Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Pikehunter
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Pikehunter »

Egy hangsugárzónál elég meghatározó a korpusz milyensége, legtöbb esetben a tervezési koncepció fontos része. Az a helyzet, hogy azért egy JM Lab már az a kategória amit komolyan terveznek. Ebből következik ha változtatsz valamit akkor másképp is fog szólni. Feltehetőleg rosszabbul. Ezért én nem ajánlom új doboz készítését. Ha mégis, akkor arra kellene törekedni, hogy nem csak méretekben, de felhasznált anyagokban és technológiában is a leghasonlóbbat használni.

Ettől féltem...

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

De ha Apámnak azt mondom, hogy MDF-el kell dolgozzon akkor elzavar, valami tömör valódi fára gondoltam, méretén nem változtatnék, kiszámolta azt már a mérnök. Dió pl. korlátlanul áll rendelkezésre valamint cseresznye, de a cseresznye szín nem illene az enteriőrbe, bár ha jól tudom cseresznyéből szoktak dobozokat készíteni. Dió milyen lehet?
Egy hangsugárzónál elég meghatározó a korpusz milyensége, legtöbb esetben a tervezési koncepció fontos része. Az a helyzet, hogy azért egy JM Lab már az a kategória amit komolyan terveznek. Ebből következik ha változtatsz valamit akkor másképp is fog szólni. Feltehetőleg rosszabbul. Ezért én nem ajánlom új doboz készítését. Ha mégis, akkor arra kellene törekedni, hogy nem csak méretekben, de felhasznált anyagokban és technológiában is a leghasonlóbbat használni.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

Pikehunter

Hangsugárzó építés

Ugyanabból! Ugyanolyat!
De ha Apámnak azt mondom, hogy MDF-el kell dolgozzon akkor elzavar, valami tömör valódi fára gondoltam, méretén nem változtatnék, kiszámolta azt már a mérnök. Dió pl. korlátlanul áll rendelkezésre valamint cseresznye, de a cseresznye szín nem illene az enteriőrbe, bár ha jól tudom cseresznyéből szoktak dobozokat készíteni. Dió milyen lehet?

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Sziasztok, kaptam egy komolyabb álló sugárzót (jm lab), viszont esztétikailag tragédia... Hangja tetszik, most is egy jm lab monitort hallgatok. (Lehet fikázni,de nincsenek extra igényeim, meg van egy másik költséges hobbim. ) Édesapám asztalos (régivágású, akit kiver a víz a faforgácslaptól, mellesleg hatalmas blues rajongó ) Váltót, drivereket megtartanám esetleg egy átkábelezès. A kérdés milyen fából lenne érdemes új dobozt csinálni neki? Segìtségeteket előre is köszönöm!Ugyanabból! Ugyanolyat!
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

Pikehunter

Hangsugárzó építés

Sziasztok, kaptam egy komolyabb álló sugárzót (jm lab), viszont esztétikailag tragédia... Hangja tetszik, most is egy jm lab monitort hallgatok. (Lehet fikázni,de nincsenek extra igényeim, meg van egy másik költséges hobbim. ) Édesapám asztalos (régivágású, akit kiver a víz a faforgácslaptól, mellesleg hatalmas blues rajongó ) Váltót, drivereket megtartanám esetleg egy átkábelezès. A kérdés milyen fából lenne érdemes új dobozt csinálni neki? Segìtségeteket előre is köszönöm!

Danito
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Danito »

Szia!
A legegyszerübb ha az eredeti dobozt veszed alapul.Az erősitő részét hogy tervezed megoldani?

Erősítőnek ezt gondoltam: http://www.ebay.com/itm/290661304412?ss ... 1423.l2649

Van egy "rég elfeledett" Bose Acousticmass AM5-ös passzív mélysugárzóm, amit bevetnék, hogy legyen legalább egy kis mély tartomány is. Illetve az erősítő és a számítógép (esetemben Macbook Pro) közé egy usb-s DAC-ot raknék. Tudom, hogy va számos más megoldás, de én szeretném építeni. Viszont 5-8cm-es hangszóróknál nagyobbat nem akarok. A JBL-eket meg nem dobnám kukába.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Sziasztok,
abban szeretném kérni a véleményeteket, tanácsotokat, hogy egy tönkrement JBL Duet 2.0 hangsugárzóból érdemes e építeni fadobozos sugárzókat? A számítógép mellett tökéletesen meg voltam elégedve a hangjával, de sajnos tönkrement az erősítő része és mivel már nem garanciális, kukába kellene dobnom. A hangszórók viszont működnek tökéletesen, ezért gondoltam, h építenék nekik két kisebb dobozt, mert a hangjukkal meg vagyok elégedve (számítógép mellé!). Az utóbbival kapcsolatban lenne még az a kérdésem, hogyha elviszem a hangszórókat beméretni, hogy pontosan milyen paraméterei vannak, akkor tudok e azokkal az adatokkal megfelelő méretű dobozt építeni nekik? Vagy egyszerűen nézzem meg, hogy milyen térfogatú a gyári doboz és ahhoz mérten építsek? Köszönöm előre is...

Szia!
A legegyszerübb ha az eredeti dobozt veszed alapul.Az erősitő részét hogy tervezed megoldani?

Danito
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Danito »

Sziasztok,
abban szeretném kérni a véleményeteket, tanácsotokat, hogy egy tönkrement JBL Duet 2.0 hangsugárzóból érdemes e építeni fadobozos sugárzókat? A számítógép mellett tökéletesen meg voltam elégedve a hangjával, de sajnos tönkrement az erősítő része és mivel már nem garanciális, kukába kellene dobnom. A hangszórók viszont működnek tökéletesen, ezért gondoltam, h építenék nekik két kisebb dobozt, mert a hangjukkal meg vagyok elégedve (számítógép mellé!). Az utóbbival kapcsolatban lenne még az a kérdésem, hogyha elviszem a hangszórókat beméretni, hogy pontosan milyen paraméterei vannak, akkor tudok e azokkal az adatokkal megfelelő méretű dobozt építeni nekik? Vagy egyszerűen nézzem meg, hogy milyen térfogatú a gyári doboz és ahhoz mérten építsek? Köszönöm előre is...

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

kep

Vendég

Hangsugárzó építés

cav fl30a 650e.tol felfele!!!Szep doboz!!!!!

Vendég

Hangsugárzó építés

Ezek is kínaiak, de nem diy.

Az ára sem lett volna vészes, ha valakit érdekelt volna.

http://www.cav-audio.com/getinfo.php?t=2
pedig az a scan speak magas(fl 30 a) a kepen (asszem nekem is az van)nagyon jo!!!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hans audio aria 2. 1misi az ara.(kinai diy er)
Ezek is kínaiak, de nem diy.
Az ára sem lett volna vészes, ha valakit érdekelt volna.
http://www.cav-audio.com/getinfo.php?t=2

Vendég

Hangsugárzó építés

Hans audio symphony 7. 340e ft.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hans audio aria 2. 1misi az ara.(kinai diy er)

Barkács
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ebben csak Excel-ek vannak..
Amúgy 10m2-re kell..

A membránok és a technikai paraméterek közti külömbségre gondoltam ami a papir ill.a magnézium verzió között van

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1234

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Ez, mit jelent?

Számomra azt,hogy a hagyományos dróttekercshez képest sokkal kevésbé tompítja a középtartomány.....kivéve,amikor pont azért van beépítve.
Szerintem sokkal jobb (szebb) középtartomány érhető el a dróttekercshez képest....figyelembe véve vezető keresztmetszetet,és persze a soros ellenállást.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bege »

A rézfólia pont hogy nem dögleszti meg a középtartományt.... ....ellenkezőleg.
Ez, mit jelent?

Vendég

Hangsugárzó építés

De maga a nagy induktivítás érték nem gond?
Meg az valami baromi drága.
Számolgattam, a Troels-es váltója sem sokkal drágább.

Másik dolog, amit nem tudok. A Bifrost-nál a hangszórók fázisban vannak a keresztezési frekinél. De mivel én másik magasat raknék bele, más L pad kell és kicsit más kondi, illetve tekercs. Ez után is megmaradna az azonos fázismenet?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1234

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Inkább a rézfóliás. Maradok a lémagos tekercs mellett. Csak nem tudom, ekkora tekercs milyen hatással van a hangra. Esetleg megdögleszti a középtartományt.
A Bifrost esetén további gond, hogy T25C003-as magasat rendeltem, így a váltóhoz is hozzá kell nyúlni.

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vendég

Hangsugárzó építés

Nem olyan vészes az. Rézfóliás, vagy toroid tekercsből megúszod 0,4 ohm alatt.
Inkább a rézfóliás. Maradok a lémagos tekercs mellett. Csak nem tudom, ekkora tekercs milyen hatással van a hangra. Esetleg megdögleszti a középtartományt.
A Bifrost esetén további gond, hogy T25C003-as magasat rendeltem, így a váltóhoz is hozzá kell nyúlni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11235
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Gondolkodtam a Seas Bifrost kiten is, de abban nem tetszik az nagy soros induktivítás..
http://www.seas.no/index.php?option=com ... Itemid=176

Nem olyan vészes az. Rézfóliás, vagy toroid tekercsből megúszod 0,4 ohm alatt.

Vendég

Hangsugárzó építés

Gondolkodtam a Seas Bifrost kiten is, de abban nem tetszik az nagy soros induktivítás..
http://www.seas.no/index.php?option=com ... Itemid=176

Vendég

Hangsugárzó építés

Tapasztalatom nincs velük de olyan nagyon nem lehet melléfogni ezzel a kittel bár nem lesz olyan mélye mint az Exel verziónak.
Ebben csak Excel-ek vannak..
Amúgy 10m2-re kell..

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

A nextel is excel!

Barkács
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ezzel van valakinek tapasztalata?
http://www.troelsgravesen.dk/CNO-T25.htm
Meg akarom építeni.

Tapasztalatom nincs velük de olyan nagyon nem lehet melléfogni ezzel a kittel bár nem lesz olyan mélye mint az Exel verziónak.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”