Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 146
Pc alapú audio lejátszás
Ma volt egy kis PC-s játszadozás kedves barátom és fórumtársunk "unszolására" , amit először kicsit szkeptikusan fogadtam. Nem sok idő kellett hozzá, hogy belássam, igaza volt! Eddigi oprendszerek közül ez viszi a pálmát, mindenkinek ajánlom melegen, Windows Server 2012. ( pedig még a grafikus felület meg van, remélem nem sokáig )
Persze, ennek lehet valami alapja mert server oprendszereknél rengeteg service alapból ki van kapcsolva, illetve windows 7es témák, design elemek nincsenek is feltelepítve stb. De pár +részletet azért írhatnál/nátok róla.. mihez képest jobb? USB/SPDIF, vagy USB DACkal, vagy belső hangkarival lett hallgatva? Én pl. nem gondolnám hogy egy win server jobb hangot ad mint egy linux.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ma volt egy kis PC-s játszadozás kedves barátom és fórumtársunk "unszolására" , amit először kicsit szkeptikusan fogadtam. Nem sok idő kellett hozzá, hogy belássam, igaza volt! Eddigi oprendszerek közül ez viszi a pálmát, mindenkinek ajánlom melegen, Windows Server 2012. ( pedig még a grafikus felület meg van, remélem nem sokáig )
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
HRT MSII+ egy Raspberry Pi számítógépről működtetve.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Pc alapú audio lejátszás
Itt sem nevetett senki, kérdeztél, alig válaszoltak, gondoltam segítek azzal, ha megírom a saját tapasztalatomat, hogy lehet , hogy máshol kell keresgélni. Ha kicsit lazára vettem, bocs. Aztán persze lehet, hogy a Te gépedben így működik, ilyen hatása van, akkor úgy pontosítok, hogy a macmininél, tök mindegy, hogy be, vagy ki van kapcsolva. Sőt, netezés közben is ugyan úgy szól. Mondom ezt úgy, hogy a voodoo topikban felsorakoztatott, és ismeretlenül is kiröhögött bizbaszok egy részét kipróbáltam, sportból, kíváncsiságból, és nem volt olyan, amelyiknél ne hallottunk volna valamilyen változást, de a wifinél semmit, max. talán néha, egy kis mintha érzés, ami vakteszten nem jönne össze, arra meg tojok. De mivel Te igen drasztikus változásról írtál, ezért gondoltam, hogy...
A yulong sabre dac nal leirt tapasztalataim, pozitiv valtozasaim a gd master 7 nel nem biztos hogy megalljak a helyuket!!ki fogom probalni szerenyebb pc konfigon ,es lehet le fog esni az allam!!!
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Pc alapú audio lejátszás
Ma voltam a kácsa audioban,ott sem nevettek ki. Sőt,kaptam egy két ötletet tippet,meg érdekes tapasztalatot is hallottam elektroszmog témában is.A tápja semmiképp sem lehet a wifinek,mint irtam nem kell kihúzni és már javulás van,nem kevés.A készülékek és a kábelezésem sem a 50e Ft-os kategória,még egységenként sem. külön ösvény stb is van.Mindegy, a wifi betiltva és élvezem a csodaszép hangot. A szomszéd sem lehet igazán,két oldalt is lakatlan házak vannak,ráadásul falun is vagyok.köszönöm a reakciókat.
Itt sem nevetett senki, kérdeztél, alig válaszoltak, gondoltam segítek azzal, ha megírom a saját tapasztalatomat, hogy lehet , hogy máshol kell keresgélni. Ha kicsit lazára vettem, bocs. Aztán persze lehet, hogy a Te gépedben így működik, ilyen hatása van, akkor úgy pontosítok, hogy a macmininél, tök mindegy, hogy be, vagy ki van kapcsolva. Sőt, netezés közben is ugyan úgy szól. Mondom ezt úgy, hogy a voodoo topikban felsorakoztatott, és ismeretlenül is kiröhögött bizbaszok egy részét kipróbáltam, sportból, kíváncsiságból, és nem volt olyan, amelyiknél ne hallottunk volna valamilyen változást, de a wifinél semmit, max. talán néha, egy kis mintha érzés, ami vakteszten nem jönne össze, arra meg tojok. De mivel Te igen drasztikus változásról írtál, ezért gondoltam, hogy...
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Pc alapú audio lejátszás
Kérdés hogy ezek a rituálék mennyit vesznek el a zenehallgatás idejétől. Számomra kicsit olyan ez, mint a szexről beszélgetni az asszonnyal.
Van, aki attól kezd beindulni...
Vicc-e vagy sem: én is azzal kezdek, hogy áramtalanítom a TV-t, a laptopot pedig leveszem a töltőről, hogy aksiról szóljon. Ennek a kettőnek külön-külön is hallottam tesztelés során a hatását a hangra, és azóta szertartásszerű két mozdulat, mint a készülékek bekapcsolása.
A forrásod -ha digitálisat használsz- nincs UTP-vel a routerre kötve? Ha igen, érdemes lehet megpróbálnod nem letiltott wifi-nél kihúznod az utp-t a gépből, bár ez nem magyarázza a plazmát...
Tápszűrőt próbáltál már a router elé kötni? Másik routert kölcsönkérni - betenni ?
Ezek hozhatnak megoldást...
A tápot én nem vetném el, mert bekapcsolt wifi-vel:
1. megnő a router áramfelvétele
2. a router olyan részei is áram alá kerülhetnek amik addig nem (antenna előtti jelerősítő pl)
Mindenesetre fura a jelenség, ha összerakom a rendszert kipróbálom van-e difi nálam is.
Nincs utp összeköttetésem a dac-al.A hifi rendszer előtt pedig egy isotek tápszürő elosztó is van.Igazából nincs szükségem a wifire igy lekötjük.
- tannoy j303
- V.I.P.
- Értékelés: 135
Pc alapú audio lejátszás
A forrásod -ha digitálisat használsz- nincs UTP-vel a routerre kötve? Ha igen, érdemes lehet megpróbálnod nem letiltott wifi-nél kihúznod az utp-t a gépből, bár ez nem magyarázza a plazmát...
Tápszűrőt próbáltál már a router elé kötni? Másik routert kölcsönkérni - betenni ?
2. a router olyan részei is áram alá kerülhetnek amik addig nem (antenna előtti jelerősítő pl)
Mindenesetre fura a jelenség, ha összerakom a rendszert kipróbálom van-e difi nálam is.
Nincs utp összeköttetésem a dac-al.A hifi rendszer előtt pedig egy isotek tápszürő elosztó is van.Igazából nincs szükségem a wifire igy lekötjük.
Pc alapú audio lejátszás
Ma voltam a kácsa audioban,ott sem nevettek ki. Sőt,kaptam egy két ötletet tippet,meg érdekes tapasztalatot is hallottam elektroszmog témában is.A tápja semmiképp sem lehet a wifinek,mint irtam nem kell kihúzni és már javulás van,nem kevés.A készülékek és a kábelezésem sem a 50e Ft-os kategória,még egységenként sem. külön ösvény stb is van.Mindegy, a wifi betiltva és élvezem a csodaszép hangot. A szomszéd sem lehet igazán,két oldalt is lakatlan házak vannak,ráadásul falun is vagyok.köszönöm a reakciókat.
Az két kattintás, meg is tettem annó, semmilyen különbséget nem hallottam, igaz, én azt sem hallom, ha kiviszem a mobilt a szobából, így is úgy is, jól szól
Ja, viccet félretéve, nem gúnyolódom ám, csak szerintem ott valami más is lehet, ha ennyire beleszól a hangba a wifi.
- tannoy j303
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Az két kattintás, meg is tettem annó, semmilyen különbséget nem hallottam, igaz, én azt sem hallom, ha kiviszem a mobilt a szobából, így is úgy is, jól szól
Ja, viccet félretéve, nem gúnyolódom ám, csak szerintem ott valami más is lehet, ha ennyire beleszól a hangba a wifi.
Pc alapú audio lejátszás
szerintem ott valami más is lehet, ha ennyire beleszól a hangba a wifi.
Szeritem is.
Digit forrásnál a routereknél nem a wifi a baj, hanem a router vacak tápjának a zaja ami átjön úgy a 230V mint a LAN hálózatokon is, de lakótelepen ha vmelyik jószomszéd a 230V hálózaton tolja az ethernet jelet az az igazi áldás. ( http://www.amazon.com/gp/aw/d/B004C4XWN2 )
Ezekből egyébként sokat megfog ha jó tápokkal, és drótokkal van megáldva a rendszer, erre példa az h nálam pl wifi távvezérlés van zenére telefon-wifi-router-ethernet-pc vonalon, és semmi baja a hangnak.
A pc elé még be fogok próbálni egy LAN izolátort ha találok gigabiteset belőle, az bizonyos körülmények között sokat tud hozni.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Pc alapú audio lejátszás
Azt elfelejtettem irni ,hogy mindezt attól a pillanattól műveli, rontja a hangot, mikor is a felhasználófelületen enabled wireless-t,vagyis engedélyezést kap a router wifi része,nem kell áramtalanitani utána semmit,kábeleket átdugni se, semmi extra,csak a jelszórást letiltani.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Pc alapú audio lejátszás
Kérdés hogy ezek a rituálék mennyit vesznek el a zenehallgatás idejétől. Számomra kicsit olyan ez, mint a szexről beszélgetni az asszonnyal.
Nekem nem sokat, mert pl. PC egyáltalán nincs a szobában. TV ugyan van, de azt mivel csak alkalmanként használom, így ki van húzva a konnektorból.
Mondjuk az a szoba elsősorban zenehallgató szobának van használva.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Zenehallgatásnál ezek a dolgok épp ezért nincsenek is a szobában, de legalábbis a hálózatból ki vannak húzva.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Processzor ma már majdnem mindenben van még a számítógépen kívül is: TV, média lejátszó, router, de a CD-játszókban is van.
Zenehallgatásnál ezek a dolgok épp ezért nincsenek is a szobában, de legalábbis a hálózatból ki vannak húzva.
Szép Estét Mindenkinek!
Kicsit számitógépes a kérdésem.Volt már valakinek olyan tapasztalata hogy a wifi bekavar az audio rendszer hangjába? Konkrétan elmossa a felső magastartományt,és részletek tűnnek el. Ez le lett tesztelve oda vissza,csak néztem amikor le lett tiltva a wifi a szomszéd szobában.Melyik wificsatornát érdemes használni? Holnap jön szakértő aki át tudja állitani majd melyik csatornán menjen.Hasonló tapasztalat esetleg? Aki családi házban és nem fog 20féle wifit máshonnan az kipróbálhatná váltzik e a berendezései hangja.Konkrétan a még tvn is hallom a magashangok kitisztulását ha nincs wifi.Érdekes,vagyis engem inkább idegesit . Várom tapasztaltak, hozzáértők véleményét.Köszönöm.
Azt elfelejtettem irni ,hogy mindezt attól a pillanattól műveli, rontja a hangot, mikor is a felhasználófelületen enabled wireless-t,vagyis engedélyezést kap a router wifi része,nem kell áramtalanitani utána semmit,kábeleket átdugni se, semmi extra,csak a jelszórást letiltani.
- tannoy j303
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Szép Estét Mindenkinek!
Kicsit számitógépes a kérdésem.Volt már valakinek olyan tapasztalata hogy a wifi bekavar az audio rendszer hangjába? Konkrétan elmossa a felső magastartományt,és részletek tűnnek el. Ez le lett tesztelve oda vissza,csak néztem amikor le lett tiltva a wifi a szomszéd szobában.Melyik wificsatornát érdemes használni? Holnap jön szakértő aki át tudja állitani majd melyik csatornán menjen.Hasonló tapasztalat esetleg? Aki családi házban és nem fog 20féle wifit máshonnan az kipróbálhatná váltzik e a berendezései hangja.Konkrétan a még tvn is hallom a magashangok kitisztulását ha nincs wifi.Érdekes,vagyis engem inkább idegesit . Várom tapasztaltak, hozzáértők véleményét.Köszönöm.
Pc alapú audio lejátszás
... Arról nem is beszélve, hogy a PC processzora milyen frekin rezeg és milyen hatása van a hangra.
Processzor ma már majdnem mindenben van még a számítógépen kívül is: TV, média lejátszó, router, de a CD-játszókban is van.
Nem tudom mit vártatok. Régen a Hifi Magazinban olyan kisérletek voltak, ha kiviszed a szobából a távirányítót,elemes órát stb., már hallható javulás lesz. Ezeket annak idején ki is próbáltam és tényleg működött. Manapság egy elektro szmogban élünk, há mást nem is nézünk csak a mobihálózatot, már az is hatalmas terhelés a régi időhöz képest. Arról nem is beszélve, hogy a PC processzora milyen frekin rezeg és milyen hatása van a hangra.
Köszönöm a választ,kiváncsi leszek még véleményekre. Komolyan mondom a pana plazma tv-n is csilingelő magaskat hallani ,amit előtte sosem.Most megint van wifi és NINCS tiszta hang.Ez azért is zavar mert elég sok pénzt öltem ebbe a zenébe itthon.Tegnap nagyon szépen szólt délután,életemben nem hallottam itthon ilyen szép zenét itt, este inditottam megint el próbára a wifit és vége ismét.Ma megyek a Kácsába ,rákérdezek mit tudnak szólni ehhez. Érdemes próbát tenni mindenképp ,ha családi házban lakik valaki és nincs körülötte fogható másik wifi.
- tannoy j303
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Nem tudom mit vártatok. Régen a Hifi Magazinban olyan kisérletek voltak, ha kiviszed a szobából a távirányítót,elemes órát stb., már hallható javulás lesz. Ezeket annak idején ki is próbáltam és tényleg működött. Manapság egy elektro szmogban élünk, há mást nem is nézünk csak a mobihálózatot, már az is hatalmas terhelés a régi időhöz képest. Arról nem is beszélve, hogy a PC processzora milyen frekin rezeg és milyen hatása van a hangra.
Köszönöm a választ,kiváncsi leszek még véleményekre. Komolyan mondom a pana plazma tv-n is csilingelő magaskat hallani ,amit előtte sosem.Most megint van wifi és NINCS tiszta hang.Ez azért is zavar mert elég sok pénzt öltem ebbe a zenébe itthon.Tegnap nagyon szépen szólt délután,életemben nem hallottam itthon ilyen szép zenét itt, este inditottam megint el próbára a wifit és vége ismét.Ma megyek a Kácsába ,rákérdezek mit tudnak szólni ehhez. Érdemes próbát tenni mindenképp ,ha családi házban lakik valaki és nincs körülötte fogható másik wifi.
Pc alapú audio lejátszás
Szép Estét Mindenkinek!
Szép Estét Mindenkinek!
- tannoy j303
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Szép Estét Mindenkinek!
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Az új Jriver MC 9-et letölötte, próbálta már vki?
Igen, nincs jelentősége, de gondolom a jRiver Media Center 19-re gondolsz. Hangban különbség nemigen van, inkább beállítási dolgokban változott.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Laptopom van 4 porttal. Ezek között lehet különbség?
Lehet, egyik laptopomnál jelentős volt a difi, másiknál még akkor sem, amikor külön vezérlőn voltak.
De, ahogy az usb kábel is hallható, ezért a nyák,amin esetleg átvezetik jelet, hallható lehet.
Éppen ezért marhaság,hogy egyértelműen rosszabb a számgép elején levő port. Lehet, hogy rosszabb, lehet, hogy azonos minőségű, és akár jobb is lehet: Nagyjából egy mozdulat kipróbálni.
Mai alaplapok zöménél átellenes oldalán van az alaplapnak a south bridge, és a hátlapi usb port, ezért, ha a chip mellett van az előlapi usb port aljzata, akár még jobb hangot is adhat. Az alaplapon levő rézvezető 3 atom vastagságánál, amit erősen zavart útvonalon vezetnek ráadásul, lehet, hogy még a házhoz adott filléres drót is jobb.
Ha meg külön USB vezérlő van a hátlpi kivezetés mellett, akkor megint lehet, hogy a hátlapi jobb.
De ki kell próbálni, és nem érdemes elvetni.
Pc alapú audio lejátszás
A laptopban is alaplap van, amin ugye nem feltétlen vannak egy közös vezérlőn az usb portok,
és persze az sem mindegy h melyik port esik közelebb a vezérlőhöz, ill melyikhez kell az alaplap szélén körbevezetni a jelet.
Az viszont csak hallgatással fog kiderülni hogy ez az adott eszközön és láncon hallatszik-e, ezt látatlanban nem lehet megmondani.
Pc alapú audio lejátszás
Az új Jriver MC 9-et letölötte, próbálta már vki?
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Nem hülyeség. Azt használd ami közvetlenül az alaplapra van szerelve. Vagyis az előlapi csatlakozókat inkább ne használd, ha az egy toldóval csatlakozik az alaplaphoz.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Pc alapú audio lejátszás
Nem hülyeség. Azt használd ami közvetlenül az alaplapra van szerelve. Vagyis az előlapi csatlakozókat inkább ne használd, ha az egy toldóval csatlakozik az alaplaphoz.
Pc alapú audio lejátszás
sokan mondják h az alaplapra szereltek között is van eltérés.
Ez simán igaz lehet mert gyakori megoldás hogy a natív (alaplapi southbridge -re kötött) usb portokon túl,
egy pci-, v express sávra ültetett USB vezérlő is dolgozik, és hajt további portokat,
amik külön órajelen dolgoznak, és más latency-vel érhetőek el.