Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni egy kezdő házimozi szett összeállításához. Mivel egyszerre túl sokat nem tudok rákölteni, így elsőkörben egy 5.0-s rendszerben gondolkodom, később kiegészíteném egy subbal.
rész
Egy kb 4x8 méteres, téglalap alakú szoba egyik fele, kb 4x2,5 méteres van kialakítva erre a célra - ágy, tv, stb. Egy 47"-es LCD tvhez szeretném csatlakoztatni a rendszert, a tvre külső vinyóról illetve DLNA-n keresztül szoktam jó minőségű fullHD filmeket és sorozatokat átlőni. Elsősorban tehát a moziélmény lenne a fő szempont, mellékesként pedig a zene, zenei dvdk - koncertdvdk lejátszása - főleg és szinte kizárólag akkusztikus, rock, illetve dallamosabb, néha keményebb metálzenére.
A zavarodottságom abból adódik, hogy szeretném megtalálni a számomra legmegfelelőbb ár/érték arányú cuccot: nem akarok súlyos 10 - 100ezreket kifizetni a felesleges, kihasználatlan kapacitásért, de az általam minimálisan elvárt szinttől sem adnám lejjebb. Jelenleg a szobában a hely nem a legnagyobb, de jólenne egy olyan időtálló szett, ami később akár egy nagyobb nappali teljesértékű része lehet. Időtálló darabot azért keresek, mert nem szoktam sűrűn cserélgetni ezeket a cuccokat, nem ez a hobbim, így sem anyagiakban sem időben nem tervezem, hogy hosszútávon folyamatosan ebbe öljek.
Az értékhatár elég széles, gyakorlatilag 100-250 között bármi beleférhet, ha az indokolt. Pl ha van egy szett 120-ért, és mondjuk 220-ért van egy mondjuk 10%-al jobb, akkor nem mondom hogy az a kisebb különbség nekem emgéri a 100ezer pluszt, de egy jelentősebb minőségbeli különbségnél már elgondolkodom rajta.
Amiket nézegettem, az pl a
Proson Event 5.0 + Denon X500 erősítő - 139K
Wharfedale Crystal 3 5.0 + Denon X500 - 135K
Dynavoice Magic F6 5.0 - 129K, erőstővel kicsit gondban vagyok
Wharfedale Obsidian 600 5.0 - 149K + erőlködő szintén hiányzik
De bármilyen egyéb tanács érdekel. Ha esetleg nem a elgmegfelelőbb topikba írtam, valaki linkelné a jót, és akkor átmásolom oda is.
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Sony SS-FCR450-es szettről és egy DG 510-es erősítőről? Tudom, nem a luxus kategória, de egy Thomson DPL 570HT-házimoziszettet helyettesítene ha összejönne az üzlet. . Nagy előrelépés lenne? Jobban, szebben szólna?
Értem. A helyzet az, hogy erősítőm már van, 5.1-es.
Add el !
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 644
Nekem Ikon2-k vannak frontként és surroundként és maxxximálisan meg vagyok elégedve a kapott hanggal!!! :-D
Osu no seishin!
Szia! Ebben az árkategóriában a Jamo (S6 sorozat), Tannoy (Mercury sorozat), Polk Audio (TSi sorozat) hangsugárzóit tudnám ajánlani. Mindhárom más hangzásvilág, ezért hallgasd meg előtte és az alapján dönts, hogy neked melyik tetszik a legjobban.
Bár még nem késő, hogy lecseréld az erősítődet egy rendes sztereóra és ahhoz vegyél két frontot A sokpontegy úgyis csak ámítás, hogy többet költsön a vásárló. Egy JÓ sztereó rendszerrel ugyanolyan térhatást érhetsz el (csak a jó helyen kell ülni a szobában )
Az alant írt JPW jó hangsugárzó, és az sem biztos, hogy abba a szobába kell 5.1. Vegyél egy olyan sztereó erősítőt, amin van sub kimenet, plusz filmnézéshez egy subot, a rászánt összegből a kapott hangminőséget össze sem lehet hasonlítani egy 5.1-es erősítő által produkált káosszal.
Köszönöm!
Így felmerül egy olyan kérdés, hogy szerinted monitor hangfalakkal lehet/szabad 5.1-et összeállítani? Tehát monitor hanfal a frontsugárzóként.
Zs
Az alant írt JPW jó hangsugárzó, és az sem biztos, hogy abba a szobába kell 5.1. Vegyél egy olyan sztereó erősítőt, amin van sub kimenet, plusz filmnézéshez egy subot, a rászánt összegből a kapott hangminőséget össze sem lehet hasonlítani egy 5.1-es erősítő által produkált káosszal.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen hangfala(ka)t ajánlanátok egy Marantz NR-1403 mellé. Elsősorban fontos, hogy zenében is kellemes legyen, viszont elég a középkategória, a részletező hangfalakat nem tudnám megfizetni. Másodsorban filmezésre lenne használva, illetve Playstation 3-on való játszáshoz. Ami fontos lehet még, hogy a szoba elrendezés kedvezőtlen 19 nm "L" alakban. Használt is szóba jöhet. A rá szánt összeg egyenlőre 100E Ft. Tudom ennél illene többet rászánni, de attól sem riadok el, hogy egyenlőre most front párt vennék csak, s később bővítenék.
Nézegettem Dynavoice Challenger M-63-at frontnak, illetve Kef C5-t, használtban találtam egy pár Kef Q4-et 72 E Ft-ért.
Tannoy
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen hangfala(ka)t ajánlanátok egy Marantz NR-1403 mellé. Elsősorban fontos, hogy zenében is kellemes legyen, viszont elég a középkategória, a részletező hangfalakat nem tudnám megfizetni. Másodsorban filmezésre lenne használva, illetve Playstation 3-on való játszáshoz. Ami fontos lehet még, hogy a szoba elrendezés kedvezőtlen 19 nm "L" alakban. Használt is szóba jöhet. A rá szánt összeg egyenlőre 100E Ft. Tudom ennél illene többet rászánni, de attól sem riadok el, hogy egyenlőre most front párt vennék csak, s később bővítenék.
Nézegettem Dynavoice Challenger M-63-at frontnak, illetve Kef C5-t, használtban találtam egy pár Kef Q4-et 72 E Ft-ért.
Tannoy
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Én a fentieket nem erőltetném, az eladó hangsugárzók között van több is, ami sokkal jobb. Ebbe a szobába egy közepes méretű, zárt monitor, felelne meg leginkább, mondjuk egy JPW AP2-es, valaki árul is egyet 50 ezer Forint körüli összegért, ha teheted próbáld ki.
Köszönöm!
Így felmerül egy olyan kérdés, hogy szerinted monitor hangfalakkal lehet/szabad 5.1-et összeállítani? Tehát monitor hanfal a frontsugárzóként.
Zs
Sziasztok!
Én a fentieket nem erőltetném, az eladó hangsugárzók között van több is, ami sokkal jobb. Ebbe a szobába egy közepes méretű, zárt monitor, felelne meg leginkább, mondjuk egy JPW AP2-es, valaki árul is egyet 50 ezer Forint körüli összegért, ha teheted próbáld ki.
Sziasztok!
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 162
Elég szomorú...
Tetszik ez a hangfaluk, meghallgattam volna.
ATC hifi sorozatú hangsugárzókat forgalmaz valaki idehaza? Csak a pro dobozokat találtam meg a hitspace-nél.. :S
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Sziasztok !
A következő a kérdésem: Külföldön dolgoztam és vásároltam pár éve egy Dali concept c2 hangfalat (ill. kettőt). Nagyon keveset hallgattam, szinte csak néhány órát, olyanok mint az újak, viszont a barátomnál hallottam nem rég hasonló árkategóriájú hangfalat viszont az álló azaz teljes értékű hangszóró volt nem pedig ilyen polcra való mint az enyém, szeretném lecserélni az enyémeket, milyet ajánlotok hasonló árkategóriában (60-70 ezer forint) az erősítőm nad c315 bee.
köszönöm.
Szerintme egy régebbi Acoustic Energy, vagy egy Tannoy jó lehetne a kis NAD mellé. Például AE EVO 3, Tannoy R2.
Naim-ZU
Meg tudná mondani valaki, milyen monitorok vannak itt a stúdióban a keverőpult stb. ketyere tetején?:
http://www.youtube.com/watch?v=Izq-B50k0-Y
http://www.barefootsound.com/micromain27gen2.html
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Meg tudná mondani valaki, milyen monitorok vannak itt a stúdióban a keverőpult stb. ketyere tetején?:
http://www.youtube.com/watch?v=Izq-B50k0-Y
Sziasztok szeretném kikérni a véleményeteket! 5.0-ás hangfalszettet szeretnék vásárolni 100-200k között. Az erősitöm egy H/K AVR 255, többnyire filmnézésre és elvétve diszkó zenére használmám.
Mi lenne a legjobb választás? Ujj szettben gondolkozom nagyon drágán árulják a használtakat és szinte semmi érdemleges nincs a piacon!
Megjelenítő: Samsung UE75MU7000, Optoma HD33
Media Lejátszó: Dune HD Base 3D
Erősítő: Harman / Kardon AVR370
Hangfalszett: JBL ES90, ES25, ES20, ES250PW
Játék: Xbox 360 Jasper JTAG
Laptop: MSI GR737RD
Mobil: Samsung Galaxy S10+
Router: Asus N18U
Irányító: Logitech Harmony Ultimate One
Media Lejátszó: Dune HD Base 3D
Erősítő: Harman / Kardon AVR370
Hangfalszett: JBL ES90, ES25, ES20, ES250PW
Játék: Xbox 360 Jasper JTAG
Laptop: MSI GR737RD
Mobil: Samsung Galaxy S10+
Router: Asus N18U
Irányító: Logitech Harmony Ultimate One
Sziasztok !
A következő a kérdésem: Külföldön dolgoztam és vásároltam pár éve egy Dali concept c2 hangfalat (ill. kettőt). Nagyon keveset hallgattam, szinte csak néhány órát, olyanok mint az újak, viszont a barátomnál hallottam nem rég hasonló árkategóriájú hangfalat viszont az álló azaz teljes értékű hangszóró volt nem pedig ilyen polcra való mint az enyém, szeretném lecserélni az enyémeket, milyet ajánlotok hasonló árkategóriában (60-70 ezer forint) az erősítőm nad c315 bee.
köszönöm.
Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon, sőt mi több, hiába imádom nagyon régóta a hifi cuccokat, igazából csak most gondolkozom egy (számomra) "komolyabb" fejlesztésen.
Előre jelzem, minden építő jellegű véleményt köszönök!
Vajon milyen hangfalak között lenne célszerű keresgélnem, ha az említett stílusokat hallgatom?
Nagyjából a 100 e Ft körüli értékhatárra gondolok, vagy esetleg kicsit fölötte.
További kérdés még, a mélyláda szükségessége. Gondolom, monitorok esetén rászorulnék, álló hangfalaknál elhagyható lenne.
Még valami, vajon az említett erősítő mellé, van létjogosultsága a procinak?
Remélem, tudtok nekem érdemben segíteni!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:
Tolnai
Neked egy aktív stúdió monitorra van szükséged!
- hubee
- V.I.P.

PMC hangsugárzókat ki forgalmaz itthon?
www.digitalpro.hu érdeklődni kell az árak felől, mert a honlapon levő pdf nem az igazi.
Aki birtokol/birtokolt PMC dobozokat (monitorok előnyben ) kérem írja le, hogy mit gondol róluk! Akár ide, akár privibe.
Nagggyon kevés infót találok róluk magyar oldalakon.. :S
www.digitalpro.hu érdeklődni kell az árak felől, mert a honlapon levő pdf nem az igazi.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
- hubee
- V.I.P.

......
Épp most értem haza a kiállításról és le vagyok teljesen nyűgözve!
....
2.PMC hangszórók (nekem ezeknek a dobozoknak a hangja tetszett a legjobban, amilyen egyszerűek kívülről, olyan megdöbbentően sokoldalú hangzást nyújtanak)
........
Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon, sőt mi több, hiába imádom nagyon régóta a hifi cuccokat, igazából csak most gondolkozom egy (számomra) "komolyabb" fejlesztésen.
Előre jelzem, minden építő jellegű véleményt köszönök!
Nos, nem egyszerű a történet...
Ami eddig volt:
A szobám 4,5 x 3m-es, jelenlegi hangfalaim (Jamo Studio 180) a szoba hosszabbik oldala mentén, a sarokban kaptak helyet.
Eddig, egy Technics SA-EX320-as erősítővel hajtottam ezeket, ill. kiegészítésként egy Technics SB-AS500-as mélyládát használtam. A rendszer része még egy Technics SH-GE90 proci is.
A jelforrások többnyire a keverőpultomra kötött lemezjátszók voltak, ill. a számítógépem hangkártyája.
Szinte kizárólag elektronikus zenét hallgatok, deep house, lounge, detroit stílusokban főként. A rendszeremen "gyakorolni", ill. mixeket összeállítani is szoktam.
Amit szeretnék:
Az erősítőmet egy komolyabbra cserélni: Az új kiszemelt (ebből nem engedek) egy Technics SE-A 900S vég, ill. egy Technics SUC800U előerősítő.
A hangfalakat is mindenképp cserélni szeretném, és itt jönnek a problémák...
A probléma, dilemma:
Ahogy írtam, itthon is sokat játszom, így, a zenét a legtöbbször tulajdonképpen állva hallgatom. Ez azt jelenti, hogy a hangfalaimat muszáj magasra helyeznem, ezért a normál esetben padlón álló Jamo-k, nálam egy 67 cm-es állványon vannak, hogy nagyjából fülmagasságban legyenek a magasok. Ez tulajdonképpen elengedhetetlen ahhoz, hogy zenélni is tudjak a rendszeren.
Természetesen, ez nem a legjobb helyzet, ezért a következő lehetőségeim maradtak a cserénél:
1. - Eladom az állványokat is (jófélék, sajnálnám őket), veszek két jó minőségű falra szerelhető monitor hangfalat, és a megfelelő magasságba szerelem őket.
2. - Eladom az állványt, és veszek két jó magas álló hangfalat.
3. - Megtartom az állványt, és egy alacsonyabb álló hangfalat teszek rá, megmaradva a mostani állapotnál.
Vajon milyen hangfalak között lenne célszerű keresgélnem, ha az említett stílusokat hallgatom?
Nagyjából a 100 e Ft körüli értékhatárra gondolok, vagy esetleg kicsit fölötte.
További kérdés még, a mélyláda szükségessége. Gondolom, monitorok esetén rászorulnék, álló hangfalaknál elhagyható lenne.
Még valami, vajon az említett erősítő mellé, van létjogosultsága a procinak?
Remélem, tudtok nekem érdemben segíteni!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:
Tolnai
Szia!
Köszi a választ, igen voltam hallgatózni, és rá is jöttem, hogy mi az ami nem kell : )
Dynavoice Magic F-6 EX 5.0-ról kicsit katalógusból:
- Frekvencia átvitel (Hz) 28 - 32000 Front
- Frekvencia átvitel (Hz) 50 - 32000 Center
..link: http://www.streamaudio.hu/dynavoice-mag ... 0-as-szett
és itt ott vannak a kapcsolódók között.
Most ajánlottak Mordaunt-Short Carnival-t is, arról van valami infó?
Üdv
Tibi
Hajrá!
Sajnos nem találtam a kiszemeltedről Dynavoice Magic F-6 EX 5.0 értékelhető DNS-t. Más szóval adatokat, ami persze nem ártana így aztán sacc alapon tételezzük fel hogy a frontok 40-45 Hz-20-22.000Hz tudják a hátterek a méretük alapján 60-80Hz-22.000Hz a center meg pusztán vivivivíízió alapján kb 50-55Hz-22.000Hz persze most sötétkamrában tapogatózok az adatait illetően.Pacekra jól néz ki a szett szerintem az ára is rendben vanna de a lényeg mellett ezek eltörpülnek.Nevezetesen a hang amin és ahogy szólnak.Ezt viszont csak te tudod eldönteni én csak tippeket tudok adni a vásárlást illetően Azok viszont a következők.
1 Anélkül hogy meghallgatnál egy hangfal összeállítást ne vedd meg!!!
2 Amennyiben van rá mód és belemegy a forgalmazó a saját erőműveddel hallgasd meg.
3 Vigyél magaddal olyan film és zeneanyagot ha kell akár média lejátszót is, amit már jól ismersz és tudod hogy mi a minimum ahogy meg kéne hogy szólaljon.
4 Legyen viszonyítási alapod más rendszer-rendszerekhez mérten ( ha nincs kérd meg valamelyik HM-is ismerősödet kísérjen el a tesztre így kisseb az esélye a nagy tévedésnek)
5 Mert elvégre öt a magyar igazság! vagy három? Ne fuss se busz, se nő után mindíg jön a következő..... ja ez nem ez csak egy aranyhal....Észak Dél Kelet Észak....Csoki tájékozodási verseny Gábor Áron-nal.
Elnézést az 5. nem annyira lényeges bár ki tudja.
Komolyabbra fordítva a szót .
6 "Mondjon bárki bármit" charlie ha csak teheted és van helyed hátulra is álló hangfalakat vegyél.
7 A teszt során ha csak egy kicsi kis kétely is felmerül benned a tesztalanyokkal a kapott hangzással szemben,akkor ne vedd meg!!!
Tudom nem feltétlenül ezt a hozzászólást vártad, de bízom benne hogy hasznodra lesz.
Új hangrendszert sajnos én nem tudnék magamnak venni ebből a pénzmagból, ami neked jelenleg a rendelkezésedre áll max egy pár front hangfalat.
Ezért nem is ajánlok senkinek ilyet.
Természetesen ezt nem azért írom, mert tele vagyok pénzel vagy nagyzási mániából.Sajnos nem ...de inkább legyen használt viszont úgy szóljon, ahogy szeretném .Amikor még volt pénzem erre a megszállottságra én is mindent újonnan vettem, sajnos nem mostanában volt.Bátorításként még leírom a saját jelenlegi rendszeremben összesen két db újonnan vásárolt hangfalam van ami a JBL SVA center sugárzója amit kb 12 éve vettem 137.000 ft/db áron a Satsystem-ben.Akkor még nem volt ekkora a csóróság ebből az egyiket eladtam egyik kollégámnak négy évig nála volt,amit a nyáron vásároltam vissza tőle,nem kis örömömre.Elől ez a két center duruzsol,az összes többi hangfalam HASZNÁLT de rohadt jól szólnak.
Üdv.
Vuki
Itt van az oldal tetején egy flekk, Online Webáruház, kattints már rá, és nézz szét a szettek között. Vadi új, jók és nagyon olcsó.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Szia!
Jogos, akkor hát:
- 20nm2 szoba, téglalap, keresztbe nézős
- álló frontokat szeretnék
- zene is zümmögne, de nem véletlen nem stereo erősítőt veszek, a mozi a fő profil
Jó lenne, ha az 5.0 beleférne max 130 környékébe, mélyet meg majd ha jön jó ajánlat. vagy egyben 150 körül kellene lennie.
Itt a fórumon, most nem találtam ilyen hirdetést. Újonnan eddig őt néztem ki:
Dynavoice Magic F-6 EX 5.0
Tudnátok esetleg így már javasolni a piovsx922-höz?
Köszi!
Tibi
Hajrá!
Sajnos nem találtam a kiszemeltedről Dynavoice Magic F-6 EX 5.0 értékelhető DNS-t. Más szóval adatokat, ami persze nem ártana így aztán sacc alapon tételezzük fel hogy a frontok 40-45 Hz-20-22.000Hz tudják a hátterek a méretük alapján 60-80Hz-22.000Hz a center meg pusztán vivivivíízió alapján kb 50-55Hz-22.000Hz persze most sötétkamrában tapogatózok az adatait illetően.Pacekra jól néz ki a szett szerintem az ára is rendben vanna de a lényeg mellett ezek eltörpülnek.Nevezetesen a hang amin és ahogy szólnak.Ezt viszont csak te tudod eldönteni én csak tippeket tudok adni a vásárlást illetően Azok viszont a következők.
1 Anélkül hogy meghallgatnál egy hangfal összeállítást ne vedd meg!!!
2 Amennyiben van rá mód és belemegy a forgalmazó a saját erőműveddel hallgasd meg.
3 Vigyél magaddal olyan film és zeneanyagot ha kell akár média lejátszót is, amit már jól ismersz és tudod hogy mi a minimum ahogy meg kéne hogy szólaljon.
4 Legyen viszonyítási alapod más rendszer-rendszerekhez mérten ( ha nincs kérd meg valamelyik HM-is ismerősödet kísérjen el a tesztre így kisseb az esélye a nagy tévedésnek)
5 Mert elvégre öt a magyar igazság! vagy három? Ne fuss se busz, se nő után mindíg jön a következő..... ja ez nem ez csak egy aranyhal....Észak Dél Kelet Észak....Csoki tájékozodási verseny Gábor Áron-nal.
Elnézést az 5. nem annyira lényeges bár ki tudja.
Komolyabbra fordítva a szót .
6 "Mondjon bárki bármit" charlie ha csak teheted és van helyed hátulra is álló hangfalakat vegyél.
7 A teszt során ha csak egy kicsi kis kétely is felmerül benned a tesztalanyokkal a kapott hangzással szemben,akkor ne vedd meg!!!
Tudom nem feltétlenül ezt a hozzászólást vártad, de bízom benne hogy hasznodra lesz.
Új hangrendszert sajnos én nem tudnék magamnak venni ebből a pénzmagból, ami neked jelenleg a rendelkezésedre áll max egy pár front hangfalat.
Ezért nem is ajánlok senkinek ilyet.
Természetesen ezt nem azért írom, mert tele vagyok pénzel vagy nagyzási mániából.Sajnos nem ...de inkább legyen használt viszont úgy szóljon, ahogy szeretném .Amikor még volt pénzem erre a megszállottságra én is mindent újonnan vettem, sajnos nem mostanában volt.Bátorításként még leírom a saját jelenlegi rendszeremben összesen két db újonnan vásárolt hangfalam van ami a JBL SVA center sugárzója amit kb 12 éve vettem 137.000 ft/db áron a Satsystem-ben.Akkor még nem volt ekkora a csóróság ebből az egyiket eladtam egyik kollégámnak négy évig nála volt,amit a nyáron vásároltam vissza tőle,nem kis örömömre.Elől ez a két center duruzsol,az összes többi hangfalam HASZNÁLT de rohadt jól szólnak.
Üdv.
Vuki