Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Ez a kisérlet milyen eredménnyel zárult? A toroid trafó nálam is  a befutó, de én a cérnaszál drótokat is jobbra cserélem.
Milyen drót lehet jó a táphoz? pl.:... 
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Esetleg hasznos lehet valakinek az információ: egy barátom Garrard 301-esének a tányércsapágyába nagyon bevált a Husqvarna hajtóműzsír, amit a fűkaszámhoz járt gyárilag. Márkaboltban kapható tubusos kiszerelésben. Ilyen.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Én évente cserélem az olajat, egy teljesen szintetikus, nagy sebességű (60.000 f/p) fémmegmunkáló berendezés olaját használom. 

Évente? Nem gyakori az egy kicsit? Milyen viszkozitású az az olaj?  
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Valójában ez inkább azon múlik, hogy ki mivel kezdte. Nekem pl. az analóg eszközök használata abszolút egyszerű, azokkal kapcsolatban minden kézenfekvő és logikus, míg a digitálisból nem értek egy mukkot sem, a számítógépes lejátszás pedig maga a kanosszajárás.

.
Azért írtam azt, hogy aki most kezdi, mert sajnos feltételezhető, hogy legtöbb esetben nem újrakezdőről van szó. 46 évesen természetesen nekem is az analóg volt mindig is a kiindulópont, szerencsére én nem követtem el soha azt a hibát, mint sok zeneszerető sorstársam, hogy a CD terjedésdkor felszámoltam volna az analóg részt. Ez talán azért van, mert már 84 körül is egy jó kis korrektort használtam MC hangszedővel, igaz még csak egy NAD lemezjátszóval.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

1. vajon a spindle olaj mennyi időt bír ki, ergo nem lenne-e időszerű újjal feltölteni? És ha igen, akkor milyennel, és hogyan? Mikor érdemes egyáltalán hozzányúlni?

Használt autót is úgy vesz az ember, hogy olajat, szűrőket, vezérlést cserél (hacsak nem bizonyíthatóan tisztázott az autó előélete). Én évente cserélem az olajat, egy teljesen szintetikus, nagy sebességű (60.000 f/p) fémmegmunkáló berendezés olaját használom. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Mostanában vásároltam egy Fischer MT 6225 LP pörgetőt, ami szinte teljesen hibátlan állapotban van. Miközben tisztogattam és beállítottam két kérdés merült fel bennem.
1. vajon a spindle olaj mennyi időt bír ki, ergo nem lenne-e időszerű újjal feltölteni? És ha igen, akkor milyennel, és hogyan? Mikor érdemes egyáltalán hozzányúlni?
2. a harmadik képen pirossal bekeretezett alkatrészt, én a P.U. túlnyúlás beállítását segítő egységnek gondolom. Ezt vajon helyesen értelmezem? Manuál- és szerviz -könyvben nem sok minden találtam. Amennyiben van Valakinek ilyen témában tapasztalata, azt nagyon szívesen fogadnám. Köszönöm!

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szoktam mondani, hogy csak az vágjon bele az analóg eszközök használatába, akinek van hozzá türelme. Ez teljesen más világ, mint az mp3 játszóról elindított tömegzene-hallgatás.

Valójában ez inkább azon múlik, hogy ki mivel kezdte. Nekem pl. az analóg eszközök használata abszolút egyszerű, azokkal kapcsolatban minden kézenfekvő és logikus, míg a digitálisból nem értek egy mukkot sem, a számítógépes lejátszás pedig maga a kanosszajárás.

.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Próbáltam úgy a hangerő rendben van, viszont az egyik oldal nem szol. Holnap meg tesztelgetek ha lesz hozzá idegzetem
Szoktam mondani, hogy csak az vágjon bele az analóg eszközök használatába, akinek van hozzá türelme. Ez teljesen más világ, mint az mp3 játszóról elindított tömegzene-hallgatás.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Kirohantam leszedtem es szól!

Köszönöm szépen!

Holnap megis lemez hallgatás

Nincs mit Uram! 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Kirohantam leszedtem es szól!

Köszönöm szépen!

Holnap megis lemez hallgatás
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Nem
És most szól?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nem
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Próbáltam úgy a hangerő rendben van, viszont az egyik oldal nem szol. Holnap meg tesztelgetek ha lesz hozzá idegzetem
Mindkét oldalon leszedted a jumpereket?

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Audio Technica AT110

Van leírásom de nekem a beállítás része semmit nem mond.

Elviekben az MM/MC kapcsoló legyen MM állásba ( mintha egy power gomb ki állásba lenne ) és nem kell rá jumper (egyik oldalon sem!). Ezzel a beállítással szólnia kéne. A későbbiekben lehet játszani a terhelési kapacitással ahhoz már jumperelni kell.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Audio Technica AT110

Van leírásom de nekem a beállítás része semmit nem mond.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Sziasztok!

Ma megint nekifogtam a lemezjátszó beüzemelésnek. Még mindig nem akar menni. Úgy fest a lemezjátszóból mégiscsak kijön a hang. A Pro-Ject SeII jumperelése miatt nem akar szólni sztereóban vagy mi. Ha valaki fel tudna világosítani, hogy melyik állás mit csinál azt nagyon megköszönném. (kezdem már unni a lemezjátszózást, pedig még el sem keztem)

Van leírásod róla?
http://www.project-audio.com/inhalt/en/ ... eboxse.pdf

Milyen hangszedő?

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!

Ma megint nekifogtam a lemezjátszó beüzemelésnek. Még mindig nem akar menni. Úgy fest a lemezjátszóból mégiscsak kijön a hang. A Pro-Ject SeII jumperelése miatt nem akar szólni sztereóban vagy mi. Ha valaki fel tudna világosítani, hogy melyik állás mit csinál azt nagyon megköszönném. (kezdem már unni a lemezjátszózást, pedig még el sem keztem)

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Hát én is rámértem nálunk a feszre. 224-236V között ingadozik. Az alább említettekhez képest ez kielégítő.
Az MSZ EN 50160 szerint : A tápfeszültség változásai
Normál üzemi körülmények között, a feszültségkimaradásokat figyelmen kívül hagyva
- a tápfeszültség 10 perces átlagos effektív értékei 95%-ának bármely egyhetes időszakban az Un ± 10% tartományban kell lennie.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!

Úgy látom más is kísérletezgetős kedvében van, én ma beleműtöttem a tarcsi EMT headshell-be a Benz Ace H hangszedőmet. Tűerő 1,7g-ra, a Heed átjumperelve, és az eredmény nem rossz, nem vall szégyent a kis Benz. Elég tisztességesen helytáll magas kimenetű MC létére.
Még egy súlyra kell hoznom a TSD15-tel, hogy ne kelljen a kart átegyensúlyozni. Bár akkor is ott lesz a Heed jumper-elése, amihez sajnos le kell venni a burkolatot...

IMG_2144.JPG
Szerintem bátran tekerd fel 2 grammra. A plusz súly a hangszedő körül felesleges rezonanciát vihet a rendszerbe. Szerintem inkább vállald a gyors tűerő állítást ha mindenképp kisérletezni akarsz több hangszedővel.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Bocsánat, gondoltam az Ünnepek, meg ilyesmi miatt nem zavarnálak De tökre ráérek egészen hétfő reggel 5:30-ig
 Nem zavarsz, mindjárt írok pü-t.

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Bocsánat, gondoltam az Ünnepek, meg ilyesmi miatt nem zavarnálak De tökre ráérek egészen hétfő reggel 5:30-ig

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Hát én is rámértem nálunk a feszre. 224-236V között ingadozik. Az alább említettekhez képest ez kielégítő.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Úgy látom más is kísérletezgetős kedvében van, én ma beleműtöttem a tarcsi EMT headshell-be a Benz Ace H hangszedőmet. Tűerő 1,7g-ra, a Heed átjumperelve, és az eredmény nem rossz, nem vall szégyent a kis Benz. Elég tisztességesen helytáll magas kimenetű MC létére.
Még egy súlyra kell hoznom a TSD15-tel, hogy ne kelljen a kart átegyensúlyozni. Bár akkor is ott lesz a Heed jumper-elése, amihez sajnos le kell venni a burkolatot...

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A hálózati feszültséghez néhány gondolat....

Mikor mi ideköltöztünk (2006) rejtélyes módon elhalálozott több háztartási gépünk. Mikor elkezdtem méregetni a hálózati feszültséget,rendre 200V körüli értéket kaptam. Egy ismerősöm segítségével aztán kihívtuk a szolgáltatót,aki átkötötte a betápvezetéket egy másik fázisra. Azóta sincs gond vele.
Ugyanis.....a bekötést nem az ELMŰ saját emberei végzik,hanem alvállalkozók. Aki ugyebár felmén'azoszlopra....oszt' a legközelebb eső fázisra ráköt.
És a következő "szaki" ugyanígy tesz....stb....stb....mi ebből a tanulság...?
Az,hogy az oszlophoz közelebb eső fázisok erősen le vannak terhelve.Míg a távolabb eső kábelen csak páran lógnak....tehát azon megvan a szabvány hálózati feszültség.

Egyébként a szolgáltató emberei olyan szinten tisztában vannak a problémával,hogy az autóból kiszállva nem méregettek semmit.....csak felnéztek,elővették a mászóvasat,és uzsgyi fel a póznára átkötni.

Nekünk földvezetéken jön.  Nem is tudom hol van a leágazás, bár nem is kell tudnom.  Átmegyek a szomszédságba is méricskélni aztán meglátjuk.  A vastag ösvény végén, amit csak a hifi terhel, ugyanannyi a feszültség terheletlenül most(224-5V), mint a többi helyiségben, amit más fogyasztók terhelnek.  
Az biztos, hogy nálam nem ugyanaz a fázis, mint a közeli szomszédoknál, mert amikor a nagy áramszünet volt pár éve, akkor majdnem mindenkinél volt már delej, nálam meg nem és csak pingvineztem, mire rájöttem miért.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”