Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Sziasztok,
MOst akarok venni egy erösitöt thx tanusitvannyal. De nem tudom milyet. Legalabb csatornankent 100w-os teljesitmeny.
Tippek? hasznaltan akrom venni.
üdv.Tony
Ha jól emlékszek 100w alatt nem sok van(gondolom 8ohm-on érted a100w-ot)kicsit több infó jó lenne hogy segítsünk pl.:hangfal,stb
Sziasztok,
MOst akarok venni egy erösitöt thx tanusitvannyal. De nem tudom milyet. Legalabb csatornankent 100w-os teljesitmeny.
üdv.Tony
Mik az elvárások, mire akarod használni?Mekkora szobába lenne, miket hajtana?
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Sziasztok,
üdv.Tony
Igényeid? (HDMI, 3D, HD hang dekódolás, lan, usb, stb...)
Árkeret?
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Sziasztok,
üdv.Tony
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérném.Próbálgatom beállítani a Marantz erősítőt,de rengeteg beállítási lehetőség van.Szükségem lenne egy magyar nyelvű haszálati útmutatóra.Tudnátok ebben segíteni hol tudnék beszerezni,venni,kölcsön kérni,vagy bármilyen megoldás érdekelne.
Marantz Sr 7005 erősítőhöz kellene.
Aki tud légyszi segítsen.
Köszönettel Atléta!
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérném.Próbálgatom beállítani a Marantz erősítőt,de rengeteg beállítási lehetőség van.Szükségem lenne egy magyar nyelvű haszálati útmutatóra.Tudnátok ebben segíteni hol tudnék beszerezni,venni,kölcsön kérni,vagy bármilyen megoldás érdekelne.
Marantz Sr 7005 erősítőhöz kellene.
Aki tud légyszi segítsen.
Köszönettel Atléta!
Gratua a Marantzhoz! Leldl benne örömod es jó probalgatast
Milyen Tannoy hangfalaid vannak ha nem titok?
Haver is most vett egy kis malacot. 1403-ast és ahhoz ő is először Tannoy V1-eket nézett, de végül Monitor Audio lett M szériából.
Szia.Nem titok.Régi széria.Mx3,Mx1,Mxc
Tudom,hogy nem nagy dobozok,de nagyon szépen szólnak.Ezek is kb tizenévesek,mint a Sony erősítőm.
Haver is most vett egy kis malacot. 1403-ast és ahhoz ő is először Tannoy V1-eket nézett, de végül Monitor Audio lett M szériából.
Szia.Nem titok.Régi széria.Mx3,Mx1,Mxc
Tudom,hogy nem nagy dobozok,de nagyon szépen szólnak.Ezek is kb tizenévesek,mint a Sony erősítőm.
Hangerő és a torzítás problémád csak a Sony erősítőd minősíti(gyenge volt a teljesítménye mindegy hány 100w-os volt papíron)
Marantz/Tannoy páros jó döntés gratula!
Falbontásra HILTI-nél nincs jobb!;-)
-
Vendég
Ha otthon leszek tuti ezt fogom megnézni először!!Kíváncsi vagyok én is,hogy állnak a db-szintek.
Köszönöm a segítséget!
Az első kérdés a dB-ekről nem at equalizer beállításokra vonatkozott, nahem a chanel levelre. Ha a távon van Level gomb, azt nyomkodva is végignézheted az egyes csatornák jelszintjét.
Azért írom ezt, mert más márkáknál (pl. Pio, Onkyo) a mikrofon indokolatlanul leveszi a csatornák jelszintjét -4 dB-lel is akár. Ha a frontokat visszaállítjuk 0 dB-re és a többi csatornát is ugyanennyivel, akkor visszajön az erősítők ereje.
Ha otthon leszek tuti ezt fogom megnézni először!!Kíváncsi vagyok én is,hogy állnak a db-szintek.
Köszönöm a segítséget!
Az első kérdés a dB-ekről nem at equalizer beállításokra vonatkozott, nahem a chanel levelre. Ha a távon van Level gomb, azt nyomkodva is végignézheted az egyes csatornák jelszintjét.
Azért írom ezt, mert más márkáknál (pl. Pio, Onkyo) a mikrofon indokolatlanul leveszi a csatornák jelszintjét -4 dB-lel is akár. Ha a frontokat visszaállítjuk 0 dB-re és a többi csatornát is ugyanennyivel, akkor visszajön az erősítők ereje.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Hétvégén sikerült megvennem a Marantz sr7005-ös erősítőt.Gyönyörű,hibátlan állapotban van a masina.Első nekifutásra összeraktam a hangfalaimmal rákötöttem ps3,médialejátszó és kipróbáltam.Azt hittem,hogy a Sony str-db840 után lebontja nekem a 4-ik emeletet,de nem ez történt.Sajnos első nekifutásra nem azzal kezdtem,hogy a mérőmikrofonnal bemérjem a hangfalaimat,így a bent lévő beállításokkal kezdtem neki.Túl visszafogott volt a hangerő.Majd mikor bemértem a Tannoy családot rájöttem,hogy bizony itt nem is lesz házbontás viszont rengeteget javult a hangzás.Arra jöttem rá,hogy a Marantz nagyon vigyáz az én kis Tannoy családomra.Nagyobb hangerőn sem esett szét a Tannoy hangja meglepetésemre mélyek is jöttek a hangfalamhoz mérten rendesen.Nagyon szépen szólt.Viszont a Sonynál az volt,hogy fél hangerőnél nagyon szólt,de nem szépen.Utánna meg még vissza volt a fele,de nem tudtam volna feljebb tekerni,mert élvezhetetlen lett volna.Nyilván a hangfalaim mérete végett.Itt viszont már nincs vissza a fele, viszont nagyon szól és szépen.Még rengeteg beállítás előtt állok,mert nem volt időm beállogatni rendesen.Meg csak hétvégente vagyok otthon.Viszont esetleg ha van köztetek olyan akinek ilyen erősítője van,az legyenszíves írjon,mert lenne jó pár kérdésem,ha nem gond persze.Remélem nem untattalak benneteket az első benyomásommal,de írtam hogy megosztom Veletek.További szép napot Mindenkinek!!
Hangerő és a torzítás problémád csak a Szony erősítőd minősíti(gyenge volt a teljesítménye mindegy hány 100w-os volt papíron)Marantz/Tannoy páros jó döntés gratula!
Falbontásra HILTI-nél nincs jobb!;-)
Szia.Megtudom nézni,hogy miket állított be,de nem tudom módosítani őket.Szerintem,csak ha 0-ról elkezdem és manuálisan csinálom csak úgy tudom állítani.De még nagyon az elején vagyok és sok az állítási lehetőség,ráadásul a magyarnyelvű nyomtatvány másik marantzhoz való,csak részben tudom használni.Szóval vannak még lehetőségek a betyárban
Az első kérdés a dB-ekről nem az equalizer beállításokra vonatkozott, nahem a chanel levelre. Ha a távon van Level gomb, azt nyomkodva is végignézheted az egyes csatornák jelszintjét.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Én ebből azt vettem le, hogy tetszik a Marantz és nem bántad meg a vásárlást, tehát nem ajánlottunk rosszat!
Biztosan kell egy kis idő megismerni az erősítőt!
Sok jó filmet és zenét kívánok hozzá!
Tetszik nagyon,viszont kb 12 éve hasznátam a Sonyt és még szoknom kell a Marantzot.De szerintem hamar hozzászokok a jóhoz
Köszi a jókívánságot,és köszi a segítséget!!
Én ebből azt vettem le, hogy tetszik a Marantz és nem bántad meg a vásárlást, tehát nem ajánlottunk rosszat!
Tetszik nagyon,viszont kb 12 éve hasznátam a Sonyt és még szoknom kell a Marantzot.De szerintem hamar hozzászokok a jóhoz
Köszi a jókívánságot,és köszi a segítséget!!
Meg tudod nézni, hogy a mikrofonos beállítás hány dB-re lőtte be a frontokat?
Kézzel tudsz módosítani a mikrofonos bemérés eredményein, vagy 0-ról kell kézzel beállítani mindent?
Szia.Megtudom nézni,hogy miket állított be,de nem tudom módosítani őket.Szerintem,csak ha 0-ról elkezdem és manuálisan csinálom csak úgy tudom állítani.De még nagyon az elején vagyok és sok az állítási lehetőség,ráadásul a magyarnyelvű nyomtatvány másik marantzhoz való,csak részben tudom használni.Szóval vannak még lehetőségek a betyárban
Kézzel tudsz módosítani a mikrofonos bemérés eredményein, vagy 0-ról kell kézzel beállítani mindent?
-
Vendég
Sziasztok!
Hétvégén sikerült megvennem a Marantz sr7005-ös erősítőt.Gyönyörű,hibátlan állapotban van a masina.Első nekifutásra összeraktam a hangfalaimmal rákötöttem ps3,médialejátszó és kipróbáltam.Azt hittem,hogy a Sony str-db840 után lebontja nekem a 4-ik emeletet,de nem ez történt.Sajnos első nekifutásra nem azzal kezdtem,hogy a mérőmikrofonnal bemérjem a hangfalaimat,így a bent lévő beállításokkal kezdtem neki.Túl visszafogott volt a hangerő.Majd mikor bemértem a Tannoy családot rájöttem,hogy bizony itt nem is lesz házbontás viszont rengeteget javult a hangzás.Arra jöttem rá,hogy a Marantz nagyon vigyáz az én kis Tannoy családomra.Nagyobb hangerőn sem esett szét a Tannoy hangja meglepetésemre mélyek is jöttek a hangfalamhoz mérten rendesen.Nagyon szépen szólt.Viszont a Sonynál az volt,hogy fél hangerőnél nagyon szólt,de nem szépen.Utánna meg még vissza volt a fele,de nem tudtam volna feljebb tekerni,mert élvezhetetlen lett volna.Nyilván a hangfalaim mérete végett.Itt viszont már nincs vissza a fele, viszont nagyon szól és szépen.Még rengeteg beállítás előtt állok,mert nem volt időm beállogatni rendesen.Meg csak hétvégente vagyok otthon.Viszont esetleg ha van köztetek olyan akinek ilyen erősítője van,az legyenszíves írjon,mert lenne jó pár kérdésem,ha nem gond persze.Remélem nem untattalak benneteket az első benyomásommal,de írtam hogy megosztom Veletek.További szép napot Mindenkinek!!
Sziasztok!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Sziasztok!
Sziasztok!
Akkor nekem a 3010 kellene
Mázlista )
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Ezt egy átlagos nappaliban senki sem fogja érzékelni. Nyilván nagyobb térben, több hangszórót rákötve kijönne a nagytesó elönye azonnal, de őszintén ki mozizik itt közülünk legalább 30nm alapterületű nappaliban, vagya ettől nagyobban??
Egy dolgot azért hozzátennék én is...Mikor a 809 került megvételre, meghallgattam a nagyobbat is a 3010-et, és hangzásban nemigen hallottam minőségi különbséget...Ezt az eladó is megerősítette bennem, és ő is csak annyit fűzött hozzá, h a nagytesó leginkább teljesítményben, tudásban tér el a kistesótól, meg annyi, h megkapta a THX Ultra logót. Ezt egy átlagos nappaliban senki sem fogja érzékelni. Nyilván nagyobb térben, több hangszórót rákötve kijönne a nagytesó elönye azonnal, de őszintén ki mozizik itt közülünk legalább 30nm alapterületű nappaliban, vagya ettől nagyobban?? Sokan ettől kisebb helységben kénytelenek elhelyezni a rendszerük, a 30 nm már jónak mondható. Ezért is írtam, hogy gyakorlatilag ebben a kategóriában engem bármelyik márka gépe boldoggá tudna tenni, legyen az Pioneer, Denon vagy Marantz. Mindnek van kisebb nagyobb hibája, mindnek van olyan tulajdonsága amiben picit más mint a többi. De ezek már ízlés kérdése, kinek mi jön be jobban...Ez már az a kategória amivel ellehete mozizgatni, különösebb hiányérzet nélkül, legalábbis nekem nincs hiányom, jobban élvezem mint a moziban ...
Szia az analog vs HD vel kapcsolatban csak egy saját tapasztalat.
Az emo párosomat jelenleg HDMIn és 7.1 analogon is összekötöttem a CAval és jelentős a diffi.
Az analog tisztább, de HDMI-n valahogy nagyobb a tér és a dinamika viszont mosottabb az énekhang...
A különbség az, hogy míg Nálad ugyan az az eszköz és forrás van, nálam még az is különbözni fog, tehát én egy rosszabb minőséget tudnék ugyan azon az áron beszerezni HDMI-vel és itt a két erősítő különbségét is figyelembe kell majd vennem. Viszont a tapasztalatot mindenképpen közönöm :)
-
Vendég
Arcamot megnézzük milyen, egyenlőre még csak próbálgatom, tudásom és időm sajnos nincs annyi, hogy azt rögtön ki tudnám használni maximálisan.
A HD-s csodára írtam is, hogy egyenlőre nincs rá igényem, de a későbbiekben szivesen összehasonlítanám a meglévővel. Mi az amit a HD tud egy analóg összeköttetéssel szemben, kihallom-e a különbséget, illetve az ARCAM "természetét" esetleg túlszárnyalja-e? De ahhoz még előtte rá kell jönnöm, hogy mit is tud. Mint írtam ehhez még több mindennek változnia kell Utána mindenképpen leírom a tapasztalatokat. PC-s összeköttetésről. A kártya sajna még németországban pihen. A kis dolgok is nagy dolgok, szeretnék táp kábelt, új tüskéket egy szekrényt aminek következtében felszabaduk helyem a front oldalon, amivel az elhelyezést optimizálni tudom
Szia az analog vs HD vel kapcsolatban csak egy saját tapasztalat.
Az emo párosomat jelenleg HDMIn és 7.1 analogon is összekötöttem a CAval és jelentős a diffi.
Az analog tisztább, de HDMI-n valahogy nagyobb a tér és a dinamika viszont mosottabb az énekhang...
Szerintem az Arcam 350 egy olyan erősítő, amiből nagyon sokat ki lehet hozni.
Végül hogy vált be nálad hangilag?
A PC-s dologra kíváncsi vagyok, hogy sikerül megoldanod!
Szívesen kipróbálnál valami HD-s csodát? Én meg szívesen kipróbálnék a mostani hangfalaimmal, amik már véglegesnek tekinthetők egy régebbi csúcs erősítőt.
Mondjuk egy Denon AVC-A1XVA-t!
Aki tud, annak meg kell állni és csak kis dolgokat változtatni. Sokszor egy hangfalkábel csere is hatalmas változásokat tud okozni!
Arcamot megnézzük milyen, egyenlőre még csak próbálgatom, tudásom és időm sajnos nincs annyi, hogy azt rögtön ki tudnám használni maximálisan.
A HD-s csodára írtam is, hogy egyenlőre nincs rá igényem, de a későbbiekben szivesen összehasonlítanám a meglévővel. Mi az amit a HD tud egy analóg összeköttetéssel szemben, kihallom-e a különbséget, illetve az ARCAM "természetét" esetleg túlszárnyalja-e? De ahhoz még előtte rá kell jönnöm, hogy mit is tud. Mint írtam ehhez még több mindennek változnia kell Utána mindenképpen leírom a tapasztalatokat. PC-s összeköttetésről. A kártya sajna még németországban pihen. A kis dolgok is nagy dolgok, szeretnék táp kábelt, új tüskéket egy szekrényt aminek következtében felszabaduk helyem a front oldalon, amivel az elhelyezést optimizálni tudom
-
Vendég
Igazából én is "csak szövegelek"
Próbáltam úgy választani a komponenseket, hogy ha kell valamit cserélni, mert esetlegesen nem tetszik annyira a hangja, akkor meg tudjam tenni. Mivel nem volt komplett a rendszer így nem tudtam mivel meghallgatni sem. A helye sincs még készen igazán. Tehát annyi volt a változó, hogy egyszerűen nem volt értelme, meg volt amit nem is tudtam volna saját rendszerben akkor még kipróbálni. Itt egyedül az Arcam 350 amit talán a HDMI hiánya miatt nem tudnék egyszerűen cserélni, de minden ár kérdése. Ha megfelelő áron teszem fel, akkor minden problémát át lehet hidalni. Egyenlőre még nem érzem hiányát a HD-s vasnak. Persze, ha már bejárattam és minden a helyén lesz szivesen kipróbálnék az otthoni rendszerben én is valami "HD-s csodát" milyen különbségek vannal. De ez még a jövő zenéje. Ha minden igaz a pc most kapja meg a H-DaV-ot hamarosan. Aztán meglátjuk én is végig járom-e a Te utadat, vagy esetleg nekem beválik, talán még megfelelően is működik majd.... meglátjuk, ha nem akkor tovább gondoljuk a dolgot. soha nem szabad megállni, ezt talán Fodesz kartárs tudná a legjobban igazolni. Tuti most is fúrja az agyát valami amit változtatni tudna
Szerintem az Arcam 350 egy olyan erősítő, amiből nagyon sokat ki lehet hozni.
Végül hogy vált be nálad hangilag?
A PC-s dologra kíváncsi vagyok, hogy sikerül megoldanod!
Szívesen kipróbálnál valami HD-s csodát? Én meg szívesen kipróbálnék a mostani hangfalaimmal, amik már véglegesnek tekinthetők egy régebbi csúcs erősítőt.
Mondjuk egy Denon AVC-A1XVA-t!
Aki tud, annak meg kell állni és csak kis dolgokat változtatni. Sokszor egy hangfalkábel csere is hatalmas változásokat tud okozni!
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 644
Maximálisan egyetértek Veled! Nem szabad rögeszmésnek lenni... Igen, amikor a CA-d volt, akkor azt hittem, hogy tényleg révbe értél. Nekem is volt olyan korszakom, mint Neked, talán nem ennyire "durván". Kívánom, hogy találd meg azt, amivel úgy tudsz együtt élni, hogy ne induljon el az agyrágó bogár! :-)
Az Onkyo és a NAD...sokáig hídban használtam, most visszatértem arra, hogy húzogatom a hangfalkábeleket, és mindkét erősítőt a helyén kezelem. Sok csatornás zene videón az Onkyo szerintem nagyon jól teljesít, kellő dinamika van még a gyengébb felvételeken is (pl. Hooligans koncert), SACD-n pedig előjön a "Wow" faktor. A NAD hangzását valaki vagy szereti, vagy nem, számomra kellően analógos, nem színező, az Ikonokkal nagyon jó egységet alkotnak, amikor CD-ről hallgatok zenét, akkor nagyon rendben van minden, viszont az egyik 2 TB-s vinyón lévő flac-ok lejátszásánál már lényeges, hogy milyen minőségű is az "anyag", mert bizony néha elő-elő jön a kígyó, azaz az "s" és "sz" a fülemnek kicsit hangsúlyosabb, mint kellene. Persze ez lehet a Dune hibája is, azért tervezem, hogy utolsó láncszemként beszerzek majd egy DAC-ot, nagyon jókat olvastam az MF M1-ről, a DacMagic Plus-ról és az Audiolabról is, e három között hezitálok, de annó Zoli olyan csodát tett a Polkokkal, mikor tuningoltattam, hogy mozgat a Hivox is...stilszerűen ez még a jövő zenéje...
Osu no seishin!