Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Thx!
Az íbéjen van 29+5 font postáért.

A lemeztányérra rakható anyagokkal pedig majd kísérletezgetek.

Elsődlegesen az itthon lévő asztali parafa alátétekből egyet elcsenek,  (amúgy sem használom, filléres dolog) készítek egy alátétet.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Szia, pont ezt néztem a neten, illetve a Pathe Wings darabokat. Ez utóbbi cég árul különféle tányérra tehető alátéteket is.

Atus!

Ilyet vegyél: http://www.needledoctor.com/JA-Michell-Record-Clamp
Nem tudom ki, de itthon is forgalmazzák.

Na, megmértem neked, mert nem találtam róla adatot, 73g. Ez a legkisebb Pathe Wings-nek is a negyede.    Nem hinném, hogy sokkal könnyebb létezne a piacon.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szia, pont ezt néztem a neten, illetve a Pathe Wings darabokat. Ez utóbbi cég árul különféle tányérra tehető alátéteket is.

Atus!

Ilyet vegyél: http://www.needledoctor.com/JA-Michell-Record-Clamp

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Patronos szorítós, neked pont jó lenne.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hopp...erre nem gondoltam. Köszönöm. Akkor egy kevésbé súlyos darab lehet a megoldás, gondolom 200-300 gramm nem terheli meg annyira a csapágyat.

Ezzel a - valószínűleg nem túlméretezett - tányércsapágyat teszi tönkre.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Boldog új évet!

A lemezjátszón használható rátétek közül van-e általánosnak mondható hatású darab? Láttam parafából, különféle granulátumból, gumiból, stb. készülteket. Vagy ez is rendszerfüggő?

A másik kérdésem, a lemezt leszorító súlyokkal kapcsolatos.

Ahogyan olvashattátok, a Linn Basik kissé nyávogott, a szíj cseréje megoldást hozott, azonban a lemez tányérja igen csekély súlyt képvisel. Tudom, ez így lett tervezve, de elgondolásom szerint, a lemezt leszorító súly nem csak a lemezt rögzíti, hanem ugye súlyánál fogva növeli a megforgatott tányér tömegét is összességében. Nem jól gondolom?

Ez viszont jó lehet, az esetleges nyávogás csökkentésére is, hiszen ahogy nézegettem, a nagyobb tömegű tányérokra nem jellemző a nyávogás.. de lehet, tévedek.

Tehát töröm a fejem a tányérra tehető rátét/ek és leszorító vásárlásán, de nagyon sok van belőlük...

Atus!

Ilyet vegyél: http://www.needledoctor.com/JA-Michell-Record-Clamp

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Boldog új évet!

A lemezjátszón használható rátétek közül van-e általánosnak mondható hatású darab? Láttam parafából, különféle granulátumból, gumiból, stb. készülteket. Vagy ez is rendszerfüggő?

Ahogyan olvashattátok, a Linn Basik kissé nyávogott, a szíj cseréje megoldást hozott, azonban a lemez tányérja igen csekély súlyt képvisel. Tudom, ez így lett tervezve, de elgondolásom szerint, a lemezt leszorító súly nem csak a lemezt rögzíti, hanem ugye súlyánál fogva növeli a megforgatott tányér tömegét is összességében. Nem jól gondolom?

Ez viszont jó lehet, az esetleges nyávogás csökkentésére is, hiszen ahogy nézegettem, a nagyobb tömegű tányérokra nem jellemző a nyávogás.. de lehet, tévedek.

Tehát töröm a fejem a tányérra tehető rátét/ek és leszorító vásárlásán, de nagyon sok van belőlük...

"súlyánál fogva növeli a megforgatott tányér tömegét is összességében."
Ezzel a - valószínűleg nem túlméretezett - tányércsapágyat teszi tönkre.  
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Boldog új évet!

adrian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: adrian »

Szerintem jó lesz, plusz úgy látom, hogy van külső tasak is, remek. kmsz! (=köszmárszépen
 Ha külső borító akkor én a Tuffplastikot ajánlom. http://hanglemezbarat.blogspot.hu/2013/ ... astik.html Én már régóta tőlük veszem, nagyon jó a minőség és az ár is, nem is beszélve a hazai szállítási költségről.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Ha a sima is jó,akkor innen http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C3%A9kek.html tudsz rendelni.Van fóliával társított és van sima papír is.
Szerintem jó lesz, plusz úgy látom, hogy van külső tasak is, remek. kmsz! (=köszmárszépen

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Szia! A Bárfay audio forgalmazza/forgalmazta a Nagaoka hangszedőket. Bártfay néven elvileg itt is tag. Utoljára januárban beszéltem vele, akkor azt mondta lehúzza a rolót mint Bártfay audio. De úgy tudom blogja van ezen a néven. Keress rá.

Üdv:Zoli

Köszönöm szépen a gyors választ!Megkérdezem.
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Sziasztok!

Kifogytam a belső tasakokból. Ki forgalmaz itthon Mobile Fidelity belső tasakokat? Köszönöm!

Ha a sima is jó,akkor innen http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C3%A9kek.html tudsz rendelni.Van fóliával társított és van sima papír is.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Sziasztok!

Szintén egy kérdés: Nagaoka MP-110 szerintetek rendelhető Magyarországról vagy csak külföld pl.ebay.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Köszi a választ!
Szia! A Bárfay audio forgalmazza/forgalmazta a Nagaoka hangszedőket. Bártfay néven elvileg itt is tag. Utoljára januárban beszéltem vele, akkor azt mondta lehúzza a rolót mint Bártfay audio. De úgy tudom blogja van ezen a néven. Keress rá. 
Üdv:Zoli
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Kifogytam a belső tasakokból. Ki forgalmaz itthon Mobile Fidelity belső tasakokat? Köszönöm!

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Sziasztok!

Szintén egy kérdés: Nagaoka MP-110 szerintetek rendelhető Magyarországról vagy csak külföld pl.ebay.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Köszi a választ!

Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Üdv

Egy kérdés ami lehet, hogy nem itt van a legjobb helyen. 15e környékén használt hangszedőből mi lehet reális? A mostanit érdemes e lecserélni vagy még gyűjtsek inkább (AT110)
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Köszi szépen a segítséget, már működik!!   Annyi volt a tudomány, hogy a gnd-t rá kellet vezetni a dobozra. Egyébként nem vagyok elájulva a rendszertől, szerintem a Nad-ban kell majd keresni a hibát (remélem).
Nincs mit.
A rajzomon rajta van, ugye?
Remélem azt is észerevetted, hogy a korrektor kimeneti csatlakozójának külső harangja (GND-je) nincs összekötve a korrektor GND pontjával? (annak a rövidke árnyékolt kábelnek csak az egyik vége van a korrektor GND-re kötve).  
Csak azért kérdezem, mert a múltkori piros, meg sárga karikáidból úgy tűnt, hogy a rajzot nem nézted meg rendesen... 

Hogy ki, mitől van elájulva, az ebben a formában elég szubjektív...  Én azok közé tartozom (sajnos) aki nem hallja meg a kábelek saját hangját. :-(
Mint azt már ezerszer leírták itt a fórumon, a RENDSZER valahol a lemezjátszó asztalkájánál kezdődik, és a szoba falainál végződik...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Nagy kiszerelésben vesszük, de nem tudom honnét. De ezek az olajok is nagyon jók: http://www.ebay.com/bhp/rc-bearing-oil

Köszi! Utánanézek....
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rappit »

- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.  
- A tengerzaj valószínűleg egy szélessávú gerjedés a földeletlenség miatt.
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz. 

Köszi szépen a segítséget, már működik!!   Annyi volt a tudomány, hogy a gnd-t rá kellet vezetni a dobozra. Egyébként nem vagyok elájulva a rendszertől, szerintem a Nad-ban kell majd keresni a hibát (remélem).

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Meg bizony Big fórumtársunké minden tiszteletem, a fél délutánját nálam töltötte, de lelket öntött a gyaluba és belém is
Köszönöm!

Nincs mit Atus! Én köszönöm a finom kávét és a bizalmat, meg a lehetőséget arra, hogy világossá tehettem egy újabb embernek, az analóg nem temetendő még egy középkategóriás lemezjátszóval sem.

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Meg bizony Big fórumtársunké minden tiszteletem, a fél délutánját nálam töltötte, de lelket öntött a gyaluba és belém is
Köszönöm!

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Köszönöm a segítséget, az útmutatást és a rám szánt sok-sok időt ez a bézik Linn is tud muzsikálni az Akito-val párban ölég jól, hála a gondos beállításnak  Na ugye hogy megérte vele foglalkozni kicsit...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Köszönöm a segítséget, az útmutatást és a rám szánt sok-sok időt ez a bézik Linn is tud muzsikálni az Akito-val párban ölég jól, hála a gondos beállításnak 
Az Akito már elég jó kar, akár komolyabb futóműhöz is jó.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönöm a segítséget, az útmutatást és a rám szánt sok-sok időt ez a bézik Linn is tud muzsikálni az Akito-val párban ölég jól, hála a gondos beállításnak 

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Honnan lehet olyat beszerezni?
Nagy kiszerelésben vesszük, de nem tudom honnét. De ezek az olajok is nagyon jók: http://www.ebay.com/bhp/rc-bearing-oil
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”