Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kérdezték: " 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?"
válaszom volt: Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel
" Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá. "
Az lehet, de mivel 3 m áthidalását akarja megoldani, gondoltam ( talán naivan? ), hogy adott összegből a legjobb megoldást keresi. Én sem konkrét forintokról ( összegről), hanem felsőbb kategóriás kábelről írtam. ( ami szintén relatív kategória)
( talán már érthető miért is volt a a kis szürke sorocska, én senkit sem akarok meggyőzni, pláne vitatkozni...)
Mind1, nem értjük egymást.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Kábelezzünk
Kérdezték: " 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?"
válaszom volt: Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel
" Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá. "
Az lehet, de mivel 3 m áthidalását akarja megoldani, gondoltam ( talán naivan? ), hogy adott összegből a legjobb megoldást keresi. Én sem konkrét forintokról ( összegről), hanem felsőbb kategóriás kábelről írtam. ( ami szintén relatív kategória)
( talán már érthető miért is volt a a kis szürke sorocska, én senkit sem akarok meggyőzni, pláne vitatkozni...)
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Leírtam: adott összegből felsőbb kategóriást usb-t lehet vásárolni, mint ic-ből.
Egy 3 m-es ic pár jó csatlakozókkal mennyibe kerül?
Gondolkodjunk... ( közösen ha kell)
Persze, persze, de te nem a minőségről hanem az áráról beszélsz. Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak !
Lenne egy USB kábellel kapcsolatos kérdésem :
- az USB kábel hossza (3m ,2m 1m) befolyásolja jelentősen a hangminőséget ?.... vagy ilyen távolságokon még elenyésző a minőségromlás .
Bónuszkérdés : 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?
Előre is köszönöm a választ (válaszokat) !
Felezd meg!
Kábelezzünk
Leírtam: adott összegből felsőbb kategóriást usb-t lehet vásárolni, mint ic-ből.
Egy 3 m-es ic pár jó csatlakozókkal mennyibe kerül?
Gondolkodjunk... ( közösen ha kell)
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Szerinted.
( ej, pedig megfogadtam, hogy nem szólok hozzá semmihez )
Na, ezt nagyon rosszul tetted! Szerintem inkább írd le a tapasztalataidat és biztosan lesz akinek tudsz vele segíteni!
Kábelezzünk
Szerinted.
( ej, pedig megfogadtam, hogy nem szólok hozzá semmihez )
Kábelezzünk
Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel, sőt adott összegből felsőbb kategóriást is tudsz venni ebben a hosszban, mint ic-ből.
Sokkal jobb megoldás a rövid USB -hosszú koax, mint fordítva.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel, sőt adott összegből felsőbb kategóriást is tudsz venni ebben a hosszban, mint ic-ből.
Kedves Fórumtársak !
- az USB kábel hossza (3m ,2m 1m) befolyásolja jelentősen a hangminőséget ?.... vagy ilyen távolságokon még elenyésző a minőségromlás .
Bónuszkérdés : 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?
3 m es IC kábel nagyon jól tud szólni!
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak !
3 m es IC kábel nagyon jól tud szólni!
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak !
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lás/page-2
Dorian ír a tapasztalatairól.
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak !
Kábelezzünk
Fapaci árul ezüst és ha jól rémlik monokristályos réz drótot méterre.
Tisztelt Fórumtársak!
Szeretnék kérni javaslatokat DAC-ba belső kábelezésre.
Köszönettel
T
Kábelezzünk
Tisztelt Fórumtársak!
Szeretnék kérni javaslatokat DAC-ba belső kábelezésre.
Köszönettel
T
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Kábelezzünk
Üdv!
Tudja esetleg valaki hogy mi volt az új ára a Gale 315-xl kábel méterének, mikor még kapni lehetett itthon?
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
Kábelezzünk
Az RCA és DIN szabványú csatlakozók nemcsak küllemükben, hanem a jelszintjeikben is jelentősen eltérnek!
Az RCA szabvány feszültség generátoros, míg a DIN szabvány áramgenerátoros csatlakozásként jellemezhető. Ezért jelentősen eltérnek a szabványosított feszültségértékeik is.
Egy RCA kimenetű forrás készülék simán túlvezérli a sokkal érzékenyebb DIN bemenetű erősítőt. Aminek - mások mellett - az az oka, hogy az erősítő hangerőszabályzója nem a bemeneti fokozat szintjét szabályozza, hanem az után van a jelútban. Így a bemeneti fokozat akár két nagyságrenddel nagyobb jelszintet is kaphat, amit természetesen nem tud feldolgozni.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Kábelezzünk
Sziasztok!
Egy régi Videoton rádióerősítőhöz kellene nekem jack-DIN (5) átalakító.Mivel komplettben nem sikerült beszereznem ezért vettem DIN kábelt és steo jack dugót.Valamiért nem akar normálisan szólni vele,valamit szerintem elkötöttem.Tudnátok segíteni nekem?
szia,
Bedugod a DIN csatlakozót az erősítőbe és a kábel másik végét megcsupaszítod.Ezután szétcsavarozod a Jack dugót és bedugod a másik gépbe.Utána meg végig próbálgatod,hogy melyik kábelvég szól,aztán beforrasztod a helyére.
A DIN szabványban nincs szabvány... ,főleg a keleti típusoknál.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Sziasztok!
Egy régi Videoton rádióerősítőhöz kellene nekem jack-DIN (5) átalakító.Mivel komplettben nem sikerült beszereznem ezért vettem DIN kábelt és steo jack dugót.Valamiért nem akar normálisan szólni vele,valamit szerintem elkötöttem.Tudnátok segíteni nekem?
A DIN csatik nagyon el tudnak oxidálódni, párszor huzigáld ki-dugd be. Különben a régi készülékek minden kapcsolóját, pl. bemeneti váltó célszerű megjáratni.
Kábelezzünk
Sziasztok!
A DIN csatik nagyon el tudnak oxidálódni, párszor huzigáld ki-dugd be. Különben a régi készülékek minden kapcsolóját, pl. bemeneti váltó célszerű megjáratni.
Sziasztok!
Itt nézz körül: Din jack »–› ÁrGép
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Kábelezzünk
Sziasztok!
Itt nézz körül: Din jack »–› ÁrGép
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Kábelezzünk
Neutrik NYS3730 RCA dugó, aranyozott, fekete: http://elimex.hu/termekek/1893/neutrik_ ... ?catid=446
Szerintem jó és az ára sem vészes!
Sokan használják!
Igen,de olyan szinten szoros,hogy csak olyan helyre használom,ahol nincs ki-be dugdosás.
Nem sokkal drágább (duplája, 900Ft a sinus live RCA, és nagyságrenddel szebb/használhatóbb. hangja meg sztem ezen a szinten harmadrendű.
Kábelezzünk
Sziasztok!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6180
Kábelezzünk
Erre gondoltam én is,viszonylag olcsó és stabil darab.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Kábelezzünk
Sziasztok,
RCA dugót szeretnék vásárolni, s találtam a neten Nakamichi csavarral rögzítős változatot. Az lenne csak a kérdésem, hogy én viszonylag vékony (5mm-es) kábelre szerelném, erre meg az van írva, hogy 10mm-ig ajánlott. Miként lesz rögzítve benne a vékony kábel? szárába is megy egy csavar, nem csak a vezető érbe? A koak kábel árnyékolását hogyan kell érintkeztetni, mert csak a vezető ér csavarját láttam?
Használt már valaki ilyen márkájú RCA dugót? Megbízhatóak? Hangfal csatlakozóikkal semmi bajom...
Köszi
Neutrik NYS3730 RCA dugó, aranyozott, fekete: http://elimex.hu/termekek/1893/neutrik_ ... ?catid=446
Szerintem jó és az ára sem vészes!
Sokan használják!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10973
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Sziasztok,
RCA dugót szeretnék vásárolni, s találtam a neten Nakamichi csavarral rögzítős változatot. Az lenne csak a kérdésem, hogy én viszonylag vékony (5mm-es) kábelre szerelném, erre meg az van írva, hogy 10mm-ig ajánlott. Miként lesz rögzítve benne a vékony kábel? szárába is megy egy csavar, nem csak a vezető érbe? A koak kábel árnyékolását hogyan kell érintkeztetni, mert csak a vezető ér csavarját láttam?
Használt már valaki ilyen márkájú RCA dugót? Megbízhatóak? Hangfal csatlakozóikkal semmi bajom...
Köszi
Sokféle csatlakozót kínálnak Nakamichi néven, a legtöbb hulladék. Kicsit drágábban tisztességes dugókat tudsz venni. Az árnyékolást a házhoz forraszthatod, vagy befoghatod a szorító csavar alá.
Kábelezzünk
Sziasztok,
Köszi
Keress valami jobbat, ezek elég ócskák.