Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7026
Kábelezzünk
Ááá, dehogy. Jó is lenne.
De a tulaja nagy megelégedéssel használja. Szerinte sokat javított a hangon. Viszont a nagyáramú részekhez a Super Titan kellett (Aesthetix Atlas és Summit X). Én is hallottam nála a rendszert. Jó volt. Hogy milyen nélküle, nem tudom megítélni.
De más P10 tulaj is nagyon boldog vele. Ráadásul neki 2db PPP-je is volt. Azután megváltás volt számára a P10. Az egyik PPP maradt a Summit X-ekhez.
Igaz, az egyik PPP-je úgy felrobbant, hogy majdnem magával rántotta a Levinsonjait is. De szerencsére azok megvédték magukat. Csak a biztosítékaik szálltak el.
Az egyik ismerősöm így jellemezte a PPP, P5, P10 hatását a rendszerében.:
"A P5 hatása, kb. olyan a PPP ellenében, mintha
közvetlen a falból használnánk a rendszert vs PPP közötti differencia.
A P5-höz képest a P10 már nem akkora nagy ugrás de nagyságrendileg fél lépés előre.
Digitális komponenseknél még tovább merészkedik használatával a rendszer minőségileg...
Próbálom egyszerűbben.: PPP vs P5 rossz minőségű CD lemez és SACD
lemezt hallgatunk ....P5 vs P10 .....jó minőségű cd lemezt és egy japán nyomású
SACD korongot hallgatunk...."
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Kábelezzünk
Lett egy ilyen a két "hidiamond 3" mellé:
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
Gábor, a képen látható P10 az nálad üzemel? Ha igen, mondanál valami jellemzőt PPP és P10 eltéréseiről, főleg hangban, ha azonos rendszert tudtál vele táplálni?
Ááá, dehogy. Jó is lenne.
De a tulaja nagy megelégedéssel használja. Szerinte sokat javított a hangon. Viszont a nagyáramú részekhez a Super Titan kellett (Aesthetix Atlas és Summit X). Én is hallottam nála a rendszert. Jó volt. Hogy milyen nélküle, nem tudom megítélni.
De más P10 tulaj is nagyon boldog vele. Ráadásul neki 2db PPP-je is volt. Azután megváltás volt számára a P10. Az egyik PPP maradt a Summit X-ekhez.
Igaz, az egyik PPP-je úgy felrobbant, hogy majdnem magával rántotta a Levinsonjait is. De szerencsére azok megvédték magukat. Csak a biztosítékaik szálltak el.
Kábelezzünk
ez az a useful link:
Köszi. Bár ez leginkább a bizninsznek useful
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Kábelezzünk
Nem. Sajnos ott jobb a nagyobb hossz. De pár méter után már nincs értelme növelni a hosszt. Nem hoz annyit, mint amennyibe kerülne egy jobb hálózati.
Akkor inkább egy-két jobb ösvény és aktív tápgenerátor, minőségi passzív elosztó.
ha elég a 2-3 méter hálózati kábel az elosztóhoz, vagy fali dugóhoz, az tényleg pénzkidobás ezek helyett venni 5-8 métereseket, és ott tekergőzzön a hifi környezetében. Csak ismételni tudom magam, e helyett a ha befér a fali csőbe, akkor a használatos hálózati kábel típusra azonosan folytatódjon a fali "ösvényben", mint van ez nálam is.
Gábor, a képen látható P10 az nálad üzemel? Ha igen, mondanál valami jellemzőt PPP és P10 eltéréseiről, főleg hangban, ha azonos rendszert tudtál vele táplálni?
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Kábelezzünk
Acrolink madzagokkal van valakinek tapasztalata? DIY tápban gondolkodom. Pl.http://singaporehifi.blogspot.hu/2011/0 ... -into.html
Kábelezzünk
Esetleg tudnál segíteni, hol (vagy hogyan ) találom meg ezt az értelmező ábrát?
De addig is, ezek szerint a tápkábel "csinál valamit" ami miatt az egyik jobb mint a másik. Minél hosszabb, annál jobb, tehát a "zavar és felharmonikus csillapítás" a hossz függvényében egyre intenzívebben jelentkezik. Ez a zavarvédelem esetében igaz lehet ( de lássuk be, az alkalmazott méretek elég sok teret hagynak a zavarforrásoknak) de nem fordulhat elő, hogy a felharmonikusok csillapítása csak egy adott tartományban (hossz) lehet optimális, hiszen ez így egy szűrő, ami ugye akkor jó, ha pontosan van méretezve.
Észereveszem-e, ha 1,5m helyett 1m-es kábelt használok?
ez az a useful link:
Kábelezzünk
Nem. Sajnos ott jobb a nagyobb hossz. De pár méter után már nincs értelme növelni a hosszt. Nem hoz annyit, mint amennyibe kerülne egy jobb hálózati.
Akkor inkább egy-két jobb ösvény és aktív tápgenerátor, minőségi passzív elosztó.
Én is így vélem!
.
Kábelezzünk
Vajon hálózati kábelekről is elmondható mind ez?
Kábelezzünk
Persze van, aki azt állítja, hogy egy relatív szerény minőségű hangfalkábelből 5m "jobban szól", mint 2m és 10m maga a mennyország. Szerintem ott nagyon súlyos gond van mind a rendszerrel, mind a kábellel. A kábel valami olyan hangzásmódosító eszközként szerepel ott (ráadásul drasztikusan), ami az alapból gyenge hangzású elektronika hangját elviselhetővé teszi. Én azt a rendszert és a kábelt is azon nyomban a kukába dobnám...
Vajon hálózati kábelekről is elmondható mind ez?
.
Kábelezzünk
A tápkábelnél (230V/50Hz) műszaki értelemben nincs optimális hossz, minél hosszabb annál jobb, csak éppen a hifitől 30m, 3km-re lévő kábel szakasz minősége már alig észrevehető, praktikusan nekünk sehogy. Fülelek már többször berakta azt az értelmező ábrát, ami laikusoknak jól szemlélteti a tápkábel hossza szerinti legfontosabb hatásait, zavar és felharmonikus csillapításait.
Esetleg tudnál segíteni, hol (vagy hogyan ) találom meg ezt az értelmező ábrát?
De addig is, ezek szerint a tápkábel "csinál valamit" ami miatt az egyik jobb mint a másik. Minél hosszabb, annál jobb, tehát a "zavar és felharmonikus csillapítás" a hossz függvényében egyre intenzívebben jelentkezik. Ez a zavarvédelem esetében igaz lehet ( de lássuk be, az alkalmazott méretek elég sok teret hagynak a zavarforrásoknak) de nem fordulhat elő, hogy a felharmonikusok csillapítása csak egy adott tartományban (hossz) lehet optimális, hiszen ez így egy szűrő, ami ugye akkor jó, ha pontosan van méretezve.
Észereveszem-e, ha 1,5m helyett 1m-es kábelt használok?
Kábelezzünk
Hű de jó téma, köszi !
A tápkábel hossza hogyan határozható meg, mi az a méret ( esetleg ökölszabály ) ami a legjobb hangminőséget adja ?
A tápkábelnél (230V/50Hz) műszaki értelemben nincs optimális hossz, minél hosszabb annál jobb, csak éppen a hifitől 30m, 3km-re lévő kábel szakasz minősége már alig észrevehető, praktikusan nekünk sehogy. Fülelek már többször berakta azt az értelmező ábrát, ami laikusoknak jól szemlélteti a tápkábel hossza szerinti legfontosabb hatásait, zavar és felharmonikus csillapításait.
Kábelezzünk
"Van-e összefüggés tapasztalataik szerint a kábelhossz és a kapott hangminőség között? Akár egy RCA, akár egy tápkábel esetén."
"Tulajdonképpen csak a digitális kábeleknél lényeges a kábelhossz – az analóg termékeknél nincs jelentősége, a használt anyagok minősége megengedi a nagy hosszúságokat"
Mit gondoltok?
Hű de jó téma, köszi !
A tápkábel hossza hogyan határozható meg, mi az a méret ( esetleg ökölszabály ) ami a legjobb hangminőséget adja ?
Kábelezzünk
Persze van, aki azt állítja, hogy egy relatív szerény minőségű hangfalkábelből 5m "jobban szól", mint 2m és 10m maga a mennyország. Szerintem ott nagyon súlyos gond van mind a rendszerrel, mind a kábellel. A kábel valami olyan hangzásmódosító eszközként szerepel ott (ráadásul drasztikusan), ami az alapból gyenge hangzású elektronika hangját elviselhetővé teszi. Én azt a rendszert és a kábelt is azon nyomban a kukába dobnám, ahol ilyen mértékű változást hoz, ha 2m helyett 10m hangfalkábel kell a kívánt hang eléréséhez.
azért tegyük gyorsan hozzá a digitális kábel alatt Gabi az SPDIF jelátviteli kábelt érti, a világ egyik legprimitívebb és összehányt adatátviteli szisztémája, majdhogynem alapsávi jelátvitelt igényel, protokolja primitív, moduláció, hibajavítása magának a jelátvitelnek nincs, persze hogy kényes a kábel minőségére, a kábelgyártók nagy örömére.
Kábelezzünk
Hogy igaza van!
Persze van, aki azt állítja, hogy egy relatív szerény minőségű hangfalkábelből 5m "jobban szól", mint 2m és 10m maga a mennyország. Szerintem ott nagyon súlyos gond van mind a rendszerrel, mind a kábellel. A kábel valami olyan hangzásmódosító eszközként szerepel ott (ráadásul drasztikusan), ami az alapból gyenge hangzású elektronika hangját elviselhetővé teszi. Én azt a rendszert és a kábelt is azon nyomban a kukába dobnám, ahol ilyen mértékű változást hoz, ha 2m helyett 10m hangfalkábel kell a kívánt hang eléréséhez.
Kábelezzünk
"Van-e összefüggés tapasztalataik szerint a kábelhossz és a kapott hangminőség között? Akár egy RCA, akár egy tápkábel esetén."
"Tulajdonképpen csak a digitális kábeleknél lényeges a kábelhossz – az analóg termékeknél nincs jelentősége, a használt anyagok minősége megengedi a nagy hosszúságokat"
Mit gondoltok?
Hogy igaza van!
Kábelezzünk
Mit gondoltok?
.
Kábelezzünk
Nemesfém, nem csak a szemnek...
...kötetlen csevegés Gabi Van Der Kley asszonnyal :
http://audioland.hu/cikk/35-leveleslada ... emnek.html
- hubee
- V.I.P.
Kábelezzünk
Most én is kérdezek 1et
IC/digit ICnek mit ajánlanátok ha Arzachel-féléről lépne valaki feljebb? Tetszik amit tud a madzag, karakterileg ezt keresném most, egyedül mélyben mehetne egy picit lejjebb és jól ellennék vele hosszabb távon is. (vagyis nem tipikus hifis kábelt keresnék.. ha értitek)
Előre is köszi.
- hubee
- V.I.P.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Olcsó de aránylag jó minőségű USB kábelt keresnék USB-SPDIF átalakítóhoz.
...
Érdemes lehet a Kácsától kikérni pár visszafogottabb áru darabot amellett amit linkeltél. (úgy tudom náluk lehet) És összevetni mondjuk ezzel a LaCieval. Esetleg egy AQ Forestet nézni még használtban, azok ilyen 5e körül mennek ált.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Olcsó de aránylag jó minőségű USB kábelt keresnék USB-SPDIF átalakítóhoz.
Ezekkel van valakinek tapasztalata?
Klotz:
http://elimex.hu/termekek/3411/klotz_-_ ... ?catid=683
Kácsa:
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/kacsa ... ab1.p.1090
Esetleg más ajánlat hasonló árban?
Előre is köszi.
Üdv
UPSakku.hu
Kábelezzünk
Tudnatok segiteni, hogy ilyen hangkar csatlakozot hol tudok venni? Meg egyaltalan, mi ennek a neve?
Valahol 5 polusu din-nek hivjak, de ez tuti nem az. valahol sme plugnak. Jo lenne, ha nem kulfoldrol kene rendelni
SME 5p DIN csatlakozó. Eredeti SME van nálunk is kb. 16.000.- Ft.
De van a KÁCSÁ-ban is Furutech.
- hauntedpill
- Újonc fórumos
- Értékelés: 5
Kábelezzünk
Tudnatok segiteni, hogy ilyen hangkar csatlakozot hol tudok venni? Meg egyaltalan, mi ennek a neve?
Valahol 5 polusu din-nek hivjak, de ez tuti nem az. valahol sme plugnak. Jo lenne, ha nem kulfoldrol kene rendelni
Kábelezzünk
házimoziban emlékszem a denon azért nem volt nyerő, mert nem szólt mozisan, inkább zeneibb volt
Ami nem hátrány, ha az ember nemcsak csimbum filmeket néz, és a gyomrozás mellett a részletek, a betét-zenék minősége is lényeges
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Kábelezzünk
A viszonyítási alap is kicsit félrevezető lehet. Amit sok évig hallgat(ott) az ember, az erőteljesen bememorizálhat egyfajta hangzásvilágot, amihez aztán viszonyít az ember...sőt, aztán azt keresi más készülékekben is. Hogy a világ nem jó irányba halad e téren, ezzel egyet tudok érteni, bár ha anyagi korlátok nélkül kellene csemegézni a mai kínálatból, szerintem nem lenne nehéz (relatív) jó hangot találni. A Denon/Nad "régebbi" hangzásvilágot azért nem olyan nehéz überelni.
itt már teljesen off.:
szvsz fapaci számtalan erősítőt meghallgatott már akár otthon, (lásd pl. bolgja 2012-es bejegyzését) , nem gondolnám, hogy a szó szoros értelmében viszonyítja a denonhoz a többi erősítőjét.
(házimoziban emlékszem a denon azért nem volt nyerő, mert nem szólt mozisan, inkább zeneibb volt)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ