Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Halihó!

Egy olyan kérdésem lenne h akinek van vagy volt Onkyo tx-nr609-es erősitője, annak mindenkinek gyengén szerepelt Zenén? Egy 60.000ft-os Yamaha Rxv-371 ugy lenyomta mint a sz@r. Ami csak 250watt-ot vesz fel. Vagy az én készülékemben van valami hiba. Moziban nagyon erős, de ha a film alatt is van zene ott is elvérzik. Vettem hozzá egy Proson r12 mélynyomót, h levegyem a terhet a kétfrontról, de igy sem igazi. Mozin vmi brutális energiával szól, zenén miért nem? Vagy ebbe a kategóriába ennyi fért bele?
A másik kérdésem hogy Prosonon van" High level" lehetőség, Ezt kihasznlva jobb lenne a hangja a dobozoknak?
Már az örület szélén vagyok kb. 500.000ft-ba van az egész rendszer és egy kis erősitő sokkal jobban teljesitett.
Akinek van tapasztalata az ne tartsa magába!

Érdekes ez az egész. A Yamaha RXV 371 elég alap kategória nem hinném hogy jobb egy 609-től. Ott valóban más oka lehetett a dolognak ahogy előttem is írták a többiek.Egyrészt sokkal komplikáltabb és a beállítási lehetőségek tárháza is bőséges így szerintem nem találtad el igazán hogyan is lenne jó.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Halihó!

Egy olyan kérdésem lenne h akinek van vagy volt Onkyo tx-nr609-es erősitője, annak mindenkinek gyengén szerepelt Zenén? Egy 60.000ft-os Yamaha Rxv-371 ugy lenyomta mint a sz@r. Ami csak 250watt-ot vesz fel. Vagy az én készülékemben van valami hiba. Moziban nagyon erős, de ha a film alatt is van zene ott is elvérzik. Vettem hozzá egy Proson r12 mélynyomót, h levegyem a terhet a kétfrontról, de igy sem igazi. Mozin vmi brutális energiával szól, zenén miért nem? Vagy ebbe a kategóriába ennyi fért bele?
A másik kérdésem hogy Prosonon van" High level" lehetőség, Ezt kihasznlva jobb lenne a hangja a dobozoknak?
Már az örület szélén vagyok kb. 500.000ft-ba van az egész rendszer és egy kis erősitő sokkal jobban teljesitett.

Ahogy komorfamily írta, nincs baj a kis Onkyo-val. Elsősorban mozi erősítő. Egy kis Denon, vagy akár Yamaha is jobban teljesíthet sztereón, de mozin nem rossz.
Ha elégedetlen vagy vele, cseréld le másra, de ne az alap kategóriából válassz erősítőt! Ha tetszett a kis Yamaha, akkor abból keress egy számmíl nagyobbat!

A high level sztereóhoz kell, moziban nem tudod használni! (sztereó erősítőhöz) A mozi erősítő a freki-vágást elvégzi - ha beállítottad.

Vendég

Halihó!

Szia,

én is 609-l kezdtem de nekem nem tűnt annyira erőtlennek zenén, bár nem igazán derül ki az írásodból, hogy pontosan mit hiányolsz a zenéből. Gondolom a mélyeket azért vettél subot. Nos nekem még túl sok is volt a mélyből, szóval ez lehet, hogy inkább szobaakusztika. Milyen közel ülsz a falhoz? A hangfalak milyen távol vannak a faltól?
Azt a yamahát nem ismerem, de ha stereo erősítő akkor ne csodálkozz, hogy jobb mint a 609, ha pedig HM akkor passz
üdv
Laci

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Zerge83 »

Halihó!

Laca0
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Laca0 »

Sziasztok!

Onkyo SR508-as erősítőm van. Egy 1.4-es hdmi kábellel kötöttem össze az LG LM620-as tévével abban a reményben, hogy nem kell több kábel.
A tévében bekapcsolom az ARC funkciót és az erősítőben a HDMI Ctrl funkciót, ARC auto állásban. 
A kézikönyv szerint ennek elégnek kellene lennie, de így nem megy át a hang az erősítőbe.
Be kell hozzá kapcsolnom a Power ctrl-t és a TV controlt is. Ekkor szól rendesen az erősítő.

A problémám az, hogy így viszont kikapcsolva nem standby állapotba kerül az erősítő, hanem hdmi passtrough-ba, és erőteljesen melegszik.
Visszaolvastam párszáz oldalt és láttam, hogy másnak is volt ilyen gondja.

A kérdésem az, hogy van-e megoldás arra, hogy az ARC működjön és az erősítő kikapcsolt állapotban standby legyen?
Nagyon zavar ez a melegedés... nem tűz forró, de éppen csak állja a kezem...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

A német Ebay-en van fönt kettő.
Az egyik 589 euró a másik 675 euró.

Ez szállítással már 200 ezernél kevesebb.
Távot külön nem egyszerű azért beszerezni.

Okés,köszönöm! Valszeg tud hozzá távot szerezni,most beszéltem vele telón.
Kint van külföldön egyébként a srác is és a masina is.

Köszike!

Vendég

Sziasztok!

Kis segítség kellene!!Barátom érdeklődött hogy egy Onkyo TX-NR3007 mennyit érhet távkapcs nélkül.Persze rajta lenne hogy szerez hozzá.Állapota szép nincsenek külsérelmi nyomok stb...

A német Ebay-en van fönt kettő.
Az egyik 589 euró a másik 675 euró.

Ez szállítással már 200 ezernél kevesebb.
Távot külön nem egyszerű azért beszerezni.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Kis segítség kellene!!Barátom érdeklődött hogy egy Onkyo TX-NR3007 mennyit érhet távkapcs nélkül.Persze rajta lenne hogy szerez hozzá.Állapota szép nincsenek külsérelmi nyomok stb...

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: derta »

Sziasztok!

Remélem jó helyre írom a kérdésem.
Van-e valakinek tapasztalata a Marantz NR-1403 -sal kapcsolatban.
http://www.marantz.co.uk/uk/Products/Pa ... tId=NR1403
A válaszokat előre is köszönöm!

Derta

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: Markoo »

Üdv mindenkinek!

Nem biztos, hogy ez a megfelelő topic, de hátha tudtok segíteni. Adott egy Onkyo tx-sr605. Szerintetek meghálálna egy tápkábel cserét? Egyelőre Jbl scs 178-as szettet hajt, de nemsokára összeáll egy komolyabb rendszer.

Előre is köszönöm!

Szia én a régi Onkyo 535-ös DVD lejátszómon cseréltem tápkábelt, a hangjának kimondottan jót tett, erősítőnél is jól jöhet a tyúkbél csere. Ha nem kerül sokba és visszaállítható módon csinálod meg megérhet egy próbát. A Néhai "Filkor Józsi" szokott csinálni ilyen csatlakozóval kábelt érdeklődj nála a kábeles topicjában.
AVM Evolution CD 5.2 ; Usher Audio ; Ayon Spirit III MK III. - KT150 ; Valhalla Aura V2 ; DH labs  ; Tellurium Q ; Pointe ; Bodor +; TIDAL

Vendég

Üdv mindenkinek!

Nem biztos, hogy ez a megfelelő topic, de hátha tudtok segíteni. Adott egy Onkyo tx-sr605. Szerintetek meghálálna egy tápkábel cserét? Egyelőre Jbl scs 178-as szettet hajt, de nemsokára összeáll egy komolyabb rendszer.

Előre is köszönöm!

Szerintem fölösleges, ráadásul utána eladhatatlan lesz a "babrálás" miatt.
Inkább próbálj ki egy Alces, vagy hasonló hálózati szűrőt mondjuk.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Üdv mindenkinek!

Előre is köszönöm!

Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: tamasgal »

Köszönöm, hogy ránéztél! Gondolom rögtön a végfokokra küldi a jelet a hangerőszabályzást is kihagyva, csak akkor a forrásnak kell szabályozhatónak lennie. Vagy valami ilyesmi!?
Ez nem kimenet, hanem Main In bemenet közvetlenül a végfokokhoz. Hogy ez mennyiben különbözik a Multi Ch In-től, azt nem tudom. Gondolom kikerül néhány áramkört.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok!

Aki jó németből és a hifihez is ért nézzen nekem erre rá légyszike, hogy ennek az átalakításnak mi a lényege mert egyszerüen nem értem! Az erősitőn van gyárilag is preout kimenete, ez miben hozz többet? Vagy félreértem?

http://www.nubert-forum.de/nuforum/view ... 10&t=12263

Köszönöm szépen

Ez nem kimenet, hanem Main In bemenet közvetlenül a végfokokhoz. Hogy ez mennyiben különbözik a Multi Ch In-től, azt nem tudom. Gondolom kikerül néhány áramkört.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

mzolisbg
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: mzolisbg »

Sziasztok, 

Segítségetek kérném. Személyes tapasztalat alapján szerintetek melyik a jobb? Maranzt sr 6007 vagy hk avr 370. melyik miben jobb/rosszabb?

Krisok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Krisok »

Jó áron tudnék egy ilyen Onkyo TX-SR503E erősítőhöz hozzájutni? Van róla valakinek valami tapasztalata, véleménye? Első rendszernek lenne, belépőszint abszolút. Köszi
Üdv!

Nekem volt Onkyo-m, igaz nagyobb sorozatból, de ha olyan 25e Ft-alatt hozzá tudsz jutni és 5.1-es hangfalszetted is van hozzá, akkor megéri mindenképp.

06 20 488 8669    http://hifialatet.hu/

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

Jó áron tudnék egy ilyen Onkyo TX-SR503E erősítőhöz hozzájutni? Van róla valakinek valami tapasztalata, véleménye? Első rendszernek lenne, belépőszint abszolút. Köszi
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: tamasgal »

Sziasztok!

Aki jó németből és a hifihez is ért nézzen nekem erre rá légyszike, hogy ennek az átalakításnak mi a lényege mert egyszerüen nem értem! Az erősitőn van gyárilag is preout kimenete, ez miben hozz többet? Vagy félreértem?

http://www.nubert-forum.de/nuforum/view ... 10&t=12263

Köszönöm szépen

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Leo66 »

A Sony valahogy nem túl népszerű erősítő itthon. Nincs rajongó tábora, beszerezni is nehezen lehet, eladni is.
Akiknek viszont volt Sony, csak jókat mondanak róla.

Egy hirdetést lehet látni, ahol talán 250 ezer forintért árulják. Ennyiért már elég nagy a választék és annyit szerintem nem ér.
200 ezer forint alatt érdemes rajta elgondolkodni.

Köszi a választ! Én is így gondoltam...

Vendég

Hali!

A Sony STR DA 5400ES erősítő milyen zenére és mozira? Mennyit érhet most? Állítólag új, csak kipróbálva volt.

A Sony valahogy nem túl népszerű erősítő itthon. Nincs rajongó tábora, beszerezni is nehezen lehet, eladni is.
Akiknek viszont volt Sony, csak jókat mondanak róla.

Egy hirdetést lehet látni, ahol talán 250 ezer forintért árulják. Ennyiért már elég nagy a választék és annyit szerintem nem ér.
200 ezer forint alatt érdemes rajta elgondolkodni.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Csak nem Onkyo?
helló nem onkyo. szerinted mi baja lehet bár tudom igy nem lehet megálapitani de tipp?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

hellótok a havernak van egy erösitöje ami bekepcsoláskor pukkan a hangfal egykicsit csak a bal csatorna és utánna közelröl lehet hallani sug meg serceg a hanfal bal csatorna haneröre nem emelkedik a zaj és ha szol valami zene vagy film akkor  nem hallani a jelenséget. Mi lehet a baja?
Csak nem Onkyo?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

hellótok a havernak van egy erösitöje ami bekepcsoláskor pukkan a hangfal egykicsit csak a bal csatorna és utánna közelröl lehet hallani sug meg serceg a hanfal bal csatorna haneröre nem emelkedik a zaj és ha szol valami zene vagy film akkor  nem hallani a jelenséget. Mi lehet a baja?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Leo66 »

Hali!

A Sony STR DA 5400ES erősítő milyen zenére és mozira? Mennyit érhet most? Állítólag új, csak kipróbálva volt.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Gratulálok! Lassan összeáll a mozi! 

Majd biztosan kapsz konkrét tanácsot, én csak annyit írnék, hogy a centert és a subot kiemelten kezeld! Ezeken nem érdemes spórolni, mert a mozi lényegét szólaltatják meg! +A szobádtól függ, hogy esetleg hátra milyen hangfalat érdemes venni: esetleg egy bipole jobb lehet.

Szia !

Sajnos tényleg lassan áll össze a projektem, mivel nem belépő cuccokból akarok összeállítani, hanem viszonylag magasabb kategóriás berendezésekből. Viszont anyagilag nem engedhetem meg, hogy újonnan tudjak venni felső kategóriás berendezéseket, ezért kénytelen vagyok használtra vadászni. Igen ám, de a használt piacról vásárlás meg nem olyan mint ha boltból vásárolnék, ahol vagy rögtön meg tudom venni a kiszemelt berendezést, vagy ha nincs készleten, akkor megrendelik és pár napon/héten belül kézhez kapom a kiválasztott berendezést. A használt piacon van hogy 3-4 hónapig is várnia kell az embernek mire az általa kiválasztott árú feltűnik, de még akkor sem biztos hogy valami oknál fogva (szín, nem felel meg az esztétikai állapota, esetleg valami tartozéka hiányzik, stb) összejön az üzlet. Ráadásul nálam még tovább lassítja a projektet, hogy ez mellett az idén a lakásra is költenünk kell (festés, bejárati ajtó csere, és még bútorvásárlás is tervben van), és így a két projekt csak párhuzamosan egymást lassítva halad. Jelenleg ez a helyzet......
De úgy érzem már hogy túl vagyok a hm projektem felén, így lassan látom már a fényt az alagút végén  
üdv
Paler

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”