Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Kábelezzünk
Jelenleg az itthon talalt sutykot hasznalom. Anno meg a somogyiban vettem szoval....
max 60 ezer jelenleg. Ebbe bele kene ferni az 5 hangfalnak a kabele jah meg ugye a 2 sube is. nem könnyü,minden kezdet nehez. Ezert gondoltam a klotzra.
A Somogyis kábel tényleg szutyok...
Az InAkustik kábelek szerintem elég jók de tényleg az apróban mindig van jó kábel jó árban!
Én pl a subhoz Inakustik Patmos kábelt használok (ha szétválasztod az IC párt már meg is van mind2 subhoz a kábeled) és szerintem ár/érték arányban nagyon jó!
Rengeteg féle és hangkarakterű kábel létezik!
Mindenkinek más és más jön be és a rendszerszinergia a legfontosabb!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
3. Szerelt RCA-RCA kábel átalakítóval. Szívesen kipróbálnám a klasszikus Klotz MC5000+Neutrik NYS3730 kombót.
Ez kimaradt: azért gondoltam átalakítóra, mert nem tudok olyan 3,5-ös jack dugóról, amelybe beleférne ilyen vastag kábel (7mm). Ha mégis létezik, ez lenne a legjobb megoldás.
Kábelezzünk
Sziasztok,
jól jönne egy kis iránymutatás. Adott egy olcsó kis DAC 3,5-ös jack kimenettel, amelyet szeretnék RCA-val az erősítőre kötni. Mi lenne a legjobb megoldás?
1. Készen vásárolt jack-rca kábel. Ajánlott típusok?
2. Szerelt jack-rca kábel (mondjuk a Kácsából).
3. Szerelt RCA-RCA kábel átalakítóval. Szívesen kipróbálnám a klasszikus Klotz MC5000+Neutrik NYS3730 kombót. Kérdés, romlik-e érezhetően az átvitel az átalakítóval. Ha nem, milyen fajtát érdemes beszerezni? Sima dugóadapter vagy kábeles kivitel stb. ?
Árban 4-5 ezer forintra gondoltam, 1-1,5 méter elég lenne. Ahogy a DAC-ból is látszik, annyira nem komoly a hangcucc, de ha hoz némi minőségbeli javulást, van értelme az olcsó kábelt lecserélni egy pár ezressel drágábbra.
Köszönöm.
Kábelezzünk
Excalibur, Fapaci, Arzachel, bármelyik jó lehet, csak ki kellene próbálnod előtte.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a kábelezéssel kapcsolatban. A jelenlegi lánc: HTPC-USB-Asus Xonar Essence One-Inakustik IC-NAD 315BEE-Inakustik Star hangfalkábelek (vagy 2,5-es vagy 4-es, hirtelen nem tudom)-B&W DM602 S3. A hangja tetszik, csak úgy gondolom, jelenleg a kábel a legyengébb láncszem. Nincsenek rajta csatlakozók sem, simán rá van szorítva. Szeretnék normális szerelt kábelt, harisnyázottat, ami szép is Mindenképpen használtat vennék, a kedvezőbb ára miatt. Kb. 2x2,5 méter kellene, de talán 2m is elég. Keret 10-20 között. Szeretnék valami jó ár/érték arányú megoldást. Illetve mennyire éri meg a bikábelezés?
Köszönöm!
ui: a QED kábeleket nézegettem eddig, az mennyire lenne jó ötlet?
Kimber ajánlotta Arzachel hangfalkábelét. Még nem hirdettem meg, de megragadom a lehetőséget. Nekem van 2x4m eladó 6e Ft-ért. Ronda, merev, de jó.
Kábelezzünk
Itt az apróban nagyon sok jó és olcsó kábel van!
Most mit használsz?
Mennyi lenne a keret és mennyi kellene?
Jelenleg az itthon talalt sutykot hasznalom. Anno meg a somogyiban vettem szoval....
max 60 ezer jelenleg. Ebbe bele kene ferni az 5 hangfalnak a kabele jah meg ugye a 2 sube is. nem könnyü,minden kezdet nehez. Ezert gondoltam a klotzra.
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1140
Kábelezzünk
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a kábelezéssel kapcsolatban. A jelenlegi lánc: HTPC-USB-Asus Xonar Essence One-Inakustik IC-NAD 315BEE-Inakustik Star hangfalkábelek (vagy 2,5-es vagy 4-es, hirtelen nem tudom)-B&W DM602 S3. A hangja tetszik, csak úgy gondolom, jelenleg a kábel a legyengébb láncszem. Nincsenek rajta csatlakozók sem, simán rá van szorítva. Szeretnék normális szerelt kábelt, harisnyázottat, ami szép is Mindenképpen használtat vennék, a kedvezőbb ára miatt. Kb. 2x2,5 méter kellene, de talán 2m is elég. Keret 10-20 között. Szeretnék valami jó ár/érték arányú megoldást. Illetve mennyire éri meg a bikábelezés?
Köszönöm!
Szia!
Nem szeretnék most nagyon belemenni,de ne sajnáld,hogy a jelenlegi kábeleden nincs csati,lehet előny.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Kábelezzünk
Sziasztok!
Köszönöm!
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Sziasztok,
Segitseget szeretnek kerni.
Kabeleket akarok venni a hangfalaimhoz
ezekhez:
http://www.teufel.de/heimkino-thx/syste ... -p152.html
Erölködö: onkyo 616
Nezegettem a helyi forumokat(nemet), de nem jutottam dülöre
Mi a velemenyetek erröl a kettöröl?
http://www.thomann.de/de/cordial_cls_240.htm
http://www.ebay.de/itm/KLOTZ-Buhnen-Lau ... 257ed019b1
a SUB-ok hoz mit ajanlotok?
THX Tony:)
Itt az apróban nagyon sok jó és olcsó kábel van!
Most mit használsz?
Mennyi lenne a keret és mennyi kellene?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Sziasztok,
Segitseget szeretnek kerni.
Kabeleket akarok venni a hangfalaimhoz
ezekhez:
http://www.teufel.de/heimkino-thx/syste ... -p152.html
Erölködö: onkyo 616
Nezegettem a helyi forumokat(nemet), de nem jutottam dülöre
Mi a velemenyetek erröl a kettöröl?
http://www.thomann.de/de/cordial_cls_240.htm
http://www.ebay.de/itm/KLOTZ-Buhnen-Lau ... 257ed019b1
a SUB-ok hoz mit ajanlotok?
THX Tony:)
Kábelezzünk
Sziasztok,
segítséget kérnék, ha van valakinek tapasztalata Straight wire-kábelekkel:
hangfalkábelt szeretnék venni, Symphony és Octave II között vacillálok.. összekötő kábel Expressivo lenne, azt már eldöntöttem, de az expressivo-hangfalkábele nekem nagyon drága, így próbálok a két említett között dönteni, de nem nagyon tudok..
Mit javasoltok, melyiket lenne érdemes inkább a Myryad-elektronikámhoz?
köszönöm előre is a tanácsokat, vagy egyéb ötleteket!
Kábelezzünk
Sehol nem állítottam hogy ne lenne hatása a kábeleknek, éppen egy konkrét okot jelöltem meg, amin sok múlhat. Az adott rendszer hangzásában elég nagy változásokat is okozhat, ki kell próbálni. Na meg sokan nem értik hogyan függenek össze a dolgok a mi méteres kábelünk, készülékeink és a hálózat közt. Ehhez egy adalék volt az alábbi fejtegetés.
Amúgy meg ebből a szemszögből nézve a hálózati kábelek egymáshoz képest is máshogyan viselkedhetnek ahhoz képest mint amit eddig hittünk róluk. Hangsúlyozom hogy nem nüansznyi mérhető paraméterről beszélek, hanem nagy arányú különbözőségekről a helyi hálózattól függően. Próbáld ki.
A fázisszöggel kapcsolatban igazad van, de a hálózati kábelek hangzásra gyakorolt hatása (sajnos) alapvetően nem ezen múlik. Ha valamit nem értünk, nem kell vudut kiáltani, hanem ki kell deríteni, vagy, ha nem megy, akkor bele kell nyugodni.
Ma már nem az a kérdés, hogy van-e egyáltalán hallható különbség, hanem hogy mitől, mikor, mennyire?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5133
Kábelezzünk
Ritka a nem vudu megközelítés a kábelek tekintetében, pláne a hálózati kábelekkel kapcsolatban. Most egy olyan műszakilag megalapozott szempontra hívom fel a figyelmet, amivel nem szokás törődni, de igen fontos lehet.
Ez a fázisszög kérdése, leginkább erősítőknél érdemes figyelembe venni, ahol nagy méretű hálózati transzformátorok vannak beépítve, de máshol sem árt.
A trafó induktív fogyasztó, a hálózat felől induktív jellegű áramot hajt keresztül a kábeleinken, ami nem jó a hálózatnak, de ez nekünk mellékes szempont. Nem elhanyagolható viszont a kábeleink terheltsége szempontjából.
A fázisszög a váltakozó feszültség és áram vektor(helyesebben fázor, mivel forgó vektorokról van szó) által bezárt szög.
A fázisszög(cos fi vagy power factor) értéke ideális esetben 1. Ekkor a legjobb a hatásfok, mert a látszólagos és a wattos teljesítmény megegyezik. Értéke a gyakorlatban 0,6 és 1 közt változhat, elvben 0-1 tartományban.
Minél alacsonyabb ez az érték, a hálózat felől megnő a látszólagos teljesítmény és nő a felvett áram, vagyis "feleslegesen" terhelődnek a kábeleink(melegednek, mivel az ohmos ellenálláson keresztül ez a meddő energia hővé alakul).
A hatásfokot lehet javítani kondenzátorral, ami az ellentétes irányba "húzza" az áramfázort, így elérhető az ideális állapot. Ez a gyakorlatban nem jelent mást, mint a trafónk primer tekercsével kell párhuzamosan kötni egy nem polarizált AC min. 250V-os kondenzátort(meddő energiát mindig helyben kell kompenzálni!), amit a gyártók szinte minden esetben kihagynak a készülékeikből.
Ha így teszünk, a kábeleken befolyó áram 40%-al is csökkenthető, de lehet hogy még ennél is nagyobb mértékben!!
Ami nem kevés, főleg nagy teljesítményű, pláne "A"osztályú erősítők esetén jelentős.
A fázisszöget meg tudjuk mérni kereskedelmi forgalomban kapható, olcsó Energy Monitor készülékekkel.
Majd a megfelelő értékű kapacitást leginkább kísérleti úton beállítani, netán kiszámítani. Az eredmény szinte biztosan megmutatkozik a készülékek hangjában! Hogy milyen értelemben azt persze döntse el mindenki saját maga.
A fázisszöggel kapcsolatban igazad van, de a hálózati kábelek hangzásra gyakorolt hatása (sajnos) alapvetően nem ezen múlik. Ha valamit nem értünk, nem kell vudut kiáltani, hanem ki kell deríteni, vagy, ha nem megy, akkor bele kell nyugodni.
Ma már nem az a kérdés, hogy van-e egyáltalán hallható különbség, hanem hogy mitől, mikor, mennyire?
Kábelezzünk
Sziasztok!
Belépő szintű 3.5jack - RCA kábelre lenne szükségem. Tudnátok esetleg ajánlni, hogy mit lenne érdemes venni?
Szia!
http://kacsa-audio.hu/webshop/kacsa.b.6 ... b415.p.310
Kábelezzünk
Továbbá figyelemmel kell lenni arra is, hogy egyes kisfeszültségű hálózatok alapból kapacitívak lehetnek a kapcsolótápok mérhetetlen elszaporodásával(televíziók, számítógépek és szinte minden háztartási gép ma már kapacitív bemeneti terhelést mutat kifelé), tehát a trafónkkal az ilyen hálózatokat mi fogjuk kompenzálni annak az induktivitásával, bár elvileg a kapacitív meddőre a szolgáltató zéró toleranciával tekint, ugyanis ez nem megengedett de a valóságban mégis gyakran előfordul kisfeszültségű hálózatokon!
Tehát a mérés mindenképpen indokolt, sajnos az nem minden esetben látszik egyértelműen az ilyen kis mérőkön, hogy most éppen milyen jellegű meddőnk is van.
Ez a jelenség, vagyis a hálózati tranzit, vagy utazó meddő a készülékeink és a hálózat közt ki-be, nagyon is komoly hangzási változásokat okozhat, ezt úgy gondolom nem nehéz belátni.
Egy próbát szerintem megér a dolog.
Kábelezzünk
Arra persze vigyázni kell, hogy ha túl nagy kapacitást rakunk be, nem a saját erősítőnket, hanem a hálózatot kezdjük el kompenzálni, és akkor kapacitív áram indul meg a tápkábelben, ami ugyanolyan káros. A hálózati feszültséggel pedig tudvalevő, hogy óvatosan szabad csak bánni, az érintésvédelem szabályainak betartása mellett!
Kábelezzünk
Ritka a nem vudu megközelítés a kábelek tekintetében, pláne a hálózati kábelekkel kapcsolatban. Most egy olyan műszakilag megalapozott szempontra hívom fel a figyelmet, amivel nem szokás törődni, de igen fontos lehet.
Ez a fázisszög kérdése, leginkább erősítőknél érdemes figyelembe venni, ahol nagy méretű hálózati transzformátorok vannak beépítve, de máshol sem árt.
A trafó induktív fogyasztó, a hálózat felől induktív jellegű áramot hajt keresztül a kábeleinken, ami nem jó a hálózatnak, de ez nekünk mellékes szempont. Nem elhanyagolható viszont a kábeleink terheltsége szempontjából.
A fázisszög a váltakozó feszültség és áram vektor(helyesebben fázor, mivel forgó vektorokról van szó) által bezárt szög.
A fázisszög(cos fi vagy power factor) értéke ideális esetben 1. Ekkor a legjobb a hatásfok, mert a látszólagos és a wattos teljesítmény megegyezik. Értéke a gyakorlatban 0,6 és 1 közt változhat, elvben 0-1 tartományban.
Minél alacsonyabb ez az érték, a hálózat felől megnő a látszólagos teljesítmény és nő a felvett áram, vagyis "feleslegesen" terhelődnek a kábeleink(melegednek, mivel az ohmos ellenálláson keresztül ez a meddő energia hővé alakul).
A hatásfokot lehet javítani kondenzátorral, ami az ellentétes irányba "húzza" az áramfázort, így elérhető az ideális állapot. Ez a gyakorlatban nem jelent mást, mint a trafónk primer tekercsével kell párhuzamosan kötni egy nem polarizált AC min. 250V-os kondenzátort(meddő energiát mindig helyben kell kompenzálni!), amit a gyártók szinte minden esetben kihagynak a készülékeikből.
Ha így teszünk, a kábeleken befolyó áram 40%-al is csökkenthető, de lehet hogy még ennél is nagyobb mértékben!!
Ami nem kevés, főleg nagy teljesítményű, pláne "A"osztályú erősítők esetén jelentős.
A fázisszöget meg tudjuk mérni kereskedelmi forgalomban kapható, olcsó Energy Monitor készülékekkel.
Majd a megfelelő értékű kapacitást leginkább kísérleti úton beállítani, netán kiszámítani. Az eredmény szinte biztosan megmutatkozik a készülékek hangjában! Hogy milyen értelemben azt persze döntse el mindenki saját maga.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Belépő szintű 3.5jack - RCA kábelre lenne szükségem. Tudnátok esetleg ajánlni, hogy mit lenne érdemes venni?
Kábelezzünk
Én Hama ODT-ODT kábelt használok a Behringer - H/K között... és szerintem ár/érték arányban nem rossz!
Előtte (jó pár éve) 2pálcás "optikai" volt... ég és föld a különbség!
Köszi a tippet!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Köszi, GTomi!
Közben én is nézegetem a netet, találtam egy DH Labs nevű kábelgyártót (http://www.silversonic.com/docs/where_to_buy.html), aki más audió kábeleket is gyárt. Magyar importőrnek a Triola Audió van megdva. Erről tud valaki valamit? Ebben (http://www.bestcovery.com/best-digital- ... le-toslink) a tesztben jókat írnak rőla. Egyébként árban hasonló kategória az általad vásárolttal.
Én Hama ODT-ODT kábelt használok a Behringer - H/K között... és szerintem ár/érték arányban nem rossz!
Előtte (jó pár éve) 2pálcás "optikai" volt... ég és föld a különbség!
Kábelezzünk
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes -e a tápkábelre (erősítő,blu-ray lejátszó, végfok, projektor, stb..) ferrit gyűrűt (magot) rakni és ha igen, akkor elég csak a konnektor felőli végére, vagy érdemes mind a kettő oldalra (nem a gyári vékony tápkábel)?
Ha jobban szól, akkor érdemes. Nálam, teljesen mindegy hová rakom a ferritet, rosszabbul szól. Spéci, hiszterézises nanokristályos-szerű gyűrűsmaggal is próbálkoztam, az nem rontotta le a hangot, mint a ferrit, inkább csak másképpen szólt. Elképzelhető, hogy beválik itt-ott.
- Papageorge
- Nincs visszaút
- Értékelés: 3
Kábelezzünk
Ok, köszönöm kipróbálom a tápkábeleken.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes -e a tápkábelre (erősítő,blu-ray lejátszó, végfok, projektor, stb..) ferrit gyűrűt (magot) rakni és ha igen, akkor elég csak a konnektor felőli végére, vagy érdemes mind a kettő oldalra (nem a gyári vékony tápkábel)?
nyugodtan tegyél rá, de ne ilyen klpapposat, ennél sokkal olcsóbban kapsz zárt ferrit gyűrűket, darabja 100-200Ft, azáltal hogy nincs légrés a hatásfoka is jobb. Persze a kábel egyik végét újra kell szerelni. tegyél többet, aztán hallgasd. Ha tetszik, tegyél többet, vagy kevesebbet. Éppen a hálózati kábel, szerény tapasztalatom és műszaki ismeretem szerint is ahol hasznos ez gyűrűzés, az összes többi kábelfajtánál meg nem.
Majd minden gyári olcsó kompakt AC/DC tápegységre szerelnek hasonló gyűrűket, lehet gondolkozni, miért, nem csak audió kütyüknél.
- Papageorge
- Nincs visszaút
- Értékelés: 3
Kábelezzünk
Sziasztok!
Kábelezzünk
Komoly jó kábeleik vannak. Nekem a tápban van kettő. Valószínűleg minden kábelük igényes. Hívd fel a fazont, aztán kiderül.
Köszi, dolgozom az ügyön!
Kábelezzünk
Köszi, GTomi!
Közben én is nézegetem a netet, találtam egy DH Labs nevű kábelgyártót (http://www.silversonic.com/docs/where_to_buy.html), aki más audió kábeleket is gyárt. Magyar importőrnek a Triola Audió van megdva. Erről tud valaki valamit? Ebben (http://www.bestcovery.com/best-digital- ... le-toslink) a tesztben jókat írnak rőla. Egyébként árban hasonló kategória az általad vásárolttal.
Komoly jó kábeleik vannak. Nekem a tápban van kettő. Valószínűleg minden kábelük igényes. Hívd fel a fazont, aztán kiderül.