Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Köszi a gyors választ! Ez nem hangzik bonyolultnak. Azt hittem ennél azért több kell egy ilyen táphoz. Bisztosítékból mekkora kell egy ilyenhez? A trafó nem lehet gond, ilyet lehet kapni.

Üdv:Zoli

Hali!
Szerintem valami kis érték jó lesz neki, mondjuk 0,25A bár elvileg nem is kéne bele, de jobb a békesség.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Mint laikus... ,de nem eggyenáram az a 15V?   
Nem.  A Project 2Xperience-hez  is 16 VAC-s olcsó trafó volt.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Én is kísérletezem a lemezjátszó táppal. eredetiPicit módosított .
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Egy 15V-os szekunderű trafót kell szerezni.  Egy biztosíték, pár méter vezeték, a mostani táp levágott csatlakozója, egy villásdugó és egy nagyobb villanydoboz. Egy kis forrasztás, furkálás és kész.  Ha nem akarsz barkácsolni, kérj meg egy havert.  Régen a Project lemezjátszóm tápját váltottam ki így.
Üdv,
NL

Mint laikus... ,de nem eggyenáram az a 15V?   
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Egy 15V-os szekunderű trafót kell szerezni.  Egy biztosíték, pár méter vezeték, a mostani táp levágott csatlakozója, egy villásdugó és egy nagyobb villanydoboz. Egy kis forrasztás, furkálás és kész.  Ha nem akarsz barkácsolni, kérj meg egy havert.  Régen a Project lemezjátszóm tápját váltottam ki így.
Üdv,
NL

Köszi a gyors választ! Ez nem hangzik bonyolultnak. Azt hittem ennél azért több kell egy ilyen táphoz. Bisztosítékból mekkora kell egy ilyenhez? A trafó nem lehet gond, ilyet lehet kapni.

Üdv:Zoli
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Szép estét, és Boldog karácsonyt mindenkinek!

Egy olyan kérdésem volna, hogy a lemezjátszóm(Thorens TD 280 MkII) telefontöltő szerű tápegységét ki lehet e váltani valami minőségibb darabbal? Mert gondolom egy ilyen tápegységnél biztos van feljebb. Egyébként 15V ac feszt ad le. Köszönöm előre is!

Üdv: Zoli

Üdv,
NL

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét, és Boldog karácsonyt mindenkinek!

Egy olyan kérdésem volna, hogy a lemezjátszóm(Thorens TD 280 MkII) telefontöltő szerű tápegységét ki lehet e váltani valami minőségibb darabbal? Mert gondolom egy ilyen tápegységnél biztos van feljebb. Egyébként 15V ac feszt ad le. Köszönöm előre is!

Üdv: Zoli
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Köszönöm a hozzászólásokat és a privátokat.

Ma végre bejutottam a királyi postára és hazahoztam a gyári szíjat.

Első tapasztalat, normális sebesség, nyávogás nuku.

Az egyik Blue Note lemezen picit hallható valami, de azután ránéztem a hangkarra és láthatóan kóválygott a lemezen, magyarán "jó" nyomású lemezt sikerült kifogni, igaz, nem is a komolyabb kategória, hanem egy Blue Note Trips nevű album, amolyan könnyű-jazz válogatás. Szóval ez betudható (más kolléga felhívta erre a figyelmemet) a lemeznek is.

Most lesz időm nyüstölni a napokban, nem hittem volna, hogy egy valamivel rövidebb és kissé vastagabb (nem a szélességére gondolok) szíj ennyit számít.

További szép estét!

Már egy valag lemezt kiválogattam, amelyeknek a műfaja nem bejövős nekem. (ECM Records által kiadott Jan Garbarek lemezek például) Szóval legalább 70-80 darab lesz cserére a közeljövőben, az Ünnepek alatt rakosgatom fel a csere-bere rovatba, miután egy kolléga kimazsolázza őket 

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szia Csaba!
Elviekben tudod, most szenvedek a Basik futómű nyávogásával + a lassabb sebességével.
Van most ATC-nél akció. A Sunsen valamelyikét néztem ki futóműnek. Ha jó, akkor ennyit megér, amennyit most kérnek érte.
A hangkar, pick up menne rá a Linnről.

Van még hozzá plusz csapágy is, ami jobb a gyáritól.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1385

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Adott a Linn Akito hangkar.

Elviekben milyen esély van arra, hogy egy másik futóműre rátegyem, ha a másik futóműn gyárilag 8"-os, vagy 10"-os a hangkar.

Az Akitora nem találtam pontos méretet.

Ezen agyalok, mert lenne lehetőség komolyabb futóművet vásárolni.

További szép napot!

Bár nem szoktak árulni önállóan Pro-Ject futóművet, de azonos a karfelfogása a Linn-el.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Projekt törölve. Kósza és hirtelen ötlet volt.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Szia Csaba!
Elviekben tudod, most szenvedek a Basik futómű nyávogásával + a lassabb sebességével.
Van most ATC-nél akció. A Sunsen valamelyikét néztem ki futóműnek. Ha jó, akkor ennyit megér, amennyit most kérnek érte.

Küldtem üzenetet.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szia Csaba!

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Elviekben milyen esély van arra, hogy egy másik futóműre rátegyem, ha a másik futóműn gyárilag 8"-os, vagy 10"-os a hangkar.

További szép napot!

Szia Attila!
Mi lenne az a komolyabb futómű?
Egyébként 211 mm a szerelési távolsága a Linn karnak.  http://www.vinylengine.com/library/linn/akito.shtml
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

További szép napot!

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rappit »

- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.  
- A tengerzaj valószínűleg egy szélessávú gerjedés a földeletlenség miatt.
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz. 

Egyébként én az RCA-k földelését a képen lévő piros karikákhoz forrasztottam, akkor ezek szerint a sárgához kéne?

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rappit »

- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.  
- A tengerzaj valószínűleg egy szélessávú gerjedés a földeletlenség miatt.
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz. 

Ejha! Köszi a részletes rajzot, mindenképp megpróbálom így

ruczek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: ruczek »

Megmértem. Ha 8 oz-s a kiszerelés, akkor 1 kupaknyi kell 700 ml desztillált vízhez.
Nagyon köszönöm

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Az rendben. A lemezjátszóból nem jön ki az egyik oldalon a hang. Az meg fogalmam sincs mitől lehet. Gondolom valahol kontakthiba van de hogy hol azt nem tudom.
Sarukat nézd meg a hangszedőnél. Lehet hogy laza valamelyik, vagy nem is jól vannak felrakva. Good luck!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Arra ügyelj, hogy az azonos be és kimenetek a Pro-ject hátulján nem egymás alatt, hanem egymás mellett vannak. 

Az rendben. A lemezjátszóból nem jön ki az egyik oldalon a hang. Az meg fogalmam sincs mitől lehet. Gondolom valahol kontakthiba van de hogy hol azt nem tudom.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igen! LINE1 re van kötve. Kiszedtem a jumpereket, most jónak tűnik. Most meg valamiért az egyik oldal nem szól. Valószínűleg a lemezjátszóból kijövő RCA-n már nincs jel. Ez végképp nem jó hír.
Arra ügyelj, hogy az azonos be és kimenetek a Pro-ject hátulján nem egymás alatt, hanem egymás mellett vannak. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

3 kupaknyi kell egy egységnyi vízhez. Hogy mennyi az egy egységnyi, azt a szintjelző mutatja a belsejében.
Megmértem. Ha 8 oz-s a kiszerelés, akkor 1 kupaknyi kell 700 ml desztillált vízhez.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Igen! LINE1 re van kötve. Kiszedtem a jumpereket, most jónak tűnik. Most meg valamiért az egyik oldal nem szól. Valószínűleg a lemezjátszóból kijövő RCA-n már nincs jel. Ez végképp nem jó hír.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Üdv még egy kérdésem lenne. Összedugtam mindent, beállítottam MM-re. Szól is de valami bazi halkan. Ez mitől lehet?
Biztos MM-re van kapcsolva? Az erősítőn vonalszintű bemenetre (CD, Tape, AUX vagy Tuner) van kötve a Pro-Ject?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”