Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Adott a Linn Akito hangkar.

Elviekben milyen esély van arra, hogy egy másik futóműre rátegyem, ha a másik futóműn gyárilag 8"-os, vagy 10"-os a hangkar.

Az Akitora nem találtam pontos méretet.

Ezen agyalok, mert lenne lehetőség komolyabb futóművet vásárolni.

További szép napot!

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rappit »

- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.  
- A tengerzaj valószínűleg egy szélessávú gerjedés a földeletlenség miatt.
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz. 

Egyébként én az RCA-k földelését a képen lévő piros karikákhoz forrasztottam, akkor ezek szerint a sárgához kéne?

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.  
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz. 

Ejha! Köszi a részletes rajzot, mindenképp megpróbálom így

ruczek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: ruczek »

Megmértem. Ha 8 oz-s a kiszerelés, akkor 1 kupaknyi kell 700 ml desztillált vízhez.
Nagyon köszönöm

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Az rendben. A lemezjátszóból nem jön ki az egyik oldalon a hang. Az meg fogalmam sincs mitől lehet. Gondolom valahol kontakthiba van de hogy hol azt nem tudom.
Sarukat nézd meg a hangszedőnél. Lehet hogy laza valamelyik, vagy nem is jól vannak felrakva. Good luck!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Arra ügyelj, hogy az azonos be és kimenetek a Pro-ject hátulján nem egymás alatt, hanem egymás mellett vannak. 

Az rendben. A lemezjátszóból nem jön ki az egyik oldalon a hang. Az meg fogalmam sincs mitől lehet. Gondolom valahol kontakthiba van de hogy hol azt nem tudom.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igen! LINE1 re van kötve. Kiszedtem a jumpereket, most jónak tűnik. Most meg valamiért az egyik oldal nem szól. Valószínűleg a lemezjátszóból kijövő RCA-n már nincs jel. Ez végképp nem jó hír.
Arra ügyelj, hogy az azonos be és kimenetek a Pro-ject hátulján nem egymás alatt, hanem egymás mellett vannak. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

3 kupaknyi kell egy egységnyi vízhez. Hogy mennyi az egy egységnyi, azt a szintjelző mutatja a belsejében.
Megmértem. Ha 8 oz-s a kiszerelés, akkor 1 kupaknyi kell 700 ml desztillált vízhez.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Igen! LINE1 re van kötve. Kiszedtem a jumpereket, most jónak tűnik. Most meg valamiért az egyik oldal nem szól. Valószínűleg a lemezjátszóból kijövő RCA-n már nincs jel. Ez végképp nem jó hír.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Üdv még egy kérdésem lenne. Összedugtam mindent, beállítottam MM-re. Szól is de valami bazi halkan. Ez mitől lehet?
Biztos MM-re van kapcsolva? Az erősítőn vonalszintű bemenetre (CD, Tape, AUX vagy Tuner) van kötve a Pro-Ject?

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Üdv még egy kérdésem lenne. Összedugtam mindent, beállítottam MM-re. Szól is de valami bazi halkan. Ez mitől lehet?

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Ismét kérdéssel fordulnék az urakhoz, a kézikönyvben (NAD 5120) Cueing post néven futó kar tartó "henger" magasságát hogyan tudnám állítani?
Cueing.JPG

Nem lehet állítani.
Minimálisan tudsz vele játszani úgy,hogy a kart nem tolod bele teljesen a karcsonkba.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

sysrq
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sysrq »

Ismét kérdéssel fordulnék az urakhoz, a kézikönyvben (NAD 5120) Cueing post néven futó kar tartó "henger" magasságát hogyan tudnám állítani?

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Na, leválasztottam a földet a dobozról meg beleraktam,

viszont ha hozzáérek a dobozhoz semmi csak a tengerhez hasonlító suhogás de az elég hangosan.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Köszönöm!

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Akkor nem kell jumperelni, csak átkapcsolni MM-re és ennyi?
Így van. 

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Akkor nem kell jumperelni, csak átkapcsolni MM-re és ennyi?

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni!

Audio Technica AT110 nek a Phonoban milyen beállítások kellenek? Nem találom sehol ami a beállításhoz kell. Ja a Phono az Pro-Ject Phono Box SEII

Ez egy MM hangszedő, szóval sima 47k Ohm kell neki. A Pro-Ject MM bemenete pont jó ehhez.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni!

Audio Technica AT110 nek a Phonoban milyen beállítások kellenek? Nem találom sehol ami a beállításhoz kell. Ja a Phono az Pro-Ject Phono Box SEII

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Discovery tényleg eltűnt ...

Az lett volna az első számú "célpontom",sztem létezik,csak eladták magukat "jobb pénzért" másnak..van idehaza Klotz LaGrange-em,ezt a Rega is használta upgradeléseknél,de túl mervnek érzem egy függeszted alvázas alkalmazáshoz...

Vagy ha netán valakinek a fiókjában elfekvőben van egy u.n. "SME áthidaló kábele",az is érdekelne..gyári,eredeti SME tartozék volt:RCA csatival,vékonyabb kábelezés mint az eredeti gyári külső IC SME kábel,cca 20-25cm kábel,ez maradt a lemezjátszó belső részében,a másik végén,amit már a káva külső részere kellett szerelni,RCA aljzatok voltak,egy pici lapocskára szerelve..elegáns megoldás volt..ilyen is esetleg érdekelne..ezzel voltak szerelve általában a TD160S-ek,ha gyári kiszerelésben volt rajta vlmilyen SME (2-3)...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

- A 2. pontot nem igazán tudom értelmezni. Azt nem tudom, hogy a problémádat biztosan megoldja-e, ha elválasztod a doboztól, de a gyakorlatom szerint, ez így, ahogy most van, nem jó.
- Akkor a HTA közös földpontjáról (ugye van ilyen neki?) vigyél 1 vezetéket a korrektorhoz.
- Az ilyen ón pacnis izé, nem jelent jót, az álmoskönyv szerint...   Igen, a "sok zaj", "kevés zaj" elég relatív. Ha mérni nem tudsz, akkor össze kellene hasonlítani egy másik (kölcsön) korrektorral. Ha a gyanú fennáll, hogy folyasztószer maradvány lehet a vezetősávok között, akkor alkohollal próbáld lemosni. Ez sem tutti megoldás, csak nálam már segített hasonló helyzetben.
- A letört kondi pedig....  Jó egészségnek örvendesz, jó erőben vagy....    A pótlása nem lehet gond. Szerintem bárki ad egyet, még karácsonykor is.  

Na, leválasztottam a földet a dobozról meg beleraktam az új kondit, eredmény: ha csak az erősítőbe dugom be a riaa-t, akkor nagy brumm, viszont ha hozzáérek a dobozhoz semmi csak a tengerhez hasonlító suhogás de az elég hangosan. Ha rádugom a lemezjátszót, akkor viszont folyamatos brumm, mindegy hova teszem a lemezjátszó földelését.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A munkahelyemen tudják a mániáimat.  Leállás előtt megajándékoztak egy Generál lemezzel megy egy Éneklő ifjúság 1973-as kóruslemezzel.  A bolhán turkálták nekem és nagyon jól esett.  Viccnek szánták de amikor látták, hogy tetszik, a vicc komoly őrömmé változott.  Gyerekesnek gondoltam ezt az ajándékozósdit de az idén nagyon jól sült el.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Hali mindenkinek...

Leszállitásra várok egy SME M2-9-re..gyári kiszerelésben egy VDH D501 IC van hozzá...-nem tartozom a VDH rajongótáborgához,bocs  ,ezt ki szeretném cserélni vlmire....igy kapásbol (van,nem kevés vélemény még magasabb szinten is,az SME 309/IV/V,bizza ez gáááázzzz) itt lépni kéne....szemléletem sem "példás"  ,csutka vintage,semmi " ódióéfilyista a mai értelemben"...

-Cardas kipipálva,nem részlezetném mért...
-Mogami?
-Van Damme?
-régi SME kábelezés? (SME 2/SME3)
-Discovery,úgy veszem észre már nem elérhető?

szegényes/bugyuta szemlélet,szegényes kerettel...ebay a barátom....

Nu?

Danke

Discovery tényleg eltűnt ...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SFI »

Pronto jó a készülékekre én is használom, de a szíjat nem kezelem ...majd veszek másikat ha megadta magát. 
Könnyű Neked, esetemben a konstruktőr maga készítette a meghajtószíjakat, így a bolti vásárlás nem játszik. Csúsztak a szíjak, Prontóval áttöröltem, visszahelyeztem, és helyreállt a rend.
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Bocsánat. Én kábelben nem ismerek tréfát.

én sem...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”