Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

XVCD készítése

Vendég

XVCD készítése

Hozzászólás Szerző: Vendég »

XVCD készítése pár lépésben magyarul, divx-ből.

1. DivX átkonvertálása MPEG2-be: erre a tmpeg-et használom 720x576-ban VBR-el (2500max-1000min és nem kell kivonni az audio bitrátáját belőle) az audiót hagyom abban a bitrátában amiben eredetileg volt.
Ezután filmtől függően elkezd konvertálni 5-6 órán keresztül aminek végén előáll az mpg2 adatfolyam
2. Neroval SVCD template-tel megírom, ha rinyál a formátum miatt, nem érdekel.
3. nézem az SM 2100-esemen 63 centis tévén sztereóban.
:smile35:
(Egyébként már nem konvertálgatok mert sajnálom a 2x akkora helyet.)

Vendég

XVCD készítése

SVCD természetesen nem, de a vcdhelp-en a DVD adatainál a user comment-eknél jól le van írva, hogy kell manipulálni az MPEG2 file fejlécét, hogy meg tudd etetni a Sony-val is az MPEG2-t.

Vendég

XVCD készítése

De SVCD nem sikerült sehogyse igaz?

Vendég

XVCD készítése

Simon,
Nekem is Sony 725-os asztali lejátszóm van és 2500 kbit/sec-ig fel lehet tornászni a bitrátát. Én csak a 480x480-as felbontást használtam csak úgy próbaképpen. Muködött vele.
Persze trükközni kellett egy picit a TMPGenc-cel is.

Vendég

XVCD készítése

Tiszta Kína van itt. Jövőre a szinházakat is bezárják.

Vendég

XVCD készítése

Nem akartam én NTSC-ben írni, azt sem tudom hogyan kell. Csak szimplán behúztam az mpg file-t aztán óbégatott.
Nem DivX-et akartam átkódolni hanem próbaképp a Shrek-et DVD-ről. Nem szaggat a DivX lejátszás. A videókártyámon nincs TV kimenet ezért veszek a héten egy külső átalakítót (lásd másik topic).
Minden filmet megveszek amelyik tetszik. De a filmek nagy többsége nem jelenik meg (vagy csak nagysokára) addig meg jól megnézem DivX-ben. Épp eleget járultam már hozzá a DVD olcsóságához, hogy tovább hagyjam magam szivatni a kiadók által. A legfontosabb, hogy nekem jó legyen.
És bár észrevettem beírásotokban a negatív élet talán nekem elhiszitek, hogy nem azért vettem hulla sok pénzért TV-t hangfalat stb-t, hogy DivX-et nézzek rajta. De azt sem szeretem ha a honi filmkiadók elveszik a szórakozásomat.

Vendég

XVCD készítése

Például megírhatod a Neroval is. VCD-t választasz és amikor ráhúzod az mpeg file-t, akkor pampogni fog, hogy nem szabványos. Akkor válaszd a lehetőségek közül a nem szabványos VCD írását. Ugyanez SVCD-vel ha XSVCD-t akarsz írni.
Simon Templarnak azért rikácsolhatott a 25 Hz miatt, mert NTSC-ben akarta írni.

Apropó Simon Templar! Ha csak 1-szer nézed meg DIVx-ben akkor minek akarod átkódolni? szaggat a p4 DIVx-el? vagy nincs a high end gép videokártyáján videokimenet és nem tudod TV képernyőn nézni?
Az átkodolás különben is minőségvesztéssel jár és nálad első a minőség. Meg, hogy olcsók legyenek a minőségi DVD lemezek és azzal járulsz ehhez hozzá, hogy DIVx filmeket töltesz le?! :smile12:

Vendég

XVCD készítése

A vcdhelp szerint a lejátszóm "tudja" (pana rv31), de mivel és hogy kell felírni????

Vendég

XVCD készítése

Az XVCD nem szabványos! :smile15: Attól "X".
Javaslom a www.vcdhelp.com -ról image file-ban minta letöltését és a cd iró progiddal a felírását. Ja és a proginak megfelelő image file-t töltsd le!
Még mielőtt letöltöd, ugyanott meg tudod nézni a DVD Players compatibility listáján, hogy a lejátszód tudja-e. Ha nincs kipipálva ott, akkor az lehet, hogy csak azért van mert még nem próbálta senki, aki visszaírt volna oda azzal, hogy megy. Egy próbát megérhet!

Vendég

XVCD készítése

Kár, hogy nem aktuális a kérdés, mert engem más okból érdekelne, hogyan és mivel lehet megírni egy szabványos XVCD-t. Bár a lejátszóm nem biztos, hogy tudja de azért kipróbálnám.

Vendég

XVCD készítése

Egyébként már nem aktuális a kérdés. Csak kíváncsiságból akartam kipróbálni de mikor először kiírta, hogy a hátralévő idő 18 óra (P4-1400) már akkor viszketett a kezem, de azóta háromszor áll le a DVD drive invalid block-ra hivatkozva, úgyhogy hagyom a francba az egészet. Nem nekem való ez. Azért köszi a segítséget.

Vendég

XVCD készítése

Egyébként Nero 5.5.4-em van ebben nincs XVCD írás csak VCD és SVCD. Gondolom a VCD-t kellene választani de rikácsol velem a felbontás miatt (ez mondjuk érthető) és a 25 fps sem tetszik neki (ez már kevésbé).

Vendég

XVCD készítése

De, én írtam. Azt is írtam, hogy heti 2 filmet szedek le a netről DivX-ben, mert a mozitól kiütésem van és a videótékák 4:3-as szinkronizált förmedvényeitől is kiver a víz. De nem kódolok filmeket DivX-be sőt egyetlen filmem sincs amely ebben a formátumban volna (illetve van a vinyón most is 8 de ha megnézem kitörlöm őket.) Mit tegyek ha meg szeretném nézni mondjuk a Swordfish-t, vagy a Rush Hour 2-t esetleg a Crocodile Dundee 3-at? DVD-n nincsenek, nagy részüket még a moziban sem játszották itthon marad a DivX. Aztán ha jó és végre megjelenik itthon is DVD-n akkor hajrá.
Visszatérve a kérdésre: ha benne van a 2000-es bitrátában a kép és a hang is és azt írják, hogy a 725-ös csak ennyit játszik le akkor a 224kbti hang mellé válasszak 1776-os képet?

Vendég

XVCD készítése

Egyébként a Nero 5.5 től felfelé van XVCD írási mód amit kiválaszthatsz menüből. A 2000-es bitrátában benne van az audio is. Én az egy CD-s divx-eimet szoktam átnyomni XVCD-be de sajnos ugyanolyan minőséghez 2x akkora hely kell ezért mostanában leálltam róla. :smile39:

Vendég

XVCD készítése

Templar nem te írtad valamelyik fórumba, hogy az eredeti DVD az utánozhatalan minőség?

Vendég

XVCD készítése

A Sony 725-ös asztali lejátszóm a vcdhelp szerint lejátsza az XVCD formátumot 2000kbit/sec-el. A kérdésem a következő:
ez azt jelenti, hogy ha készítek egy VCD-t amelynek a felbontását 720x576-ra állítom és a képet 2000kbit/sec-re akkor azt lejátsza egy CDRW-ről? A 2000kbit csak a képet jelenti vagy a hanggal együtt értendő? A Nero-val mint VCD-t kell megírnom?
Előre is köszi!

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”