Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Súlyos keresztváltók

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... ?id=137131

Nem volt alapból a dobozban ilyen, csak egy kondi volt a magashoz adva...igazi magyar kisipari
Ezeket még én vettem anno, ha jól emlékszem SAL cucc, semmi más infóm nincs róla.
Próbaképpen most kivettem belőle, a belső kábelezést kicseréltem vastag, jó minőségű kábelre és láss csodát még így is jobban szól, mint ezekkel.
Tehát a potenciál megvan a cuccban, hogy jobban szóljon, csak egy jól eltalált keresztváltó kellene neki...szerintem.

Nem biztos, hogy az olyan nagy baj, ha csak egy kondi a váltó. Komoly cégek is építenek így, például Epos, és elég jók a dobozaik.Csak úgy tudsz előbbre jutni, ha valaki megméri neked legalább a hangszórók átvitelét .

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

...lehet, elszomorítalak, de erre a dobozra ne költs egyetlen fillért sem. 

egyetértek.

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: j0hnny »

Miből gondolod, hogy változtatni kell a keresztváltón? Nem attól lesz jó, mert drága alkatrészekből van építve. Egy fotó a váltóról mindenesetre segítene. Hány literes ez a doboz?
http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... ?id=137131

Nem volt alapból a dobozban ilyen, csak egy kondi volt a magashoz adva...igazi magyar kisipari
Ezeket még én vettem anno, ha jól emlékszem SAL cucc, semmi más infóm nincs róla.
Próbaképpen most kivettem belőle, a belső kábelezést kicseréltem vastag, jó minőségű kábelre és láss csodát még így is jobban szól, mint ezekkel.
Tehát a potenciál megvan a cuccban, hogy jobban szóljon, csak egy jól eltalált keresztváltó kellene neki...szerintem.

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Persze, persze, értelek, de akkor vegyek sok ezerért olyat, amiben szintén egy vicc kategóriás cucc van?
Miből gondolod, hogy változtatni kell a keresztváltón? Nem attól lesz jó, mert drága alkatrészekből van építve. Egy fotó a váltóról mindenesetre segítene. Hány literes ez a doboz?

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1276

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Persze, persze, értelek, de akkor vegyek sok ezerért olyat, amiben szintén egy vicc kategóriás cucc van?
Nem feltétlenül.
25-30 000 Forintért már egészen elfogadható használt hangdobozokat lehet kapni ezen a fórumon is, melyekből sokkal több zene árad, mint a fényképen bemutatott hangsugárzókból bármikor is, bármiféle keresztváltóval - ne add fel.
longkft.hu/audioblog/

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Súlyos keresztváltók

...lehet, elszomorítalak, de erre a dobozra ne költs egyetlen fillért sem. A hangszórókészlet értéke (párban) nagyjából 4000 Ft + doboz, meg a benne lévő jelenlegi váltó.

A jó minőségű keresztváltó komoly mérések, sok-sok meghallgatás, anyagi ráfordítás és nem utolsó sorban hatalmas tapasztalat eredménye.

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1276

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Remélem jó helyre írok...

Szóval adott egy magyar kisipar által építettkét utas hangfalpár, amit kicsit szeretnék tuningolni, helyre tenni.
A doboz és hangsugárzók elfogadható minőségüek, kisebb barkácsolás és átlakítás után jónak mondhatóak.
A baj ott kezdődik, hogy szeretnék jó minőségű keresztváltót építeni bele, de készen nem lehet venni, igazán jó terveket pedig nem nagyon találni neten.

Szóval tudna valaki segítséget nyújtani, hogy merre is induljak el, építsek saját keresztváltót, vagy vegyek készen?

...lehet, elszomorítalak, de erre a dobozra ne költs egyetlen fillért sem. A hangszórókészlet értéke (párban) nagyjából 4000 Ft + doboz, meg a benne lévő jelenlegi váltó.

A jó minőségű keresztváltó komoly mérések, sok-sok meghallgatás, anyagi ráfordítás és nem utolsó sorban hatalmas tapasztalat eredménye.
longkft.hu/audioblog/

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Súlyos keresztváltók

Remélem jó helyre írok...

Szóval adott egy magyar kisipar által építettkét utas hangfalpár, amit kicsit szeretnék tuningolni, helyre tenni.
A doboz és hangsugárzók elfogadható minőségüek, kisebb barkácsolás és átlakítás után jónak mondhatóak.
A baj ott kezdődik, hogy szeretnék jó minőségű keresztváltót építeni bele, de készen nem lehet venni, igazán jó terveket pedig nem nagyon találni neten.

Erről lenne szó:

A benne lévő hangszorókról annyit tudni:

Model: Eastech C6741 (SONY lic.)
Impedanciája. 6 Ohm
Terhelhetősége: 100W (norm.)
Frekvencia átvitele : 30 -4600 Hz
Érzékenység (SPL): 92 dB (1W/1m)
MÉRETEI:
Külső átmérő: 6,5"/165 mm
Hatásos membrán felület: 108 mm
Beépítési átmérő: 155 mm
Beépítési mélység: 75 mm

A magas dómon csak egy Sony felírat és egy part number van, nem sikerült a neten ráakadni.

Szóval tudna valaki segítséget nyújtani, hogy merre is induljak el, építsek saját keresztváltót, vagy vegyek készen?

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

Vendég

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Pár darab saját készítésű:

yba_us
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: yba_us »

http://www.vikash.info/audio/mtm_floors ... ements.asp

Valaki epitett mar hasonlot, na de ezzel sem vagyok kisegitve szakertelem hijan, de valakinek ez mar jo kiindulopont lehetne.
" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)

yba_us
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Súlyos keresztváltók

Semmi, csupan egy nagyon jo hangu kis lada, es szamtalan helyen irjak, hogy erdemes a keresztvaltot tuningolni, vagy ujra epiteni. Ezt tartjak a hozzaertok a legfontosabbnak a szokasos atkabelezos, feltoltos es bitumenlapozasos trukkok elott. Igazabol fogalmam sincs, hogy mitol jo egy keresztvalto, szoval inkabb segitseggel csinalnam. Egy kondi csereje meg nem fogna meg, de ez az egesz magia nekem. Valoban jo hangu kis hangfal, es imadjak egymast a kis Puccini SE erositommel, szoval gondoltam megerne egy kis raforditast.....
" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: bege »

Szeretnek segitseget kerni egy TDL RTL3 doboz keresztvelto epiteshez. Termeszetesen fizetnek a szakertelemert.

Mi történt azzal, ami benne volt?

yba_us
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Súlyos keresztváltók

Szeretnek segitseget kerni egy TDL RTL3 doboz keresztvelto epiteshez. Termeszetesen fizetnek a szakertelemert.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 991

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Bennic, a másik meg Mundorf?
Közben a bennic már kikerült belőle. 
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Autóba nekem ez van:-) P6110483.jpg
Bennic, a másik meg Mundorf?

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 991

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Autóba nekem ez van:-) 
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Súlyos keresztváltók

Nincs akkora súlya és terjedelme mint a QSD216-os szettem passzív váltóinak, de tekintélyesek ezek is.

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Súlyos keresztváltók

Sikerült lőnöm még egy MB Quart szettet. Igaz, autós cucc, de szép a keresztváltója (IS). A hangváltó keresztezési frekije 2700Hz-nél van.A szett 35-32.000.Hz-ig képes dolgozni, 12/18dB vágási meredekséggel.Be lehet hagyományosan kötni és bi-amp-olva is.Azaz, hajthatja a szettet csak 2 vagy akár 4csatorna is (félaktív hajtás).A magasak jelszintje 4lépésben állítható: 0, -2, -4 és -6dB.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Csak úgy...

Vendég

Súlyos keresztváltók

Papíron.
Igen, jobban nem akartam belemenni..
Bár csak ilyen egyszerű volna

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Igen, ugyan az, mintha a mély elé nem raknál semmit, a magas elé meg csak egy elsőrendűt.
Papíron.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Elnézést, valóban.
De lényeg, hogy a végén ugyanúgy 90 fokos eltolást kapunk, mint az elsőrendű váltónál?

.

Igen, ugyan az, mintha a mély elé nem raknál semmit, a magas elé meg csak egy elsőrendűt.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Ez csak papíron van így. Minden egyéb befolyásolja. a két hangszóró egymástól lévő távolsága, mélységbeli offszet és a hangszórók saját frekvenciamenete. 

Ettől tartottam, hogy bonyolultabb lesz annál, mint hogy komolyabb utánaolvasás nélkül megússzam.

.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: kalmi »

És hogy alakulnak ebben az esetben a fázisviszonyok? (A magasnál 180 fokos az eltolás, a mélyközépnél pedig 270, ha jól gondolom.)

.

Ez csak papíron van így. Minden egyéb befolyásolja. a két hangszóró egymástól lévő távolsága, mélységbeli offszet és a hangszórók saját frekvenciamenete. 

Vendég

Súlyos keresztváltók

Ha a magas elé rakod a harmadrendűt ahogy írtad, akkor pont fordítva..

Elnézést, valóban.
De lényeg, hogy a végén ugyanúgy 90 fokos eltolást kapunk, mint az elsőrendű váltónál?

.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”