Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Progresszív Rock

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Bocsánat a gyenge minőségért, és a picit OFF-ért, de talán mégsem annyira az, ha megnézitek öcsém tekintetét, miután meglátta a dörmögi fórumtárs által nagy köszönettel hozzám került Steven Wilson LP-t, jómagam épp egy "férfi" színű   rövid nadrágban sörözök.
grat!
és végre valaki, akinél nem 268 húros basszgitárt látok! letörném a kezét, aki kitalálta a plusz húrokat!

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: tollact »

Újra és újra meg kell, hogy erősítsem, hogy a mostanában újra kiadott King Crimson LP sorozat a finnyásabb gyüjtők figyelmére is érdemes lehet. Az eddig megjelent első 3 plusz a Red egyike sem okozott csalódást sem borító sem hangminőség tekintetében. Kiváncsian várom mivel rukkolnak ki legközelebb, mivel a nagyfelbontású digitális újrykiadásokkal már előrébb járnak, mint az LP-kkel. Mindenesetre én most örülök a legújabb szerzeménynek!
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 855

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

"Az Atlas Stone után most a Pareidolia is meghallgatható a brit prog.metal zenekar szeptember 3-án érkező...

...'The Mountain' című nagylemezéről.

"Ez a dal a Haken zenei spektrumának keményebb végén foglal helyet. A kultúrák is találkoznak benne: jól szórakoztunk, amíg beépítettük a hangzásba a hindu elemeket, a törzsi dobokat és a görög buzukit. Marc Papeghint kértük fel a vizuális rész megalkotására, miután elkápráztatott minket a 22 perces Visions videójával." - nyilatkozta a Haken az új klipjéről."

http://www.youtube.com/watch?v=kr_gROZmTtA
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Bocsánat a gyenge minőségért, és a picit OFF-ért, de talán mégsem annyira az, ha megnézitek öcsém tekintetét, miután meglátta a dörmögi fórumtárs által nagy köszönettel hozzám került Steven Wilson LP-t, jómagam épp egy "férfi" színű   rövid nadrágban sörözök.

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Szeptemberben kerül a piacra egy újabb Dream Theater album dupla LP változata. Úgy látszik tényleg nem állnak le most már addig, amíg az összes sorlemez meg nem jelenik. Ezt most Atlantic labellel hozzák ki, igazodva az eredeti CD kiadáshoz. Én egy kicsit már beletörődtem a kilencvenes években, hogy a zenék akkortól csak CD-n elérhetők. Most meg itt van, költhetek újra azokra az albumokra amik természetesen a megjelenés óta megvannak ezüstlemezen
Nekem talán ez a legkevésbé kedvelt albumuk, jobban örültem volna mondjuk az Awake új kiadásának, de ami késik nem múlik...
De 45-ösön kihozhatnák a Change Of Seasont is

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Igen, komolyan kérdeztem. Az új prog alakjait nem nagyon ismerem. Steven Wilson nevét természetesen már hallottam, de csak az újrakeverések kapcsán, zenei munkásságát bevallom nem ismerem.
Szerintem igen érdemes a zenei munkásságával is megismerkedni, akár az új szólólemezén (The Raven that Refused to Sing) vagy a Get All You Deserve koncerten, akár a Porcupine Tree albumain (pl. Incident vagy Fear of a Blank Planet vagy az Anesthetize koncert) keresztül.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: batagy »

Ha a lágyabb,de kevésbé populáris anyagait szereted Gilmournak, akkor a legutóbbi szólólemezével sem nyúlsz mellé, bár az már nekem néhol túlságosan is " nyugodt", úgy is mondhatnám lagymatag...

Ja igen, az On An Island nekem is megvan, eddig egyszer bírtam végighallgatni, csakugyan túl lagymatagnak találom én is.

A kérdéses úriemberek, ha komolyan kérdezted, balról Jordan Rudess, a Dream Theater billentyűmágusa, a túloldalt pedig Steven Wilson,napjaink egyik legnagyobb hatású progresszív rock muzsikusa.
Igen, komolyan kérdeztem. Az új prog alakjait nem nagyon ismerem. Steven Wilson nevét természetesen már hallottam, de csak az újrakeverések kapcsán, zenei munkásságát bevallom nem ismerem.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Jó lemez, egyetértek tollact-tal. A későbbi Gilmour szóló album (About Face) már annyira nem tetszik.

Ha a lágyabb,de kevésbé populáris anyagait szereted Gilmournak, akkor a legutóbbi szólólemezével sem nyúlsz mellé, bár az már nekem néhol túlságosan is " nyugodt", úgy is mondhatnám lagymatag...

Ki van Anderson bácsi mellett?

A Thick As a Brick koncert tavaly augusztusban (hú de telik az idő) az egyik legjobb koncert élményem!
A kérdéses úriemberek, ha komolyan kérdezted, balról Jordan Rudess, a Dream Theater billentyűmágusa, a túloldalt pedig Steven Wilson,napjaink egyik legnagyobb hatású progresszív rock muzsikusa.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: batagy »

Most hallgatom, David Gilmour - Gilmour (1978) régen volt programon itthon. Néha fel kell puhulni a kemény prog.rock-ok után
Jó lemez, egyetértek tollact-tal. A későbbi Gilmour szóló album (About Face) már annyira nem tetszik.

Ki van Anderson bácsi mellett?
A Thick As a Brick koncert tavaly augusztusban (hú de telik az idő) az egyik legjobb koncert élményem!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Legyen itt...

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Jövő hónapban jelenik meg a The Winary Dogs (Billy Sheehan, Richie Kotzen és Mike Portnoy). Igen ígéretes albumnak tűnik.
http://www.youtube.com/watch?v=EuDME1JH ... r_embedded
http://www.thewinerydogs.com/
Ez lesz a sokadik Portnoy-project, ami nem feltétlenül baj, de azért kezd egy kissé sok lenni belőle. Viszont az biztos, hogy szeret dobolni és nem ijed meg a különböző stílusok váltogatásától. Részben szerintem ez lehetett az oka a DT-vel való szakításnak is...A magam részéről imádom, mint dobost,zenészt, de semmi gondom nincs a Dream Theater mostani dobosával sem, szerintem beilleszkedett. De ha megfigyeljük Marco Minnemann szereplését, vele se jártak volna rosszul. Mondjuk ő ugyanolyan izgága, mint Portnoy, egyszerre min. 3 felé játszik...

hotspace
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: hotspace »

Jövő hónapban jelenik meg a The Winary Dogs (Billy Sheehan, Richie Kotzen és Mike Portnoy). Igen ígéretes albumnak tűnik.
http://www.youtube.com/watch?v=EuDME1JH ... r_embedded
http://www.thewinerydogs.com/

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Most hallgatom, David Gilmour - Gilmour (1978) régen volt programon itthon. Néha fel kell puhulni a kemény prog.rock-ok után
Ez egy nagyon jól sikerült album, én viszonylag gyakran előveszem. Kellemesen bluesos hangvételű.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Steven Wilson új lemezét az LP-változatról hallgatva a következő gondolatok forogtak a fejemben:
Ez egy tökéletesen megszerkesztett album. A számok a lehető legjobban vannak elosztva a lemezoldalakon, így vágás minősége is kifogástalan.
A felvétel SW hozzáállása és Alan Parsons profizmusa miatt szerintem kiváló, annak ellenére, hogy digitális.
Mikor érkezik el az a pont, amikor valaki úgy jelentekezik egy új lemezanyaggal, hogy a promócióba beleírják: "ez az album hagyományos analóg eszközökkel került rögzítésre"

Erről a felvételről aztán a digitálfanatikusoknak csinálhatnának CD-t, SACD-t vagy bánom is én HD letöltési fájlt a mai szuper ezközökkel.
Szerintem minden zenerajongó jobban járna ily módon...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Szeptember elején jön az új Haken album:

http://www.progrockmag.com/news/haken-g ... -mountain/

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Még egy új Aebsence szám:

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Az AEBSENCE egy rock/metal zenekar, amely 1995-ben alakult Gödöllőn. A zenekar innovatív stílusát meghatározza az a progresszív megközelítés, hogy a nem szokványos dalszerkezetek mellett magyar népdal és népballada részleteket alkalmaznak, angol/magyar nyelvű szövegek váltogatásával.
A sikeres bemutatkozó albumuk Unusual címmel jelent meg 2002-ben.
A zenekar 2006-ban az Anathema, majd 2007-ben a Cynic előtt játszott.
A tagok civil életében történt változásai miatt, a zenekar csak 2012-ben tudta megjelentetni második, …is dead című albumát.
Az AEBSENCE jelenleg is új dalok írásán dolgozik. TagokBudai Péter - ének
Perneczky András - gitár
Liwa László - basszusgitár
Polgár Balázs - dob

Egy szám a 2002-es első lemezről:

És 1 az újról:

juice
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: juice »

Igen, a hangosítás lehetett volna jobb is, de az O2 World-nek ebből a szempontból elég rossz a híre. El kellett volna hívniuk Steven Wilsont, ő meg tudta volna oldani a hangosítást:
Ja, nekem is Wilsonék jártak a fejemben a koncert alatt, hogy ők vajon mit hoztak volna ki az akusztikából.
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Sajnos a hangosítással elégedetlen voltam. Valószínűleg a koncerthelyszínből nem tudtak többet kihozni. Nem tudom, hogy ezt dörmögi megerősítené-e.

(Korosodó fülem is ludas lehet benne, hogy néha fanyalgok már a nagy hangerő és a terem visszhangjai, csörgései miatt.)

Igen, a hangosítás lehetett volna jobb is, de az O2 World-nek ebből a szempontból elég rossz a híre. El kellett volna hívniuk Steven Wilsont, ő meg tudta volna oldani a hangosítást:

Heed Thesis rendszer

juice
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Progresszív Rock

Gondolom a hangosítás sem lehetett rossz, sajnos itthon ilyen koncertélményre nem számíthatunk.
Sajnos a hangosítással elégedetlen voltam. Valószínűleg a koncerthelyszínből nem tudtak többet kihozni. Nem tudom, hogy ezt dörmögi megerősítené-e.

(Korosodó fülem is ludas lehet benne, hogy néha fanyalgok már a nagy hangerő és a terem visszhangjai, csörgései miatt.)
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Bizony-bizony. Nem bántam meg, hogy nem mondtam le a gyors Berlinbe jutásról, amit pedig a cseh- és szászországi árvizek igencsak igyekeztek megakadályozni.
Gondolom a hangosítás sem lehetett rossz, sajnos itthon ilyen koncertélményre nem számíthatunk.

juice
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Progresszív Rock

Hát bizony nem is maradt ki. Olyannyira nem, hogy ezzel kezdtek.
Bizony-bizony. Nem bántam meg, hogy nem mondtam le a gyors Berlinbe jutásról, amit pedig a cseh- és szászországi árvizek igencsak igyekeztek megakadályozni.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Ma ez is megérkezett. Tollact fórumtársnak köszönet a tippért.

Heed Thesis rendszer

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”