Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Es aki azt meri mondani hogy a driverek nem olyan fontosak?annak azt mondom hogy jelenleg itt ez a legjobbnak tartott polcsugarzo(diy)
es ugy el kernek erte 6szaz e. Magyar forintot hogy meg sem hallgathatod elotte.
Hangsugárzó építés
Nem is nagyon erdekell ez a bemeres.Minden szabad percem zenehallgatassal toltom,Es szerintem ez a lenyeg.
Vivaldit meg ugy hallgatom mint a pinty.elotte meg mintha a fogam huztak volna!
Hangsugárzó építés
van WM-55ABMD tipus is par forintal dragabb,lehet hogy ez jobb?
Hangsugárzó építés
Nem érdemes számítógépbe épített mikrofonnal méricskélni, azok csak arra jók, hogy skype-on csevegj. Normálisabb mérésre alkalmatlanok. Külső mikrofont célszerű használni, pl. a népszerű és olcsó Panasonic WM61A-t. Nem árt ha ebből is olyat tudsz beszerezni aminek van saját korrekciós görbéje mert a gyári görbe nem sokra jó (nagy a gyári szórása ezeknek a kapszuláknak).
Koszi az infot,200ft,ez valoban olcso!!A korrekcios valamit hol lehet beszerezni?
Hangsugárzó építés
lehet e beepitett mikrofonnal merni?meg mit kell latni?holnap utananezek.
Nem érdemes számítógépbe épített mikrofonnal méricskélni, azok csak arra jók, hogy skype-on csevegj. Normálisabb mérésre alkalmatlanok. Külső mikrofont célszerű használni, pl. a népszerű és olcsó Panasonic WM61A-t. Nem árt ha ebből is olyat tudsz beszerezni aminek van saját korrekciós görbéje mert a gyári görbe nem sokra jó (nagy a gyári szórása ezeknek a kapszuláknak).
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
idezet:
Okay guys. I listened to these babies today and they sound simply amazing.
1. Soundstage is amazing.
2. Separation of instruments incredible.
3. Deep and very tight bass. Loads of it. Doesn't leave me wanting more.
4. Highs are so detailed and clear - Worth $500 a tweeter? You bet.
5. So detailed that some of my reference CDs revealed things I had never heard before, like the 10 second decay of a grand harp.
Megdolgoztal a jo hangert!!!!
De kinaban ez a tweeter csak 320 dollar!!
Hangsugárzó építés
Nekem is ez a tapasztalatom, hogy pár óra hallgatás után jelentősen változik a hang, majd utána még finomodik.. A moreles dobozom mély tartománya már 5-6 óra zenehallgatás után hallhatóan jobb lett..
Az előző Chario dobozomnál is egy egész délutáni zenehallgatás után a magasak jelentősen kinyíltak, finomabbak lettek.
A teljes bejáródás azonban szerintem 100 óránál is több..
Tenyleg nincs ez meg bejarodva.Kezd egyre nagyobb tere lenni a zenenek.Nagyon neutralis,analogos,letisztult.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10974
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
impulse time volt gyarilag beallitva.koszi az infot holnap megprobalom ujra.
Nem kell újra mérned, ez csak a görbe megjelenítésén módosít.
Hangsugárzó építés
Ezt hogyan mérted?
Ha az adott mérés ablakában a Measurement Options alatt nem az Impulse Time Window (gating), hanem RAW Response, vagy Frequency Response ábrázolási módba váltasz, tanulságosabb görbét kapsz. Korrekciós adat sem árt a mikrofonhoz.
impulse time volt gyarilag beallitva.koszi az infot holnap megprobalom ujra.
picit megijedtem mereskor a membran akkorat kilengett azt hittem kirepul!
Hangsugárzó építés
Az emelkedést meg valószinü a mikrofon okozhatja.A holm impuls egyébként jó kis program én is azt használom ,olvasd el a kezelési útmutatót mérés előtt egész jól elmagyarázza a működését.
lehet e beepitett mikrofonnal merni?meg mit kell latni?holnap utananezek.
Hangsugárzó építés
Az emelkedést meg valószinü a mikrofon okozhatja.A holm impuls egyébként jó kis program én is azt használom ,olvasd el a kezelési útmutatót mérés előtt egész jól elmagyarázza a működését.
ezt dobta a gep.nekem nem sokat mond.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10974
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
ezt dobta a gep.nekem nem sokat mond.
Ezt hogyan mérted?
Ha az adott mérés ablakában a Measurement Options alatt nem az Impulse Time Window (gating), hanem RAW Response, vagy Frequency Response ábrázolási módba váltasz, tanulságosabb görbét kapsz. Korrekciós adat sem árt a mikrofonhoz.
Hangsugárzó építés
Nekem is ez a tapasztalatom, hogy pár óra hallgatás után jelentősen változik a hang, majd utána még finomodik.. A moreles dobozom mély tartománya már 5-6 óra zenehallgatás után hallhatóan jobb lett..
Az előző Chario dobozomnál is egy egész délutáni zenehallgatás után a magasak jelentősen kinyíltak, finomabbak lettek.
ma reggel peldaul nem volt annyira nyilt mint elozo este.aztan par ora utan eletre kelt.A dac om csinalt fura dolgokat ebben a fazisban,egyik nap igy szolt masik nap ugy hol jobban tetszett,hol kevesbe.
Kivancsisagbol be is mernem a dobozt,de tok suti vagyok hozza.meg sosem csinaltam.letoltottem azt a holmimpulse-t ,nincs mikrofonom,a laptop mikrofonjat proballtam,ki is rajzolt egy diagrammot,hat fogalmam sincs hogy jo e ,3khz tol ivel felfele.gondolom ez nem tul jo
Valaki esetleg tanaccsal segitene?
Hangsugárzó építés
Nagy különbség nem lehet...max 1-2 Hz. Ha szinuszos jellel megtaláltad az impedancia csúcsot, akkor nincs mese, ott a rezonancia pont.
Esetleg az idők során keményedhetett a gumiszél, ami növelheti az Fs-t.
El is felejtettem az előbb: igen, szinuszos jellel mértem. Nagyon régi hangszórókról van szó, amik hosszú éveken át pihentek apósom műhelyében. Ez esetben viszont megpróbálom szilikon olajjal átkenni a gumiszéleket, majd pihentetés és alapos bejáratás után mérek csak megint! Kiváncsi leszek a változásra...
Hangsugárzó építés
letezhet az hogy cirka 12ora alatt bejarodjanak a driverek?mert olyan hangot kaptam hogy a dg rendszer elmehet valahova!!en meg ilyet nem hallottam!!
Hangsugárzó építés
http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/Bea ... alogus.pdf itt nézz körül...
Hogy ezt a katalógust én miért nem találtam meg??? Köszönöm az útmutatást!!!
Hangsugárzó építés
Egy PC-re telepített jelgenerátor programmal (DaqGen) mértem, a weboldalon javasolt módon. A DVM kijelzőjén egyértelműen látszott a feszültség maximum. Lehet hogy nagyobb reflektáló felületek pl. asztallap meghamisították a mérést? Holnap újra mérem felfüggesztett hangszóróval is...
Nagy különbség nem lehet...max 1-2 Hz. Ha szinuszos jellel megtaláltad az impedancia csúcsot, akkor nincs mese, ott a rezonancia pont.
Esetleg az idők során keményedhetett a gumiszél, ami növelheti az Fs-t.
Hangsugárzó építés
Az extrém magasnak mondható jóság Qt=1,1 nem kizárt. Ezek ilyesmik voltak ha jól emlékszem. Kizárólag zárt dobozba....
Az Fs=77 kicsit magasnak tűnik, de ebben lehet mérési pontatlanság. Mivel mérted? Szinusszal, vagy fehér zajjal?
Egy PC-re telepített jelgenerátor programmal (DaqGen) mértem, a weboldalon javasolt módon. A DVM kijelzőjén egyértelműen látszott a feszültség maximum. Lehet hogy nagyobb reflektáló felületek pl. asztallap meghamisították a mérést? Holnap újra mérem felfüggesztett hangszóróval is...
Hangsugárzó építés
letezhet az hogy cirka 12ora alatt bejarodjanak a driverek?mert olyan hangot kaptam hogy a dg rendszer elmehet valahova!!en meg ilyet nem hallottam!!
No ez az ami kizárt.
Hangsugárzó építés
Sziasztok szakik!
Először is gratulálok a fórumon látott szebbnél-szebb alkotásokhoz!!! A képeket nézegetve látszik, hogy ti aztán tényleg komolyan veszitek ezt a szép hobbit!
Én még csak NAD3020i és HECO Argon30 párosnál tartok, hasonlóan nívós hangsugárzók (és majd erősítők) építése egyenlőre távlati cél. Viszont most megtenném az első lépést. Nemrég hozzám került két muzeális hangszóró: BEAG HX125-8. Biztosan mosolyt fakaszt most többek arcára, de szeretném megmenteni őket az enyészettől és úgy gondolom első nekifutásra jó lesz. Valami kis egyszerű, kicsit retró jellegű két utas monitor készülne velük. A hangszórók TS paramétereit többször megmértem. Sajnos még nincs hangfrekvenciás voltmérőm így maradt a Metex. Viszont a mért rezonancia-frekvencia máris jóval magasabb mint az egykori adatlapján feltüntetett 60Hz-es érték. Mit gondoltok reálisak lehetnek ezek az értékek? A neten nagyon kevés infót találtam róla.
http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/Bea ... alogus.pdf itt nézz körül...
Hangsugárzó építés
Az extrém magasnak mondható jóság Qt=1,1 nem kizárt. Ezek ilyesmik voltak ha jól emlékszem. Kizárólag zárt dobozba....
Az Fs=77 kicsit magasnak tűnik, de ebben lehet mérési pontatlanság. Mivel mérted? Szinusszal, vagy fehér zajjal?