Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ValhallA világa
Moderátor: ValhallA
ValhallA világa
Köszönöm Csaba!
Írhatnál pár mondatot a AgPt-R mkIII kábelről. Hogyan vált be nálad, illetve hol tart a bejáratás?
Ebből a megnövelt felbontású verzióból nem túl sok darab került átadásra és biztosan van akiket érdekelhet az első kézből származó vélemény, tapasztalat.
Kedves Ákos, én köszönöm ezt a rendkívüli hangsugárzó kábelt!
Ha autós hasonlattal élhetek az Aura olyan mint egy Aston Martin az AgPt-R MkIII pedig mint egy Ferrari!
Mindkettőn érződik hogy határozott elképzelés, tudatos tervezés előzte meg a létrejöttüket, szélvész gyorsak, de más stílust képviselnek.
Aura felsőbbrendű nyugalommal és eleganciával muzsikál, az AgPt-R MkIII pedig izgalmat és gyermeki örömöt ad.
Ez a hangsugárzókábel olyan mint a dinamit, vehemens megindulások, elképesztő dinamika és artikulált megszólalás jellemzi.
Vannak hatásvadász felvételek melyeknek bizonyos részleteit csak tesztelésre lehet használni,aztán viszketegséget okoznak és elkezdünk fészkelődni tőlük, most azon kaptam magam, hogy ezeket is végig tudom hallgatni és döbbenten figyeltem a sziporkázó hangokat, amiket ilyen realisztikus tolmácsolásban még nem hallottam!
Fantasztikus az a kettősség ahogy az izgalmat és a simaságot ötvözi ez a kábel.
Amivel végképp levett a lábamról az a basszus játszó képessége, ami mesterien megkomponált mélységét ritmikáját és teltségét tekintve!
Nem tudom mi a recept, de remélem el van mentve mert ez olyan mint amikor egy mesterszakács minden fűszerből pont annyit tesz az ételbe amitől tökéletes lesz.
A fémfúvósok hátborzongató hangon szólalnak meg, a kiáramló levegő hangja az utolsó fuvallatig jelen van, kellően érces mégis finom és telt a megszólalásuk.
Az ének hangok rengeteg információt (finomságot,árnyaltságot) képesek, közvetíteni sokkal életszerűbbé varázsolva ez előadót.
Nekem mindig fenntartásaim voltak azzal, hogy "majd ha bejáratódik..." ez a kábel lenyűgözött úgy ahogy van, ha még cizelláltabbá és finomabbá válik, annak örülni fogok de már most, "bejáratósan is örömmé varázsolta számomra a zenehallgatást és ez a "legtöbb ami adható".
Még egyszer köszönöm az alkotónak: Ákosnak!
Egy kedves fórumtárs megkért, hogy írjam le a tapasztalataimat (egy ideje már rendszerem szerves részét képező) Aura XLR összekötő kábellel kapcsolatban.
Úgy gondoltam bemásolom ide hátha más is gondolkodik a beszerzésén.
Köszönöm Csaba!
Írhatnál pár mondatot a AgPt-R mkIII kábelről. Hogyan vált be nálad, illetve hol tart a bejáratás?
Ebből a megnövelt felbontású verzióból nem túl sok darab került átadásra és biztosan van akiket érdekelhet az első kézből származó vélemény, tapasztalat.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7484
ValhallA világa
Egy kedves fórumtárs megkért, hogy írjam le a tapasztalataimat (egy ideje már rendszerem szerves részét képező) Aura XLR összekötő kábellel kapcsolatban.
Köszönöm Csaba!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Köszönöm Ákos! leborulunk.gif
Köszönöm Gábor! Megtisztelsz!
Esetleg az egyes bejáródási fázisok után is írhatnál, hogyan, milyen irányba változott a megszólalás.
Az LP beszámolóval még adós maradtál...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
Köszönöm Gábor! Megtisztelsz!
Esetleg az egyes bejáródási fázisok után is írhatnál, hogyan, milyen irányba változott a megszólalás.
Az LP beszámolóval még adós maradtál...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
ValhallA világa
Az Aura XLR kábelt fenntartás nélkül tudom ajánlani,mivel magától értetődő természetességgel közvetíti a zenét.
Mi után bekerült a rendszerbe ki sem vettem többet, annyira magával ragadott zeneisége.
Kritikai érzékem teljesen cserben hagyott,egyszerűen csak hátradőltem és hallgattam a ZENÉT!
Elképesztően mélyre megy,kiváló felbontással és mégis nagyon finom selymes megszólalással és realisztikus dinamikával.
Nagyon nagy különbségek érzékeltetésére képes a zeneanyagoktól függően.
Soha nem válik fárasztóvá,vagy tolakodóvá, még az elviselhetőség határáig fokozott hangerőnél sem!
Én a zenehallgatást pihentető foglalatosságként szeretem megélni,ezért számomra az Aura XLR a tökéletes választás.
Ha valahogy mégis kategorizálnom kellene,akkor inkább a visszafogottabb mint a figyelmet magukra vonó kábelek közé sorolnám.
Számomra ez inkább előny és elengedhetetlen kelléke a hosszútávú nyugodt zenehallgatásnak, szemben a 2 perces demókon elsöprő sikerű kábelekkel, amelyekről később kiderül, hogy valójában fárasztóak, mert túlhangsúlyozzák a zenei hangok felfutó éleit,de a teljesség a harmónia és a természetes lecsengések hiányoznak belőlük.
-
Vendég
ValhallA világa
Ma nagyszerű csomagot bonthattam ki Valhalla jóvoltából.
Megérkeztek a Valhalla Aura Reference V2 összekötő kábeleim.
1pár XLR a Lumin és a KCT közé, 1pár XLR a KCT és az 532-es közé, 1pár RCA a No.25S és a KCT közé.
Egyik ámulatból a másikba esek. Még így első bekapcsolásra is fantasztikus a hang, ami felülmúlja jóval azt, amikor csak 1 pár XLR volt bekötve a rendszerembe.
Rendkívüli simaság mellett elképesztően gyorsak a kábelek. A tranziensek még sosem voltak ennyire jók. A csendje miatt mintha csak a zenekar, énekesek ott állnának előttem.
Gépiességnek, keménységnek, agresszivitásnak nyoma sincs, mint a legtöbb igen gyors kábelnek. A melegsége, testessége viszont nem ment a felbontása, hangzási balansza rovására. És még csak a bejáratás legelején járnak a kábelek! A Luminról a DSD-be felvett LP-k úgy szólnak, mintha azokat az SME-re raktam volna föl. Most éppen Rachmaninov The Bells LP-jét hallgatom DSD-ben. Az énekesek hangja valami éteri tisztaságú, a kórus a háttérben betölti a teret. Nagy élmény! Előtte egy kis Pink Floyd-dal melegítettem be a rendszert. A Wish You Were here első percében a gitár hangját még sohasem hallottam ennyire gyorsnak és mégis testesnek. Mintha csak előttem pengetnék a húrokat. LP-t még fel se raktam, majd később. Egyelőre élvezem a zenéket. Egyiket a másik után.
"Idei Grammy győztes jazzerek.:
Wayne Shorter (Best Improvised Jazz Solo)
Gregory Proter (Best Jazz Vocal Album)
Terri Lyne Carrington (Best Jazz Instrumental Album)
Randy Brecker, Włodek Pawlik Trio & Kalisz Philharmonic (Best Large Jazz Ensemble Album)
Paquito D'Rivera & Trio Corrente (Best Latin Jazz Album)"
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
"Idei Grammy győztes jazzerek.:
Wayne Shorter (Best Improvised Jazz Solo)
Gregory Proter (Best Jazz Vocal Album)
Terri Lyne Carrington (Best Jazz Instrumental Album)
Randy Brecker, Włodek Pawlik Trio & Kalisz Philharmonic (Best Large Jazz Ensemble Album)
Paquito D'Rivera & Trio Corrente (Best Latin Jazz Album)"
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
ValhallA világa
Valami készülődik.
Érdemes facebookon is követni ValhallÁt, mert oda fölkerült már 1-2 újabb kép.
Ha finoman akarok fogalmazni, akkor azt írnám, kicsit vastag, de a valóságot inkább a HŰ b@zdmeg jellemezné jobban. Ha a hangja csak megközelíti a kinézetét, akkor nagyon irigylem az új gazdáját az óriáskígyónak.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
ValhallA világa
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- blattida
- Nincs visszaút

- Értékelés: 62
ValhallA világa
Csak nem eljönnek megint?
Még mindig Kodály módszer a kulcs?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6555
ValhallA világa
Valami készülődik.
Mint Valhallánál általában.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
ValhallA világa
Valami készülődik.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
ValhallA világa
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
AgPt-R mkIII,(ezüst/platina ötvözet ribbon) referencia minőségű, "Shotgun" kialakítású, Bi-Wire kábel.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
AgPt-R mkIII,(ezüst/platina ötvözet ribbon) referencia minőségű, "Shotgun" kialakítású, Bi-Wire kábel.
ValhallA világa
Ákos, hallottam, hogy indul a Való világ x-edik szériája, sajnos Mr. Klugh lefoglalt, így lemaradok róla, nem tudok művelődni, csak egy kis Smooth jazz-szel.
Jó zenét!
http://www.youtube.com/watch?v=onESzfhX-NI
Beszámított, szép állapotú, 1m hosszúságú, Siltech Golden Universal(Royal Signature line) ezüst-arany USB kábel. (200eFt)
Az egyik legjobb teljesítményű USB kábel a piacon, vételára 1700USD!
http://www.element-acoustics.ca/product ... =&pid=1417
http://www.siltechcables.com/products-detail.php?id=75
Igen nehezen kezelhető, így kizárólag olyanoknak ajánlom, akiknek bőven elégséges az 1m hosszúság, illetve stabil építésű USB csatlakozásokkal rendelkeznek.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
Beszámított, szép állapotú, 1m hosszúságú, Siltech Golden Universal(Royal Signature line) ezüst-arany USB kábel. (200eFt)
Az egyik legjobb teljesítményű USB kábel a piacon, vételára 1700USD!
http://www.element-acoustics.ca/product ... =&pid=1417
http://www.siltechcables.com/products-detail.php?id=75
Igen nehezen kezelhető, így kizárólag olyanoknak ajánlom, akiknek bőven elégséges az 1m hosszúság, illetve stabil építésű USB csatlakozásokkal rendelkeznek.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
Beszámított, legendás ár/teljesítmény mutatóval rendelkező Mytek Stereo 192 Dsd Pre dac, mely a nagyfelbontású pcm-ek (24(32)bit/192kHz) melett 64x és 128xDSD képes készülék.
http://www.digitalaudioreview.net/2013/ ... ac-review/
http://www.audiostream.com/content/myte ... -dsd-dac-0
Az eredeti filléres biztosítékok audiophile minőségű, vörösréz érintkezős AHP-ra lettek cserélve. (Ezeket a vevő megkapja a készülékkel együtt.)
http://www.buying-highend-audio.com/AHP-fuse.html
A DAC gazdája az általam készített SFWT Gold firewire kábelt használta, mely szintén eladó.
Szignifikánsan jobb hangminőségre képes az illesztőprogram sajátosságaiból kifolyólag a firewire csatlakozáson keresztül, mint a hasonló konvertereknél megszokott, szinte egyeduralkodó USB 1.0, 2.0 bejárato(ko)n át!
Korábban birtokoltam egy ilyen DAC-ot, melyhez ezt a firewire kábelt építettem, mert a piacon nem volt fellelhető a készülék minőségéhez illeszkedő kábel.
(Szerénytelenség nélkül kijelenthetem, hogy legalább egy kategóriát képes hozni hangban az SFWT Gold kábel! Bővebb infó a topikban.)
A Mytek Stereo 192 dsd két verzióban rendelhető.: Ez a drágábbik, előfokkal is rendelkező model (+1 pár RCA bemenet analóg komponens számára). Ára 285.000 Ft az AHP biztosítékokkal együtt. (Doboz, leírás, minden tartozék hiánytalan.)
A 2 méteres firewire kábel ára 59.000 Ft, melyhez adok egy PCI-os firewire kártyát..
Együtt a Mytek Stereo 192 dsd PRE + SFWT Gold firewire kábel 330.000 Ft-ért vihető az AHP-val és a PCI-kártyával.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

ValhallA világa
Beszámított, legendás ár/teljesítmény mutatóval rendelkező Mytek Stereo 192 Dsd Pre dac, mely a nagyfelbontású pcm-ek (24(32)bit/192kHz) melett 64x és 128xDSD képes készülék.
http://www.digitalaudioreview.net/2013/ ... ac-review/
http://www.audiostream.com/content/myte ... -dsd-dac-0
Az eredeti filléres biztosítékok audiophile minőségű, vörösréz érintkezős AHP-ra lettek cserélve. (Ezeket a vevő megkapja a készülékkel együtt.)
http://www.buying-highend-audio.com/AHP-fuse.html
A DAC gazdája az általam készített SFWT Gold firewire kábelt használta, mely szintén eladó.
Szignifikánsan jobb hangminőségre képes az illesztőprogram sajátosságaiból kifolyólag a firewire csatlakozáson keresztül, mint a hasonló konvertereknél megszokott, szinte egyeduralkodó USB 1.0, 2.0 bejárato(ko)n át!
Korábban birtokoltam egy ilyen DAC-ot, melyhez ezt a firewire kábelt építettem, mert a piacon nem volt fellelhető a készülék minőségéhez illeszkedő kábel.
(Szerénytelenség nélkül kijelenthetem, hogy legalább egy kategóriát képes hozni hangban az SFWT Gold kábel! Bővebb infó a topikban.)
A Mytek Stereo 192 dsd két verzióban rendelhető.: Ez a drágábbik, előfokkal is rendelkező model (+1 pár RCA bemenet analóg komponens számára). Ára 285.000 Ft az AHP biztosítékokkal együtt. (Doboz, leírás, minden tartozék hiánytalan.)
A 2 méteres firewire kábel ára 59.000 Ft, melyhez adok egy PCI-os firewire kártyát..
Együtt a Mytek Stereo 192 dsd PRE + SFWT Gold firewire kábel 330.000 Ft-ért vihető az AHP-val és a PCI-kártyával.