Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
hangfalállvány tüskék
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Hi!k*rva sokat számít a tüske.nekem tölgyből van az állványom, ésvannak hozzá tüskék,azt hiszem acélbol.namost amikor a haverom áthozta arézből készült tüskéit és kicseréltem,azt hittem lepetézek.olyan hangot produkált a tüske,mint amilyet a millios hangsugárzóknál hallottam a highend shown.a hang betöltötte a szobát széltében a színpad mélység pedig az ablakon kívülre tolódott.ja és a hang olyan részletező lett hogycsak na,a hogy lesz pénzem leis gyártatom,állítólag aréz kilója 7-8000Ft.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Én sem akarok nagyon okosnak tünni, de neked „ideális” hangfalaid vannak?
Szerintem a hangdoboz rezeg, akár tüskén van, akár nem! A tüskét azért kell alkalmazni, hogy a hangfalat elválasszuk a padlótól, polctól, mert ezek továbbítják, felerősíthetik ezeket. Ezért kell tüskére rakni, mert így a lehető legkissebb felületen érintkezik a padlóval, igy nem terjednek tovább a rezgések. Ezért van az az elmélet, hogy a legideálisabb az lenne, ha a levegőben lebegne, mert akkor egyáltalán nem érintkezik semmivel. A hangdoboz merevsége is nagyon fontos, de attól ennek semmi köze a tüskékhez. Azért kell merev doboz, hogy ne a doboz rezegjen, hanem a hangszóró. A tüske meg azért, hogy ne a szoba...
Ez az elmélet. A gyakorlatot meg ehhez kell közelíteni! :smile15:
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Ha jól meghajtod, akkor sem esik le, nekem is így volt anno. Hogy a hangja mennyiben fog változni, azt neked kell meghallanod, de biztos, hogy változik valamelyest. Persze, ha jó vastag padlószőnyeged van, és jól belesüpped a tüske, akkor nem biztos, hogy sok értelme van. Viszont rakhatsz a tüske alá is egy kis fém alátétet, ami nem engedi, hogy a padlószőnyegbe süppedjen a hangszóró. Mindenesetre egy próbát megér, mivel szinte fillérekből kijön az egész. A stabilitás (a handfalak épsége) szerintem többet ér, mint amekkora különbséget produkál a 4. tüske elhagyása, de Te tudod...
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Nos, ezt a 3 tüske 4 helyett ügyet én hoztam fel, tehát válaszolnék
Ez ELVIEKBEN az esetleges berezgéseket lenne hivatott kiszűrni, és itt nem a doboz falának a rezgéseire gondolok, hanem a doboz billegéséből adódó mozgásokra.
Ilyesmi azonban csak igen esetlegesen fordulhat elő, ráadásul, ha véletlenül nekimész a doboznak, akkor az megbillenhet, ha csak három tüskén nyugszik.
Ezért azután gyakorlatilag mindenki 4 tüskére teszi a dobozokat. Kivéve a kemény arcokat, ugye
Ha kipróbálnád, akkor előre tedd a két tüsit, hátra az egyet, úgy stabilabb.
Bár, ha a tüskék nincsenek rögzítve a dobozhoz, akkor max. elemeli egy kicsit az aljzattól (ami azért lehet valami), de a rezgéseit egy mákszemnyit sem csökkenti.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Csak egy kérdésem lenne.
nekem padlószőnyegen van a hangfalam ha tüskékre rakom akkor sokat változik a hangja ?
Valdus 500 as hangfalam van különben .
Jah és ha megkergetem tüske+gumialátéttel nem fog leugrálni róla mert nem szertném ha pofára esne a hangfalam. És hát megfúrni a dobozt nincs kedvem hogy röhzítsem a tüskéket.
Egy hangfalhoz 3 tüske kell ? Kető előre egy hátra középre ? ?
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Szia Wadkan!
- En tuskes allvanyt hasznalok.. es hidd el nincs semmifele rezges amitol lecsuszhatna.., a peldad hogy "45 fokos szogben..." a szoban forgo topichoz egy kicsit meredek! :smile1:
- Amint felrakom a kepeket a tuskerol a web-re szolok.
Tami
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Nem akarok nagyon okosnak tunni, de hatha valaki nem ismeri...
Az idealis hangfal a kovetkezo:
pontszeru (kiterjedes nelkuli, nem 30-40 cm-es melynyomo...)
elore es hatra vegtelen nagy legterbe sugaroz,
es meg egy pici dolog: ez a ket vegtelen ter egy fallal van elvalasztva egymastol.
Ez az elmelet. A gyakorlatot kell ehhez kozeliteni...
A pontszeru esetleg a magas-sugarzokra igaz, valamennyire.
A vegtelen terre a dobozba zart levego kb annyira hasonlit, mint Claudia Schiferre az anyosom...
De, hat ket szobat elvalaszto falba epitik be a hangszorot, akkor meglesz a ket nagy legter, a MEREV befogas (ami az elobb nagyivben kimaradt...)
es a ket legter elvalasztasa is. Persze, nem papundekli falra gondolok...
Szoval, az a betonba agyazas inkabb poen szintu volt, akkor van csak ertelme, ha belecementezed a hangszorot/kat/ (nem a hangfalat!!)
En tuhegyes tuskere gondoltam, ami 1-2 mm-re belenyomodik a hangfalba is es a parkettaba is. Az, akkor, bizony megfogja a ladat. Vagy pedig bele kell furni a dobozba,
az a lenyeg, hogy minel stabilabb -> rezgesmentesebb legyen!
(hirtelen ennyi...)
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Lehet, hogy félreérthető voltam. Ez egy sima, esztergált fém „kúp”, amire ha ráteszed a hangfalat, ami általában fa, vagy laminált borítású, nem „tapad” meg a doboz, mivel nincs rögzítve (fúrva), így a rezgésektől lecsúszhat. Ezért kell közé a gumialátét, mert az megfogja a dobozt, így nem engedi lecsúszni a tüskékről. Szemléltetve: ha a hangfalat 45 fokos szögben megdöntenéd, és rátennél egy fémdarabot, amiből a tüske is van (pl. egy pénzérme), akkor az lecsúszik róla. Ha viszont egy ugyanekkora gumidarabot teszel rá, akkor az ott marad. Persze ez a fúrást nem igénylő tüskékre vonatkozik, mert a másikról nem tud lecsúszni a hangfal.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Nekem is furcs ez a betonba ágyazás dolog.Erre vannak speciálisan kifejlesztett falba szerelhető hangfalak.Nem tudom elképzelni, hogy egy mezei álló doboz jól szóljon ha betonba rakjuk.Főleg amelyiknek oldalt van a mélynyomója. :smile47:
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
szia wadkan!
- A tusken nemcsuszkal olyan konnyen a doboz :smile1: , persze nem azt allitom, hogy beton stabil, de azt se mondanam, hogy a gumi nelkul lecsuszik!
Tami
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Szerintem pediglen nyissunk hitvitát a kérdésről. (Az akusztikát meg hagyjuk a francba)
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Nem is tudom. Végülis az audiofilek rajonganak a falba szerelhető sugárzókért. A levegőben lebegő és a betonozott, vagy éppen az itthon is legyártható márvány dobozos hangfalakat meg tudom ideologizálni, bár mindegyiknek más a magyarázata. De akkor visszatérhatünk arra, hogy az a legjobb, ami a saját fülednek a legjobb. Végülis ez a szórók célja.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Na ja. A hangfalnak pedig szerintem nem az a jo, ha be van betonozva afoldbe, hanem ha a levegoben all. Ez Ugye nem megoldhato (bar mekkora marhasag lenne uvegszalon logatni a plafonrol ), tehat marad a legparnakent funkcionalo gumitalp. (felfujhato biciklibelso kiraly)
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Ja, a Wharfedale Surround szetemhez is kis felragasztható gumibakokat adtak.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Szerintem viszont nem az a lenyeg,hogy a lada "minel merevebben meg legyen fogva" ahogy par hozzaszolassal elobb leirta valamelyotok, hanem hogy a rezgese legyenek csillapitva.
Ehhez viszont a gumi alatet sokkal jobb, mint a tuske.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Szerintem viszont nem az a lenyeg,hogy a lada "minel merevebben meg legyen fogva" ahogy par hozzaszolassal elobb leirta valamelyotok, hanem hogy a rezgese legyenek csillapitva.
Ehhez viszont a gumi alatet sokkal jobb, mint a tuske.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Hidd el, megfogja, csak azért kell, hogy ne csússzon le a tüskéről a doboz! :smile6:
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
De minek akkor a gumi?? AZ megint rugalmas, akkor a tüske nem fogja meg a dobozt!!
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Asszem a Médiában láttam olyan tüskét, amit nem kell fúrni, (esztergáltatni is lehet!) csak a hangfalat rá kell helyezni, a tüske, meg a doboz közé egy kis gumialátétet kell tenni...(adják hozzá!)
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Hali.
Az a lényeg, hogy a láda minél merevebben "meg legyen fogva". A legjobb lenne lebetonozni, de hát ugye... A tüske a legkisebb rossz ebben a tekintetben, és a legjobb eredményt hozza, ráadásul nem 15 eFt/db áron. A külön lapba tüske azért nem jó (mint ahogy írták is) mert akkor a lap és láda között megint csak leveg? lesz, a tüske a lapot fogja, nem a hangfalat. Mese nincs meg kell fúrni! Vagy olyat venni esetleg, amiben gyárilag megvan a helye.
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Miert nem?
Az altalam boltban vasarolt fem hangfalallvanyokba gyarilag volt becsavarva a tuske, hegyukkel felfele.
Tehat a hangfalamat a tuskekre raktam ra...
Akkor most mehetek reklamalni?
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Szerintem nem lesz nyerő, semmi változást nem fogsz vele elérni...
-
Vendég
hangfalállvány tüskék
Szerintem nem lesz nyerő, semmi változást nem fogsz vele elérni...