Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Pc alapú audio lejátszás
De azért nem ez az általános, ugye?
Én csak abban bízok, amit én csináltam.
Az elején még sok letöltött anyagot kaptam. Mára töröltem az összeset már.
Ez kvázi elég szomorú. Ha én kapok/szerzek olyan zenét, ami tetszik, de érzem/hallom, hogy nem az elvárható minőségű, megpróbálom jobb minőségben megszerezni, de ha nem tudom, nem törlöm le, hiszen tetszik. Ez kb. olyan, hogy Richter koncert felvételét (amik igencsak jó és egyedi előadások) azért nem hallgatja meg valaki, aki amúgy szereti Richtert, mert nem szól elég jól.
Csináltam néhány olyan kísérletet, hogy olyan anyagot töltöttem le, ami nekem is megvolt cédén, illetve a saját grebbelés is hdd-n. Volt, amikor találtam különbséget, aztán kiderült, hogy mások a szünetek, illetve az olvasási offszetek nem voltak jók minden esetben. Meghallgatva ötvenhétszer fejhallgatón, hangszórón, semmilyen különbséget nem lehetett detektálni a szokásos 50-50%-os "mintha" érzésen kívül.
Ha a cd rossz (jitteres) masterről, vagy másolatáról készült, és sziszeg, ciceg, búg a felsőbasszus, mint állat, akkor ezt utólag semmilyen berendezésen nem lehet kijavítani! Igen, én is töröltem olyan letöltött zenét, ami gyanúsan szarul szólt, konkrétan sziszegett, mint egy anakonda, de csak akkor, amikor sikerült egy olyan verziót letölteni, amin már nem volt ekkora hiba.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Azért a neten vannak olyan oldalak, ahol mellékelik az eac logokat, az ilyen grabbekkel még sosem volt problémás a lejátszás minősége.
De azért nem ez az általános, ugye?
Én csak abban bízok, amit én csináltam.
Az elején még sok letöltött anyagot kaptam. Mára töröltem az összeset már.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11178
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Azért a neten vannak olyan oldalak, ahol mellékelik az eac logokat, az ilyen grabbekkel még sosem volt problémás a lejátszás minősége.
Persze, komolyabb helyeken el is várják, szóval ez megint csak egy vaklárma...
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Pc alapú audio lejátszás
Nahát, pont ezt az USB tápot nézegettem a napokban. Esetleg kipróbáltad más DAC-kal is?
Nem sajnos, max a Zodiac + elé köthettem volna, a sok kütyü sok variációt engedett volna meg, de ilyen részletességig nem ment el az ismerkedés.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Pc alapú audio lejátszás
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A vidámság nagyon fontos, de most valamit félreértettél szerintem. Sebaj.
Áááá, dehogy.
Ez a táp sem egy az amúgy nagyon kevés változóból.
Na, mindegy. Hagyjuk.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
A vidámság nagyon fontos, de most valamit félreértettél szerintem. Sebaj.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Nahát, pont ezt az USB tápot nézegettem a napokban. Esetleg kipróbáltad más DAC-kal is?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos megmaradt a hibátlan analógosság gátjának mindkét forrás esetén.
Szerintem, ha valaki az abszolút analóg hangot keresi, az vegyen egy jó LP játszót és sok LP-t.
A PCM anyagok sosem fogják utolérni az igazi analóg hangot. A DSD stúdió felvételek már sokkal közelebb állnak hozzá.
Számomra az utóbbi idők legnagyobb megdöbbenését az okozta, amikor minőségi analóg láncon DSD-ben digitalizált LP-ket hallgattam a LUMIN-on.
Na, ott semmiféle "digitális" íze nem volt már a hangnak. Szóval hatalmas potenciál van ebben a gépben, csak a műsoranyag nem engedi kibontakozni a legtöbb esetben. De ez nem a lejátszó hibája.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Perpillanat utóbbit látom az egyik problémának, PC alapú zenét hallgatva, hogy nagyon nem mindegy hogyan,mivel grabbeltek. És ez ugyanúgy problémaforrás a média lejátszóknál is.
Én meg inkább abban látom a probléma gyökerét, hogy mindenki ész nélkül tölt le a netről tökéletesen ellenőrizhetetlen forrásokból.
Én csakis saját magam által CD-ről berippelt anyagokat tárolok a szervereimen. Vagy hivatalosan megvásárolt anyagokat (HD Tracks, Linn, 2L...).
Ezeken kívül a letöltött anyagok eredete és ebből adódóan a minősége erősen kétes. Viszont kétség kívül gazdaságos és fáradság mentes.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Médialejátszós ismerőseim meg ethernet kábeleket csereberélnek, meg routereket.
Nem baj.
Ettől kerek a világ.
Egyszer azért ki lehetne próbálni, hogy kihúzzák az ethernet kábelt és a Lumin vagy két percig szól még természetesen a felvétel birtátájától függően rövidebb ideig is. De ha hallják, hát hallják. Az igazi hifista leleményes.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Azt hiszem, leginkább ebbe a topikba illik, hogy a közelmúltban alkalmam volt pár napig erejéig az angol iFi-Audio mikró komponenseiből egy párral megismerkedni...
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Most nem a gépek belső nyűgjeiről értekeztünk. Az természetesen megvan. Ezért is van különbség hálózati audio lejátszó és hálózati audio lejátszó között. Kifejezetten a jelek közlekedés módjáról és az abból eredő problémákról beszéltem.
Azt most nem is érintettem, hogy magának a digitális audio jel előállításának is mennyi tényezője van (hardver, szoftverek, tápok, operációs rendszerek....).
A streamelt audio esetében valóban ADAT-ok (kis csomagokban) és nem DIGITÁLIS AUDIO JELEK (valós időben folytonosan) közlekednek. Az adatokból pedig egyetlen célhardver és célszoftver állít elő egy készüléken belül audio jelet. A hangminőség csakis ezektől függ (feltéve, hogy a tárolt adatok hibátlanok voltak).
Médialejátszós ismerőseim meg ethernet kábeleket csereberélnek, és routereket. Csak odébb tolták a problémát. Kényelem, miatt, és mert tényleg könnyű elveszni a részletekben (mert sokkal több a változó), értem én,hogy médialejátszóké az egyik út, de nem vagyok biztos abban, hogy egyértelműen kijelenthető, hogy egy csapásra minden probléma megolódik médialejátszókkal, és tökéletes analógos hangot kapunk akármilyen grabbelésű lossless file használatával. Perpillanat utóbbit látom az egyik problémának, PC alapú zenét hallgatva, hogy nagyon nem mindegy hogyan,mivel grabbeltek. És ez ugyanúgy problémaforrás a média lejátszóknál is. Ami médialejátszót hallottam, sajnos hasonlóan ABzhető volt a grabbelés,mint itthon. Sajnos megmaradt a hibátlan analógosság gátjának mindkét forrás esetén.
- dominique29
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Folytatás:
3) A Gemini így táplálja a 192/24-es, Sabre ESS Hyperstream csippel szerelt DAC/fejhallgató erősítő iDAC aszinkron konvertert:
Belsőség:
Leírás:
http://ifi-audio.com/en/iDAC.html
4) Az iDAC - vagy bármi egyéb - analóg kimenetére köthető még a gyártó csöves buffere, az iTube, mely messze nem áll meg egy hanglágyító, látványos retró feelinggel világító csövet magában foglaló dobozban (egy nagyon apró lyukon keresztül sejthető, hogy ott egy GE cső) van itt még sok finomság, több lépcsőben állítható analógosító szűrő, többlépcsős térérzet növelő beállítás. analóg poti, felhasználó által állítható illesztési kalibrálás, stb, stb
Belsőség:
Leírás:
http://ifi-audio.com/en/iTube.html
Hogy hogyan szólt az egész?
Jól.
Részletesebben?
Nagyon jól
Nem vagyok szakíró/tesztelő, saját referenciám az Antelope Audio Zodiac + és Voltikus táp; Audioquest Diamond USB, csak hozzá tudnám hasonlítani, ami nem vezetne semmire, hisz árban és funkciókban is nagyon eltér a kettő.
Legyen elég annyi, hogy csupán a hang alapján, csak pislogtam azon, hogy ez mit tud...
A gyártó palettáján van még külön MM/MC phono fokozat (6 különböző RIAA korrekciós EQ lehetőséggel !!) 2 fajta fejhallgató erősítő, 24/192 USB – SPDIF/Toslink konverter, és a hetekben megjelent, natív DSD/DXD lejátszást is ígérő, teljesen hordozható iDSD Dac is! Nekem is vannak DSD felvételeim, de csak szoftveres dekódolással tudtam eddig meghallgatni...erre az iDSD-re vagyok még igazán kíváncsi
http://ifi-audio.com/en/Nano_iDSD.html
A tesztpéldányokat a Pixel Kereskedőház Kft-től kaptam, ezúton is köszönöm. (http://www.pixel.hu/katalogus.php?kateg ... c-eszkozok)
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dominique29
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Azt hiszem, leginkább ebbe a topikba illik, hogy a közelmúltban alkalmam volt pár napig erejéig az angol iFi-Audio mikró komponenseiből egy párral megismerkedni.
A számítógép alapú lejátszás egyre jobban terjed, nagyon sok gyártó ráállt erre a vonalra, van aki másol, van aki licenszel, van aki saját maga fejleszt. Az iFi Audio az angol Abbingdon Music Research (AMR Audio) high-end gyártó „megfizethető” szegmenset megcélzott leánya.
A termékek itthon még nem ismertek, a nemzetközi szaksajtó már kb. egy éve eléggé oda van értük.
http://ifi-audio.com/en/news.html
Elnevezésben és megjelenésben is az Apple világához kapcsolódik az iFi Audio, a gyártó honlapjáról letölthető driver segítségével azonban az én céges Win 7/HP laptopom is elég volt az eszközök bit-táplálására, továbbá a Foobar és az asio4all segített még, hogy relatíve decens forrást adhassak a kütyüknek. A lánc végén a desktop rendszerem biamp aktív M-Audio Studiophile SP-5B minimonitorja dolgozott. Mindez még a nagyon consumer kategória.
A termékek designja, csomagolása és relatív minőségérzete szerintem átlagon felüli volt ebben az árszegmensben, bár messze nincs átfogó ismeretem a most kapható hasonló eszközök terén.
1) Elsőként az iDAC tiszta tápját biztosító iUSB Power került a láncba, mely tudatosan nem akksis, hisz állításuk szerint az egyszerűbb telepes megoldásnál is jelentősen zajmentesebb tápot tudtak így elérni. Külön földhurok leválasztó is van benne.
Belsőség:
Leírás:
http://ifi-audio.com/en/iUSB.html
2) Innen lehetőség van egy szimpla USB kábellel továbbmenni az iDAC felé, azonban a táp lehetőséget ad arra is, hogy külön kimenetről menjen tovább a digitális audió jel és az áram, amennyiben rendelkezünk Y USB kábellel. Az iFi erre a célra a saját kábelét, a Geminit ajánlja, igazán tekintélyes darab, nagyon szigorúan 90 ohmra specifikált drót+csatlakozó együttest, tripla RF szűrést is hirdet, ezt a tudatosan tologatható passzív szűrőtagokkal oldja meg:
Leírás:
http://ifi-audio.com/en/Gemini.html
Folyt. köv...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
1:)... amiben ugyanúgy van szoftver, tápegység, különféle hardver elemek
2:) és a jelet ugyanúgy ki kell vezetni belőle valamilyen kábelen.
3:) Nem igazán értem, miért kellene ennyire más csoportba helyezni a hálózati lejátszókat.
4:)Tény, hogy esetükben néhány változó kiesik a képletből, de bőven marad még jó néhány. A legnagyobb különbség inkább az, hogy a felhasználó nem tud olyan szabadsággal belenyúlni a masinába, mint egy PC-be, így nem dolgozik benne a kisördög, hogy mi lenne, ha...
5:)Bár ez alól is vannak kivételek, mert készülnek nem hivatalos, tuningolt firmware-ek, cserélgetik a tápegységeket, stb.
1:) Igen, a készüléken belül a saját DAC-jával, nem pedig egy fizikailag elszeparált PC-ben, Laptop-ban a DAC-tól. A kábelek gondjait és digitális adudio jelek közlekedésének nyűgjeit nem ismételem.
2:) Az analóg jelre gondolsz? Szó nem volt eddig az analóg jelekről. Más téma. Nem tartozik ide. A hangreprodukció általános kérdésköre, ami minden audio rendszer velejárója.
3:) Mert teljesen más csoport. Bár jóságosan egy kalap alá lett véve a fórumgazda jóvoltából. Hálám örökké üldözni fogja miatta.
4:) Nem néhány, minden, ami a PC-ben, laptopban lezajlik, amíg a digitális audio jel eljut a DAC-ig. Ha ez szerinted csak néhány változó, akkor nem értem az itt felmerülő beírások 99.9%-át, amik mind csak a rettenetesen sokváltozós rendszer nyűgjeiről szólnak.
A kisördög általában nem a zenehallgatókban dolgozik, hanem a hifistákban, a kütyüzőkben, a folyton változást hajhászókban. Jó játék az is. Marhára bele lehet nekik unni egy olyan készülékbe, amit csak be kell kapcsolni és hallgatni kell. Megértem ezt is.
5:) Igen készülnek új firmwar-ek, amik mind a komfortosságot, kezelhetőséget hivatottak még jobbá tenni, bővítik a szolgáltatásokat. A hangminőségre nulla a hatásuk (bár lelkes fórumozók ezzel nem értenek egyet) . Legalább is a saját termékeink esetében. Egy-egy gyári hardware upgrade magát készüléket módosítja. Ettől a perctől nem ugyanarról a készülékről beszélünk. Ezek az upgrade-k ráadásul nem a felhasználó ügyességére vannak bízva. A gyári upgrade típusszám módosulással jár. A Linn esetében a Dynamik tápegységek bevezetésekor az előző széria még nem dynamikos darabjaira lehetett kérni az upgrade-t, ami saját gyári számmal és Dynamik felirati cimkével járt együtt. Ezzel biztosítva a régi készülék tulajdonosainak azt, hogy ne kelljen nekik megvenni az új szériát, de azzal azonos szintre hozzák a készüléküket. Valóban elrettentő és elítélendő példa ez.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Azt pedig nem lehet kétségbe vonni, hogy egy számítógépes lejátszás/DAC-os esetben ne függne mindentől a kapott hang. Vagy te ezt kétségbe vonod? Szerinted nem függ az operációs rendszertől? A harvertől? A szoftvertől? A lejátszó programtól? A PC-n futó egyéb programoktól? A PC/laptop tápellátásától? Az USB/digitális kábelektől?
...
Mindezektől tökéletesen független egy hálózati lejátszó által nyújtott hangminőség. Ott csakis a hálózati lejátszó határozza meg a hangot...
... amiben ugyanúgy van szoftver, tápegység, különféle hardver elemek és a jelet ugyanúgy ki kell vezetni belőle valamilyen kábelen. Nem igazán értem, miért kellene ennyire más csoportba helyezni a hálózati lejátszókat. Tény, hogy esetükben néhány változó kiesik a képletből, de bőven marad még jó néhány. A legnagyobb különbség inkább az, hogy a felhasználó nem tud olyan szabadsággal belenyúlni a masinába, mint egy PC-be, így nem dolgozik benne a kisördög, hogy mi lenne, ha... Bár ez alól is vannak kivételek, mert készülnek nem hivatalos, tuningolt firmware-ek, cserélgetik a tápegységeket, stb.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ez azért erősen optimista megközelítés, ráadásul attól, hogy egy hálózati audio lejátszóról van szó, a digitális feldolgozás, a D/A átalakítás sok nyűgje még megmarad.
Most nem a gépek belső nyűgjeiről értekeztünk. Az természetesen megvan. Ezért is van különbség hálózati audio lejátszó és hálózati audio lejátszó között. Kifejezetten a jelek közlekedés módjáról és az abból eredő problémákról beszéltem.
Azt most nem is érintettem, hogy magának a digitális audio jel előállításának is mennyi tényezője van (hardver, szoftverek, tápok, operációs rendszerek....).
A streamelt audio esetében valóban ADAT-ok (kis csomagokban) és nem DIGITÁLIS AUDIO JELEK (valós időben folytonosan) közlekednek. Az adatokból pedig egyetlen célhardver és célszoftver állít elő egy készüléken belül audio jelet. A hangminőség csakis ezektől függ (feltéve, hogy a tárolt adatok hibátlanok voltak).
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egy bit vagy átér vagy nem, nincs köztes állapot, és onnantól, hogy az adott bit késlekedés nélkül átjut az átviteli közegen, nincs mit javítani a dolgon.
Sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet a digitális audio jelek közlekedésében. Sokan azt hiszik hogy bit, az bit. Egyesek és nullák.
De ez egy valós idejű digitális AUDIO jel átvitelében nincs így. Ha így lenne, nem lenne semmi különbség az egyes meghajtó/fogadó fokozatok, digit kábelek között. Pedig van. Nem kicsi. Ennek pedig az oka, hogy a fogadó fokozat nem akkor dönt, hogy egyes, vagy nulla érkezett, amikor annak a jelszintje többé kevésbé már állandósult, hanem egy komparátor dönti el a le és felfutó él egy adott szintjétől, hogy most az egyes, vagy nulla. A le és felfutások pedig rettenetes sok dologtól függnek és nagyon bizonytalanok a digitális audio jelek átvitelében. Így aztán a szerencsétlen DAC egy szórt spektrumban kapja az adatokat, az egyesek és nullák nem az eredeti audio jelnek megfelelő ütemezésben jelennek meg, hanem időben torzulva. Lehet ezt jitternek is nevezni, a lényeg az időzítési hiba, ami a digitális audio jelátvitel pontatlanságából ered. Senkit nem érdekelnek a szintek, mert azok a leggyengébb esetben is megmaradnak. Azok időzítése a probléma. És ez a probléma teljességgel hiányzik a hálózati audio lejátszók esetében. Ott kis csomagocskákban közlekednek az adatok. Semmi jelentősége az időzítéseknek, csupán a bitek pontos meglétének. Ami azért a mai digitális adatátvitel szintjén nem jelent már gondot. Hiszen oda-vissza kommunikáció van, azaz, ha netán hibás csomag érkezik, azt újra küldi a streamer a renderernek.
A képeken egy elismert gyártó különböző digitális audio kimeneteinek a jelalakja látható. Szerencsétlen DAC-nak ebből kell megítélni, hogy most mit is kap. Csoda, hogy megszólal.
Pc alapú audio lejátszás
Lehet, hogy így érzed, de sajnos ettől még ez az igazság. Az SPDIF és a TOSLINK egy harmincéves technológia. Az utolsókat rúgja, ahogy a CD is. Lejárt az idejük, ahogy a CD-nek is.
Azt pedig nem lehet kétségbe vonni, hogy egy számítógépes lejátszás/DAC-os esetben ne függne mindentől a kapott hang. Vagy te ezt kétségbe vonod? Szerinted nem függ az operációs rendszertől? A harvertől? A szoftvertől? A lejátszó programtól? A PC-n futó egyéb programoktól? A PC/laptop tápellátásától? Az USB/digitális kábelektől?
Picit eltértünk az eredeti témától, de csak picit. Az eredeti kérdés az volt, hogy két készülék közötti digitális jelátvitelnél milyen szerepe van az átviteli technológiának. Meglátásom szerint a feladat, megfelelő sebességgel, hiba nélkül átjuttatni a biteket. Itt nincs torzulás, zavarás, stb. Egy bit vagy átér vagy nem, nincs köztes állapot, és onnantól, hogy az adott bit késlekedés nélkül átjut az átviteli közegen, nincs mit javítani a dolgon. Ami az adott bittel az átvitel előtt vagy után történik, már másik témakör. Szerintem.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Azért ennyire nem fehér vagy fekete ez a téma.
De, ennyire fehér/fekete.
Nyilvánvalóan bizonyos szegmensben a hálózati audio lejátszók nem játszanak. De nem is az a céljuk, hogy belépő szintű rendszerekbe rakják őket. Léteznek persze oda való darabok is, de az egy más téma. Én az elérhető legmagasabb szintű digitális hangreprodukcióról beszélek. Ott pedig nincs alternatívájuk.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Azért ennyire nem fehér vagy fekete ez a téma.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ez egy elég szép marketing szöveg volt, de ha valóban így lenne, akkor a Linn -en és a Lumin -on kívül a többiek már becsukták volna a kaput. (Jó persze van Naim is, de azt nem lehet nálatok kapni
Szóval való igaz, hogy az USB -n nagyon sokat kellett dolgozni, hogy labdába rúghasson, de azért erős egy picit azt állítani, hogy egy szintről indult a többi megoldással.
Lehet, hogy így érzed, de sajnos ettől még ez az igazság. Az SPDIF és a TOSLINK egy harmincéves technológia. Az utolsókat rúgja, ahogy a CD is. Lejárt az idejük, ahogy a CD-nek is.
Ha szerinted mindezektől független a kapott hang, akkor a világ legboldogabb embere vagy.
Mindezektől tökéletesen független egy hálózati lejátszó által nyújtott hangminőség. Ott csakis a hálózati lejátszó határozza meg a hangot. Szerencsére el vagyunk kényeztetve, mert a piacon fellelhető legjobb hálózati lejátszókat forgalmazzuk. A NAIM-ra egy cseppet se vágyunk, a primitív felülete, az osztrák import StreamUnlimited streaming modulja szerencsére nem található meg a mi készülékeinkben. Hogy valakinek a "NAIM hangzás" tetszik, az egyéni szociális probléma. Nekünk ezzel szerencsére nem kell foglalkozni.
http://www.streamunlimited.com/v3/en/index.html
Pc alapú audio lejátszás
Épp ezért működik, ellentéteben a sok gagyi SPDIF és TOSLINK megoldással, amit a szellemi tőke hiánya és pénztelenség szült.
Sajnálatosan az audio iparban a fejlesztések szellemi és anyagi háttere töredéke a számítástechnikai iparhoz képest. Ezt a keservesen megszült termékek is tükrözik.
Az SPDIF és a TOSLINK is egy ilyen pótcselekvés, amit a 25-30 évvel ezelőtti audio technika szült jobb híján. Millió konverzión, adó és fogadó fokozaton megy át a jel, nem beszélve a digitális kábelekről. Eljárt a kor fölötte. Ahogy a DAC-ok fölött is el fog. Az USB DAC-ok fölött is. Attól a pillanattól kezdve, hogy digitális audio jelek közlekednek, megette a fene az egészet. A kapott minőség annyi kézben tarthatatlan dologtól függ, hogy egy örökös kóválygás a legjobb hang hajkurászása egy ilyen rendszerben. Lejátszó programok, operációs rendszerek, PC beállításai, tápegységek..... Belegondolni is szörnyű, milyen nyűgöt vesz a nyakába, aki ezt az utat választja. Viszont végtelen játszóteret nyit magának. És sokak számára ez fontosabb, minthogy leüljön zenét hallgatni.
Ez egy elég szép marketing szöveg volt, de ha valóban így lenne, akkor a Linn -en és a Lumin -on kívül a többiek már becsukták volna a kaput. (Jó persze van Naim is, de azt nem lehet nálatok kapni
Szóval való igaz, hogy az USB -n nagyon sokat kellett dolgozni, hogy labdába rúghasson, de azért erős egy picit azt állítani, hogy egy szintről indult a többi megoldással.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
..míg az USB egyszerű számítástechnikai perifériák csatlakoztatására...
Épp ezért működik, ellentéteben a sok gagyi SPDIF és TOSLINK megoldással, amit a szellemi tőke hiánya és pénztelenség szült.
Sajnálatosan az audio iparban a fejlesztések szellemi és anyagi háttere töredéke a számítástechnikai iparhoz képest. Ezt a keservesen megszült termékek is tükrözik.
Az SPDIF és a TOSLINK is egy ilyen pótcselekvés, amit a 25-30 évvel ezelőtti audio technika szült jobb híján. Millió konverzión, adó és fogadó fokozaton megy át a jel, nem beszélve a digitális kábelekről. Eljárt a kor fölötte. Ahogy a DAC-ok fölött is el fog. Az USB DAC-ok fölött is. Attól a pillanattól kezdve, hogy digitális audio jelek közlekednek, megette a fene az egészet. A kapott minőség annyi kézben tarthatatlan dologtól függ, hogy egy örökös kóválygás a legjobb hang hajkurászása egy ilyen rendszerben. Lejátszó programok, operációs rendszerek, PC beállításai, tápegységek..... Belegondolni is szörnyű, milyen nyűgöt vesz a nyakába, aki ezt az utat választja. Viszont végtelen játszóteret nyit magának. És sokak számára ez fontosabb, minthogy leüljön zenét hallgatni.