Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1279

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Megráz?
Sajnos, ha csak kis mértékben is sztatikusan feltöltött állapotban (ruházatban) nyúlunk a készülékhez (pl. hangerőszabályzás), jobb esetben a biztosítéka megy tönkre (azaz, szó szerint felrobban!), de akár a teljes végfok is amortizálódhat.
Legalább 2-3 alkalommal kellett az üvegszilánkokat a biztosítékfoglalatból és környezetéből kiporszívóznom.
longkft.hu/audioblog/

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megráz?
Az sztatikus feltöltődés kárt tehet bizonyos alkatrészekben. Pl a fetek nagyon érzékenyek rá. Mikor iltthon építek valamit, amiben ilyen alkatrészek vannak, vagy számítógépet szerelek, mindig leföldelem magam..

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 234

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Nagyon érzékeny a sztatikus kisülésekre - padlószőnyeges lakásban csak távirányítóval célszerű használni.

Megráz?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1279

Hozzászólás Szerző: hosszu »

És ennek van egy nagy tesója a Calaf. Na az milyen lehet? Vadásztam egyre...

...hideg!

Két változat készült belőle, az egyik a Consonance Reference 150-hez hasonló csöves előfokkal, majd azt leváltotta egy passzív előfokos változat.

A Reference 150 sokáig hallgatható, barátságos, nagyon szerethető erősítő, ehhez képest a Calaf tárgyilagos, távolságtartó.
Cool A-osztályban dolgozik, de az A-osztálytól megszokott , elvárt(?) hangkép nélkül.
Nagyon nagy teljesítmény, mindenféle hangszórót meghajt, a hangszerek összes rezdülését közvetíti, de a zenészek érzelmeit nem.

Nagyon érzékeny a sztatikus kisülésekre - padlószőnyeges lakásban csak távirányítóval célszerű használni.

Az elmúlt hetekben hirdetett valaki a fórumokon egy feketét elég kedvező áron.
longkft.hu/audioblog/

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ha már szóba hoztad a sötétebb falakat, milyen jó színeket tudnál / tudnátok ajánlani nekem? Jövőre lehet, hogy meszelni kell és akkor már én is olyan színt vitetnék fel a falakra ami a mozizáshoz is adja magát.

Sok mindentől függ.Ízlések és pokrócok. Inkább nézelődj mozis képek között,hátha megtalálod azt ami illene a te szobád berendezéséhez.Kedvedre válogathatsz itt a topikban a szebbnél szebb falszínek közül:
 http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... Dt%C3%A9s/

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Már csak egy sötétebb "mozis hangulatú" fal szín kellene és mehet a  :film:
Ha már szóba hoztad a sötétebb falakat, milyen jó színeket tudnál / tudnátok ajánlani nekem? Jövőre lehet, hogy meszelni kell és akkor már én is olyan színt vitetnék fel a falakra ami a mozizáshoz is adja magát.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

Audiolab 8200CD... ez már viszont saját!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3016

Hozzászólás Szerző: earforce »

Új szerzemény... még csak ismerkedünk
Ha már megtörtént a haverfelvétel, írj pár sort, hogy milyen!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|GUSTARD H10|DAN CLARK NOIRE X

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Cecil gratula a REL szub-hoz!    Igényes darab. Már csak egy sötétebb "mozis hangulatú" fal szín kellene és mehet a  :film:

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Új szerzemény... még csak ismerkedünk

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

Ha olyan a hangja mint a kinézete biztos nem lenne vele baj! Gyönyörű!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Mikor vadásztál rá? A napokban volt egy ilyen eladó! Az is lehet hogy még megvan...

Régebben.  Mostanában nem lesz pénzem ilyesmire...

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Mikor vadásztál rá? A napokban volt egy ilyen eladó! Az is lehet hogy még megvan...

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

...A hangjáról valahová dobj már lécci egy kis infot!Mostanában kezdenek érdekelni a hybridek...(a pénztárcámat meg sajnos nem).

Vadi újan került hozzám, így talán 10 órát ha hallgathattam... De már az első pillanatban hallatszott hogy jobb mint az Audiolab.
Attól az Audiolab-tól, amit a tavasszal volt szerencsém összehasonlítani a Pionte Classic-al és valami megmagyarázhatatlan okból nem volt sokkal rosszabb a hangja a csövesétől!   Mélyben még jobb is volt a tranzisztoros... De akkor maradt a Pointe!
Az Opera szerintem nagyon kellemes, meleg, sokáig hallgatható erősítő! És még be sem volt járatva!
Ha az anyagi helyzetem engedte volna, most az enyém lenne ez az erősítő!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6725

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Volt egy ilyen erősítőm kb. 2,5 éve. A full-csöves korszakom előtt, Primare 20-szal párhuzamosan. Annál szebben zenélt, nem kicsit (és "kakaó" is jobban volt benne). Azt hiszem, ezt  az eladásom bánom legjobban
A képek szépek, és örülök annak, hogy mások is valós tapasztalat alapján alkotnak véleményt, nem 'városi legendák' alapján :huuuuhhh:

Megkérdezhetem, hogy mennyiért ment el?Jöhet privátban is ha nem akarod kiírni ide.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3319

Hozzászólás Szerző: AVX »

Pedig érdemes lett volna meghallgatnod!
Bár akkor nem adtad volna vissza...
Én meghallgattam , hát...... nagyon tudok, na!

Sajnos pont szabin voltam.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 804

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Az Opera hozta azt, amit elvártam tőle! Nagyon hallatszik az előfokban a cső! Kellemes hangú vas!

Volt egy ilyen erősítőm kb. 2,5 éve. A full-csöves korszakom előtt, Primare 20-szal párhuzamosan. Annál szebben zenélt, nem kicsit (és "kakaó" is jobban volt benne). Azt hiszem, ezt  az eladásom bánom legjobban
A képek szépek, és örülök annak, hogy mások is valós tapasztalat alapján alkotnak véleményt, nem 'városi legendák' alapján :huuuuhhh:
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6725

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Igaz, nem saját cuccok, de sikerült megfülelnem a kis Chario Lynx dobozokat egy hibrid Opera integrálttal együtt...
A Lynx és a Delphinus nagyon hasonló hangzású doboz! Még a mély mennyiségében sem sok a különbség! Pedig méretben nem egészen egyformák...
Az Opera hozta azt, amit elvártam tőle! Nagyon hallatszik az előfokban a cső! Kellemes hangú vas!

Közben lőttem néhány képet:

Ember, ahogy elkezdtem felfelé görgetni az oldalt és jöttek a fotók, csak az jutott eszembe:na jól belecsapott a lecsóba:vett egy Opera Consonance-t.
Nagyon szép az az erősítő!  A képeid pedig hozzák a tőled megszokott minőséget!  A hangjáról valahová dobj már lécci egy kis infot!Mostanában kezdenek érdekelni a hybridek...(a pénztárcámat meg sajnos nem).
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.

Igaz, nem saját cuccok, de sikerült megfülelnem a kis Chario Lynx dobozokat egy hibrid Opera integrálttal együtt...
A Lynx és a Delphinus nagyon hasonló hangzású doboz! Még a mély mennyiségében sem sok a különbség! Pedig méretben nem egészen egyformák...

Közben lőttem néhány képet:

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 472

Hozzászólás Szerző: galistvan »

Egy sub alá nyílván kompromisszum, DE ezért vannak nálam is monitorok+ sub egy leheletnyit az alsó oktáv gyanánt...
Bár napok óta ki van kapcsolva, az ES14-nek már nem kell!

Nekem is van egy Velodyne CHT-10R, de csak filmnézéskor kapcsolom be

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Benyomások? Nagyjából ugyanazok mint amikor tavaly Bélánál előkerültek ezek a kis dobozok a Jungson szobában: szerintem vannak akik emlékeznek még rá, ahogy hallgattuk egymás után a dobozokat. Az egyiknek több, a másiknak kevesebb idő jutott. Azután az LS3/5 került sorra és mindenkinek (legalábbis körülöttem) kiült az arcára valami olyasmi, hogy "de ez mégis hogy?" Ami nekem elsőre feltűnt, teljesen tiszta énekhangok és az a bizonyos "sweet midrange" amit olyan sokan emlegetnek. Leginkább gaborka8x8 beszámolója tudná ezt leírni:
Az anekdota szerint egyszer Nagy Sándor azt mondta, „Ha nem volnék Alexandrosz, Diogenész szeretnék lenni." 
És ugyanígy nagyon sok drága, nagynevű, igen sok dicsőséget szerzett monitor doboz is elmondhatná, hogy ha nem XY lennék, akkor Jungson LS3/5A szeretnék lenni. Mert ez a kicsi doboz igazán zseniális. Akár az ő jelmondata is lehetne az, ami a Columbo sorozat egyik részében a Whiskey-s üveg címkéjén, mint szlogen szerepelt: „Mindenkinek azt, ami jár”. Azaz a ritmusjátszó képességre figyelőknek megadja a ritmust, aki arra érzékeny, az megkapja a precíz térleképzést, a „bugi faktorra” gerjedőknek magától megindul a lábuk, ha megszólal, a részletek iránt fogékonyaknak megmutat mindent, ami a felvételen rajta van, és teszi mindezt úgy, hogy nem válik technokratává. 
No, valami ilyesmi benyomásaim vannak. Persze megvannak a korlátai: nincsenek "gatyalengető" basszustartományok, és az is kiderült, hogy nagyon hálás a kettős kábelezésért és erősítésért. (Még egy hossz QED Genesis, jeee...  ) 

Egy sub alá nyílván kompromisszum, DE ezért vannak nálam is monitorok+ sub egy leheletnyit az alsó oktáv gyanánt...
Bár napok óta ki van kapcsolva, az ES14-nek már nem kell!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 472

Hozzászólás Szerző: galistvan »

Benyomások, saját rendszerben?

Benyomások? Nagyjából ugyanazok mint amikor tavaly Bélánál előkerültek ezek a kis dobozok a Jungson szobában: szerintem vannak akik emlékeznek még rá, ahogy hallgattuk egymás után a dobozokat. Az egyiknek több, a másiknak kevesebb idő jutott. Azután az LS3/5 került sorra és mindenkinek (legalábbis körülöttem) kiült az arcára valami olyasmi, hogy "de ez mégis hogy?" Ami nekem elsőre feltűnt, teljesen tiszta énekhangok és az a bizonyos "sweet midrange" amit olyan sokan emlegetnek. Leginkább gaborka8x8 beszámolója tudná ezt leírni:
Az anekdota szerint egyszer Nagy Sándor azt mondta, „Ha nem volnék Alexandrosz, Diogenész szeretnék lenni." 
És ugyanígy nagyon sok drága, nagynevű, igen sok dicsőséget szerzett monitor doboz is elmondhatná, hogy ha nem XY lennék, akkor Jungson LS3/5A szeretnék lenni. Mert ez a kicsi doboz igazán zseniális. Akár az ő jelmondata is lehetne az, ami a Columbo sorozat egyik részében a Whiskey-s üveg címkéjén, mint szlogen szerepelt: „Mindenkinek azt, ami jár”. Azaz a ritmusjátszó képességre figyelőknek megadja a ritmust, aki arra érzékeny, az megkapja a precíz térleképzést, a „bugi faktorra” gerjedőknek magától megindul a lábuk, ha megszólal, a részletek iránt fogékonyaknak megmutat mindent, ami a felvételen rajta van, és teszi mindezt úgy, hogy nem válik technokratává. 
No, valami ilyesmi benyomásaim vannak. Persze megvannak a korlátai: nincsenek "gatyalengető" basszustartományok, és az is kiderült, hogy nagyon hálás a kettős kábelezésért és erősítésért. (Még egy hossz QED Genesis, jeee...  ) 

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Hozzám is új dobozok és állványok költöztek,
Benyomások, saját rendszerben?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

1napig volt csak nálam.
Meg sem tudtam hallgatni,mert visszakunyizta a volt tulaj.

Pedig érdemes lett volna meghallgatnod!
Bár akkor nem adtad volna vissza...
Én meghallgattam , hát...... nagyon tudok, na!

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”