Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

A HRT support javasolja, főleg ilyen esetekben. A legjobb egyébként egy fix külső táp az USB DAC megtáplálásához. Ameddig nem így használjátok igazából nem is hallottátok, hogy mire képes a készüléketek. Szóval érdemes ezzel is foglalkozni ha belefér a költségvetésbe.

Ja bocsánat, most néztem csak meg ezt a dac-ot, ebben az esetben értem a dolgot.

(Az én dac-om:)
http://www.artonius.hu/ethosz/elemek/tube-dac.jpg

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Akkor is, ha "nagyobb utat" tesz meg a jel meg ugye még egy kábel? Azért kérdezem, mert nekem van, de eddig fel sem merült, hogy abba dugjam a dac-ot. Illetve a gyártó sem javasolta.

A HRT support javasolja, főleg ilyen esetekben. A legjobb egyébként egy fix külső táp az USB DAC megtáplálásához. Ameddig nem így használjátok igazából nem is hallottátok, hogy mire képes a készüléketek. Szóval érdemes ezzel is foglalkozni ha belefér a költségvetésbe.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Elméletileg igen, de egy aktív USB HUB is jó (jobb) gondolat lehet. 

Akkor is, ha "nagyobb utat" tesz meg a jel meg ugye még egy kábel? Azért kérdezem, mert nekem van, de eddig fel sem merült, hogy abba dugjam a dac-ot. Illetve a gyártó sem javasolta.

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Kedves fórumtársak !
Tanácsot szeretnék kérni a következő témakörben :
Jelenleg egy HRT MS II dac-ról hallgatok zenét . A PC usb portjai igencsak terheltek - több eszköz is van csatlakoztatva.
Érek el minőségjavulást , ha vásárolnék egy PCI-E slotos USB3 kártyát és ide csatlakoztatnám a HRT-t ?

Elméletileg igen, de egy aktív USB HUB is jó (jobb) gondolat lehet. 

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Kedves fórumtársak !
Jelenleg egy HRT MS II dac-ról hallgatok zenét . A PC usb portjai igencsak terheltek - több eszköz is van csatlakoztatva.
Érek el minőségjavulást , ha vásárolnék egy PCI-E slotos USB3 kártyát és ide csatlakoztatnám a HRT-t ?

Szia

Valószínűleg igen, de biztos választ persze nem lehet látatlanban mondani, hiszen nem ismeretes a konkrét eszköz (és amúgy is sok ismeretlenes a képlet). Nekem pl egy "szaki" által "tuningolt" PCI USB kártya (egy régebbi, csak USB 2-es) teljesít szolgálatot sok-sok éve, és jobb a hangot produkál igy a DAC, illetve a rendszer, mint az alaplapi USB kimenettel.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: domper73 »

Kedves fórumtársak !

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 131

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

biztos kiválló termék a lumin, és fontosak az ilyen referencieszitű termékek, csak ilyenek után tud lesugározni a magasabb minőség és fejlesztés a fizethető kategoriába
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy kis olvasmány magyarul: LUMIN teszt a Computer Audiophile-ban.

http://www.limar.hu/images/tesztek/lumi ... ophile.pdf

Következtetések:
A Pixel Magic Lumin hálózati lejátszója a legkifinomultabb hálózati lejátszó, amely valaha is a kezemben volt.
Hangzása kifejezetten analóg, majdnem olyan,mintha fekete lemezt hallgatnék.
A legjobban a sokszínű és eleven jelzők illenek a Lumin lejátszóból áradó zene hangképére.
Ami meg igazán élvezetessé teszi a zenehallgatást, az a készülék csodálatos kivitele,
megjelenési képe és a tökéletes programja.
Végre egy kifinomult DLNA lejátszó/ DAC Linux rendszer alatt!
A géppel akár PCM, akár DSD formátumú felvételek pofonegyszerűen szólaltathatóak meg. A Lumin esetében a szaggatásmentes lejátszás is természetes, nem úgy, mint sok más hálózati lejátszó esetében. Az iPad vezérlő alkalmazás is igen intuitív és egyszerűen kezelhető. Más szóval szerintem a Lumin az a hálózati lejtászó, amelyehez az összes többi márkának és terméknek mérnie kell magát. Nem vitás, hogy az első helyen áll.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Köszönöm a segitséget mindenkinek!valószinü egy médialejátszó lesz a megoldás(majd eldönti)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Vmiért a Sabre (is) muzikálisabb spdif-en (külső receiver chip-pel) mint I2S-en, az spdif viszont rendkívüli mértékben függ a táp és az óra minőségétől, amitől hálás tuning-alany, komoly sikerélmény-potenciállal a diy közösség örömére
Tokeletesen igazad van!!!Tuning teren aztan sok vad dolgot mondtam itt,ami igaz is volt sabre teren.kezdetben szereny hang volt,aztan annyit javult hogy hihetetlen!!!

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Hozzáértők segítségére volna szükségem.Egy ismerősöm okostelefont akar USB-s DAC-ra kötni hogy ugy hallgasson zenét pl.online rádiót de a jelenlegi( talán Sony Xperia) telcsivel nem működik.Tud esetleg valaki olyan telefont vagy táblagépet ami így használva működhet?Elöre is köszi

Elvileg Android Jelly Bean óta kellene mindegyiknek tudni ezt a funkciót, de sajnos ez még sem van így. Először is kell egy olyan DAC ami driverless és általában ott szokott elvérezni a dolog, hogy ugyan a DAC átvált a megfelelő mintavételi frekire, de mégsem szól semmi. Valószínűleg azt érzékeli, hogy nem tudja az USB-ről megtáplálni a DAC-ot és ezért inkább letiltja az adatfolyamot. Spéci kábellel és megfelelő programmal állítólag sikerült ezt kikerülni. Sajnos én még nem láttam működés közben ilyet.

Apple kütyükkel ez lényegesen egyszerűbb magam is , de most nem ez volt a kérdés szerintem.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Hozzáértők segítségére volna szükségem.Egy ismerősöm okostelefont akar USB-s DAC-ra kötni hogy ugy hallgasson zenét pl.online rádiót de a jelenlegi( talán Sony Xperia) telcsivel nem működik.Tud esetleg valaki olyan telefont vagy táblagépet ami így használva működhet?Elöre is köszi
Tudomásom szerint ilyen jelenleg nem létezik.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Barkács »

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Nálunk PC alapú audió lejátszás volt ma...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

A leírás szerinted "van amiben elmarad az átlagtól".

Engem érdekelne ez is, hogy miben marad el.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Sok sikert mindenkinek a pc fejleszteshez,sabre chip?ahha!!
Vmiért a Sabre (is) muzikálisabb spdif-en (külső receiver chip-pel) mint I2S-en, az spdif viszont rendkívüli mértékben függ a táp és az óra minőségétől, amitől hálás tuning-alany, komoly sikerélmény-potenciállal a diy közösség örömére

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

audio gd di v 3 as csak 175 dollar,2db ot vallaok karacsonyra!!akit esetleg erdekell!!
forintban termeszetesen!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Borzalmasan drága a konverterük, de jó is, mert jó (és drága) tápot használnak (ugyanazokkal a paul hynes reg-ekkel és külső táppal lett tuningolva az EVO-m amiket ők is használnak), amit azok hoznak azt semmilyen szoftver nem tudja kompenzálni.
Sok sikert mindenkinek a pc fejleszteshez,sabre chip?ahha!!

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Mire eljutottak az Off-Ramp 5-ös USB/SPDIF-ükhöz azért nem kevés tudás/tapasztalat gyűlt össze. (alapár: $1300,full: $2600)
Borzalmasan drága a konverterük, de jó is, mert jó (és drága) tápot használnak (ugyanazokkal a paul hynes reg-ekkel és külső táppal lett tuningolva az EVO-m amiket ők is használnak), amit azok hoznak azt semmilyen szoftver nem tudja kompenzálni.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Köszönöm, nekem nagyon bejött a windows 7 optimalizálása. Mondjuk én windows thin pc-t használok, ami a win 7-ek közül amúgy is szerintem a legjobb hangú.
Burkolt szándékom pont ilyesmi lett volna (ezért nem kaptatok direkt linket a scriphez ) Ahogy belenézegettem a leírásokba, van amiben elmarad az átlagtól de van amiben túlmutat rajtuk. A cég -CAD- eléggé szgép központúan állnak a dolgokhoz, lehet tőlük 1-2 tippet szedni. A másik ilyen pl. az Empirical Audio, itt egy fórumuk amit érdemes lehet nézegetni. Mire eljutottak az Off-Ramp 5-ös USB/SPDIF-ükhöz azért nem kevés tudás/tapasztalat gyűlt össze. (alapár: $1300,full: $2600)

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm! Most ott tartok, hogy szorítottam helyet az SSD- a Servernek, és sikerült működőképes Ramdisk programot találni.
Zsír! Várjuk a fejleményeket!

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm, nekem nagyon bejött a windows 7 optimalizálása. Mondjuk én windows thin pc-t használok, ami a win 7-ek közül amúgy is szerintem a legjobb hangú.

Én ezt találtam a témában: CAD Windows 8 Audio Optimization Script. (tesztelni nem tudom) Az oldal középső részén ha legörgettek ott lesz
Computer Audio Design Windows 7 Audio Optimization Procedure
Computer Audio Design Windows 8 Audio Optimization Procedure
és végül a script. A scripthez kapcsolódó fórum itt elérhető.

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Én ezt találtam a témában: CAD Windows 8 Audio Optimization Script. (tesztelni nem tudom) Az oldal középső részén ha legörgettek ott lesz

Köszönöm! Most ott tartok, hogy szorítottam helyet az SSD- a Servernek, és sikerült működőképes Ramdisk programot találni. A Ramdiskre lett feltelepítve a Foobar és a Jplay is, valamint ide másolom a lejátszandó zenéket.
A Win 8.1-et egyenlőre hagyom így, ahogy van, mert az az elsődleges oprendszerem.  
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az igazat mevallva én se olvastam végig, erre nem tudok válaszolni.   De, hátha van valaki a fórumon aki jobban ért ezekhez.
http://blog.itstuffed.com/2012/12/insta ... i-and.html. Csak sajnos nincs idegzetem nekiállni

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Biztosan lehet ilyen scriptet írni a Win 8.1-re is, ami valószínűleg további javulást hozna, de egyenlőre elégedett vagyok ezzel az eredménnyel is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”