Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nem tudok rajzot küldeni, én készen vettem egy bontott ipari 3 fázisú AC feszültségstabilizátort 5 000 Ft-ért, azaz, kb. az üres műszerdoboz áráért, amibe egy ilyen tápot be kell építeni.
De pl. itt vannak ilyenek: http://www.statron.hu/valtakozoaram.html
meg még jó pár helyen lehet kapni ilyeneket szerintem
Én a CD játszó előtti 300VA-es leválasztótrafó elé szánom.

.

Off csak nehogy megdögöljön a cd hang... a kivasalt áramtól.  
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lehetne rajzot kérni egy ilyen egyszerű, olcsó 230VAC stabilizátor kapcsolásról?

Nem tudok rajzot küldeni, én készen vettem egy bontott ipari 3 fázisú AC feszültségstabilizátort 5 000 Ft-ért, azaz, kb. az üres műszerdoboz áráért, amibe egy ilyen tápot be kell építeni.
De pl. itt vannak ilyenek: http://www.statron.hu/valtakozoaram.html
meg még jó pár helyen lehet kapni ilyeneket szerintem
Én a CD játszó előtti 300VA-es leválasztótrafó elé szánom.

.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Igen. Csak nem a kimenő 15V-nál, hanem a bemenő 230V AC-nál.

.

Lehetne rajzot kérni egy ilyen egyszerű, olcsó 230VAC stabilizátor kapcsolásról?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vendég

Lemezjátszó

"15V AC.t ad le."  Váltófeszültségű stabilizálás?

Igen. Csak nem a kimenő 15V-nál, hanem a bemenő 230V AC-nál.

.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Én valószínűleg tennék bele feszültségstabilizátort (már csak a lelki békém miatt is), mivel sem megépíteni nem sokkal bonyolultabb azzal, sem a költségeket nem növeli meg jelentősen.

.

"15V AC.t ad le."  Váltófeszültségű stabilizálás?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vendég

Lemezjátszó

Egy 15V-os szekunderű trafót kell szerezni.  Egy biztosíték, pár méter vezeték, a mostani táp levágott csatlakozója, egy villásdugó és egy nagyobb villanydoboz. Egy kis forrasztás, furkálás és kész.  Ha nem akarsz barkácsolni, kérj meg egy havert.  Régen a Project lemezjátszóm tápját váltottam ki így.
Üdv,
NL

Én valószínűleg tennék bele feszültségstabilizátort (már csak a lelki békém miatt is), mivel sem megépíteni nem sokkal bonyolultabb azzal, sem a költségeket nem növeli meg jelentősen.

.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Köszi a gyors választ! Ez nem hangzik bonyolultnak. Azt hittem ennél azért több kell egy ilyen táphoz. Bisztosítékból mekkora kell egy ilyenhez? A trafó nem lehet gond, ilyet lehet kapni.

Üdv:Zoli

Hali!
Szerintem valami kis érték jó lesz neki, mondjuk 0,25A bár elvileg nem is kéne bele, de jobb a békesség.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Mint laikus... ,de nem eggyenáram az a 15V?   
Nem.  A Project 2Xperience-hez  is 16 VAC-s olcsó trafó volt.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Én is kísérletezem a lemezjátszó táppal. eredetiPicit módosított .
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Egy 15V-os szekunderű trafót kell szerezni.  Egy biztosíték, pár méter vezeték, a mostani táp levágott csatlakozója, egy villásdugó és egy nagyobb villanydoboz. Egy kis forrasztás, furkálás és kész.  Ha nem akarsz barkácsolni, kérj meg egy havert.  Régen a Project lemezjátszóm tápját váltottam ki így.
Üdv,
NL

Mint laikus... ,de nem eggyenáram az a 15V?   

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Üdv,
NL

Köszi a gyors választ! Ez nem hangzik bonyolultnak. Azt hittem ennél azért több kell egy ilyen táphoz. Bisztosítékból mekkora kell egy ilyenhez? A trafó nem lehet gond, ilyet lehet kapni.

Üdv:Zoli
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Szép estét, és Boldog karácsonyt mindenkinek!

Egy olyan kérdésem volna, hogy a lemezjátszóm(Thorens TD 280 MkII) telefontöltő szerű tápegységét ki lehet e váltani valami minőségibb darabbal? Mert gondolom egy ilyen tápegységnél biztos van feljebb. Egyébként 15V ac feszt ad le. Köszönöm előre is!

Üdv: Zoli

Üdv,
NL

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét, és Boldog karácsonyt mindenkinek!

Egy olyan kérdésem volna, hogy a lemezjátszóm(Thorens TD 280 MkII) telefontöltő szerű tápegységét ki lehet e váltani valami minőségibb darabbal? Mert gondolom egy ilyen tápegységnél biztos van feljebb. Egyébként 15V ac feszt ad le. Köszönöm előre is!

Üdv: Zoli
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Köszönöm a hozzászólásokat és a privátokat.

Ma végre bejutottam a királyi postára és hazahoztam a gyári szíjat.

Első tapasztalat, normális sebesség, nyávogás nuku.

Az egyik Blue Note lemezen picit hallható valami, de azután ránéztem a hangkarra és láthatóan kóválygott a lemezen, magyarán "jó" nyomású lemezt sikerült kifogni, igaz, nem is a komolyabb kategória, hanem egy Blue Note Trips nevű album, amolyan könnyű-jazz válogatás. Szóval ez betudható (más kolléga felhívta erre a figyelmemet) a lemeznek is.

Most lesz időm nyüstölni a napokban, nem hittem volna, hogy egy valamivel rövidebb és kissé vastagabb (nem a szélességére gondolok) szíj ennyit számít.

További szép estét!

Már egy valag lemezt kiválogattam, amelyeknek a műfaja nem bejövős nekem. (ECM Records által kiadott Jan Garbarek lemezek például) Szóval legalább 70-80 darab lesz cserére a közeljövőben, az Ünnepek alatt rakosgatom fel a csere-bere rovatba, miután egy kolléga kimazsolázza őket 

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szia Csaba!
Elviekben tudod, most szenvedek a Basik futómű nyávogásával + a lassabb sebességével.
Van most ATC-nél akció. A Sunsen valamelyikét néztem ki futóműnek. Ha jó, akkor ennyit megér, amennyit most kérnek érte.
A hangkar, pick up menne rá a Linnről.

Van még hozzá plusz csapágy is, ami jobb a gyáritól.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Adott a Linn Akito hangkar.

Elviekben milyen esély van arra, hogy egy másik futóműre rátegyem, ha a másik futóműn gyárilag 8"-os, vagy 10"-os a hangkar.

Az Akitora nem találtam pontos méretet.

Ezen agyalok, mert lenne lehetőség komolyabb futóművet vásárolni.

További szép napot!

Bár nem szoktak árulni önállóan Pro-Ject futóművet, de azonos a karfelfogása a Linn-el.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Projekt törölve. Kósza és hirtelen ötlet volt.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 208

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Szia Csaba!
Elviekben tudod, most szenvedek a Basik futómű nyávogásával + a lassabb sebességével.
Van most ATC-nél akció. A Sunsen valamelyikét néztem ki futóműnek. Ha jó, akkor ennyit megér, amennyit most kérnek érte.

Küldtem üzenetet.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szia Csaba!

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 208

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Elviekben milyen esély van arra, hogy egy másik futóműre rátegyem, ha a másik futóműn gyárilag 8"-os, vagy 10"-os a hangkar.

További szép napot!

Szia Attila!
Mi lenne az a komolyabb futómű?
Egyébként 211 mm a szerelési távolsága a Linn karnak.  http://www.vinylengine.com/library/linn/akito.shtml
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

atis
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

További szép napot!

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rappit »

- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.  
- A tengerzaj valószínűleg egy szélessávú gerjedés a földeletlenség miatt.
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz. 

Egyébként én az RCA-k földelését a képen lévő piros karikákhoz forrasztottam, akkor ezek szerint a sárgához kéne?

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rappit »

- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.  
- A tengerzaj valószínűleg egy szélessávú gerjedés a földeletlenség miatt.
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz. 

Ejha! Köszi a részletes rajzot, mindenképp megpróbálom így

ruczek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: ruczek »

Megmértem. Ha 8 oz-s a kiszerelés, akkor 1 kupaknyi kell 700 ml desztillált vízhez.
Nagyon köszönöm

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”