Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem SPX-20-am van, abban vezetőér szál több van, keresztmetszet nagyobb, viszont SILTECH kábeleken mindig van köpeny felirat, ezen nincs, egyébként is 0,5m-t hálózatiból ritkán hirdetnek, ha a fickónak csak ennyi van, akkor a tekercs meg nem az övé, szóval nagyon sok jel van arra, ez nem SILTECH kábel.

Egyáltalán volt valaha SPX-28 jelzésű kábel a SILTECH-nél?

http://siltechcables.com/news-detail.php?id=42

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3454

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Sziasztok!

Az lenne a kérdése,hogy ismeri -e valaki a Siltech spx-28 -as tápkábelt?Az érdekelne, hogy milyen minőséget képvisel és jobb vagy rosszabb az spx-20 -ashoz képest (azt akartam venni de sehol nincs eladó jelenleg).Az Ebayen találtam, de nem tudom hogy nem hamisítvány -e ( http://www.ebay.com/itm/NEW-0-5M-SILTEC ... 232d044b0d ) .
Minden észrevételt örömmel fogadok.Előre is köszönöm!

Nekem SPX-20-am van, abban vezetőér szál több van, keresztmetszet nagyobb, viszont SILTECH kábeleken mindig van köpeny felirat, ezen nincs, egyébként is 0,5m-t hálózatiból ritkán hirdetnek, ha a fickónak csak ennyi van, akkor a tekercs meg nem az övé, szóval nagyon sok jel van arra, ez nem SILTECH kábel.

Egyáltalán volt valaha SPX-28 jelzésű kábel a SILTECH-nél?

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok!

Az lenne a kérdése,hogy ismeri -e valaki a Siltech spx-28 -as tápkábelt?Az érdekelne, hogy milyen minőséget képvisel és jobb vagy rosszabb az spx-20 -ashoz képest (azt akartam venni de sehol nincs eladó jelenleg).Az Ebayen találtam, de nem tudom hogy nem hamisítvány -e ( http://www.ebay.com/itm/NEW-0-5M-SILTEC ... 232d044b0d ) .

Hamisítvány.
Semmi köze a Siltechez.
Nézd már meg, hogy honnan szállítanák 21 dollárért!
Ennyit persze megér, csak nem Siltech.

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Papageorge »

Sziasztok!

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Imre07 »

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, egy optikai kábelnél milyen jelntőséggel bír, hogy "aranyozott" csatlakozással rendelkezik? Az  árnyékolás" is továbbít valamit? Amennyiben igen, tévhitben élek...
Köszönöm a felvilágosítást a szakértő uraknak!

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 4you »

Találkozott már valaki,Siltech FTM- 4 SI ic kábellel?
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: domper73 »

A második változat a nyerő.
Köszi , magam is úgy gondolom érdemes lenne átköttetni .

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Újra lenne egy kérdésem a fórumtársakhoz :
- Straight Wire Encore II összekötő kábel , négy belső vezetőérrel plusz egy árnyékolással .
Jelenleg a kábel az rca dugóba úgy van bekötve - a négy belső ér közösítve a meleg ponthoz és az árnyékolás megy a testre. Itt jön a kérdés : nem lenne jobb ha két belső ér a meleg pontra , a másik kettő a testre és az árnyékolás csak a forrás oldalon lenne bekötve ? Melyik a jobb bekötési mód ? Változna a hangkép ?
Előre is köszönöm a válaszokat !

A második változat a nyerő.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Több helyen olvastam hogy a Naim NacA5 hangfalkábel ideális hossza 4-5m körül van.Ez csak Naim rendszerekben helytálló tapasztalat,vagy más rendszerekben használva is?

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: domper73 »

Újra lenne egy kérdésem a fórumtársakhoz :
- Straight Wire Encore II összekötő kábel , négy belső vezetőérrel plusz egy árnyékolással .
Jelenleg a kábel az rca dugóba úgy van bekötve - a négy belső ér közösítve a meleg ponthoz és az árnyékolás megy a testre. Itt jön a kérdés : nem lenne jobb ha két belső ér a meleg pontra , a másik kettő a testre és az árnyékolás csak a forrás oldalon lenne bekötve ? Melyik a jobb bekötési mód ? Változna a hangkép ?
Előre is köszönöm a válaszokat !

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2275

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Hallotta már valaki, mit tud?

Én az eredetit hallottam Fehérváron, az nem szólt jól, énekhangnál lehetett érezni, hogy valami nincs rendben. Az én olcsóbbik hangfal kábelemet vette meg a tag. Gondolom ez a klón se jobb nála!

Vendég

Kábelezzünk

Rám nem fogják.Én expert-re, és nem salesman-re gondoltam.
Messze még az, mikor én Siltechben gondolkodhatok, bármilyen szinten is.Bár azt hiszem nem is akarok...

Vannak még talán ilyenek is...
( a második mondatod átgondolandó - szvsz )

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Amelyiket épp rád akarják sózni, mert kifutó széria. Vagy jót keres épp rajta. Egyébként mindig más jó méretben.
Igazi sötét erdő Siltechland is.

Rám nem fogják.Én expert-re, és nem salesman-re gondoltam.
Messze még az, mikor én Siltechben gondolkodhatok, bármilyen szinten is.Bár azt hiszem nem is akarok...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

A Siltech expert-eket nyugodtan megkérdezheted erről a témáról, mert ott is van, hogy kifejezetten milyen hosszt ajánlanak tápkígyóhoz. Amelyiket épp rád akarják sózni, mert kifutó széria. Vagy jót keres épp rajta. Egyébként mindig más jó méretben.Igazi sötét erdő Siltechland is.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: violin »

A gyári elég ocsmányul van gányolva..... .....
A másolat meg akár még jó is lehet.....bár a felhasznált anyagok minősége kérdéses.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

How to make a Transparent Audio Reference XL Speaker Cable

http://www.instructables.com/id/How-to- ... -XL-Speak/

Hallotta már valaki, mit tud?
.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2932

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

How to make a Transparent Audio Reference XL Speaker Cable

http://www.instructables.com/id/How-to- ... -XL-Speak/
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Lehet csak bebeszélted magadnak.

Mivel anyagilag nagyon nem mindegy, hogy 1, v. 2 méter..., gondolhatod, hogy túljutottam a pszichológián!
Ennek ellenére van olyan készülékem, amelynél 1 méterest használok  ,de ettől még sokak/sokunk számára tény marad, hogy jobb a hosszabb (egy ésszerű méret határon belül)!
Természetesen nem eget rengető különbségekről beszélhetünk...Az anyagilag jobban álló maximalisták sok esetben min. 1,3 - 1,5 méternél szokták meghúzni az alsó határt. Egyébként már többször próbáltuk érzékeltetni ezt ebben a topicban is, a "jó/jobb minőségű útszakaszon felgyorsul, ill. könnyebben halad az autónk" című hasonlattal...  
.

4you
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Pedig tápkábelnél jobb a hosszabb!
Példánál maradva, a két méternyi 'jobb minőségű vezető' - egy tűrhető rendszerben - jobban megcsillantja pozitívumait, mint egy méter.
Én legalábbis ezt tapasztaltam, ezért ebben hiszek!   

A kereskedőknek mindenképp.

Lehet csak bebeszélted magadnak.

De hamarosan lesz rá lehetőségem,és  biz isten,letesztelem...
Rendszer:

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

1 méternél rövidebb nem volt még,és 2 méternél hosszabb sem.

Szóval,csak e két méret közti, esetleges hangzáskülönbség érdekelne,de én ebben nem hiszek...

Pedig tápkábelnél jobb a hosszabb!
Példánál maradva, a két méternyi 'jobb minőségű vezető' - egy tűrhető rendszerben - jobban megcsillantja pozitívumait, mint egy méter.
Én legalábbis ezt tapasztaltam, ezért ebben hiszek!   
.

Vendég

Kábelezzünk

Mondjuk,ha kereskedő lennék,természetesen én is a hosszabbra esküdnék...
Ez meg már sztem nem az a kategória, amit az utcáról beugorva megveszünk, több hasonló "árkategóriájú" kábelnek kell alulmaradnia vele szemben.
Persze ez lehet, hogy csak az én ismeretségi körömben van így...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szóval,csak e két méret közti, esetleges hangzáskülönbség érdekelne,de én ebben nem hiszek...

Tápkígyónál annyira én sem, de szerintem már ahhoz a rendszer szintje is feljebb kellene legyen, meg normális tápolás (áram oldalról:ösvényre és elosztóra gondolok).
Nálam egyik sem adott ezért nem is foglalkozom ezzel.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

4you
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Egy bizonyos méret, már biztos sok, én a 3m-re reagáltam. Egy itteni "szaktekintéllyel" egyeztettem, mert nekem 3m-es kellett, mondta nyugodtan vegyem meg. Azóta is ezt használom ( megelégedéssel). Persze nem noname kábelt vettem. 
Ezt is bizonyára a millionyosok  nyomtatójához gyártják, mert evvel szebben nyomtat  :
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... _3_m.p.948

Mondjuk,ha kereskedő lennék,természetesen én is a hosszabbra esküdnék...
Rendszer:

4you
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A Siltech expert-eket nyugodtan megkérdezheted erről a témáról, mert ott is van, hogy kifejezetten milyen hosszt ajánlanak tápkígyóhoz.

Rendszer:

Vendég

Kábelezzünk

Na,ebben már nem nagyon hiszek,mármint,hogy a méret is lényeg,mármint az usb kötélnél.
Egy bizonyos méret, már biztos sok, én a 3m-re reagáltam. Egy itteni "szaktekintéllyel" egyeztettem, mert nekem 3m-es kellett, mondta nyugodtan vegyem meg. Azóta is ezt használom ( megelégedéssel). Persze nem noname kábelt vettem. 
Ezt is bizonyára a millionyosok  nyomtatójához gyártják, mert evvel szebben nyomtat  :
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... _3_m.p.948

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”