk
Üdvözletem!
Ez szívás
- kasumi
- V.I.P.
Kábelezzünk
Üdvözletem!Mivel elkapott a "rendezgetési láz" és a CD-lejátszóm is meghalt időközben, gondoltam a felszabaduló kábellel táplálom meg az addig "mezei drótról" működő Omega 500-at. Azonban, az IEC csatlakozó szélesebb, mint amit elférne az arra tervezett helyen.Ezek a csatlakozók mind egyforma méretűek? Merre kellene keresgélnem, ha olyat szeretnék, ami elfér az adott helyen?A kék nem fér a fekete helyére:
Újratervezés
Kábelezzünk
merre akarod hangolni? esetleg nem azért, mert nincs eléggé alja?
Boldog karácsonyt !
Kicsit hiányolom az alját, nem mintha nem lenne, csak a sok ezüstartalmú kábel hozott magasban és középen is.
Ráadásul a tere is sokat nőtt, ami pozitív.
A búgó mélyek is totál eltűntek, a Qed-nek olvastam ilyen a karaktere.Megfogottak lettek, talán túlságosan is !
Ráadásul nemrég tüskéztem + megdöntöttem úgy kb-8-10-fokban hátra a falakat, amitől nagyra nött a tere és a szimpad is helyreállt.
Most kellene valamivel több basszus ! A Direct kapcsolót kihagynám !!!
?????
Üdv: Robi
Kábelezzünk
Az elmúlt xx év tapasztalata alapján kábelezés ügyben egész furcsa dolgok jöttek elő. Volt, amikor egy hangsugárzó bikábeles csatlakozójának átkötése többet hozott, mint egy 5:1 árarányú interkonnekt kábelcsere. Egy bizonyos szint felett -nehéz meghúzni a határvonalat, mert ahány ember, annyiféle határvonal -, nincs élvezetben számottevő különbség, ami azt jelenti. hogy evvel is meg avval is élvezetes a zenehallgatás, még ha amúgy hallatszik is némi különbség. Ez persze ugyanúgy megvan minden komponensnél, és a komponensek összessége (ebben benne van a felvétel minősége is) is meghatároz egy szintet, ami, ha felette van a pillanatnyi elvárásunknak, akkor jó, ha alatta, akkor nem szívesen hallgatunk zenét, és ha a határ mezsgyén van, akkorfészkelődünk, aztán okoskodunk, majd kezdünk csereberélni, gyakran nem azt, amit valójában kellene, hanem amit úgy gondolunk, illetve amire a büdzsénk telik.
Ezt elolvasva ,azon gondolkozom,hogy mi lenne,ha.!!!
jelenlegi hangfalkábelom, egy Flat QED Profile Silver 12 Bi-wire - ként is használható.
AMP-nál Single - Hangfalnál már Bi a bekötés, mert nem nyúltam hozzá, így vettem használtan.
Erre a bekötésre célzol, amit az első két sorban leírsz?
Vagy Single végik, és átkőtő a Jumper.
Szerinted hogy adja a legjobb hangeredményt egy ilyen kábel ? 4*3 eres !
Ez ügyben elég megosztott a fórumozók véleménye.
Kisérletezgetni meg nem lesz időm az idén.
Érdekelne mit mondasz erről, hogy lehetne a legjobb eredményt kihozni abból, ami van.
Kinek mi a véleménye ez ügyben ?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Kábelezzünk
Tegnap feladtam egy hirdetést, mert eladnám a dobozban lévő vadi új, sohase használt Pro-Ject Phono Box II MM/MC erősítőmet. Felhívott egy tag. Nagylelkűen 6 eFt-t kínált érte, majd mikor megmondtam neki, hogy annyiért inkább megtartom megjegyezte, hogy neki nagyon jó rendszere van, csak tartaléknak kellett volna. Megkérdeztem, hogy mi az jó rendszer, azt mondta, hogy Audiolab készülékei vannak. Kérdreztem, hogy milyen kábeleket használ, azt mondta, hogy a készülékekhez adott gyári kábeleket, mert nincs különbség a kábelek hangja között.
Nekem az a tapasztalatom, hogy minél jobb egy rendszer, annál inkább megmutatják benne tulajdonságaikat a kábelek.
Érdekelne erről mások véleménye!
Az elmúlt xx év tapasztalata alapján kábelezés ügyben egész furcsa dolgok jöttek elő. Volt, amikor egy hangsugárzó bikábeles csatlakozójának átkötése többet hozott, mint egy 5:1 árarányú interkonnekt kábelcsere. Egy bizonyos szint felett -nehéz meghúzni a határvonalat, mert ahány ember, annyiféle határvonal -, nincs élvezetben számottevő különbség, ami azt jelenti. hogy evvel is meg avval is élvezetes a zenehallgatás, még ha amúgy hallatszik is némi különbség. Ez persze ugyanúgy megvan minden komponensnél, és a komponensek összessége (ebben benne van a felvétel minősége is) is meghatároz egy szintet, ami, ha felette van a pillanatnyi elvárásunknak, akkor jó, ha alatta, akkor nem szívesen hallgatunk zenét, és ha a határ mezsgyén van, akkorfészkelődünk, aztán okoskodunk, majd kezdünk csereberélni, gyakran nem azt, amit valójában kellene, hanem amit úgy gondolunk, illetve amire a büdzsénk telik.
Kábelezzünk
Szerintem ez az illető még életében nem próbált ki más kábelt és valószínűleg el kerüli a dolgot ahogy csak lehet, nehogy kiderüljön, hogy nem parasztvakítás az egész, hanem igenis változhat és változik is a hangzás egy jó minőségű akár táp, akár IC vagy hangfalkábel bekötésével, cseréjével!
Nem baj, én azért maradok a kísérletezgetésnél, mert így legalább megtudom, melyik hangfalam milyen rendszerkörnyezetben szól adott zenéknél (számomra) a legjobban
És igen, ért már nem kis meglepetés a csere-berék alatt Szóval szerintem érdemes ezt-azt kipróbálni!
Megfelelő kábelok nélkül, egy Rendszer olyan, mint az M5-ös BMW 4-db. mankókerékkel