Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Bartfay
- V.I.P.

- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Lassan de végéhez közelít a Lenco B55 felújítása. A motor, kerék, tengely kitisztítva, újra kenve, kapott új csapágy golyót, új V-block...teljes generál és nem utolsó sorban egy új kávát bükkből.
40x40mm-es tömör bükk lécek. A csiszolás után a szokott narancsolaj és viasz felületkezeléssel.
Kap majd egy új plexi tetőt, valamint a táp csatlakozó és az rca csatik kellenek még a hátlapra.
Csiszolás előtt:
csiszolva, olajozva:
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
Lemezjátszó
Igen,a vályú a folyadékkal a hangkar rezgéseit hivatott csökkenteni.Köszönöm a válaszokat. Akkor, ha jól értettem mindent, a tangenciális karok ilyen szempontból is jobbak a radiálisoknál. Azoknál ugyanis, mivel vízszintes irányban nem tudnak elfordulni, nem lép fel ilyen síkban sem semmilyen rezgés (vagy legalábbis kevesebb). Csak azért jegyzem meg, mert volt itt erről is valamikor vita (gondolom már sokszor), és ott valaki nagyon azt mondta, hogy az ilyen karoknak a sok hátrány mellett kizárólag az az előnye, hogy esetükben nem lép fel skating erő, és így a nem tökéletes antiskating mechanizmusok miatt fennmaradó esetleges torzítás sem (+ a tű elfordulása miatt sem lép fel torzítás, ha éppen olyan a profil). Vayg ez hülyeség?
Lemezjátszó
Na azért nem volt annyira súlyos,hogy így bele kéküljön.
Dede!!
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Lemezjátszó
HG kitisztította az enyémet egy évvel ezelőtt és a tűszár előfeszítésén is állított. Valóban jelentősen megtáltosodott. Viszont már akkor úgy becsülte nekem, hogy idén esedékes lesz a csere. 20 mN-on még élvezhetően zenél, de már el-elbizonytalanodik. 18 mN tűerővel már hallgathatatlan.
Ez egyébként még nem Ace S, főleg nem MR, hanem még a régi széria.
Ha megcsináltatod velük a gyárban kérésre már az új tűprofillal és felfúggesztéssel kapod vissza. Nem fogsz ráismerni! Eredetileg az enyém is a régebbi megoldású volt, de nagyon jó lett.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
-
Vendég
Lemezjátszó
Bocsánat,bemásoltam a helytelen írást,hiába a hülyeség ragályos.
Köszi
Lemezjátszó
Igen,a vályú a folyadékkal a hangkar rezgéseit hivatott csökkenteni.
Miközben hódit az unipivot kar:-D
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Akkor, ha jól értem, a vályú nem abba szól bele - ahogyan az illető blogger véli -, hogy a tű "mennyire nehezedik rá a lemezre", hanem a kar vízszintes irányú rezgéseit csillapítja. (Gondolom, az lenne az ideális, ha vízszintes (i.e. a barázdára merőleges) irányba a kar teljesen mozdulatlan maradna, és az ilyen irányú rezgéseket csak a tűszár csillapítása venné fel, de ez az egyik oldalon felfüggesztett karnál nem kivitelezhető (és az olajvályú is csak csillapít a dolgon egy kicsit). Vagy valami ilyesmi.)
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Lemezjátszó
Townshend......
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Lemezjátszó
Szerintem most nem a damilon felfüggesztett karról van szó(ilyen pl.a Mozart kar is),hanem a Thonwsend lemezjátszón van egy vályú (olajvályú, amelyben a kar, az elejére rögzített úszó segítségével halad, így nem nehezedik rá a kar annyira a lemezre),amelybe a kar elején lévő úszó belelóg és így a benne levő olaj csillapítja a kar rezgéseit.
A kar csak nehezkedjen rá a lemezre a megfelelő tűnyomással, azt ne csökkentse semmi.
A rezgéscsillapítással egyetértek.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Lemezjátszó
Az egésznek az volt az előzménye,hogy fél év után,valahogy nem tetszik,az aktív,stúdiós hang.
A bejáratassal a térbeli mélység valahogy összezsugorott,ebben borzasztóan csalódtam.
Meg még abban is,hogy nálam az xlr összekötés semmi előnyt nem adott pozícionáltságban az rca-hoz képest.
Pedig ugyanazt a rendszert hallgattam,az Audmaxnál is asus usb előfok volt.Ugyanazokat a 24/96,24/192 felvételeket is megszereztem,a dac-on is kigyulladnak a státuszlámpák.
A hanglemez hangja meg közben egyre jobban tetszik.Pedig nagyon jó cd-im vannak.
Lemezjátszó
Mi is pontosan annak az izének a feladata, amit a blogger ilyen szépen leírt? (Nyilván a gyártó honlapján fent van, de most nincs időm böngészni.)
Szia!
Ez egy pár damilon felfüggesztett kar, amit egy szilikon teknőbe nyúló tárcsa csillapít.
Az antiskating meg külön tészta.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Tudom hogy csúnya dolog, de egyszerűen nem bírom ki, hogy ne másoljam be:
A Thownshend futómű "front end damping" rendszeréről, egy magyar hifi-blogger tollából.
Nem a fizika lehetett a kedvenc tantárgya, egyébként összehasonlíthatatlanul komolyabb problémának tartanám, ha a zenével állna hasonló viszonyban...
Mi is pontosan annak az izének a feladata, amit a blogger ilyen szépen leírt? (Nyilván a gyártó honlapján fent van, de most nincs időm böngészni.)
Lemezjátszó
Egy vastag lemeztányéros lemezjátszót mennyiért lehetne venni
alkalmi vételben?
A válasz egyszerű: Vastagtányéroshoz vastag pénztárca! Logikus, nem?.....
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
Lemezjátszó
Tisztelt karbantartó !
Nincs vastag , vékony , egyenes ill hajlított karú , merev ill függesztett vázú , direkt, dörzs ill szijhajtású,
alacsony ill nagy tömegekkel operáló , külső illetve integrált karrögzítésű.........nincs nincs nincs általános
szentencia az üdvözítő megoldást illetően, de ne csüggedj jó helyen jársz mert ez a mai Magyar hifi-élet talán egyik legjobb topic-ja csak , ne vedd sértésnek , de kicsit fordítva használod szerintem előbb olvasd végig és ha nem is értesz mindent elsőre, de amit biztos , hogy megtanulsz adekvát kérdéseket feltenni.
Lemezjátszó
De egy vastag tányérosnak már alapból finom a mechanikája.
vastag tányéros közt is van különbség....Project vagy XXL kuzma
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
De egy vastag tányérosnak már alapból finom a mechanikája.
Lemezjátszó
A lemezjátszó nem attól jó, hogy vastag a tányérja. Elég összetett dolog a finom mechanika:-)
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
alkalmi vételben?
:huuuuhhh:
Egy nagy kerekű autót mennyiért lehet venni alkalmi vételben?
.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
alkalmi vételben?
Lemezjátszó
Goldring 1012?-1042 = Reson Reca
Majd 100ezer ft az új tű sajnos...,de lehet hogy rosszul néztem...
Köszi! Emlékeim szerint a gyári IQ1 tű olcsóbb lehet
De még kutatok egy picit!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Lemezjátszó
Goldring 1012?-1042 = Reson Reca
Majd 100ezer ft az új tű sajnos...,de lehet hogy rosszul néztem...
Lemezjátszó
Tehát:
Goldring 1042 = Reson Reca
Goldring 1026x = AN IQII & IQIII(titan cantilever)
Goldring 1012x = AN IQI; Roksan Black
Goldring 1006 = Pro-Ject 4
Ezek, miről tudomásom van.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Egyszer érdemes elvinni kitisztatni. Akkor meg tudják nézni hogy áll a tű. Én az előző tűm végefelé megcsináltattam, és meglepődtem, hogy utána milyen hangok jöttek ki belőle. Akkor megfogadtam, hogy legalább évente, vagy a ciklus felénél megejtem ezt. Sajnos lassan aktuális már: az új MR tűben is 1000 lemez lesz lassan. Ez a hátránya ha jó, az ember többet hallgatja
HG kitisztította az enyémet egy évvel ezelőtt és a tűszár előfeszítésén is állított. Valóban jelentősen megtáltosodott. Viszont már akkor úgy becsülte nekem, hogy idén esedékes lesz a csere. 20 mN-on még élvezhetően zenél, de már el-elbizonytalanodik. 18 mN tűerővel már hallgathatatlan.
Ez egyébként még nem Ace S, főleg nem MR, hanem még a régi széria.
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
Lemezjátszó
Így van, úgyhogy van is dilemmázás. Mert még a Benz Ace mellett is vállalható a Chorus Black hangja, viszont drága játék egy eredeti tű bele.
Annál is inkább, hogy az Ace is hamarosan tűcserés, Kétezer óra felé jár az üzemórája, már hallatszik is.
Egyszer érdemes elvinni kitisztatni. Akkor meg tudják nézni hogy áll a tű. Én az előző tűm végefelé megcsináltattam, és meglepődtem, hogy utána milyen hangok jöttek ki belőle. Akkor megfogadtam, hogy legalább évente, vagy a ciklus felénél megejtem ezt. Sajnos lassan aktuális már: az új MR tűben is 1000 lemez lesz lassan. Ez a hátránya ha jó, az ember többet hallgatja