Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Találkozott valaki olyan jelenséggel, hogy pro-ject debut lemezjátszó motorja egy óra használat után hangos hangot ad ki magából? Mintha a melegedés után valami kitágulna benn és hozzáérne valamihez. Ez akkor is jelentkezik ha leveszem róla a szíjat és csak magába forog.
Lemezjátszó
Szia, pont ezt néztem a neten, illetve a Pathe Wings darabokat. Ez utóbbi cég árul különféle tányérra tehető alátéteket is.
Atus!
Ilyet vegyél: http://www.needledoctor.com/JA-Michell-Record-Clamp
Nem tudom ki, de itthon is forgalmazzák.
Penna&Poor.
L. topicjukat a Kereskedők Fórumán.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- atis
- V.I.P.
- Értékelés: 307
Lemezjátszó
Eeegen, ezért is kérdeztem a hatásokról az első hsz-emben, de tényleg filléres dolog ez a parafa...
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Jó az ötlet, sokan szeretik és ajálják is a parafát, de ha már annyit nyersz vele, hogy minden egyes lemezcserekor nem tapad a lemezhez, mint a filc és a hang sem romlik akkor már nyertél az ügyön. Ha meg javul a hang..........................
Ez a parafa mint alátét mindig felmerül 1-2 évente,de ez már 30 évvel ezelőtt sem jött be. :DPersze a borosüveg lezárásához azért jó.
Végül mindig marad az eredeti Linn filc.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- atis
- V.I.P.
Lemezjátszó
Csak valahonnan szereznem kell egy lyukasztót mert ugye az első lépés a közepe, azután tudom körberajzolni a lemeztányért...
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Thx!
Az íbéjen van 29+5 font postáért.
A lemeztányérra rakható anyagokkal pedig majd kísérletezgetek.
Elsődlegesen az itthon lévő asztali parafa alátétekből egyet elcsenek, (amúgy sem használom, filléres dolog) készítek egy alátétet.
Jó az ötlet, sokan szeretik és ajálják is a parafát, de ha már annyit nyersz vele, hogy minden egyes lemezcserekor nem tapad a lemezhez, mint a filc és a hang sem romlik akkor már nyertél az ügyön. Ha meg javul a hang..........................
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- atis
- V.I.P.
Lemezjátszó
Thx!
Az íbéjen van 29+5 font postáért.
A lemeztányérra rakható anyagokkal pedig majd kísérletezgetek.
Elsődlegesen az itthon lévő asztali parafa alátétekből egyet elcsenek, (amúgy sem használom, filléres dolog) készítek egy alátétet.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Szia, pont ezt néztem a neten, illetve a Pathe Wings darabokat. Ez utóbbi cég árul különféle tányérra tehető alátéteket is.
Atus!
Na, megmértem neked, mert nem találtam róla adatot, 73g. Ez a legkisebb Pathe Wings-nek is a negyede. Nem hinném, hogy sokkal könnyebb létezne a piacon.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- atis
- V.I.P.
Lemezjátszó
Atus!
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Patronos szorítós, neked pont jó lenne.
- atis
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hopp...erre nem gondoltam. Köszönöm. Akkor egy kevésbé súlyos darab lehet a megoldás, gondolom 200-300 gramm nem terheli meg annyira a csapágyat.
Ezzel a - valószínűleg nem túlméretezett - tányércsapágyat teszi tönkre.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Boldog új évet!
A lemezjátszón használható rátétek közül van-e általánosnak mondható hatású darab? Láttam parafából, különféle granulátumból, gumiból, stb. készülteket. Vagy ez is rendszerfüggő?
A másik kérdésem, a lemezt leszorító súlyokkal kapcsolatos.
Ahogyan olvashattátok, a Linn Basik kissé nyávogott, a szíj cseréje megoldást hozott, azonban a lemez tányérja igen csekély súlyt képvisel. Tudom, ez így lett tervezve, de elgondolásom szerint, a lemezt leszorító súly nem csak a lemezt rögzíti, hanem ugye súlyánál fogva növeli a megforgatott tányér tömegét is összességében. Nem jól gondolom?
Ez viszont jó lehet, az esetleges nyávogás csökkentésére is, hiszen ahogy nézegettem, a nagyobb tömegű tányérokra nem jellemző a nyávogás.. de lehet, tévedek.
Tehát töröm a fejem a tányérra tehető rátét/ek és leszorító vásárlásán, de nagyon sok van belőlük...
Atus!
Lemezjátszó
Boldog új évet!
A lemezjátszón használható rátétek közül van-e általánosnak mondható hatású darab? Láttam parafából, különféle granulátumból, gumiból, stb. készülteket. Vagy ez is rendszerfüggő?
Ahogyan olvashattátok, a Linn Basik kissé nyávogott, a szíj cseréje megoldást hozott, azonban a lemez tányérja igen csekély súlyt képvisel. Tudom, ez így lett tervezve, de elgondolásom szerint, a lemezt leszorító súly nem csak a lemezt rögzíti, hanem ugye súlyánál fogva növeli a megforgatott tányér tömegét is összességében. Nem jól gondolom?
Ez viszont jó lehet, az esetleges nyávogás csökkentésére is, hiszen ahogy nézegettem, a nagyobb tömegű tányérokra nem jellemző a nyávogás.. de lehet, tévedek.
Tehát töröm a fejem a tányérra tehető rátét/ek és leszorító vásárlásán, de nagyon sok van belőlük...
"súlyánál fogva növeli a megforgatott tányér tömegét is összességében."
Ezzel a - valószínűleg nem túlméretezett - tányércsapágyat teszi tönkre.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- atis
- V.I.P.
Lemezjátszó
Boldog új évet!
Lemezjátszó
Szerintem jó lesz, plusz úgy látom, hogy van külső tasak is, remek. kmsz! (=köszmárszépen
Ha külső borító akkor én a Tuffplastikot ajánlom. http://hanglemezbarat.blogspot.hu/2013/ ... astik.html Én már régóta tőlük veszem, nagyon jó a minőség és az ár is, nem is beszélve a hazai szállítási költségről.
Lemezjátszó
Ha a sima is jó,akkor innen http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C3%A9kek.html tudsz rendelni.Van fóliával társított és van sima papír is.
Szerintem jó lesz, plusz úgy látom, hogy van külső tasak is, remek. kmsz! (=köszmárszépen
- rx8
- V.I.P.
- Értékelés: 154
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Szia! A Bárfay audio forgalmazza/forgalmazta a Nagaoka hangszedőket. Bártfay néven elvileg itt is tag. Utoljára januárban beszéltem vele, akkor azt mondta lehúzza a rolót mint Bártfay audio. De úgy tudom blogja van ezen a néven. Keress rá.
Üdv:Zoli
Köszönöm szépen a gyors választ!Megkérdezem.
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.
Sziasztok!
Kifogytam a belső tasakokból. Ki forgalmaz itthon Mobile Fidelity belső tasakokat? Köszönöm!
Ha a sima is jó,akkor innen http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C3%A9kek.html tudsz rendelni.Van fóliával társított és van sima papír is.
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 206
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kifogytam a belső tasakokból. Ki forgalmaz itthon Mobile Fidelity belső tasakokat? Köszönöm!
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Sziasztok!
Szintén egy kérdés: Nagaoka MP-110 szerintetek rendelhető Magyarországról vagy csak külföld pl.ebay.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Köszi a választ!
Szia! A Bárfay audio forgalmazza/forgalmazta a Nagaoka hangszedőket. Bártfay néven elvileg itt is tag. Utoljára januárban beszéltem vele, akkor azt mondta lehúzza a rolót mint Bártfay audio. De úgy tudom blogja van ezen a néven. Keress rá.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Lemezjátszó
Sziasztok!
Szintén egy kérdés: Nagaoka MP-110 szerintetek rendelhető Magyarországról vagy csak külföld pl.ebay.
Köszi a választ!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Sziasztok!
- rx8
- V.I.P.
- Értékelés: 154
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Sziasztok!
Köszi a választ!
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.
Lemezjátszó
Üdv
Egy kérdés ami lehet, hogy nem itt van a legjobb helyen. 15e környékén használt hangszedőből mi lehet reális? A mostanit érdemes e lecserélni vagy még gyűjtsek inkább (AT110)
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Köszi szépen a segítséget, már működik!! Annyi volt a tudomány, hogy a gnd-t rá kellet vezetni a dobozra. Egyébként nem vagyok elájulva a rendszertől, szerintem a Nad-ban kell majd keresni a hibát (remélem).
Nincs mit.
A rajzomon rajta van, ugye?
Remélem azt is észerevetted, hogy a korrektor kimeneti csatlakozójának külső harangja (GND-je) nincs összekötve a korrektor GND pontjával? (annak a rövidke árnyékolt kábelnek csak az egyik vége van a korrektor GND-re kötve).
Csak azért kérdezem, mert a múltkori piros, meg sárga karikáidból úgy tűnt, hogy a rajzot nem nézted meg rendesen...
Hogy ki, mitől van elájulva, az ebben a formában elég szubjektív... Én azok közé tartozom (sajnos) aki nem hallja meg a kábelek saját hangját. :-(
Mint azt már ezerszer leírták itt a fórumon, a RENDSZER valahol a lemezjátszó asztalkájánál kezdődik, és a szoba falainál végződik...
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Nagy kiszerelésben vesszük, de nem tudom honnét. De ezek az olajok is nagyon jók: http://www.ebay.com/bhp/rc-bearing-oil
Köszi! Utánanézek....
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Lemezjátszó
- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.
- A tengerzaj valószínűleg egy szélessávú gerjedés a földeletlenség miatt.
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz.
Köszi szépen a segítséget, már működik!! Annyi volt a tudomány, hogy a gnd-t rá kellet vezetni a dobozra. Egyébként nem vagyok elájulva a rendszertől, szerintem a Nad-ban kell majd keresni a hibát (remélem).