Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Igen ezt az aranyárat már olvastam máshol is, de ez kb mennyi lehet?
Passz.  Te adsz el vagy vennél? Ha te adod el akkor kérjél érte pofátlanul nagy összeget. Aztán a piac beárazza.

Loccze
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Loccze »

Mivel rövid guglizás után kiderült, hogy nem került forgalomba, ezért limitált darabszámban fellelhető tehát aranyárban lehet elpasszolni egy Videoton rajongónak vagy venni egy olyantól, aki hajlandó megszabadulni tőle....
Igen ezt az aranyárat már olvastam máshol is, de ez kb mennyi lehet?

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

A rendszer úgy néz ki, hogy
- FLAC
- MediaMonkey
- Terratec Aureon
- Általam gyártott Jack-RCA átalakító tisztességesen árnyékolva. Valami 3 eres vastag komponens kábel (3 pár RCA). Előtte volt ilyen mindenhol kapható kábel, amikor azt a vékonykát lecseréltem, ugrásszerűen javult a minőség.
- Technics SU-A700mk2
- Emlékeim szerint (nem vagyok otthon) 1.5 mm körüli kb 3 méteres hangfalkábel pár.
- Hangfalak

A szoba szerencsétlen kialakítású, nem igen lehet rajta javítani.
Viszont most a fülembe ültették a bogarat, hogy lehet, hogy túl sok benne a csillapító anyag. A hétvégén veszek ki belőle, aztán megfülelem.

Az erősítő előtti részt tervezem lecserélni, szerintem az mindenképpen gyenge pont.

Mi a lejátszó, kábelek, alapanyagok?

Én nem mondtam hogy gond van a kivitelezéssel!
Én csak ötletelek hogy mi lehet a probléma!
Az akusztika az egyik legfontosabb alkotóeleme egy láncnak (sokan ezt nem veszik figyelembe)!
Esetleg valami képet tudnál (akár privibe is) feltenni hogy lássuk a felállást?

Ha mondjuk játszol a vas potiaival akkor mi és milyen mértékben változik?

Ezek a "relatíve jó" dolgok sajnos mindig visszatartják az embert!
Nálam is volt olyan erősítő ami nagyon tetszett de nem passzolt a dobozaimhoz (részben az "érzéketlensége" miatt), lehet nállad is meg kellene fülelni másik vassal ha van rá lehetőséged (csak próbaképpen)!

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 472
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Az hogy ma 2-300000Ft-os jövedelme van szerinted az embereknek, ("félhavi100-150") azt bizonyítja, hogy jó körökben mozogsz.

Egyrészt ugye igyekszik az ember :-) másrészt én az eredeti "Gazdálkodj okosan!" játékot hoztam fel példának, ami -- nyilván a gyorsabb játékmenet miatt -- szintén az átlagosnál magasabb, de nem elérhetetlen "fizetésekkel" dolgozott.

Most elővettem a játékot: a havi fizetés ("Ózd") 2000 forint volt, a porszívó 1.400, a rádió (!!!!!!) 2.200 (!!!!!!!). Tévé nem is volt :-)

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Egy Videoton spa 300 mennyit érhet?

Mivel rövid guglizás után kiderült, hogy nem került forgalomba, ezért limitált darabszámban fellelhető tehát aranyárban lehet elpasszolni egy Videoton rajongónak vagy venni egy olyantól, aki hajlandó megszabadulni tőle....

Loccze
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Loccze »

Sziasztok!
Egy Videoton spa 300 mennyit érhet?

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mióta lett egy csöves végfokom nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy legyen egy csöves előfokom is:)
A helyzet az, hogy jelenleg egy emotiva umc1-t használok előfoknak és gondolom most sok ember hátán feláll a szőr, de eldobom magam már a jelenlegi hangzástól is

Iszonyatosan jó így is, de gondolom bőven van feljebb ezért érdeklődöm, hogy nincs itt Bp.n a XIII kerben valaki akinek van egy csöves előfoka és átjönne vele egy hallgatózásra valamikor??

köszi
üdv
Laci

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Az a baj a meggyőződésekkel, hogy nem fognak rajtuk az érvek... :-(

Természetesen léteznek olyan cégek, amelyek több márkanéven is forgalmaznak készülékeket, de a piac -- a fehér elektronikában és a hifiben is -- nagy, és meglehetősen nyitott.

Az ugyan igaz, hogy mondjuk az Indesit és az Ariston ugyanannak a konszernnek a két márkaneve, de ha behal az Indesit mosogatógéped, mennyi az esélye annak, hogy pont egy Aristont veszel helyette?

Az a feltevés teljesen légbőlkapott (összeesküvés-elmélet szerű), hogy a nagy konszernek bármiféle titkos üzleti kapcsolatban állnának egymással. Ha beszarik az Indesit mosogatógéped, és helyette veszel egy, mittomén, Bosch-t, akkor a Bosch nem utal át x összeget az összes többi mosogatógép-gyártónak, hanem az történik, hogy az Indesit márka vesztett egy vásárlót, a Bosch meg nyert.

Ha a Bosch mosogatógép beválik, akkor a júzer a legközelebbi beszerzés esetén (hűtőgép, mosógép, miegyé is hajlamos lehet a Bosch-t választani, a korábban negatív élményeket okozó Indesitet pedig elkerüli, mint a kukoricagölödint.

Ennyi, és nem több.
Mi a fene az a kukoricagölödin?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Ez a gondolatmenet sem logikus. A gyártók ma már nem különálló konkurensei egymásnak. Van hogy ugyanazt a gyártmányt árulja más áron, más címkével. Akkor kivel is konkurál? Önmagával? Nagy konszernek  közti megegyezésekről is hallani. Kivel konkurál a két merevlemezgyártó óriás pl? (nézd meg az áraikat) A porszívónál maradva, ha ABC rossz minőség, és helyette a BCA-t választod, ugyanúgy hasznot hozol  mindkét gyártóknak, pláne ha a két cég ugyanazon tulajdonban van.

Az a baj a meggyőződésekkel, hogy nem fognak rajtuk az érvek... :-(

Természetesen léteznek olyan cégek, amelyek több márkanéven is forgalmaznak készülékeket, de a piac -- a fehér elektronikában és a hifiben is -- nagy, és meglehetősen nyitott.

Az ugyan igaz, hogy mondjuk az Indesit és az Ariston ugyanannak a konszernnek a két márkaneve, de ha behal az Indesit mosogatógéped, mennyi az esélye annak, hogy pont egy Aristont veszel helyette?

Az a feltevés teljesen légbőlkapott (összeesküvés-elmélet szerű), hogy a nagy konszernek bármiféle titkos üzleti kapcsolatban állnának egymással. Ha beszarik az Indesit mosogatógéped, és helyette veszel egy, mittomén, Bosch-t, akkor a Bosch nem utal át x összeget az összes többi mosogatógép-gyártónak, hanem az történik, hogy az Indesit márka vesztett egy vásárlót, a Bosch meg nyert.

Ha a Bosch mosogatógép beválik, akkor a júzer a legközelebbi beszerzés esetén (hűtőgép, mosógép, miegyé is hajlamos lehet a Bosch-t választani, a korábban negatív élményeket okozó Indesitet pedig elkerüli, mint a kukoricagölödint.

Ennyi, és nem több.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Vannak zenék aminél kevés. Például filmeknél én valahogy nem igénylem a mélynyomót. De a zene is válogatja.

Úgy gondolom a kivitelezéssel nincs gond,-- bár nem mértem -- de odafigyeltem a doboz oldalarányaira is, merevítésre, azzal nem hiszem, hogy gond van. Sajnos a szoba elrendezése korlátoz, túl sok lehetőséget nem ad.
Nem a Tannoyra esett volna a választásom, de mivel aránylag kicsi doboz kellett, mert asztal fölé tudom csak tenni. A mélyeket vagy alá, vagy pedig mögém tudom. 
Egy másik topicban javasolták, hogy cseréljem a hangfalakat, de egyrészt most épült, másrészt elégedett vagyok sub hangokat leszámítva. 

Mi a lejátszó, kábelek, alapanyagok?

Én nem mondtam hogy gond van a kivitelezéssel!
Én csak ötletelek hogy mi lehet a probléma!
Az akusztika az egyik legfontosabb alkotóeleme egy láncnak (sokan ezt nem veszik figyelembe)!
Esetleg valami képet tudnál (akár privibe is) feltenni hogy lássuk a felállást?

Ha mondjuk játszol a vas potiaival akkor mi és milyen mértékben változik?

elégedett vagyok sub hangokat leszámítva. 

Ezek a "relatíve jó" dolgok sajnos mindig visszatartják az embert!
Nálam is volt olyan erősítő ami nagyon tetszett de nem passzolt a dobozaimhoz (részben az "érzéketlensége" miatt), lehet nállad is meg kellene fülelni másik vassal ha van rá lehetőséged (csak próbaképpen)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Vannak zenék aminél kevés. Például filmeknél én valahogy nem igénylem a mélynyomót. De a zene is válogatja.

Úgy gondolom a kivitelezéssel nincs gond,-- bár nem mértem -- de odafigyeltem a doboz oldalarányaira is, merevítésre, azzal nem hiszem, hogy gond van. Sajnos a szoba elrendezése korlátoz, túl sok lehetőséget nem ad.
Nem a Tannoyra esett volna a választásom, de mivel aránylag kicsi doboz kellett, mert asztal fölé tudom csak tenni. A mélyeket vagy alá, vagy pedig mögém tudom. 
Egy másik topicban javasolták, hogy cseréljem a hangfalakat, de egyrészt most épült, másrészt elégedett vagyok sub hangokat leszámítva. 

Tannoy M3-at hallottam pár alkalommal és nem gondolnám hogy kevés lett volna a mélye!
Gondolom hogy az M4 tán még dinamikusabb...
Mert hogy az én monitorjaim nem nagyon mennek 40 alá az egy dolog...

Nálad vagy az elhelyezés vagy a vas lehet a gyenge pont!
Mivel nem egy érzéketlen doboz (az eredeti) így vagy a tervezés ill kivitelezéssel lehet a gond vagy az említett dolgokkal!
+ sub nem biztos hogy megoldja a problémádat!
próbálnám csak próbából rakosgatni a dobozokat a szobában hogy változik-e a hang (gondolom ezen már túl vagy)!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Van egy olyan rendszerem, ami alapja egy Technics SU-A700mk2, illetve egy pár Tannoy doboz (M1 dóm, M4 mélye). A hangjával meg vagyok elégedve, viszont mély tartomány az kevés nekem, olyan 50Hz környékén teljesen elfogy. Ehhez építenék egy pár mély dobozt (Pázmándi-féle 25R672N). Ezekhez kellene valami sztereo erősítő használtan 20000 alatt.

Két típus szúrt szemet a közelben lévő használtak között, a Technics SU-V620mk2, Onkyo A-RV410. Az előbbi nagyon hasonló a meglévő A700-hoz. Ezért gondolom jobb választás. Melyiket, illetve milyen alternatívát javasoltok hozzá?

Tannoy M3-at hallottam pár alkalommal és nem gondolnám hogy kevés lett volna a mélye!
Gondolom hogy az M4 tán még dinamikusabb...
Mert hogy az én monitorjaim nem nagyon mennek 40 alá az egy dolog...

Nálad vagy az elhelyezés vagy a vas lehet a gyenge pont!
Mivel nem egy érzéketlen doboz (az eredeti) így vagy a tervezés ill kivitelezéssel lehet a gond vagy az említett dolgokkal!
+ sub nem biztos hogy megoldja a problémádat!
próbálnám csak próbából rakosgatni a dobozokat a szobában hogy változik-e a hang (gondolom ezen már túl vagy)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

A 86 dB egyáltalán nem annyira gáz.

A csöves erősítők közül a Single Ended kapcsolásúak persze valóban kevésnek bizonyulhatnak, de egy rendes Push-Pull megeszi reggelire.

Én nem is olyan régen még szintén 86 dB érzékenységű dobozzal (Chario Academy 2) demóztam a kicsi Pointe erősítőket is. A 2 x 25W Pointe Medium akár a szimfónikus nagyzenekart is megszólaltatta rajtuk.

Szóval ha van a közeledben egy eladó csöves, bőven megérhet egy próbát.

Hát....amikor elhoztam tőled a Mediumot (PP 18-20W), akkor a nálad hallott hanghoz képest megtáltosodott a JMLab Opal 29-essel.  Dinamikában és mélytartományban is nagyon másképp szólt a 92,5 dB-es Focal, mint a Chario.  (Ez nem a Chariot minősíti, hanem a párosítást)
Épp 2hete próbáltam ki a modolt Pointet (ez persze már nem az a gép) egy 88 dB-s Sonuson.  Csúnyán elvérzett, erőtlenül és harmatgyengén szólalt meg ahhoz képest, hogy a 91dB-es Profile-on otthon szárnyal. Nagyon mellé lehet nyúlni a hangfal erősítő párosítással.  Főleg úgy, hogy nem hasonlítod össze egy másik erősítővel ugyanazt a dobozt.  Amig csak az enyém szólt a Toy Towerrel meg a kis monitorral, azt mondtam, hogy so-so, falura elmegy, de amikor rákötötte a Jadis DA60-ast (60W), az egyszerűen lesöpörte.  Nem csak a hangerővel.  Mindegy, hogy az enyém érzelmesen, meg részletgazdagon meg blabla...szólt de egyszerűen nem volt képes megindulni, a nagyzenekari tuttik, a kórus dinamikaváltásai halványak voltak.  Itt jön az a tévhit, hogy a csöves watt az más, mint a félvezetős. Nem.  A 20W az 20W csak a csöves, ha a torzításait nem kontrolláljuk, akkor hajlamos hangosabban szólni, mint amit a számok alapján elvárnánk tőlük.  Szóval kell a legtöbbször nagy (nagyobb, 90+) érzékenységű doboz a csövesekhez.  Kivételek persze biztosan vannak.  Ugyanaz történik szerintem, mintha egy 15W-os félvezetőst kötnénk egy olyan hangfalra ami kéri a 80-100W-ot.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tiha »

Ez a gondolatmenet sem logikus. A gyártók ma már nem különálló konkurensei egymásnak. Van hogy ugyanazt a gyártmányt árulja más áron, más címkével. Akkor kivel is konkurál? Önmagával? Nagy konszernek  közti megegyezésekről is hallani. Kivel konkurál a két merevlemezgyártó óriás pl? (nézd meg az áraikat) A porszívónál maradva, ha ABC rossz minőség, és helyette a BCA-t választod, ugyanúgy hasznot hozol  mindkét gyártóknak, pláne ha a két cég ugyanazon tulajdonban van.
Összefüggés, az olcsó valami, és a rövidebb az élettartam között inkább azt bizonyítja, hogy szemetet gyártanak a gyors, újbóli haszon megszerzéséért.
Végül a rakéta porszívó a mai napig működőkepés, a hiper-szuper készülék meg hol lesz 40 év múlva?
Nem mellesleg a rakétákat a szervizben úgy próbázták hajdanán, hogy bekapcsolt állapotban a hasra téve megtartotta-e a saját súlyát. Az egy dolog hogy a designja az katasztrófa.
Régen a mérnök úgy tervezett készüléket, hogy minél kisebb részegységekre legyen bontható, ezzel segítve a javíthatóságot, s a hosszú élettartamot.
Majd jöttek a modulos rendszerek, SMD, a műgyantás beöntések, komlett alaplapcserék> vegyél inkább újat. A szervizek száma mára meg is fogyatkozott rendesen. Ezt hívják fejlődésnek.
Az hogy ma 2-300000Ft-os jövedelme van szerinted az embereknek, ("félhavi100-150") azt bizonyítja, hogy jó körökben mozogsz.

Ezzel tokeletesen egyetertek!!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sűrűn lehet találkozni ezzel a gondolatmenettel, de van benne egy logikai bukfenc, ami miatt nem igaz.

Ha a világon csak egyetlen gyártó lenne, akkor valóban úgy működne, hogy minél gyakrabban romlik el egy termék, annál többet lehet belőle eladni. Ám ha valaki vesz egy ABC porszívót, az a garancia másnapján bedöglik, akkor az hétszentség, hogy a vevő nem ugyanazt az ABC márkát választja, hiszen az csalódást okozott.

Szerintem inkább az okozza a mai elektronikai készülékek -- kétségtelenül -- rövidebb élettartamát, hogy sokkal-sokkal olcsóbbak, mint régen voltak. A gyerekkoromból emlékszem a "Gazdálkodj okosan!" társasjátékra, és a hetvenes években (amikor a játék készült) valahogy úgy volt, hogy egy porszívó több, mint fél havi fizetés volt. Arányaiban ez olyan, mintha ma egy átlagos porszívó 100-150 ezer forintba kerülne -- de nem, ennek nagyjából az ötödéért már márkás, középkategóriás cuccok között tudsz válogatni (amik egyébként jelentősen nagyobb teljesítményűek és sokkal praktikusabbak, mint egy régi Raketa).

Összefüggés, az olcsó valami, és a rövidebb az élettartam között inkább azt bizonyítja, hogy szemetet gyártanak a gyors, újbóli haszon megszerzéséért.
Végül a rakéta porszívó a mai napig működőkepés, a hiper-szuper készülék meg hol lesz 40 év múlva?
Nem mellesleg a rakétákat a szervizben úgy próbázták hajdanán, hogy bekapcsolt állapotban a hasra téve megtartotta-e a saját súlyát. Az egy dolog hogy a designja az katasztrófa.  
Régen a mérnök úgy tervezett készüléket, hogy minél kisebb részegységekre legyen bontható, ezzel segítve a javíthatóságot, s a hosszú élettartamot.
Majd jöttek a modulos rendszerek, SMD, a műgyantás beöntések, komlett alaplapcserék> vegyél inkább újat. A szervizek száma mára meg is fogyatkozott rendesen. Ezt hívják fejlődésnek. A mai technológiák, tudás, anyagok felhasználásával már olyan produktumokat tudnánk készíteni, amik igen jó minőségben, igen hosszú ideig működőképesek lennének. Szerinted miért nem teszik ezt?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

A csöves erősítők közül a Single Ended kapcsolásúak persze valóban kevésnek bizonyulhatnak, de egy rendes Push-Pull megeszi reggelire.

Én nem is olyan régen még szintén 86 dB érzékenységű dobozzal (Chario Academy 2) demóztam a kicsi Pointe erősítőket is. A 2 x 25W Pointe Medium akár a szimfónikus nagyzenekart is megszólaltatta rajtuk.

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Most őszintén megnyugodtam, hogy nem feltétlenül kell erőmű a dobozaimhoz és nem kell elfelejtenem a csöves vonalat sem!
Gondolom a Ti kínálatotokból a Delica lenne az igazi csak sajnos az ára még nem passzol a pénztárcámhoz?!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Van egy olyan rendszerem, ami alapja egy Technics SU-A700mk2, illetve egy pár Tannoy doboz (M1 dóm, M4 mélye). A hangjával meg vagyok elégedve, viszont mély tartomány az kevés nekem, olyan 50Hz környékén teljesen elfogy. Ehhez építenék egy pár mély dobozt (Pázmándi-féle 25R672N). Ezekhez kellene valami sztereo erősítő használtan 20000 alatt.

Két típus szúrt szemet a közelben lévő használtak között, a Technics SU-V620mk2, Onkyo A-RV410. Az előbbi nagyon hasonló a meglévő A700-hoz. Ezért gondolom jobb választás. Melyiket, illetve milyen alternatívát javasoltok hozzá?

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

nem az a lenyeg a gyartonak hogy minoseget csinaljon, mert akkor sokat tart es nem veszed meg az ujjabbat es ebben neki semmi haszon.

Sűrűn lehet találkozni ezzel a gondolatmenettel, de van benne egy logikai bukfenc, ami miatt nem igaz.

Ha a világon csak egyetlen gyártó lenne, akkor valóban úgy működne, hogy minél gyakrabban romlik el egy termék, annál többet lehet belőle eladni. Ám ha valaki vesz egy ABC porszívót, az a garancia másnapján bedöglik, akkor az hétszentség, hogy a vevő nem ugyanazt az ABC márkát választja, hiszen az csalódást okozott.

Szerintem inkább az okozza a mai elektronikai készülékek -- kétségtelenül -- rövidebb élettartamát, hogy sokkal-sokkal olcsóbbak, mint régen voltak. A gyerekkoromból emlékszem a "Gazdálkodj okosan!" társasjátékra, és a hetvenes években (amikor a játék készült) valahogy úgy volt, hogy egy porszívó több, mint fél havi fizetés volt. Arányaiban ez olyan, mintha ma egy átlagos porszívó 100-150 ezer forintba kerülne -- de nem, ennek nagyjából az ötödéért már márkás, középkategóriás cuccok között tudsz válogatni (amik egyébként jelentősen nagyobb teljesítményűek és sokkal praktikusabbak, mint egy régi Raketa).

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

A nehezen hajtható doboz megvan (86db) tehát nem sok csöves jöhet szóba sajnos!   

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 777

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Elárulod, hogy hol?
Vietnam, dzsunka.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 822

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacy »

Elárulod, hogy hol?
Malajzia vagy Philippines
szerintem semmivel sem jobb (vagy rosszabb) mint a kínai tájék

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

sok esetben még csak nem is kínában gyártják hanem "rosszabb" helyeken!
Elárulod, hogy hol?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Nem azt mondom hogy esetleg nincs jo hangja, csak ez az ami nem tetszik nekem benne, viszont amugy is lemondtam a CA-rol, nagy felbontasu kepen eszrevettem h Made is China Hat en mar ezzel egyszer megszivtam, nagy marka nagy nev s egy rakas sz..r volt az egesz ebbol kifolyolag, ugyh lehet h nagyon jo nagyon szep de nekem nem kell
Ahogy a többiek is leírták már... azért mert valamire az van írva hogy madejin csájná még nem biztos hogy gáz!
Egy ismerős (elektroműszerész) mondta hogy amit nem kínában csinálnak az vagy gagyi vagy hamisítvány!!!

Persze mindenkinek van véleménye és tapasztalata, benyomása... de ha nincs saját tapasztalat akkor nem szabad készpénznek venni bármit is...
Sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim az "új" készülékekkel (sajnos nem hosszú időre vannak tervezve ill gyártva) de nem minden esetben van így és lehet hogy csak a nagy számok törvénye a sok meghibásodás!? 

Szerintem saját tapasztalás nélkül csak gondolatok lehetnek, nem vélemény!

Én kiállok az mellett hogy a CA és a H/K is jó cuccokat gyárt annak ellenére hogy sok esetben még csak nem is kínában gyártják hanem "rosszabb" helyeken!

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Ha tetszik a soner, akkor meghallgathatnál egy 100W-os végfokot, most van is a Zolinál 3db egy hagyatékból, nem kérdeztem, hogy mennyiért, de biztos olcsóbb, mint az új.

Ha tényleg érdekel a Research, milyen a 90dB-s T+A-val, szívesen látlak, egyeztessünk priviben. 

Egyébként néha e-bayen lehet találni.

Nekem is mondta a múltkor, hogy lesz 3 db nagy végfok. 2 baj van ezzel: egy kicsit kemény a mostani erősítőmnek is a hangja gondolom a nagy is hasonló karakter a másik meg, hogy ahhoz még kell egy előfok is az meg már húzós lenne anyagilag! 

Néztem a neten az erősítődet de mostanában nem volt eladó! Gondolom nem véletlenül!   
Köszi a lehetőséget élni fogok vele!   
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: viri »

Azért annyira nem válogatós csak kicsit nehezebb eset az átlagnál! A Soner integrált is meg tudja szólaltani a maga 2x40 wattjával!
A dobozt nem tervezem lecserélni mert elég sokban van és mivel diy gondolom a feléért lehetne eladni! 

Viszont ha lenne rá lehetőség tényleg nagyon érdekelne az erősítőd hangja még ha szinte lehetetlen is olyat beszerezni!   

Ha tetszik a soner, akkor meghallgathatnál egy 100W-os végfokot, most van is a Zolinál 3db egy hagyatékból, nem kérdeztem, hogy mennyiért, de biztos olcsóbb, mint az új.

Ha tényleg érdekel a Research, milyen a 90dB-s T+A-val, szívesen látlak, egyeztessünk priviben. 

Egyébként néha e-bayen lehet találni.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”