Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Látom, van többféle in-ear fülhallgatód is. Akkor Te jobban ismered ezeket a bogyókat, hogy melyiket érdemes választani... 

Műfaj, zenei ízlés  és eszköz kérdése, hogy mikor és kinek mi a jó.
Az E30 általában nyerő szokott lenni általános, mindenes célra.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 63

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Látom, van többféle in-ear fülhallgatód is. Akkor Te jobban ismered ezeket a bogyókat, hogy melyiket érdemes választani... 

Mint a Soundmagic hazai importőre magam is sok elégedett E30 felhasználokról tudok. 

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Én nem vagyok ezeknek a fülhallgatóknak a híve, és szerintem ebben az ársávban felesleges is túlzottan belemerülni a keresgélésbe. A volt szomszédomnak egy Soundmagic E30-asa van, ő nagyon elégedett vele (volt már több in-ear fülese). Állítólag ezért a pénzért nagyon megéri (35 fontért vette Angliában), és kevésbé színez, mint a márkatársak hasonló fülesei.  
Mint a Soundmagic hazai importőre magam is sok elégedett E30 felhasználokról tudok. 

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Én nem vagyok ezeknek a fülhallgatóknak a híve, és szerintem ebben az ársávban felesleges is túlzottan belemerülni a keresgélésbe. A volt szomszédomnak egy Soundmagic E30-asa van, ő nagyon elégedett vele (volt már több in-ear fülese). Állítólag ezért a pénzért nagyon megéri (35 fontért vette Angliában), és kevésbé színez, mint a márkatársak hasonló fülesei.  

Sziasztok!
Szeretnék venni egy új agybadugós kis fülhallgatót mert a Sennheiser CX500-asom elhasználódott,
ti hifisek véleményére lennék kíváncsi, ki mit tudna ajánlani esetleg a mostani kínálatból 10-18eFt körül,
szomorúan látom hogy bár nagy a választék nincsenek komoly tesztek, kipróbálgatni sok típust meg nem lehet,
nagy zsákbamacskának érzem az ipar ezen ágát.

írjátok meg milyen modelleket javasolnátok, mikhez hasonlítanátok, hol beszerezhető (alternatív módok is érdekelnek)

Amit szeretnék, hogy a CX-500-tól picivel szebben szóljon,
-agybadugós gumiharangos kialakítás,
-hifis füllel szóljon jól, nem azok szerint akik csak technót, metált vagy nótarádiót hallgatnak
 hangszeres zenékhez kéne, és persze legyen benne dinamika is
-3,5mm-es jack kell csak, mikrofon, "iphone kompatibilis" agymenések nem izgatnak,
-ne legyen halk,
-Kábele, csatlakozója legyen strapabíró, mert az a gyenge pont mindig,

Különösen kíváncsi lennék vélemények-re ezen márkák modelljeivel kapcsolatban
 Audio-Technica , AKG, Beyerdynamic, XEARS

köszi előre is! 

Alby_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Alby_ »

Sziasztok!
Szeretnék venni egy új agybadugós kis fülhallgatót mert a Sennheiser CX500-asom elhasználódott,
ti hifisek véleményére lennék kíváncsi, ki mit tudna ajánlani esetleg a mostani kínálatból 10-18eFt körül,
szomorúan látom hogy bár nagy a választék nincsenek komoly tesztek, kipróbálgatni sok típust meg nem lehet,
nagy zsákbamacskának érzem az ipar ezen ágát.

írjátok meg milyen modelleket javasolnátok, mikhez hasonlítanátok, hol beszerezhető (alternatív módok is érdekelnek)

Amit szeretnék, hogy a CX-500-tól picivel szebben szóljon,
-agybadugós gumiharangos kialakítás,
-hifis füllel szóljon jól, nem azok szerint akik csak technót, metált vagy nótarádiót hallgatnak
 hangszeres zenékhez kéne, és persze legyen benne dinamika is
-3,5mm-es jack kell csak, mikrofon, "iphone kompatibilis" agymenések nem izgatnak,
-ne legyen halk,
-Kábele, csatlakozója legyen strapabíró, mert az a gyenge pont mindig,

Különösen kíváncsi lennék vélemények-re ezen márkák modelljeivel kapcsolatban
 Audio-Technica , AKG, Beyerdynamic, XEARS

köszi előre is! 

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A természetes hangzás egy "átlag" zenehallgató ízlésétől igen távol áll, és ez a megállapítás évről évre csak egyre nagyobb bizonyítást nyer. Az a határvonal, ami annak idején az olcsó "fun" füleseket megkülönböztette az audiofil kategóriától, mára teljesen elhalványult. A Stax ugyan továbbra is egy magasabb szint, de bizonyos szempontból még náluk is megfigyelhető az a változás, hogy a saját meggyőződése helyett inkább a vásárlóképes felhasználók igényeinek kiszolgálására törekszik. Az olcsóbb kategóriás fejhallgatók tömegpiacáról már nem is beszélve. Nekem ugyan semmi bajom Dr. Dre-vel vagy Lady Gagával, de nem gondolom, hogy az ő személyük, vagy épp a londoni olimpia és a minőségi zenehallgatás közt bármiféle párhuzam vonható. Ezt a fajta marketing-tevékenységet még egy törött kezű óvodás is átlátja. Ha egy számítógéppel generált alap, meg egy vocoderrel torzított énekhang sokak számára kivételes hangélmény, akkor könnyen el tudom képzelni, hogy egy dizájnos fejhallgató a mélyhangok kiemelésével, a hangkép "fényesítésével" simán feledteti az amúgy tompa hangzást, az eltűnt középtartományt, az összemosódó részleteket. Még ha egyébként adott is lenne egy referenciaként szolgáló élő hangszeres emlékkép, szinte biztos vagyok benne, hogy a többség a közel azonos reprodukció helyett inkább a hifis hangzásra tenné le a voksát. Aztán ha mégis elbizonytalanodna valaki, még mindig ott van a döntés megerősítésében Dr. Dre, Lady Gaga, vagy Michael Phelps és a többi híres olimpikon. 

Ahogy fősulin mondta egyik tanárom: jó marketinggel bármi eladható.
Bár egyszer meg fogom hallgatni a Beats Pro fülest, hogy hogy szól, ha adódik rá lehetőség, mert annyira kíváncsi lettem rá, bár annyira nem, hogy kiadjak érte közel 120ezer Ft-ot. Bár lehet, hogy úgy járok, mint egy ismerős, aki nem tudta, hogy ki 1 bizonyos hírhedtség! Miután megtudta ennyit mondott: a tudatlanság áldásos, bár ne lett volna ennyire kíváncsi!

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

A természetes hangzás egy "átlag" zenehallgató ízlésétől igen távol áll, és ez a megállapítás évről évre csak egyre nagyobb bizonyítást nyer. Az a határvonal, ami annak idején az olcsó "fun" füleseket megkülönböztette az audiofil kategóriától, mára teljesen elhalványult. A Stax ugyan továbbra is egy magasabb szint, de bizonyos szempontból még náluk is megfigyelhető az a változás, hogy a saját meggyőződése helyett inkább a vásárlóképes felhasználók igényeinek kiszolgálására törekszik. Az olcsóbb kategóriás fejhallgatók tömegpiacáról már nem is beszélve. Nekem ugyan semmi bajom Dr. Dre-vel vagy Lady Gagával, de nem gondolom, hogy az ő személyük, vagy épp a londoni olimpia és a minőségi zenehallgatás közt bármiféle párhuzam vonható. Ezt a fajta marketing-tevékenységet még egy törött kezű óvodás is átlátja. Ha egy számítógéppel generált alap, meg egy vocoderrel torzított énekhang sokak számára kivételes hangélmény, akkor könnyen el tudom képzelni, hogy egy dizájnos fejhallgató a mélyhangok kiemelésével, a hangkép "fényesítésével" simán feledteti az amúgy tompa hangzást, az eltűnt középtartományt, az összemosódó részleteket. Még ha egyébként adott is lenne egy referenciaként szolgáló élő hangszeres emlékkép, szinte biztos vagyok benne, hogy a többség a közel azonos reprodukció helyett inkább a hifis hangzásra tenné le a voksát. Aztán ha mégis elbizonytalanodna valaki, még mindig ott van a döntés megerősítésében Dr. Dre, Lady Gaga, vagy Michael Phelps és a többi híres olimpikon. 

Sokmindenben igazad van, mert tényleg manapság a külsőségek a fontosak sokak számára, másrészt a sznobizmus is (bár audiofil körökben is van akit az ár foglalkoztat, hogy minnél drágább rendszere legyen, nem az, hogy olyan hangrendszere legyen, ami a saját izlésének megfelel).
Sokféle zene van és mindenkinek más az izlése. Kicsit más téma, de azért írom le, hogy jobban kifejtsem a gondolataimat ezen a téren, mert így könyebb hasznos tanácsot adni számomra, megismerve picit az izlésemet. Szóval elég sokrétű a zenei izlésem és eddig sok jó hangrendszert hallottam már, de jelenleg a Genelec 8040a hangfalpár a kedvencem. Mindent tudok rajta hallgatni, ami az izlésvilágomba bele illik. Legyen szó komoly zenéről, Jazz-ről vagy Rock-ról vagy elektronikus zenéről minden nagyon jól szól rajta, ahogy nekem bejön.
Minden műfajból van kommersz, mainstream és underground. Tiesto nem tartozik abba a körbe, ami bejön elektronikus zene terén. Elektronikus zene terén pl.: Way Out West, Chemical Brothers, stb. jön be.
Visszatérve a hangra. Szeretem, ha vannak mélyek, de azok tiszták és nem erölködőek, brummogók, egybefolyók, hanem tiszták, kottázhatóak. Az igazán mennydörgő mélyek is normálisan kijönnek, érezhetőek.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3005

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: earforce »

...
Visszatérve a hangra. Szeretem, ha vannak mélyek, de azok tiszták és nem erölködőek, brummogók, egybefolyók, hanem tiszták, kottázhatóak. Az igazán mennydörgő mélyek is normálisan kijönnek, érezhetőek.

Na ez az, amit sajnos vagy nem sajnos de egy Beats Pro-tól 100% hogy nem kapsz meg.
A 8040 tényleg egy jó doboz 
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Jól felépített divat márka a mai trendi zenékhez. Lényegében, amit egy átlagos, fiatal, kommersz zenehallgató egy ilyen terméktől elvár, azt a pénzéért cserébe 100%-ig meg is kapja: lesz egy feltűnő, sokak által ismert presztizs fülese, ami kegyetlen módon dübörög, és mellesleg még a sportcipőjéhez is passzol. ...talán pikírtnek tűnhet, de nem annak szántam. 
Megérezve az üzleti lehetőséget, az AKG is elkapta ezt a vonalat: AKG by Tiesto stb. Ha van rá kereslet, és a vevő is örül neki, akkor én nem szólok bele...

Sokmindenben igazad van, mert tényleg manapság a külsőségek a fontosak sokak számára, másrészt a sznobizmus is (bár audiofil körökben is van akit az ár foglalkoztat, hogy minnél drágább rendszere legyen, nem az, hogy olyan hangrendszere legyen, ami a saját izlésének megfelel).
Sokféle zene van és mindenkinek más az izlése. Kicsit más téma, de azért írom le, hogy jobban kifejtsem a gondolataimat ezen a téren, mert így könyebb hasznos tanácsot adni számomra, megismerve picit az izlésemet. Szóval elég sokrétű a zenei izlésem és eddig sok jó hangrendszert hallottam már, de jelenleg a Genelec 8040a hangfalpár a kedvencem. Mindent tudok rajta hallgatni, ami az izlésvilágomba bele illik. Legyen szó komoly zenéről, Jazz-ről vagy Rock-ról vagy elektronikus zenéről minden nagyon jól szól rajta, ahogy nekem bejön.
Minden műfajból van kommersz, mainstream és underground. Tiesto nem tartozik abba a körbe, ami bejön elektronikus zene terén. Elektronikus zene terén pl.: Way Out West, Chemical Brothers, stb. jön be.

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Jól felépített divat márka a mai trendi zenékhez. Lényegében, amit egy átlagos, fiatal, kommersz zenehallgató egy ilyen terméktől elvár, azt a pénzéért cserébe 100%-ig meg is kapja: lesz egy feltűnő, sokak által ismert presztizs fülese, ami kegyetlen módon dübörög, és mellesleg még a sportcipőjéhez is passzol. ...talán pikírtnek tűnhet, de nem annak szántam. 
Megérezve az üzleti lehetőséget, az AKG is elkapta ezt a vonalat: AKG by Tiesto stb. Ha van rá kereslet, és a vevő is örül neki, akkor én nem szólok bele...

Beats Pro fülesre lennék nagyon kíváncsi

Sajnos iszonyatosan hamisítják, mint annakidején a Sony MDR-V700 Dj fülest.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Aha, főleg azok a beépített fehér LEDek jók benne

Jaja, biztos valami Limited széria lehet.
Az ezüst változatból is van ilyen csini darab:

Nekem a kék jön be.
Komolyra fordítva a szót az Amperor és a HD 25 összehasonlítása:

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Most nem azért, de nagyon izléses külsőre.
Mondjuk a Beats is nagyon szép. Mielött még szó érné a ház elejét: a design-ra értettem, nem a hangra.

Aha, főleg azok a beépített fehér LEDek jók benne
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Erre én is.

Most nem azért, de nagyon izléses külsőre.
Mondjuk a Beats is nagyon szép. Mielött még szó érné a ház elejét: a design-ra értettem, nem a hangra.

Baluka26
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Baluka26 »

Erre a Sennheiser Amperior Blue fejhallgatóra lennék nagyon kíváncsi.
A Sennheiser HD 25 nagyon bejött.

http://www.friendlyhouse.hu/sennheiser_ ... _blue.html

http://www.sennheiserusa.com/amperior_blue

Erre én is.

Erősítő: Denon PMA360
DAC: LG G2
Hangkeltő: Beyerdynamic DT770 Edition 32 Ohm, Canton GLE50

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Erre a Sennheiser Amperior Blue fejhallgatóra lennék nagyon kíváncsi.
A Sennheiser HD 25 nagyon bejött.

http://www.friendlyhouse.hu/sennheiser_ ... _blue.html

http://www.sennheiserusa.com/amperior_blue

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Szerintem ne légy rá kíváncsi.
Ez a füles egy tipikus trendi, agyonEQzott, mélykiemelős vacak. Biztos ezt a hangod keresed? Ráadásul még pofátlanul drága is 

Nem csodálom, hogy egy AKG vagy Sennheiser drágított az utóbbi években a nívós fejhallgatóik árain. Gondolom ők sem szeretnék hogy ilyenekkel emlegessék egy lapon csak az áregyezés miatt.

Mivel még nem hallottam, ezért kíváncsi lennék rá, hogy szól.
Az izlés és a hallás igencsak egyedi és volt, amit agyon dícsértek és nekem nem jött be. Volt, amit szidtak, mint kocsis a lovát és az bejött, de olyan is akadt, amit dícsértek és bejött és olyan is, hogy elmarasztalták és nem jött be. Ahogy egyik barátom mondta a minap: meg kell hallgatni és ha bejön, akkor azt kell választani.
Inkább az előállítás költsége vagy a profit növelés bújhat meg az árnövekedés mögött vagy mindkettő (legalábbis saját szakmámból ítélve ez a tapasztalatom). Sajnos 1 ideje a minőség és az ár nem egyenesen arányos. Vannak olyan termékek, amik olcsók és jók, de olyanok is, amik drágák és silányak. Nem ritka, hogy a márkát fizeti meg az ember és nem a minőséget, mert mondjuk ugyan ott gyártanak 2 dolgot, az egyikre felkerül 1 nívós logó és többször annyiba kerül, mint amire semmilyen vagy kevésbé ismert logó kerül fel.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Szerintem ne légy rá kíváncsi.
Ez a füles egy tipikus trendi, agyonEQzott, mélykiemelős vacak. Biztos ezt a hangod keresed? Ráadásul még pofátlanul drága is 

Nem csodálom, hogy egy AKG vagy Sennheiser drágított az utóbbi években a nívós fejhallgatóik árain. Gondolom ők sem szeretnék hogy ilyenekkel emlegessék egy lapon csak az áregyezés miatt.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Baluka26

Fül és Fejhallgatók

Ennyire hasonló HD800 görbét még nem láttam! 

Gondolom az Audeze hangja jobban tetszik Árban kb. ugyanott vannak.
Egyébként mi a magyarázata annak, hogy mindössze 12,5kHz-ig skálázzák a certificate-et?

Nem tudom mi értelme
Igazából amennyibe volt nekem HD800 annyiért jó volt (olyan 175-be volt használtan), és a HD800-at sikerült elcserélnem LCD2 rev2-re. Ennyiért viszont ár/értékben ez sokkal jobb-nekem biztosan

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ennyire hasonló HD800 görbét még nem láttam! 

Gondolom az Audeze hangja jobban tetszik Árban kb. ugyanott vannak.
Egyébként mi a magyarázata annak, hogy mindössze 12,5kHz-ig skálázzák a certificate-et?

Baluka26

Fül és Fejhallgatók

Ez pedig Audeze LCD2:

Baluka26

Fül és Fejhallgatók

Ma megérkezett a Sennheiser HD800 certificate-em.
S/N 04769

Ez az én ex-HD800-am:

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ma megérkezett a Sennheiser HD800 certificate-em.S/N 04769

peppe79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Én a PC mellé keresek egy esti hallgatózásra való fejhallgatót, ehhez pedig egy HD660-as "Beyer replikát" próbáltam.  Úgy általánosságban véve hozza a zárt fülesek világát, és emellett van van egy érdekes magas kiemelése. Kellemes populáris füles, ami hangzásában és kialakításban mindenképp felette van a hasonló árú cirkumauráis fejhallgatóknak. Érdemes próbálgatni a különböző típusok között. Ha lesz rá lehetőségem, én is barátkozok majd még 1-2 darabbal...

Most nézem, hogy az a Superlux szinte fillérekért meglőhető.
A Beyer DT235-öt szoktam ajánlani ebben az érfekvésben (van abból is egy otthon ) de gondolom a Superluxnak teljesen más hangja van ehhez képest (nyomulós, kiemelős?)

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 182

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Szép darab, tipikus AKG-s küllem! 
A zárt mivolta, a fejpánt kialakítása, és a műbőr párnák miatt izolál olyan jól, illetve a hangkaraktere is részben ennek köszönhető. Többet is ki lehet egyébként hozni belőle, de ezeknek már költségvonzata van. Jó hallgatózást hozzá! 

Köszi, mint írtam, még az sem kizárt, hogy később vmikor majd kap vmi kis fejhallgató erősítőt társul!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”