Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni. Erősítő vásárlás előtt állok, a régit akarom lecserélni, de ez most mindegy. 3 lehetőség áll előttem:
Denon pma 510 ae új darab,
Cambridge Audio Am10 szintén újonnan,
vagy egy régi, de jó állapotú Rotel erősítő (920 AX, vagy 840 BX) típusú lenne. Az árak most lényegesek, de 60-nál többet nem tudok áldozni az ügy érdekében. (Ha tudnék, akkor NAD 316-ot vennék)
Egy régi Rotel cd lejátszóm van (RCD 865 BX), jó a hangja, nagyon kedvelem, ha új erősítőt vennék, bármelyiket, akkor talán lecserélném, hogy egységes legyen a rendszer, de ez most mellékes szál talán.
Hangfalam egy MB Quart monitor, itthon nem annyira ismert márka, de nekem elég a kis nappalimba.
Ja és hogy mit hallgatok:főként komolyzenét, bakeliten is, de mehet Elvis, Abba, Queen, Springsteen, de a főkarakter a komolyzene, főként nagyzenekari művek.
Mit tudtok tanácsolni?
Köszönöm előre is!
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Szerintetek érdemes lecserélni a NAD 3020-asomat egy Cambridge A-500-asra csak! a távirányíthatóság miatt?
Csak a hangminőség / jelleg a szempont, meg hogy kell a táv.
(Egy Dacmagic menne még elé egyébként)
köszi, üdv
Sztereó erősitők
Es akkor most visszaterve az eredeti kerdeshez akkor lehetseges hogy az a Sony erosito 2x80 wattos?
Úgy gondolod, hogy a kimeneti teljesítmény nő a típusszámmal?
A kettőnek vajmi kevés köze van egymáshoz.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 916
Sztereó erősitők
Es akkor most visszaterve az eredeti kerdeshez akkor lehetseges hogy az a Sony erosito 2x80 wattos?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Sztereó erősitők
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
-
Vendég
Sztereó erősitők
" Lehetne valami konkrétat is tudni erről a fajta mérési módszerről?"
Ezt a játékot az autóhifi erősítőknél fejlesztették tökélyre, ott például van olyan "szabványos" mérés, hogy a névleges 12V helyett 14,4V táppal, 1 ohmos terheléssel, valami semmivel sem kompatibilis frekvencián, végtelen THD mellett mérnek. Csak úgy röpködnek a gigawattok ;-)
A szobai hifiben is simán játszhatnak ezekkel a paraméterekkel, bár kisebb a játéktér, a névleges 230V helyett elég bután nézne ki a szintén 12 százalékkal magasabb 257V, és az 1 ohmos impedancia is legalábbis furcsa lenne.
Nem vagyok jártas az autófhifiben, de maradjunk a Sokol rádiónál. Egyet szívesen beáldozok, és tőlem akár megtáplálhatják az eredeti 9V helyett 12 vagy 24V-al is, ha bármilyen frekvencián abból 1Ohmos terheléssel valóban 100W pillanatnyi kimeneti teljesítményt mérnek.
Azaz, arra akartam utalni, hogy valós mérési körülmények között, és nem a papír mindent elbír alapon hasra ütve, vannak korlátai a "teljesítményháborúnak".
.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem a 100 w-on volt a hangsúly, hanem a tetszetős, valóságot nélkülöző számolási metódusokon, amit szerintem Ön is nagyon jól értett, kár, hogy nem a lényeget ragadta meg a hozzászólásban...
Pedig pont a lényeget igyekeztem megragadni, azaz, pont arra akartam felhívni a figyelmet amit ön is ír, amikor számolási metódust említ a mérés helyett. Mert hogy mérési módszerekről volt szó.
.
Sztereó erősitők
" Lehetne valami konkrétat is tudni erről a fajta mérési módszerről?"
Ezt a játékot az autóhifi erősítőknél fejlesztették tökélyre, ott például van olyan "szabványos" mérés, hogy a névleges 12V helyett 14,4V táppal, 1 ohmos terheléssel, valami semmivel sem kompatibilis frekvencián, végtelen THD mellett mérnek. Csak úgy röpködnek a gigawattok ;-)
A szobai hifiben is simán játszhatnak ezekkel a paraméterekkel, bár kisebb a játéktér, a névleges 230V helyett elég bután nézne ki a szintén 12 százalékkal magasabb 257V, és az 1 ohmos impedancia is legalábbis furcsa lenne.
-
Vendég
Sztereó erősitők
A peak momentary power output pl.
Egyesek szerint, pusztuláskor mérhető pillanatnyi olvasható.
Egy Sokol még az elfüstölés pillanatában sem ad le maximális 100W-ot, pedig az elég pillanatnyi teljesítmény.
.
Sztereó erősitők
Lehetne valami konkrétat is tudni erről a fajta mérési módszerről?
.
A peak momentary power output pl.
Egyesek szerint, pusztuláskor mérhető pillanatnyi olvasható.
Ne keverjük!
Sztereó erősitők
Szegyenlem is magam erte de az a helyzet hogy szeretem a zenet es amig nem tudok egy rendes ezekhez a hangfalakhoz illo erositot beszerezni ami el fog tartani par honapot addig vennek egy erositot (15 000 Huf) amin halgathatom mert a mostani mar nagyon leharcolt es nem birja sokaig.
Inkább vegyél egy olcsóbb Denont, azoknak legalább jó a hangjuk. Én egy ideiglenesen PMA 260-nal (vagy 360 ) hajtottam egy darabig az 1.4-esemet. Normál hangerőn oké volt és nem volt hányingerem a kapott hangtól...
Sztereó erősitők
Sajnos barati korben nincs senki aki tudna kolcsonozni egy vasat.
Nincs senkinek egy vasa se ?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- tottyi
- Hazajáró lélek

Sztereó erősitők
Jól van,akkor megnyugodtam.
Miért nem kérsz addig kölcsön valakitől egy vasat?
Sajnos barati korben nincs senki aki tudna kolcsonozni egy vasat.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
Vendég
Sztereó erősitők
Lehet olyan mérési módszert is választani, hogy egy Sokol zsebrádió is 100W-ot mutasson.
Lehetne valami konkrétat is tudni erről a fajta mérési módszerről?
.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 223
Sztereó erősitők
Szegyenlem is magam erte de az a helyzet hogy szeretem a zenet es amig nem tudok egy rendes ezekhez a hangfalakhoz illo erositot beszerezni ami el fog tartani par honapot addig vennek egy erositot (15 000 Huf) amin halgathatom mert a mostani mar nagyon leharcolt es nem birja sokaig.
Jól van,akkor megnyugodtam.
Miért nem kérsz addig kölcsön valakitől egy vasat?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Sztereó erősitők
Ugye nem ezen erősítők valamelyikével akarod a Dyno-t hajtani?
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 223
Sztereó erősitők
Sziasztok valaki tudna abban segiteni hogy hogyan lehet egy alacsonyabb kategoriaju erositonek (
SONY TA-F220) nagyobb teljesitmenye mint ennek (SONY TA-F319R) az erositonek?
SONY TA-F319R = 2x50 Watt 4 ohm http://www.hifi-wiki.de/index.php/Sony_TA-F_319_R
SONY TA-F220 = 2x80 Watt 4 ohm http://www.hifi-wiki.de/index.php/Sony_TA-F_220
Ugye nem ezen erősítők valamelyikével akarod a Dyno-t hajtani?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Sztereó erősitők
Sziasztok valaki tudna abban segiteni hogy hogyan lehet egy alacsonyabb kategoriaju erositonek (
1) Az erősítők minőségét nem wattban mérik. A világ legjobbnak tartott erősítői között vannak mindössze pár wattos típusok is.
2) A két konkrét készülékre ez talán nem vonatkozik, de úgy általában nem könnyű összehasonlítani két erősítő teljesítmény adatát, mivel egyszerűen nincs szabvány arra, hogyan és mit kellene mérni. Lehet olyan mérési módszert is választani, hogy egy Sokol zsebrádió is 100W-ot mutasson.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Sztereó erősitők
SONY TA-F319R = 2x50 Watt 4 ohm http://www.hifi-wiki.de/index.php/Sony_TA-F_319_R
SONY TA-F220 = 2x80 Watt 4 ohm http://www.hifi-wiki.de/index.php/Sony_TA-F_220
- Necromechanicall
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Üdv!
Pioneer A-701R típusú típusú erősítőmet szeretném szeretném Szegeden (vagy környékén) javíttatni, valakinek van valami jó tippje hova lehet és érdemes vinni?
Pioneer A-701R típusú típusú erősítőmet szeretném szeretném Szegeden (vagy környékén) javíttatni, valakinek van valami jó tippje hova lehet és érdemes vinni?
Sztereó erősitők
A link lemardt:
http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze ... ra605r.php
Szia!
Köszönöm a választ. Majd próbálgatok. Az igaz, hogy ahány adó annyi féle keveréssel jön ki az adás (legalább is ezt hallom). Mivel másik erősítővel megvan a mélyhang így azért gyanakodtam az erősítőre. A Pioneer-ről ezt a cikket találtam:
http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze ... ra605r.php amit google translate-el olvastam el. lengyel tudás hiányában, ha jól értelmeztem akkor itt is a teltséget és a mély hangokat hiányolták.
Sztereó erősitők
Szia!
Köszönöm a választ. Majd próbálgatok. Az igaz, hogy ahány adó annyi féle keveréssel jön ki az adás (legalább is ezt hallom). Mivel másik erősítővel megvan a mélyhang így azért gyanakodtam az erősítőre. A Pioneer-ről ezt a cikket találtam:
http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze ... ra605r.php amit google translate-el olvastam el. lengyel tudás hiányában, ha jól értelmeztem akkor itt is a teltséget és a mély hangokat hiányolták.
Köszi a választ! Én azt javasolnám, hogy első körben ne az erősítő cseréjén gondolkozz hanem ha van rá lehetőséged akkor hallgass meg más hangsugárzókat (állványos monitor sugárzókat is) is a Jamo-n kívül(Mission, Quadral, MbQuart, Canton...). A legjobb az lenne ha a saját rendszeredben tudnád ezt megtenni. Egyáltalán nem biztos, hogy az erősítő a hibás.
Sajnos a rádiósugárzás minősége nem éppen a legideálisabb a zenehallgatás terén.
Amennyiben mindenképpen erősítő cserében gondolkozol akkor azt szintén lehetőleg a saját rendszeredben próbáld ki hiszen neked kell, hogy tetsszen illetve te fogsz vele együtt élni.
Az általad felsorolt márkák közül a NAD-ot, a H/K-t illetve a Jungsont (talán ez lenne a legmegfelelőbb ) tudnám ajánlani. Persze ezeken kívül is próbálj meg egyéb erősítőket ha teheted.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Szia!
Zenék területén vegyes az izlésem. Mindeféle stílust meghallgatok elsősorban filmnézéshez és rádió hallgatásra van használva. A hangfalelhelyezés egymástol kb 2,5 m-re vannak és a faltol kb 40cm-re. Így engedik a butorok és a szoba. Kb 16m2 lehet .Sztereóban gonolkodom. A keret hogyha eladom a Pioneert olyan 30-50 ezer Ft- körül lenne. Jelenleg megvan az orion és a pioneer is. Az orionból kellenének a lágy mélyek ,a Pioneer-ból pedig a nyiltsága. Ezért gondolkodom olyan ersősítőn ami ezt a kettőt ötvözi. Nagy teljesítménye nincs szükség igazság szerint a Pioneer teljesítményre sok is a szobába.
Köszi a választ! Én azt javasolnám, hogy első körben ne az erősítő cseréjén gondolkozz hanem ha van rá lehetőséged akkor hallgass meg más hangsugárzókat (állványos monitor sugárzókat is) is a Jamo-n kívül(Mission, Quadral, MbQuart, Canton...). A legjobb az lenne ha a saját rendszeredben tudnád ezt megtenni. Egyáltalán nem biztos, hogy az erősítő a hibás.
Sajnos a rádiósugárzás minősége nem éppen a legideálisabb a zenehallgatás terén.
Amennyiben mindenképpen erősítő cserében gondolkozol akkor azt szintén lehetőleg a saját rendszeredben próbáld ki hiszen neked kell, hogy tetsszen illetve te fogsz vele együtt élni.
Az általad felsorolt márkák közül a NAD-ot, a H/K-t illetve a Jungsont (talán ez lenne a legmegfelelőbb ) tudnám ajánlani. Persze ezeken kívül is próbálj meg egyéb erősítőket ha teheted.
Sztereó erősitők
Szia!
Mielőtt válaszolni tudnánk a kérdéseidre tisztázni kellene pár dolgot. Milyen zenéket hallgatsz (stílus), mekkora helységben? A Jamo-k hogyan vannak elhelyezve? Esetlegesen mekkora lenne az a keret amit erősítő vásárlásra tudnál fordítani? Csak sztereóra vagy házi mozira is használnád.
Sub beintegrálása sztereó rendszerbe nem túl egyszerű. Kevés sub láda alkalmas zenére azok is általában a magasabb árkategóriát képviselik.
Várjuk válaszod!
Szia!
Zenék területén vegyes az izlésem. Mindeféle stílust meghallgatok elsősorban filmnézéshez és rádió hallgatásra van használva. A hangfalelhelyezés egymástol kb 2,5 m-re vannak és a faltol kb 40cm-re. Így engedik a butorok és a szoba. Kb 16m2 lehet .Sztereóban gonolkodom. A keret hogyha eladom a Pioneert olyan 30-50 ezer Ft- körül lenne. Jelenleg megvan az orion és a pioneer is. Az orionból kellenének a lágy mélyek ,a Pioneer-ból pedig a nyiltsága. Ezért gondolkodom olyan ersősítőn ami ezt a kettőt ötvözi. Nagy teljesítménye nincs szükség igazság szerint a Pioneer teljesítményre sok is a szobába.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék olyan emberektől akik már több erősítőt és hangfalat meghallgattak, hogy melyik milyen karaterű készülék.
Jelenleg van egy pár jamo E850 hangfalam amit egy Pioneer A-605R erősítővel hallgatok. Nekem is volt több cuccom, de a kisördög mindig bujkál bennem, hogy hogyan lehetne jobb hangot kihozni a rendszerből. Ezt a rendszert elsősorban filmnézéshez és háttér zenéléshez használom. Az eddigi erősíőimmel sajnos az volt a tapasztalatom , hogy főleg a középtartományuk volt erős, de sem alul sem felül nem szoltak szépen. Amiket ideáig próbáltam, az egy Technics SA-EX120 rádióerősítő, NAD 302 erősítő, Yamaha RX-397 rádióerősítő, Orion SE-260 erősítő volt. Ezek közül az első három volt az amik főleg nem tetszettek, mert nem volt számomra megfelelően telt hangzásuk .Az Orion erősítőnek tetszett eddig a legjobban a hangja. Tetszett hogy van benne erő, lágy szép mélyei voltak. Aztán jött a Pioneer A-605R. Ez egy FET-es integrált erősítő. Az Orion után a Pioneerben tetszik hogy nyiltab a közép és a magas tartománya, viszont számomra hiányzik a mély tartomány. A Pioneer mélye az Orionhoz képest nekem kopogósnak tűnik. A Pioneer-el már nem volt gond a középtartomány, mert ez magsban is szépen szól csak a mélyeket keveslem. Bocsánat a bonyolult bevezetőért, csak leírtam, hogy jelenleg hol tartok.
Az jár a fejemben, hogy a Pioneer+Jamo-t kiegészíteném egy aktív vagy passzív sub-al és szerintem akkor megjönne a hiányolt mélytartomány. Mennyire nehéz egy sztereó rendszerbe a sub-ot illeszteni?
Vagy a másik lehetőség, hogy a Pioneer-t lecserélni egy másik erősítőre aminek szintén nyilt hangzása van, de megfelelő mélytartománnyal. A Jamo-kat nem szeretném lecserélni, mert ezek férnek el megfeleően a szobában.
Az lenne a kérdésem, hogy más gyártók erősítői milyen hangkaraktert képviselnek? Marantz, Onkyo, Vincent, Harman/Kardon stb? Esetleg NAD, bár az egyszer már nem tetszett.
Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Mielőtt válaszolni tudnánk a kérdéseidre tisztázni kellene pár dolgot. Milyen zenéket hallgatsz (stílus), mekkora helységben? A Jamo-k hogyan vannak elhelyezve? Esetlegesen mekkora lenne az a keret amit erősítő vásárlásra tudnál fordítani? Csak sztereóra vagy házi mozira is használnád.
Sub beintegrálása sztereó rendszerbe nem túl egyszerű. Kevés sub láda alkalmas zenére azok is általában a magasabb árkategóriát képviselik.
Várjuk válaszod!