Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MPEG4 lejátszók
MPEG4 lejátszók
a jobb musiccenterek hangja jobb mint a dvd lejátszóké, mármint az alap ( <50e ft) gépeké. vegyél használt jó cd játszót! van topic a hi-fi alfórumban!
mi van ha veszel egy 50 e pio helyett egy philips630-at meg 25-30-ért egy CD lejátszót?
system
MPEG4 lejátszók
Tényleg! Hogy ne legyek teljesen offtopic, a ma kapható normálisabb DivX-es játékosoknál melyiket lehet / érdemes egyáltalán megpróbálni zenehallgatásra használni? (Sima CD, nem SACD, nem DVD audio). Pio, Philips, Yamaha amiket számításba vettem, a 30-40 körüli árkategóriában (a Yamaha a legdrágább, talán, ennek egy boltban dícsérték nagyon a zenei hangját).
Tudom, hogy nem erre találták ki, de muszáj lesz egybe-lejátszót vennem első körben.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
MPEG4 lejátszók
plukacs7: úgy tűnik neked fontosabb, hogy mit hallgatsz, és ráadásul olyan az izlésed, hogy ha van 500 lemeznyi anyagod, akkor is marad 100 amit azonnal megvennél. ismerős nekem ez ez lassan kihalófélben lévő tulajdonság. nem kell mentegetőzni miatta.
van azonban egy határ ahol észre lehet venni a különbségeket, nyilván nem egy 256kbps mp3-ról, vagy HDTV divx-ről van szó.
szerintem nem is kell olyan sok pénz hozzá, ha a dolog hardware részét nézzük.
a sok cd meg dvd az drága persze...
de ez már messze vezet az mpeg4-et is tudó dvd lejátszók topiktól.
Hm... Az a baj, hogy az ízlésem kb. az Adaggio-tól a Prodigyig terjed...
Most véletlenül hozzájutottam egy nagyobb összeghez, legláisan, valamint elköltöztem, szintén legálisan. Jelenleg a gép hátuljára dugott 70 centis 2000 forintos Sony fülessel tudok "zenét" hallgatni. Egy-két héten belül meglesz a komplett házi Rozi, valami zeneibb erőlködővel, nem vicckategóriás hangfalakkal - akkor lehet, hogy kidobom az összes MP3-at és kezdem elölről. De legalábbis sok cédét fogok kölcsönkérni a barátoktól, merthát ezek után dvd játékosra sem marad zseton, nemhogy 4-5-6-7 rugós CD ritkaságokra. (Amiket hallgatok, azokat valamiért ritkán látom a MM 999 forintos polcán).
Egyébként amit a sutyka Aiwa ufókülsejű hangfalakon is NAGYON meg lehetett hallani, az a 128 és a 192 kbit közti különbség volt, Lame-mel. Hajjaj. 160 alatt olyan lesz a zene, mint a reklámpulóver, ha hagyományos mosóporral mosod.
Télleg...Péter bal fülét SACD-val, jobb fülét 128 kilobites MP3-mal kezeltük... A különbség már egy hét múlva látható volt... Péter jobb fülén gennyes, veres kiütések nőttek, búskomor lett, és nem adott enni a degunak.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
MPEG4 lejátszók
plukacs7: úgy tűnik neked fontosabb, hogy mit hallgatsz, és ráadásul olyan az izlésed, hogy ha van 500 lemeznyi anyagod, akkor is marad 100 amit azonnal megvennél. ismerős nekem ez ez lassan kihalófélben lévő tulajdonság. nem kell mentegetőzni miatta.
van azonban egy határ ahol észre lehet venni a különbségeket, nyilván nem egy 256kbps mp3-ról, vagy HDTV divx-ről van szó.
szerintem nem is kell olyan sok pénz hozzá, ha a dolog hardware részét nézzük.
a sok cd meg dvd az drága persze...
de ez már messze vezet az mpeg4-et is tudó dvd lejátszók topiktól.
system
MPEG4 lejátszók
Kicsit behalt ez a topic...
Végigolvastam az MP3-DivX-DVD-Szomorú Ray - HDTV - XHDTV - Empéháromgyűjtőkissrác vonulatú, egyébként tök színvonalas vitát, és a következőkre jutottam:
- Van otthon 6-7 gigányi MP3-am. Kisebb része populáris zene a ritka házibulikra, nagyobb része (nekem) igényesebb elektronyos meg ánplágd jazzes, folkos, rock, stb (teljesség igénye nélkül Cafe del Mar, Rachid Taha, Lajkó, Quimby, Bunea Vista, Sinatra, Mo Horizons, Kispál, Tankcsapda, Al di Meola (rulZ).
- Nagy részét magam kódoltam, az akkor még ultra magasnak számító 192 kilobites rátán...
- Így hallgatva a most lecserélésre kerülő Aiwa S90-es műanyag "hifin" alig van különbség a CD és eközött. (Nem vagyok botfülű, meg tudok (sajnos) különböztetni egy 80 és egy 200 ezres hangfalat, erőlködőt...).
- A mai CD árak és az általam hallgatott zenék komnibációja nemigen teszi lehetővé a legális vásárlást, pedig jól keresek, de hát könnyebb ellenállás = tűrhető áron (közepesen) jó hardver, szoftvert meg csórunk. Bunkóság, de ez van. Ha meglátom valahol (a nyál kategóriát is szeretem ) 2000 Ft-ért George Michael dupla válogatásalbumát, akkor valószínűleg megveszem, nodehát nem ennyi
- Mikor először nagyon rámozdultam a zenére, a CD író volt az első beruházás, aztán rájöttem, hogy még az írható CD költségeit sem nagyon tudom fedezni - így maradtak az MP3-aim
- Jelenleg ha kiírnám CD-re az összes MP3-at, ki kéne mennem a szobából, mert nem férnék be. Az új albiban jobb a helyzet, oda csak egy kb 20-30k-ba kerülő CD tartó állvány kéne, meg megfelelő katalógus rendszer - és hát szétszórt vagyok. Könyvtárszerkezet RulZ...CDDB, automata id3 tag adás további rulZrulZ.
- CD minőségben újra berántani és tárolni a lemezeimet (a mostani gyűjteményt, ami nem "bélyeggyűjtemény", mert hallgatom, csak van amit ritkán) előfeltételezne egy másik vinyót, akkor meg rosszabb hangfalra maradna pénzem
- Ettől eltekintve, ha megveszem végre az igazi audiofil hifimániások fülének nyilván fülsértő, csilingelő magasakkal, elmosott mélyekkel és dinamikátlan középtartománnyal rendelkező 100k körüli hangfalszettem, meg hozzá ennél picit kevesebből a 3-4 éves, bepróbált középkategóriás erőlködőt, nyilván gyorsan le akarok majd szokni az MP3-ról.
- De azért a háttérzenéről csak annyit, hogy a dzsunka Aiwa + SB Live zacsis + MP3 192kb/sec kombinációban is meg tudtam hallgatni egymás után ötször Meola Grande Passione-ját, mert az oan kulvajó, hogy jujjujj.
- A DivX-ekre kb ugyanez... Kényelmes, a neten mindent megtalálni 5 perc alatt, vna akik ebből élnek, minőségért kicsit tovább lehet keresgélni. És! Nem elfelejteni, hogy sokan a szgépről annyit tudnak, hogy van rajta egy fehér gomb, és ha azt megnyomja, bejönnek az Ablakok (Feledy Péter nélkül). Ha fekete Chieftec házat venne, be se tudná kapcsolni. De ettől még a filmeket szeretheti...aztán nem fog azzal vacakolni, hogy a tékából kivett 3 lemezes extra kiadású DVD-t több mint elfogadható minőségben, DIVx-ben kiírja egyetlen dual layer DVD-re, nem áldoz rá egy éjszaka kódolási időt, nem tanulja meg a szoftvert, hanem megy a dílerhez és megveszi 500 Ft-ért 700 megabyte-ban... És sok különbséget még így sem fog látni a hetvencentis akciós tévéjén.
Mielőtt azt hinné valaki, hogy fikázok, megyek és megveszem a 70 centis használt tévémet 22 ezer forintért, mert elköltöztem, és MINDEN a régi lakásban maradt
MPEG4 lejátszók
Nekem is vd553 asom van . Megvagyok elégedve vele, az igaz hogy egy pár filmet kidobáltam. A használati utasítása egy nagy rakás.
Lehet, hogy nem a filmeket kellet volna kidobálni, hanem egy jobb játékosra cserélni?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
MPEG4 lejátszók
Üdv mindenkinek! Nemigen vagyok járatos errefelé, és bevallom őszintén, hogy nem tudtam átböngészni az egész fórumot (dolgozom...), mégis kellene egy kis segítség.1.: vásároltam egy ITT VD553 típusú lejátszót. Ismeri ezt valaki? Vélemény?
2: eddig háromszor lefagyott (mint a Windows...). Ez a lejátszó hibája, vagy okozhatja a hibás felvétel is?
Előre is köszönöm,
Xian.
Nekem is vd553 asom van . Megvagyok elégedve vele, az igaz hogy egy pár filmet kidobáltam. A használati utasítása egy nagy rakás.
MPEG4 lejátszók
Megoldódott a probléma. Legalábbis remélem. Visszavittem a boltba és ők is azt ajánlotték vegyek más márkát. 28 körül lett volna 630-as Philips, de rákérdeztem a visszavásárlásra és belementek.
Szóval zs vissza, én meg örömömben rendeltem egy 6600-as Yamadát.
edit: ja, ésköszönöm az információkat!
X
MPEG4 lejátszók
Jajj, félreértesz: a dvd-ket csak kölcsön kaptam...
Szombaton vettem a cuccost, eddig 3 vagy 4 filmnél csinálta azt, hogy a vége felé (utolsó 30 perc) elkezdett akadozni, majd teljesen megállt.
Úgy látszik belenyúltam
18 körül kaptam volna 6600-as yamada-t. Arról csak jót hallottam eddig.
Ja, nem tudod véletlenül, hogy van-e más fórum ahol kicsit nygyabb a pörgés?
X
edit: ha szombaton vettem akkor meddig cseálik ki ha gond van vele? Mit jelent a 3 nap?
Divx játékosokról jónéhány topic itt.
A 3 napba meg tudomásom szerint azokat a napokat kell belevenni amelyeken az üzlet nyitva van.
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
MPEG4 lejátszók
Jajj, félreértesz: a dvd-ket csak kölcsön kaptam...
Szombaton vettem a cuccost, eddig 3 vagy 4 filmnél csinálta azt, hogy a vége felé (utolsó 30 perc) elkezdett akadozni, majd teljesen megállt.
Úgy látszik belenyúltam
18 körül kaptam volna 6600-as yamada-t. Arról csak jót hallottam eddig.
Ja, nem tudod véletlenül, hogy van-e más fórum ahol kicsit nygyabb a pörgés?
X
edit: ha szombaton vettem akkor meddig cseálik ki ha gond van vele? Mit jelent a 3 nap?
MPEG4 lejátszók
Én is ebben bízok, de akitől a dvd-ket kaptam azt mondja ő nem tapasztalta ezt a jelenséget...
Nála csak akadozott meg kockásodott. A jobb lemezeket megtartotta megának, a rosszabbakat meg elsózta. :smile19:
Lehet, hogy gonosz vagyok, de nem elképzelhetetlen...
MPEG4 lejátszók
Én is ebben bízok, de akitől a dvd-ket kaptam azt mondja ő nem tapasztalta ezt a jelenséget...
MPEG4 lejátszók
2: eddig háromszor lefagyott (mint a Windows...). Ez a lejátszó hibája, vagy okozhatja a hibás felvétel is?
A lemezé. Biztos nem gyári volt. Add vissza annak, akitől vetted.
MPEG4 lejátszók
Üdv mindenkinek! Nemigen vagyok járatos errefelé, és bevallom őszintén, hogy nem tudtam átböngészni az egész fórumot (dolgozom...), mégis kellene egy kis segítség.
1.: vásároltam egy ITT VD553 típusú lejátszót. Ismeri ezt valaki? Vélemény?
Előre is köszönöm,
Xian.
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
izé...szal nem láttam itt, de ettől még lehetett róla szó...
kezeli már a philips dvp630 vmiljen firware-val a feliratokat?
attól függ melyik a Te típusod, általában Mo-on 02-esek vannak
DE ELLENŐRIZD
thx, ellenőriztem, a sw upgrade pdfben szépen leírták.
szerintem nálunk a 2 régiókód miatt van a 2 verzijó
sikeres upgrade után vagyok, önbizalmam előmászott a szőnyeg alól
most nézem a feliratozást
thx4all!
bye
MPEG4 lejátszók
kezeli már a philips dvp630 vmiljen firware-val a feliratokat?
attól függ melyik a Te típusod, általában Mo-on 02-esek vannak
DE ELLENŐRIZD
+ tölts le az upgrade-ről szóló leírást is
pl. jatekosok.speier.hu
annyira volt szó róla, hogy kép is van, aug.8-9- hozzászólásokat keresd meg itt
system
MPEG4 lejátszók
kezeli már a philips dvp630 vmiljen firware-val a feliratokat? és ha igen, meljik fajtát?
Kezeli, csak nincs fekete keret, ami néha zavaró.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
izé...
szal nem láttam itt, de ettől még lehetett róla szó...
kezeli már a philips dvp630 vmiljen firware-val a feliratokat? és ha igen, meljik fajtát?
láttam azon az irdatlan hossuú listán,
( http://www.p4c.philips.com/files/d/ ) hogyasszongya:
dvp630_00/ 13-Nov-2004 16:20 -
dvp630_02/ 16-Nov-2004 17:12 -
dvp630_04/ 04-Oct-2004 04:35 -
dvp630_05/ 13-Nov-2004 16:20 -
ezek között mi lehet a különbség?
no, hát ennyi ölég is előlem,
thx4all
bye
MPEG4 lejátszók
Sziasztok!
Zöldfülűként beleszólok, kicsit megkésve ...
... Ha 500 ft lesz egy írott DVD film színes borítóval, az lesz sok. Adják 400ér. Tudom, sokan "élnek" felénk ebből.
Szép, szép, amit írtál, de mi köze van mindennek a DivX játékosok napi problémájához? Talán indíthattál volna egy életfilozófiai topicot, esetleg még új fórumot is.
Ha 500-ért kell másolt DVD tokkal-vonóval, megtalálod az emilcímemet! :smile19:
És igazad van, valakinek még ez is sok...
MPEG4 lejátszók
Hogy is kell a Philips dvp-630-at régiómentesíteni? Lehet, hogy volt már róla szó, olvassak vissza?
csak neked, mert rég volt (aug.8.) :kiraly: :
lemeztálca ki majd "7" "8" "9" "OK" "0" gombok lassan egymás után a távkapcsolóról;
ahol "0" az adott régió száma, 0=all. az eredményt kiírja a képernyőre és kész.
szereztél nem RC2-es lemezt?
Köszi!
Még nem szereztem, illetve rendeltem, de szándékomban áll mindet mielőbb pótolni! Amúgy meg közben fel lettem homályosítva, hogy amazon.co.uk is létezik...
MPEG4 lejátszók
Hogy is kell a Philips dvp-630-at régiómentesíteni? Lehet, hogy volt már róla szó, olvassak vissza?
csak neked, mert rég volt (aug.8.) :
lemeztálca ki majd "7" "8" "9" "OK" "0" gombok lassan egymás után a távkapcsolóról;
ahol "0" az adott régió száma, 0=all. az eredményt kiírja a képernyőre és kész.
szereztél nem RC2-es lemezt?
system
MPEG4 lejátszók
Sziasztok!
Zöldfülűként beleszólok, kicsit megkésve
Szóval, a környezetemből kiindulva. Nagyon sokan szeretik a zenét, de kevesen hallgatják úgy, mint Ti. Nem ülnek le és Hi-Fi-n, ráhangolódott állapotban élvezik.
Sok ember nem tud letölteni. Nem ért hozzá, nem szán erre időt, nem tudja, honnan töltse,stb. Ők elmennek olyan fiúkhoz, akik megírják nekik. Namost, van ugye két út:
1. a letöltött, vinyón hozott "heti anyagokat" elviszik jelképes összegekért, amiből ugye a kissrácnak megvan az érzése, hogy bizniszmen....és keres meg minden. 40-80 gb anyagok kerülnek néhány ezer forintba. Tőle aztán elviszik ugyanígy mobilracken és levállogatják.
2. odamennek hozzá, és válogatnak. Mondok kategóriát:
"Kéne zene.Új. Ami a discoba megy. Amik úgy most vannak." Ez kőkeményen életkor-jellegű. Ebből aztán készül Audio-cd. Amit aztán kocsiban és mini-hifin hallgatnak. És itt jön az hogy olvas mp3-at az illető cucc.
A fiatalok számára a hangerő és a design meghatározó. A hangminőség mellékes. Sosem hallottak jobbat és ezek a zenék azon szólnak "nagyot", amiben végletekig van túlvezérelve a bass és a magas. És kerüljön annyiba mindez, amit ki tudnak könyörögni apától/anyától a fa alá, vagy a jó biziért. Tehát 80-100. Max.
A következő ami eszembe jut, zene ízlés. Diana Krall-t emlegettétek. Egy 14-18 éves fiatal számára ez élvezhetetlen zene. Tisztelet a kivételnek. Vagy rap kell, irdatlan mélyekkel. Vagy rockzene kell, illetve inkább numetal és társai. Vagy techno. Milliók rajonganak a technoért. El sem hiszem, hogy ennyire uralkodó stílussá vált. És Rush, Dave Clark vagy Gaetano Parisio nem élvezhető hifi minőségben. Torzikus zajjal van tele. És döng. Ide minek audofil berendezés, de akárcsak jobb is mint minihifi, vagy mélyládás kompakt. Ez mp3ban és cd-n ugyanazt adja. Be a karikát és pörgés.
Sajnos ezek a mai világ tanulságai.
Gordonnak a gyűjtőszenvedélyről írott gondolatával teljesen egyet tudok érteni. Ez a kategória létező és virágzó. Zene, film, játék. Részemről ennek a kategóriának tudom be a mozi és zene elkurvulásának fő okát. A multik felfogása átült a kisemberekbe is. Csak így. Ha 500 ft lesz egy írott DVD film színes borítóval, az lesz sok. Adják 400ér. Tudom, sokan "élnek" felénk ebből.
Soha ne feledjük a különbséget hozzájárulás és elkötelezettség között. Vegyük például a szalonnás tojás esetét. A tyúk hozzájárul. A disznó elkötelezi magát.
Tv: Sony KDL-46HX820; Erősítő: SONY TA-FB940R; DVD: SONY DVP-NS955V; VHS: SONY SLV-SE620; Hangfal: SONY SS176E Médiaplayer: Mede8er MED600X3D
Tv: Sony KDL-46HX820; Erősítő: SONY TA-FB940R; DVD: SONY DVP-NS955V; VHS: SONY SLV-SE620; Hangfal: SONY SS176E Médiaplayer: Mede8er MED600X3D
MPEG4 lejátszók
MPEG4 lejátszók
Akit esetleg még érdekel a Philips dvp630: viszi az xsvcd-t is, pedig a manual nem említi.
system
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy feltöltöttem a Yamada6600-ra egy upgrade-t, hogy mutassa a feliratot is, viszont a menü meg a display feliratok kínai írássá váltak.
Mindenkinek ez van, vagy csak valami régi upgrade, esetleg nyelv beállítás kérdése? Előre is köszi!
Hi
Ha más is ilyen pancser volt mint én annak csak annyi, hogy a használati utasítás szerint próbálja megnézni, hogy hol lehet a menüben a display language és ott az első az angol! )) csövi