Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Big »

Kérdezték: " 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?"
válaszom volt:  Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel

" Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá. "

Az lehet, de mivel 3 m áthidalását akarja megoldani, gondoltam ( talán naivan? ), hogy adott összegből a legjobb megoldást keresi. Én sem konkrét forintokról ( összegről), hanem felsőbb kategóriás kábelről írtam. ( ami szintén relatív kategória)

( talán már érthető miért is volt a  a kis szürke sorocska, én senkit sem akarok meggyőzni, pláne vitatkozni...)

Mind1, nem értjük egymást. 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kérdezték: " 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?"
válaszom volt:  Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel

" Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá. "

Az lehet, de mivel 3 m áthidalását akarja megoldani, gondoltam ( talán naivan? ), hogy adott összegből a legjobb megoldást keresi. Én sem konkrét forintokról ( összegről), hanem felsőbb kategóriás kábelről írtam. ( ami szintén relatív kategória)

( talán már érthető miért is volt a  a kis szürke sorocska, én senkit sem akarok meggyőzni, pláne vitatkozni...)

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Leírtam: adott összegből felsőbb kategóriást usb-t lehet vásárolni, mint ic-ből.
Egy 3 m-es ic pár jó csatlakozókkal mennyibe kerül?
Gondolkodjunk... ( közösen ha kell)

Persze, persze, de te nem a minőségről hanem az áráról beszélsz. Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Kedves Fórumtársak !

Lenne egy USB kábellel kapcsolatos kérdésem :
- az USB kábel hossza (3m ,2m 1m) befolyásolja jelentősen a hangminőséget ?.... vagy ilyen távolságokon még elenyésző a minőségromlás .

Bónuszkérdés : 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?

Előre is köszönöm a választ (válaszokat) !

Felezd meg!

Vendég

Kábelezzünk

Leírtam: adott összegből felsőbb kategóriást usb-t lehet vásárolni, mint ic-ből.
Egy 3 m-es ic pár jó csatlakozókkal mennyibe kerül?
Gondolkodjunk... ( közösen ha kell)

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Szerinted. 

( ej, pedig megfogadtam, hogy nem szólok hozzá semmihez )

Na, ezt nagyon rosszul tetted! Szerintem inkább írd le a tapasztalataidat és biztosan lesz akinek tudsz vele segíteni! 

Vendég

Kábelezzünk

Szerinted. 

( ej, pedig megfogadtam, hogy nem szólok hozzá semmihez )

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel, sőt adott összegből felsőbb kategóriást is tudsz venni ebben a hosszban, mint ic-ből.

Sokkal jobb megoldás a rövid USB -hosszú koax, mint fordítva.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Kábelezzünk

Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel, sőt adott összegből felsőbb kategóriást is tudsz venni ebben a hosszban, mint ic-ből.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Kedves Fórumtársak !

- az USB kábel hossza (3m ,2m 1m) befolyásolja jelentősen a hangminőséget ?.... vagy ilyen távolságokon még elenyésző a minőségromlás .

Bónuszkérdés : 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?

3 m es IC kábel nagyon jól tud szólni!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Kedves Fórumtársak !

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lás/page-2

Dorian ír a tapasztalatairól.

domper73
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: domper73 »

Kedves Fórumtársak !

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Fapaci árul ezüst és ha jól rémlik monokristályos réz drótot méterre.

Tisztelt Fórumtársak!

Szeretnék kérni javaslatokat DAC-ba belső kábelezésre.

Köszönettel
T

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Töki »

Tisztelt Fórumtársak!

Szeretnék kérni javaslatokat DAC-ba belső kábelezésre.

Köszönettel
T
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

Krisok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Krisok »

Üdv!

Tudja esetleg valaki hogy mi volt az új ára a Gale 315-xl kábel méterének, mikor még kapni lehetett itthon?

06 20 488 8669    http://hifialatet.hu/

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2731

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az RCA és DIN szabványú csatlakozók nemcsak küllemükben, hanem a jelszintjeikben is jelentősen eltérnek!

Az RCA szabvány feszültség generátoros, míg a DIN szabvány áramgenerátoros csatlakozásként jellemezhető. Ezért jelentősen eltérnek a szabványosított feszültségértékeik is.

Egy RCA kimenetű forrás készülék simán túlvezérli a sokkal érzékenyebb DIN bemenetű erősítőt. Aminek - mások mellett - az az oka, hogy az erősítő hangerőszabályzója nem a bemeneti fokozat szintjét szabályozza, hanem az után van a jelútban. Így a bemeneti fokozat akár két nagyságrenddel nagyobb jelszintet is kaphat, amit természetesen nem tud feldolgozni.

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Sziasztok!
Egy régi Videoton rádióerősítőhöz kellene nekem jack-DIN (5) átalakító.Mivel komplettben nem sikerült beszereznem ezért vettem DIN kábelt és steo jack dugót.Valamiért nem akar normálisan szólni vele,valamit szerintem elkötöttem.Tudnátok segíteni nekem?

szia,

Bedugod a DIN csatlakozót az erősítőbe és a kábel másik végét megcsupaszítod.Ezután szétcsavarozod a Jack dugót és bedugod a másik gépbe.Utána meg végig próbálgatod,hogy melyik kábelvég szól,aztán beforrasztod a helyére.

A DIN  szabványban nincs szabvány... ,főleg a keleti típusoknál.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Sziasztok!
Egy régi Videoton rádióerősítőhöz kellene nekem jack-DIN (5) átalakító.Mivel komplettben nem sikerült beszereznem ezért vettem DIN kábelt és steo jack dugót.Valamiért nem akar normálisan szólni vele,valamit szerintem elkötöttem.Tudnátok segíteni nekem?

A DIN csatik nagyon el tudnak oxidálódni, párszor huzigáld ki-dugd be. Különben a régi készülékek minden kapcsolóját, pl. bemeneti váltó célszerű megjáratni.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: goodman »

Sziasztok!

Itt nézz körül:   Din jack »–› ÁrGép

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Neutrik NYS3730 RCA dugó, aranyozott, fekete: http://elimex.hu/termekek/1893/neutrik_ ... ?catid=446
Szerintem jó és az ára sem vészes!
Sokan használják!

Igen,de olyan szinten szoros,hogy csak olyan helyre használom,ahol nincs ki-be dugdosás.
Nem sokkal drágább (duplája, 900Ft a sinus live RCA, és nagyságrenddel szebb/használhatóbb. hangja meg sztem ezen a szinten harmadrendű.

Cserkó
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Cserkó »

Sziasztok!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6180

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Erre gondoltam én is,viszonylag olcsó és stabil darab.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok,

RCA dugót szeretnék vásárolni, s találtam a neten Nakamichi csavarral rögzítős változatot. Az lenne csak a kérdésem, hogy én viszonylag vékony (5mm-es) kábelre szerelném, erre meg az van írva, hogy 10mm-ig ajánlott. Miként lesz rögzítve benne a vékony kábel? szárába is megy egy csavar, nem csak a vezető érbe? A koak kábel árnyékolását hogyan kell érintkeztetni, mert csak a vezető ér csavarját láttam?

Használt már valaki ilyen márkájú RCA dugót? Megbízhatóak? Hangfal csatlakozóikkal semmi bajom...

Köszi

Neutrik NYS3730 RCA dugó, aranyozott, fekete: http://elimex.hu/termekek/1893/neutrik_ ... ?catid=446
Szerintem jó és az ára sem vészes!
Sokan használják!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sziasztok,

RCA dugót szeretnék vásárolni, s találtam a neten Nakamichi csavarral rögzítős változatot. Az lenne csak a kérdésem, hogy én viszonylag vékony (5mm-es) kábelre szerelném, erre meg az van írva, hogy 10mm-ig ajánlott. Miként lesz rögzítve benne a vékony kábel? szárába is megy egy csavar, nem csak a vezető érbe? A koak kábel árnyékolását hogyan kell érintkeztetni, mert csak a vezető ér csavarját láttam?

Használt már valaki ilyen márkájú RCA dugót? Megbízhatóak? Hangfal csatlakozóikkal semmi bajom...

Köszi

Sokféle csatlakozót kínálnak Nakamichi néven, a legtöbb hulladék. Kicsit drágábban tisztességes dugókat tudsz venni. Az árnyékolást a házhoz forraszthatod, vagy befoghatod a szorító csavar alá.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok,

Köszi

Keress valami jobbat, ezek elég ócskák.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”