Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

Vendég

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Te ezzel foglalkozol?
Jó ezt tudni.

Magamnak, hobby szinten ismerősöknek megcsinálom, bár már maga az alapanyag is drága. A dolog onnan jött, hogy egyszer elvittem peremetetzni egy régi hangfalat, és annyira rondán kaptam vissza, hogy mondtam, inkább megtanulom a dolgot. Újra is peremeztem szépen.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Jbl

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szia!

Én tudnék benne segíteni, viszont sajnos nem budapesten, és nem is túl olcsón. De a jó minőségű perem sajnos drága, a jó  szakember meg ritka madár.

Te ezzel foglalkozol?
Jó ezt tudni.

Vendég

Jbl

Neki  sok drága JBL hangfala van. Ahogy észrevettem viszont nem szeret a magyarokkal üzletelni. Kétszer volt vásárlási szándékom nála, de elég flegma volt, így hagytam a fenébe.
A fenébe, pedig úgy vettem volna tőle egy antikolt tubeguru karkötőt vagy medált!
Ez volt a régi logója, csak talán rájött, mennyire ciki 

Rondiego
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Jbl

Hozzászólás Szerző: Rondiego »

Szia!

Én tudnék benne segíteni, viszont sajnos nem budapesten, és nem is túl olcsón. De a jó minőségű perem sajnos drága, a jó  szakember meg ritka madár.

Szia! Megköszönném a segítségedet!

Vendég

Jbl

Sziasztok! A gyors segítségeteket kérném! Vásároltam egy JBL L96-ost, cserélni kellene a mély peremeket. Van ötletetek hol tudnák gyári alkatrésszel szakszerűen megjavítani Budapest vonzáskörzetében? Nagyon köszönöm!
Szia!

Rondiego

Jbl

Hozzászólás Szerző: Rondiego »

Sziasztok! A gyors segítségeteket kérném! Vásároltam egy JBL L96-ost, cserélni kellene a mély peremeket. Van ötletetek hol tudnák gyári alkatrésszel szakszerűen megjavítani Budapest vonzáskörzetében? Nagyon köszönöm!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Neki  sok drága JBL hangfala van. Ahogy észrevettem viszont nem szeret a magyarokkal üzletelni. Kétszer volt vásárlási szándékom nála, de elég flegma volt, így hagytam a fenébe.
http://www.tubeguru.eu/_tubeguru__tube_ ... ifier.html

Vendég

Jbl

Csak érdekesség képpen, ezt Magyarorszáról tették fel, az eladó

ApShop Ltd

Andras Fedor
Thököly utca 40
1158 Budapest
Hungary

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Jbl

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Csak érdekesség képpen, ezt Magyarorszáról tették fel, az eladó

ApShop Ltd

Andras Fedor
Thököly utca 40
1158 Budapest
Hungary

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Jbl

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Üdv mindenkinek!

Valakinek esetleg van tapasztalata JBL tlx típusú hangsugárzókkal kapcsolatban?

Előre is köszönöm!
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC

Posza
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Hozzászólás Szerző: Posza »

Van egy JBL DIGITAL10-es sub-om. Több mint tíz éve használom nagy megelégedéssel. Pár napja észrevettem, hogy erőtlen a hangja a teszthangok kalibrálásánál a többi hangfalhoz képest. Ekkor próbáltam lekapcsolni és vissza néhányszor, de a megszokott pattanó hang a bekapcsolásnál erőtlen volt és többször halk ropogás is hallatszott. Elvittem a helyi tv-szerelőhöz. Átnézte, néhány elkót kicserélt, meg egy-két alkatrészt átforrasztott a panelen. Azt mondta, az erősítő szerinte hibátlan. Tegnap hazavittem, visszaszereltem a mélyládába, aztán új teszt... Érdemben nem változott, most is teljes hangerőre kell tekernem a szabályzót, hogy olyan hangereje legyen mint a hangfalaknak. Közben a folyamatosan ropog(pattog) néhány másodpercenként. Mi lehet a baja? Tippek??

JBL DIGITAL10.jpg

Nekem is volt ilyen gondom Digital 10-el.
Jó szerelőhöz kell vinni!
Nekem pár elkó, teljesítmény ellenálás és hangerő poti csere oldotta meg az ilyen jellegű gondot.

Nekem is megoldódott. Pár elkót ki kellett cserélni, most jó.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

jblastra
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 55

Jbl

Hozzászólás Szerző: jblastra »

Van egy JBL DIGITAL10-es sub-om. Több mint tíz éve használom nagy megelégedéssel. Pár napja észrevettem, hogy erőtlen a hangja a teszthangok kalibrálásánál a többi hangfalhoz képest. Ekkor próbáltam lekapcsolni és vissza néhányszor, de a megszokott pattanó hang a bekapcsolásnál erőtlen volt és többször halk ropogás is hallatszott. Elvittem a helyi tv-szerelőhöz. Átnézte, néhány elkót kicserélt, meg egy-két alkatrészt átforrasztott a panelen. Azt mondta, az erősítő szerinte hibátlan. Tegnap hazavittem, visszaszereltem a mélyládába, aztán új teszt... Érdemben nem változott, most is teljes hangerőre kell tekernem a szabályzót, hogy olyan hangereje legyen mint a hangfalaknak. Közben a folyamatosan ropog(pattog) néhány másodpercenként. Mi lehet a baja? Tippek??

JBL DIGITAL10.jpg

Nekem is volt ilyen gondom Digital 10-el.
Jó szerelőhöz kell vinni!
Nekem pár elkó, teljesítmény ellenálás és hangerő poti csere oldotta meg az ilyen jellegű gondot.
JBL! / Crown / Harman/Kardon / Sony /AKG

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Jbl

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Hali mindenkinek!

A kérdésem az lenne hogy ezek beszerezhetőek-e még:

L820/1 pár és  L8400P/1db

és ha igen hol MO-n?

thanx..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Posza
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Hozzászólás Szerző: Posza »

AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

dasein

Jbl

Hozzászólás Szerző: dasein »

Kedves Fórumtársak!
Gondolom volt már itt téma, csak a rengeteg hozzászólás között nem tudok visszakeresni. JBL ES 80-ról van valakinek valamilyen tapasztalata? Szemezek a dobozzal. Erősítő Harman/Kardon pm-650 vagy Denon pma-520, a szoba relatíve nagy.
üdvözlet,
Farkas Tamás

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Jbl

Hozzászólás Szerző: derta »

A JBL Control Monitor család elég nagy, a legismertebb tagja az olcsó, kicsi, népszerű Control One hangfal. Ez volt nekem, ismerem, nagyon jó hangú kis gép, de fő rendszerbe biztos kevés, már csak a mérete miatt is. Második rendszerbe, vagy kiszsobába viszont ideális, mert vidám, friss hangja van, még nagy hangerőn sem torzít. Nagyobb testvére a Contro 5-os monitor, ami már teljesebb értékű, de ezt még nem hallottam, csak olvastam róla, hogy sokan szeretik. Volt nekem egy ideig Control 28-as is, ez egy kültéri monitor, nagy igénybevételre készült, a hangja nem éri el a kisebb testvérekét, de nem is erre készült. 

Köszi! 
A családot ismerem, 3 db Control One van is a birtokomban. Engem a linkben szereplő konkrét "Control Monitor" típus érdekelne. 

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Jbl

Hozzászólás Szerző: derta »

Sziasztok!

Valaki hallgatott már meg JBL Control Monitor-t ?

http://www.jbl.com/estore/jbl/us/produc ... TOR_JBL_US

A lehetséges véleményeket előre is köszönöm.

Derta

szpetyasz

Jbl

Hozzászólás Szerző: szpetyasz »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Megtudná nekem valaki adni a Jbl es100-as hangfalnak a méreteit? 
1149 x 305 x 422 ezeken kívül kellene még h a mély hangszórók hol helyezkednek el, illetve a hátul a reflex cső méretei, átmérő és hogy hol van a hangfalon. Ha jól tudom az anyag vastagsága 13mm mdf ha minden igaz.
Megszeretném csinálni:)
Ha tudna valaki segíteni nagyon hálás lennék.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

nem is akartam nekiállni
szakembert is tudnál ajánlani?

Nem tudom Aubeck dolgozik e még.Én őt ismertem.
Aubek Ferenc - Budapest
Tel:0670/2232066
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... t%C3%A1sa/

takker

Jbl

Hozzászólás Szerző: takker »

Bízd szakemberre .lehet venni mindent a JBL-hez.
nem is akartam nekiállni
szakembert is tudnál ajánlani?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

ööö, nem tudom, az jobb megoldás? őszintén szólva, mint laikus,úgy gondoltam, hogy ha újra cserélem, az jobb meg az egyiknek a közepe egy picit be van nyomódva, mondjuk azon is lehet segíteni gondolom?
Bízd szakemberre .lehet venni mindent a JBL-hez.

takker

Jbl

Üdv. miért nem peremezteted meg inkább?
ööö, nem tudom, az jobb megoldás? őszintén szólva, mint laikus,úgy gondoltam, hogy ha újra cserélem, az jobb meg az egyiknek a közepe egy picit be van nyomódva, mondjuk azon is lehet segíteni gondolom?

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 437

Jbl

Hozzászólás Szerző: theo »

sziasztok,

nem tudom, hogy jó helyre írok-e.
van egy JBL TLX-50 -es dobozom.
a mély hangsugárzók eléggé oda vannak perem tekintetében, szeretném kicserélni őket, de mire lenne érdemes? meg honnan tudom, hogy hány ohmosak benne a hangszórók? magán a hangszórón nincs jelölve.

köszi előre is!
Üdv. miért nem peremezteted meg inkább?

takker

Jbl

sziasztok,

nem tudom, hogy jó helyre írok-e.
van egy JBL TLX-50 -es dobozom.
a mély hangsugárzók eléggé oda vannak perem tekintetében, szeretném kicserélni őket, de mire lenne érdemes? meg honnan tudom, hogy hány ohmosak benne a hangszórók? magán a hangszórón nincs jelölve.

köszi előre is!

repaharcos
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Jbl

Hozzászólás Szerző: repaharcos »

Használt piacról hova lettek a JBL hangfalak..E-ES szériák?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”