Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Nagyon igényes, szép kábel. A neve alapján magasra teszi a lécet, nálam az AgIV nagyon szépen szól. Az AgIV-R mennyiben más karakterű mint az AG IVmkII?
AgIV-R mkII

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7707

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Az IeGo csatik elkeltek. 

Köszönöm mindenkinek a kitüntető érdeklődést! 
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Eladó 4db IeGo 8075BK(Ru), IEC 24K Rhodium/Cryo kezelt csatlakozó. (10e/db)
Messze jobb ár/teljesítmény viszony, mint amit a konkurencia képvisel!
(A Wattgate 390i-Ag és a tripla árú Oyaide, Furutech csatlakozók általános minőségét hozza.)
Bejáratott, fejlesztés során használt, karcmentes állapotú darabok.
Semleges, enyhén meleg tónusú, nyílt, sima karakter jellemzi.

https://www.tweaks4u.com/product_info.p ... ts_id=1322

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

AgIV-R mkII

Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

AgIV-R mkII

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Szerintem már írtak páran egész "szakszerűen" az AURA összekötőről.

A Valhalla 1-től magasabb minőségű Norsost összekötőt még nem hallottam, viszont az nagyon máshogyan közelíti meg a zenereprodukciót, mint az AURA. 
Hamarosan érkezik a Nordost új Valhalla2 kábele, amely az előzetes hírek szerint sokkal közelebb áll az Odin-hoz minőségben, mint a Valhalla1-hez. 

Egyébként nem lenne sorscsapás, vagy számomra vállalhatatlan egy  Odin minőségű összekötőtől elmaradni...  

Igen, a Valhalla nagyon jó összehasonlítási alap. Főként, mert -számomra- eltérő ízlésvilágú rendszerekben is viszonylag allrounder tud maradni, mégpedig a maga színvonalán, ami itt már nagyon magas. 

Az, hogy "elmarad", egyáltalán fel sem merül bennem. Természetesen más hangot ad majd a rendszernek, mint bármelyik ezüstözött rézkábel, de inkább a Te általad használt "máshogyan közelíti meg a zenereprodukciót" felfogásban gondolkodom én is.  Amúgy nem csodálnám, ha jobb, vagy hasonlóan élvezhető lenne, mint az Odin. 

Az ezüstözött réznek és a sorozatgyártásnak is nagyon sok hátulütője van szerintem.

(OFF: a héten megpróbálom letesztelni a Nordost Blue Heaven USB-kábelt, részletek később.) 

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Remélem, nemsokára szakszerű bemutatót is olvashatunk az Auráról. Külön érdekelne egy őszinte összehasonlítás a Nordost Odinnal. Azt hiszem, nem vagyok egyedül e kíváncsiságommal a fórumon. 

Szerintem már írtak páran egész "szakszerűen" az AURA összekötőről.

A Valhalla 1-től magasabb minőségű Norsost összekötőt még nem hallottam, viszont az nagyon máshogyan közelíti meg a zenereprodukciót, mint az AURA. 
Hamarosan érkezik a Nordost új Valhalla2 kábele, amely az előzetes hírek szerint sokkal közelebb áll az Odin-hoz minőségben, mint a Valhalla1-hez. 

Egyébként nem lenne sorscsapás, vagy számomra vállalhatatlan egy  Odin minőségű összekötőtől elmaradni...  

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Remélem, nemsokára szakszerű bemutatót is olvashatunk az Auráról. Külön érdekelne egy őszinte összehasonlítás a Nordost Odinnal. Azt hiszem, nem vagyok egyedül e kíváncsiságommal a fórumon. 

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Nagyon megtisztelőnek érzem HG érdeklődését az AURA sorozat iránt, méghozzá több okból kifolyólag.:

- Tisztelem több évtizedes tapasztalatát, szakértelmét.
- Nagyon hasonlóak a referencia szintű kábelrendszerekkel szemben támasztott elvárásaink, igényeink.
- Sokat próbált rendszertervező, rendszerintegrátor.
- Valós tapasztalattal rendelkezik az abszolút referencia kábelek, készülékek teljesítményét, rendszerbe integrálását illetően.

Gábor a mindennapi munka, zenehallgatás során olyan kábelekkel dolgozik, mint a Nordost Odin, Kubala-Sosna Elation, Emotion, illetve saját lánca szerves részét képezik egykori csúcs G3 Gold és jelenlegi G7(Royal Signature) szériába tartozó Siltech kábelek.

Aki ismeri Gábort, tudja, hogy magasan fejlett a zenei és kritikai érzéke.
A fentiek ismeretében keresve sem találhatnék kompetensebb ítészt, annak eldöntésére, hogy meddig is ér az a bizonyos képzeletbeli takaró a az AURA kábel viszonylatában.

Amint befejeződik az AURA Ultimate összekötő fejlesztése azt is szeretném véleményeztetni Gáborral.     

Vendég

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gratula hozzá! Mennyi idő alatt szalad bele az a 300-400 óra bejáratási idő amit Ákos mond?
Ma a huszadán túl vagyok, de már így is nagyon komoly a hangja.
Az eddig legfeltűnőbb az eszköztelensége. Elképesztően hagyja a zenét áramlani.
Az AURA elnevezés nagyon találó. Közelebb visz az élő zenei hangzás illúziójához.
Képes elfeledtetni, hogy gépet hallgatsz.
Nagy dolog ám ez!
Még most is hallgatom. Természetesen DSD és LUMIN. Berlioz Requiem, Munch, RCA Living Stereo.
Épp most ért véget. Nem volt késztetésem, hogy váltsak tracket, lépkedjek ide oda. Élmény volt végig hallgatni.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 868

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Csomagot hozott a postás!
Megérkezett Vallhalla fórumtárs AURA AgPt XLR kábele.
Egyelőre csak a kiviteléről tudok írni, mivel a komolyabb véleményt bejáratás után érdemes érdemes mondani róla.
A csatlakozók kivitele, a szerelés minősége, a mechanikai stabilitása kiváló a kábelnek.
Az egész kábel megjelenésben semmivel sem marad el a komolyabb kábelgyártók referencia darabjaitól sem.
A hangjához nagy reményeket fűzök. A tervezési, hangi szempontok, ami alapján készültek, nagyban közösek az én saját preferenciáimhoz.
Gyorsaság, precizitás, dinamika, mindez kiegyenlítettséggel, simasággal, testes középtartománnyal párosulva.
A kábelek nagy többsége sajnos csak egy-egy paraméterben jeleskedik, a többi rovására. Ami pedig mindezt tudja, a csillagos ég kategória árban.

Gratula hozzá! Mennyi idő alatt szalad bele az a 300-400 óra bejáratási idő amit Ákos mond?
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Vendég

ValhallA világa

Grat. hozzá Gábor!
Én ugyan csak távolról figyelem az ilyen magaslatokat. De érdekel majd a véleményed, hogy hány 100e Ftot lehet "spórolni" ha valaki ezt választja egy neves gyártó kábele ellenében.

Nagyon sokat!

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 162

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: hubee »

Egyelőre csak a kiviteléről tudok írni, mivel a komolyabb véleményt bejáratás után érdemes érdemes mondani róla.
A csatlakozók kivitele, a szerelés minősége, a mechanikai stabilitása kiváló a kábelnek.
Az egész kábel megjelenésben semmivel sem marad el a komolyabb kábelgyártók referencia darabjaitól sem.
A hangjához nagy reményeket fűzök. A tervezési, hangi szempontok, ami alapján készültek, nagyban közösek az én saját preferenciáimhoz.
Gyorsaság, precizitás, dinamika, mindez kiegyenlítettséggel, simasággal, testes középtartománnyal párosulva.
A kábelek nagy többsége sajnos csak egy-egy paraméterben jeleskedik, a többi rovására. Ami pedig mindezt tudja, a csillagos ég kategória árban.

Grat. hozzá Gábor!
Én ugyan csak távolról figyelem az ilyen magaslatokat. De érdekel majd a véleményed, hogy hány 100e Ftot lehet "spórolni" ha valaki ezt választja egy neves gyártó kábele ellenében.

Vendég

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

A Steve Vai-t korábban nem ismertem, ebben a számban láttam először, de ezek alapján szimpatikus. Szerintem nem nyomják rosszul. Ja, és a 2 csellós is tud azért valamit.
https://www.youtube.com/watch?v=PTQ-QycaBmQ

Nem különösebben szeretem Vai zenéjét...
Annyi bizonyos, hogy nagyon szűk neki a gitárhős öntőforma!
Ebből adódóan szinte lehetetlen véleményformálás nélkül elmenni a munkássága mellett...

Hasonló a véleményem a ma 55 esztendős Prince-ről is!    Prince!  
Nagy valószínűséggel a legtehetségesebb, legmodorosabb, zenészproducerdalszerzőripacs a régi motorosok közül, aki még ma is alkot.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Prince

http://www.youtube.com/watch?v=1Tzkgu_UQiw

http://www.youtube.com/watch?v=jjpiBm2Q-gc

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 283

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Steve Vai

http://www.vai.com/

http://hu.wikipedia.org/wiki/Steve_Vai

A Steve Vai-t korábban nem ismertem, ebben a számban láttam először, de ezek alapján szimpatikus. Szerintem nem nyomják rosszul. Ja, és a 2 csellós is tud azért valamit.
https://www.youtube.com/watch?v=PTQ-QycaBmQ
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Köszönöm Ákosnak a sok óra zenehallgatást, és azt a korrekten is túlmutató hozzáállást amivel kábeleit kezeli.

Én köszönöm a feltétlen bizalmat és a "korrekten is túlmutató", informatív, szellemi élményt nyújtó hozzászólást. 

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

ValhallA világa

Korábban már beszámoltam az AgPt-R kábelről. Röviden ismétlésként annyit, hogy egy demózással töltött hétvége után további erősítők vásárlását terveztem, ekkor szerencsére integráltam az AgPt-R kábelt, amely szükségtelenné tette az ezirányú fejlesztést.

Azóta a rendszerem ValhallA kábelekkel fejlesztettem. Jelenleg következő a kiépítés:

Dedikált táp - CuAg-X táp - Nordost thor tápeloszto 

CuAg-X táp Bladelius - AURA XLR IC

AgIV táp Oppo

AgPt-R hangfalkábel - PhonarP7

Ákos kábeleiről általában az a tapasztalatom, hogy nagyon szépen kidolgozott, kiemelkedő teljesítményű darabok, ezeket már többen leírtátok.

Számomra nehézséget a bekötés okozott - hatalmas nehezen kezelhető darabok, én "állványozom". Ezzel mondjuk egyszer a bekötéskor kell megküzdeni. Ami nehezebb a bejáratás. Igen hosszú az idő, és közben néha olyan szélsőséges minőségben képesek szólni, hogy jelentős türelem kell hozzá. A jó hogy a bejáratási időközben vannak szép pillanatok, amelyek sajnos elmúlnak.

De bejáratva, hihetelen amennyit a kábelek a rendszeren emelni tudnak.

Más gyártókkal nem tudom a kábeleket összehasonlítani, nálam Nordostok voltak, általában heimdallokat, és vishnukat váltották Ákos kábelei. Azok nagyon messze vannak a ValhallÁktól.

Mikor elgondolkoztam hogy mit is írjak nehéz helyzetbe kerültem. Felrémlettek a szakújságírók semmitmondó kábelcikkei.

Úgy gondoltam, hogy néhány ismert előadóról írom meg mit hallok, ezeket saját rendszeren hallgatva talán valami fogalmat lehet alkotni arról miben tudnának a kábelek emelni a rendszer teljesítményén.

Néhány gondolat a kábelekről:

CuAg-X Hatalmas erő és tér, vasmarokkal fogja össze a rendszert

AgIV - Erő, gyorsaság, pontosság csörömpölés nélkül. Még sajnos bejáratási időben.

AgPt-R Szerintem a név fogalom. Olyan más szintre helyezi a rendszert amit nehéz leírni.

AURA - nehezen barátkoztunk össze, volt ProBurn beégetés, meg minden de hullámzott jobbra balra majd egy hónapig. Amikor besimult sok részletet feltárt. Teret adott, és testet, cserébe egy kis sebességet kért. Feleségem aki nem zenél annyit mondott - olyan mintha HD-ben jönne a zene. Ma már ki se engedném bombázni a rendszeremből.

A múlt hónap lemezeiből válogatva írom le mit hallok. A sneciket átugrom - szóló női, szóló klasszikus, jazz, ezeket persze lazán gyönyörűen tolmácsolja a rendszer - rutinfeladat.

Szépen megoldott feladatok:

British Sea Power - Machineries Of Joy / Mintha csak a Krankenhaus-ban ülnénk, hihetetlenül pontos hangzás. Lányom aki klasszikus gitáron játszik annyit mondott - lehet hallani milyen húron játszik. Itt a pont.

Dawes - stories dont't end / Taylor vintage hangzásvilága nagyon pontos. A precíz, száraz - glow hangzást nagyon jól tolmácsolja. Sokan fél kezüket odaadnák egy ilyen koncertért - ezt így fotelből hallani nagy ajándék.

DM - Delta machine Broken / Itt az elektronikus ellentétpár kiemelendő: a reverb sound fx olyan mélyregiszteres kerekítést kap amely más dimenzióba helyezi a számot. Sokat játsszák most, sokan meglepődnének ha hallanák mi is az igazi szerkezete ennek a számnak.

James Blake - Overgrown pontos éles elektronikus kíséreten terül James hangja. Dlm-ben az a pontos szólóhang a brutális mély kísérettel - szerintem ez több mint amit a hangfalamnak papírforma szerint tudnia kellene.

Nagyszerű meglepetések:

Flaming Lips - The Terror / A sokszövetű patchwork elektronikus zenét szépen hozza, egyes texturákat akár lehet külön is hallgatni, de összefüggésében is igen szépen adja vissza a zenét. Ez azért általában nem szokott menni.

Amorphis-Circle / Esa ESP Eclipse gitárját igazán szépen fogja meg a rendszer. Tomi analóg pedálos basszusával különleges a hatás eddig még nem hallottam úgy, hogy mindkét gitár úgy szólna ahogy kell. Élő koncert minőség. (Nem Szigetes TESCO koncert - hanem saját hangosításos!)

Tera Melos - X'ed Out / Az igazi meglepetés. A rendszerek többségében zizi az egész. Az AgIV integrálása óta hallgatható újra. A Vishnu a gyorsaságot, precizitást tudta, de nem tudott teret adni. Most ez is megvan, és nem egy zajos pontszerű massza a zene, hanem egy tér ahol zenészek zenélnek.

Ezen még dolgozni kell:

ME - even the odd ones out / itt már néha elveszik a rendszerem. Erőlködik hogy felvegye a tempót, többnyire meg is találja, de rendszeresen szétesik. Nem baj legalább még egy ok hogy élő koncertre menjünk:)

Köszönöm Ákosnak a sok óra zenehallgatást, és azt a korrekten is túlmutató hozzáállást amivel kábeleit kezeli.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA világa

Tamásnak vannak komolyabb kábelei(AgPt-R+AURA). A szóban forgó kábel a másodrendszerébe lesz integrálva!
Ezt nem kellett volna mondanod...   Így most még irigyebb vagyok.
Viszont akkor az első rendszerről is szívesen olvasnánk itt. Ha már lúd, legyen kövér. Jó zenehallgatást hozzá!
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Bizony sovány vigasz, de azért várjuk a beszámolót. És csak hogy tudd, most már vannak irigyeid (ha eddig nem voltak).

Tamásnak vannak komolyabb kábelei(AgPt-R+AURA). A szóban forgó kábel a másodrendszerébe lesz integrálva!

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA világa

Az új gazdája már nagyon várja. Sovány vigasz, de ígértem beszámolót...
Bizony sovány vigasz, de azért várjuk a beszámolót. És csak hogy tudd, most már vannak irigyeid (ha eddig nem voltak).

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

ValhallA világa

Nagyon szép darab.. Gondolom a hangja sem utolsó.
Megvan már az új gazdája? Milyen hosszú? Mennyiért válsz meg ettől a szépségtől? Persze ha nem publikus, akkor pü-ben is jöhet.
Válaszod köszönöm.

Az új gazdája már nagyon várja. Sovány vigasz, de ígértem beszámolót...

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”