Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Kedves Kábelezők!
Teljesen zöldfülű vagyok az egész témában, tanácsot szeretnék kérni!
A napokban építek ki egy rendszert, régről van egy Arcus Domino MkII hangfalpárom, és a napokban érkezik egy Denon 720AE erősítő és egy 720AE CD-játszó. A kábelek közül a net feltúrása után a Kimber lett szimpatikus, hangfalhoz a 4VS-t néztem ki, a CD-hez meg a Tonik-ot, de mivel azt nem kapni kis hazánkban, esetleg a PBJ-t. A kérdésem az, nem lövök-e alá vagy fölé valamelyik kábellel? Mik a tapasztalatok a Denon 7-es szériájával, és ismeri-e valaki az Arcus hangfalakat - persze kábeles szemmel nézve? Hát, röviden ennyi...
előre is köszönöm,
kiralevi
Ne foglalkozz egyelőre a kábellel. Media Marktból méterben vegyél réz hangfalvezetéket, dugózd fel valami szorítós banánnal, amibe belepasszol a vezeték vége. Összekötőnek meg egy másik polcról emelj le egy olcsót. Az egész meglesz 6-7e Ft-ból. Hallgasd a zenét és ne költs sokat a kábelre egyelőre. Vegyél CD-ket. Ne járj úgy, mint az egyszeri hifis, akinek a rendszer összeállt és a zenei választék egy tesztlemez A és B oldala volt. Kölcsön kábelekkel majd később próbálkozzál és csak a saját füledre hallgass. Ne kérdezd meg a fórumon, hogy milyet vegyél, mert a kibicnek semmi sem drága és nem a te füleddel értékel.
Kábelezzünk
Kedves Kábelezők!
Teljesen zöldfülű vagyok az egész témában, tanácsot szeretnék kérni!
A napokban építek ki egy rendszert, régről van egy Arcus Domino MkII hangfalpárom, és a napokban érkezik egy Denon 720AE erősítő és egy 720AE CD-játszó. A kábelek közül a net feltúrása után a Kimber lett szimpatikus, hangfalhoz a 4VS-t néztem ki, a CD-hez meg a Tonik-ot, de mivel azt nem kapni kis hazánkban, esetleg a PBJ-t. A kérdésem az, nem lövök-e alá vagy fölé valamelyik kábellel? Mik a tapasztalatok a Denon 7-es szériájával, és ismeri-e valaki az Arcus hangfalakat - persze kábeles szemmel nézve? Hát, röviden ennyi...
előre is köszönöm,
kiralevi
Kábelezzünk
Mi van velem,semmi?
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Ha jól figyeltem, hálózati kábelről volt szó alább , de lehet, hogy elvesztettem a fonalat.
Bár a szmájli mindent megmagyaráz...
Hoppá, tényleg igaz.)
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Ha jól figyeltem, hálózati kábelről volt szó alább , de lehet, hogy elvesztettem a fonalat.
Hoppá,valóban.Most már mindegy......
Kábelezzünk
Azért kárognak sokan mert még az életben nem hallottak ilyen szerkezetű kábellel készített IC-ből jó hangot.
.
Kábelezzünk
http://elimex.hu/termekek/2732/klotz_-_ ... ?catid=614 Egy ilyen kábelből csináltam USB összekötökábelt.Beváltotta a hozzá fűzött reményeket,nálam RC kábelként is bizonyított.Aki úgy gondolja érdemes kipróbálni......Üdv
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Azért kárognak sokan mert még az életben nem hallottak ilyen szerkezetű kábellel készített IC-ből jó hangot.
Persze lehet, hogy sokan jönnek szemből az autópályán akkor rossz irányban mennek.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Kábelezzünk
Mostani szabvány szerint a fázisvezető fekete, vagy barna, nulla kék, földelés zöldsárga. Ha mégis építesz belőle hálózati kábelt, akkor bekötés előtt húzzál az erekre fekete, kék és zöld-sárga zsugorcsövet, 1cm hosszan elég.
Rendesen meg fog gyűlni a bajod a több vezető ér igényesen történő szerelésével.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Kábelezzünk
Ez a Fupukauia valami Furukawa koppintás?
Már azt is hamisítják,vagy csak próbálkoznak?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Kábelezzünk
"Belépő szint" felett nincsenek csodák.
Itt már a szerkezeten kívül azért az anyag tisztasága, a gyártástechnológia és a tapasztalat is garantálja (visszaigazolja) az árat.
Kábelezzünk
Én ezt szimplán kidobnám.
(A sok réz miatt érdemes elvinni az Ereco telepre)
Kábelezzünk
Ne hallgasson a károgókra! Ha erre az lenne írva, hogy PS Audio és és szép számítógépes grafikákkal lenne bemutatva a szerkezeti felépítése, nem csak egy ilyen amatőr fényképpel, akkor mindenki hájpolná.
(Én pl. a magam részéről szívesen ki is próbálnék egy ilyet, ha lehetőségem lenne rá, mert hát hogy is van az a mondás a pudinggal?)
.
Mármint a grafikák és az igényes bemutató miatt hájpolnák? Bizonyára olyan is van közöttünk, aki meghallgatás nélkül kötelezi el magát 1-1 komponens mellett, de azért nem ez az általános.
A pudingos mondás az azon konyha kedvelőinek való, akik néha végignézik, hogy hogyan készül az a puding.
Ez a kábel sztem (sok réteg PVC-vel szigetelt kínai réz) simán túldobható a bbuffy által proponált bolti villanydróttal. Pont ugyanaz a karácsonyi csengés-bongás lesz a hangjában mindkettőnek. Pici eldobott méllyel, de ez nyilván nagyon függ a vastól is.
A több különböző keresztmetszettel való játszadozás egyébként nagyon nagy lehetőség, én leginkább a felsőpolcos high-endben találkoztam vele.
Kondo Ksl Vc, Audio Note Sogon, és bűntársaik.
http://kondosoundlabs.wordpress.com/
http://www.audionote.co.uk/products/mis ... e_01.shtml
Itt már a szerkezeten kívül azért az anyag tisztasága, a gyártástechnológia és a tapasztalat is garantálja (visszaigazolja) az árat.
Kábelezzünk
Az
Hangfalkábelt is csinálnak belőle:
http://www.dhgate.com/2-5m-fupukauia-pu ... b20bc.html
Kábelezzünk
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Ne hallgasson a károgókra! Ha erre az lenne írva, hogy PS Audio és és szép számítógépes grafikákkal lenne bemutatva a szerkezeti felépítése, nem csak egy ilyen amatőr fényképpel, akkor mindenki hájpolná.
(Én pl. a magam részéről szívesen ki is próbálnék egy ilyet, ha lehetőségem lenne rá, mert hát hogy is van az a mondás a pudinggal?)
.
Amúgy most adták fel csájnában, és 9,2 USD volt a szereletlen kábelből 1m
Kábelezzünk
Ilyen kínai csodát hogyan kötnétek be tápkábelnek?
Arra gondoltam, hogy 0 a kék, piros a fázis, földelés a fekete ér lenne.
Az árnyékolást is érdemes a földelésre kötni?
(még fel sem adták, remélem elküldik..)
.
Kábelezzünk
Azért a jelenlegi sodrott villanyvezetéknél valószínűleg még így is jobb lesz
Nem hinném. Tissztességes 3.5ös villanymadzag uez a szint kb. Akármit is állítanak az ebayon a sárgák.
Kábelezzünk
... Ha mégis építesz belőle hálózati kábelt ...
Anyám, borogass!!! Nem bírom tovább, megyek és "építek" magamnak egy szalámis szendvicset.
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Kábelezzünk
Konkrétan milyennek hallod az ilyen különböző vastagságú szálakból álló vezetékeket?
Egyszerűen nem tetszett, nem vált be. Nekem az 1 (főleg tömör), vagy több szálas, de egyenlő vastagságú kábelekkel vannak/voltak jó tapasztalataim az alapanyag minőségétől függően. De mint tudjuk, nagyon sokféle "JÓ" és rossz kábel létezik...(Gondolom erről sokaknak van /más-más/ véleménye rendszer/ízlés stb. okán.)
.