Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4862
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Kis saját :-)
az CD301-es? nem egy elterjedt darab
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu

memme
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

@Cecil!

A frontok szép új lábait hol szerezted be?
Az én dobozaim is szeretnének már szép új lábat.
Ha publikus az ár azt is megírhatnád.

Köszönöm

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Aprócska változások történtek megint... Részben optikai, részben akusztikai, részben rendszert érintő...

1., Meg lettek a hátsó hangfalak alá az állványok (HUB audio)
     110cm magasak + tüske, így kb 60cm-rel van a fülem felett a kanapén üllve
     nagyon igényes profi kivitelezés, rejtett kábelvezetés, csak dícsérni tudom!

2., Sub alá bekerült egy gránit lap. Igazából hangban nagy változást nem éreztem, mármint annyit, hogy több mélyet tudok ráadni, mert már nem pattog el a parkettán a tüskéken a láda, de ez annak is köszönhető, hogy beraktam a tüskék alá gumi félgömböket

3., Kaptak a frontok szép új lábakat! Nekem nagyon tetszik, igen tekintélyes méretűek és súlyúak.

4., Bekerült a rendszerbe egy Pio Bdp-140 (+mod fw).
     Eredetileg a DSD, DSF lejátszás miatt szereztem be, de mondjuk közben az a400 is képes lett rá. Na nem baj legfeljebb költözik majd máshoz, de
    addig kicsit élvezem a koncert DVD-imet és pár BD lemezem (bár 2 kezemen megtudom számolni mennyi van...)
    Ha  már jött egy kicsit rendbe raktam a szekrény lejátszó részét is, 2 üvegpolc bekerült, és minden külön helyet kapott már.

Pár képi anyag:

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Béres Jani épp a kis Rotel erősítőm újabb finomhangolását végezte el, a képek a hozzáértőknek magáért beszélnek.
Aki pedig kevésbé ért hozzá, annak annyit tudok mondani, hogy a gyári állapot és a mostani között hatalmas különbség van, óriásit nőtt a hangzás tisztasága, a tér, a dinamika! Az elején amikor belevágtunk a tuningba, nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindent ki lehet hozni az erősítőmből, maximálisan elégedett vagyok!!!

KÉPEK 

http://imgur.com/a/Oz5A4

És jöjjön a folytatás:

DAC tuning:

ALBUM http://imgur.com/a/yk32L

Pali82
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Pali82 »

Kis saját :-)

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Béres Jani épp a kis Rotel erősítőm újabb finomhangolását végezte el, a képek a hozzáértőknek magáért beszélnek.
Aki pedig kevésbé ért hozzá, annak annyit tudok mondani, hogy a gyári állapot és a mostani között hatalmas különbség van, óriásit nőtt a hangzás tisztasága, a tér, a dinamika! Az elején amikor belevágtunk a tuningba, nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindent ki lehet hozni az erősítőmből, maximálisan elégedett vagyok!!!

KÉPEK 

http://imgur.com/a/Oz5A4

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 285

Hozzászólás Szerző: pferi »

A jelenség azért csak télen jelentkezik mert a fűtés miatt szárazabb a levegő és az pedig kedvez a "feltöltődésnek".
(Sok irodaházban ezért párásítják a levegőt mert a sok műszálas szőnyeg és gurulós szék is jó párosítás ahhoz, hogy kisüljünk egy USB csatlakozón )
Viszont azt nem értem, hogy egy csöves erősítőnél mért nincs leföldelve a ház és mért nem fém házas potit használnak amivel meg lehetne akadályozni a nem kívánatos kisüléseket (földelésen keresztül levezetődne)
Vagy csak én értettem félre a dolgot?

A jelenség nem okoz kárt, csak kellemetlen. Néha a sötétben olyan ívet húzok, hogy öröm nézni .
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.

memme
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: memme »

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez egy nagyon kellemetlen jelenség. Aminek én is a szenvedő alanya vagyok ( de valamiért csak télen   ). Mielött hozzányúlok a hifihez, meg kell érintenem a kandallót, hogy levezessem a sztatikus feltöltődést. Egy picit bosszantó, de már megszoktam .
A jelenség azért csak télen jelentkezik mert a fűtés miatt szárazabb a levegő és az pedig kedvez a "feltöltődésnek".
(Sok irodaházban ezért párásítják a levegőt mert a sok műszálas szőnyeg és gurulós szék is jó párosítás ahhoz, hogy kisüljünk egy USB csatlakozón )
Viszont azt nem értem, hogy egy csöves erősítőnél mért nincs leföldelve a ház és mért nem fém házas potit használnak amivel meg lehetne akadályozni a nem kívánatos kisüléseket (földelésen keresztül levezetődne)
Vagy csak én értettem félre a dolgot?

elektrorudi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez egy nagyon kellemetlen jelenség. Aminek én is a szenvedő alanya vagyok ( de valamiért csak télen   ). Mielött hozzányúlok a hifihez, meg kell érintenem a kandallót, hogy levezessem a sztatikus feltöltődést. Egy picit bosszantó, de már megszoktam .
OK, megértem, ez valóban nem kellemes érzés, de...  ne keverjük a szezont a fazonal!
Ahhoz, hogy egy készülék biztosítója tönkremenjen (felrobbanjon) több kV feszültség és/vagy ezer Amper nagyságrendű áram kell. Egy kisebb villámcsapásnak lehet ekkora energiája. A ruhádon felhalmozott töltésnek igaz, hogy kV nagyságrendbe eshet feszültsége, de a kisülés alatt, az áramerősség rendkívül kicsi. Ezért van az, hogy a jelenség csak kellemetlen, de nem veszélyes. ... sem az emberre, sem a biztosítóra. 
Az is magyarázható, hogy elsősorban télen tapasztalod a jelenséget. Ugyanis error a levegőből "kifagy" a pára, nagyon száraz lesz a levegő, kicsi lesz a nedvességtartalma, ami által a levegő sokkal jobb szigetelő lesz, mint amikor nagy a páratartalom. Ez kedvez a sztatikus feltöltődésnek.

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 285

Hozzászólás Szerző: pferi »

Gondolj bele, mi kerekedett volna ki a történetből, ha a hangerőszabályzó megérintésével egyidőben, pl. Budapesten lett volna giga áramszünet... ? 
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.

elektrorudi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Ne sértődj meg, rég nevettem ilyen jót..
Gondolj bele, mi kerekedett volna ki a történetből, ha a hangerőszabályzó megérintésével egyidőben, pl. Budapesten lett volna giga áramszünet... ? 

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Az sztatikus feltöltődés kárt tehet bizonyos alkatrészekben. Pl a fetek nagyon érzékenyek rá. Mikor iltthon építek valamit, amiben ilyen alkatrészek vannak, vagy számítógépet szerelek, mindig leföldelem magam..

Még jó, hogy nem el...
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

Vendég

Sajnos, ha csak kis mértékben is sztatikusan feltöltött állapotban (ruházatban) nyúlunk a készülékhez (pl. hangerőszabályzás), jobb esetben a biztosítéka megy tönkre (azaz, szó szerint felrobban!), de akár a teljes végfok is amortizálódhat.

Ne sértődj meg, rég nevettem ilyen jót..

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6710

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Megjöttek a 274B-k és egyből munkába is álltak.
Nekem nagyon bejönnek.

Nagyon szépek ezek az egyedire kivitelezett D.P. vasak!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

gelván
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 589

Hozzászólás Szerző: gelván »

Megjöttek a 274B-k és egyből munkába is álltak.
Nekem nagyon bejönnek.

LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: AN J/LX - Hifi rack:Pisti80

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1279

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Megráz?
Sajnos, ha csak kis mértékben is sztatikusan feltöltött állapotban (ruházatban) nyúlunk a készülékhez (pl. hangerőszabályzás), jobb esetben a biztosítéka megy tönkre (azaz, szó szerint felrobban!), de akár a teljes végfok is amortizálódhat.
Legalább 2-3 alkalommal kellett az üvegszilánkokat a biztosítékfoglalatból és környezetéből kiporszívóznom.
longkft.hu/audioblog/

Vendég

Megráz?
Az sztatikus feltöltődés kárt tehet bizonyos alkatrészekben. Pl a fetek nagyon érzékenyek rá. Mikor iltthon építek valamit, amiben ilyen alkatrészek vannak, vagy számítógépet szerelek, mindig leföldelem magam..

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 234

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Nagyon érzékeny a sztatikus kisülésekre - padlószőnyeges lakásban csak távirányítóval célszerű használni.

Megráz?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1279

Hozzászólás Szerző: hosszu »

És ennek van egy nagy tesója a Calaf. Na az milyen lehet? Vadásztam egyre...

...hideg!

Két változat készült belőle, az egyik a Consonance Reference 150-hez hasonló csöves előfokkal, majd azt leváltotta egy passzív előfokos változat.

A Reference 150 sokáig hallgatható, barátságos, nagyon szerethető erősítő, ehhez képest a Calaf tárgyilagos, távolságtartó.
Cool A-osztályban dolgozik, de az A-osztálytól megszokott , elvárt(?) hangkép nélkül.
Nagyon nagy teljesítmény, mindenféle hangszórót meghajt, a hangszerek összes rezdülését közvetíti, de a zenészek érzelmeit nem.

Nagyon érzékeny a sztatikus kisülésekre - padlószőnyeges lakásban csak távirányítóval célszerű használni.

Az elmúlt hetekben hirdetett valaki a fórumokon egy feketét elég kedvező áron.
longkft.hu/audioblog/

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ha már szóba hoztad a sötétebb falakat, milyen jó színeket tudnál / tudnátok ajánlani nekem? Jövőre lehet, hogy meszelni kell és akkor már én is olyan színt vitetnék fel a falakra ami a mozizáshoz is adja magát.

Sok mindentől függ.Ízlések és pokrócok. Inkább nézelődj mozis képek között,hátha megtalálod azt ami illene a te szobád berendezéséhez.Kedvedre válogathatsz itt a topikban a szebbnél szebb falszínek közül:
 http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... Dt%C3%A9s/

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Már csak egy sötétebb "mozis hangulatú" fal szín kellene és mehet a  :film:
Ha már szóba hoztad a sötétebb falakat, milyen jó színeket tudnál / tudnátok ajánlani nekem? Jövőre lehet, hogy meszelni kell és akkor már én is olyan színt vitetnék fel a falakra ami a mozizáshoz is adja magát.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

Audiolab 8200CD... ez már viszont saját!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3015

Hozzászólás Szerző: earforce »

Új szerzemény... még csak ismerkedünk
Ha már megtörtént a haverfelvétel, írj pár sort, hogy milyen!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Cecil gratula a REL szub-hoz!    Igényes darab. Már csak egy sötétebb "mozis hangulatú" fal szín kellene és mehet a  :film:

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”