Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A bromitot  (AgBr) hívják zöld ezüstnek, de nem gondolom, hogy az van a forrasz anyagban.
Még jó sokáig lehet kapni ólomtartalmú forraszanyagokat (Sn60Pb40), szerviz célokra ugyanis nem lehet megbízhatóan  használni az ólommentes változatot.

Így van.  Pl az autóipar 2016-ig kapott halasztást az ólommentes alkatrészek kötelező bevezetéséig.  Ha egy modellt a dátum előtt dobnak piacra, amig gyártják lesz igény az ólommentes anyagra.  Szerintem a 2016 is csúszni fog, tehát 2020-25 előtt nem lesz probléma.  A tin whisker miatt a biztonsági berendezések gyártói és a repülőgépipar nagyon sokáig nem fog áttérni.  Nálam minden normális ólmos forrasztással megy.  Nincs hiányérzet.  Emellett a magasabb forrrasztási hőmérséklet miatt az alapfém beoldódása is nagyobb veszély.  Meg ronda is.  Meg a dendritesedés is gyakrabban előfordul......
OFF:  ha új autót veszek, biztosan elkerülöm az ólommentes modelleket.  

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Ez így teljesen rendben van, régen rossz is volna, ha te nem ezt gondolnád és mondanád! 
Csak itt e jelzés mögött nem áll egy bornírt handabanda, amit néhány hét múlva teljesen megcáfolsz saját magad. 

Tudod az újoncok mindig nagy vehemenciával csapnak a lecsóba. Én is hasonló képen tettem annak idején. Mondjuk én fiatal voltam és tapasztalatlan aztán HG jól helyretett.
Ezt kapja most cables is.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Na de most miért vagytok ilyenek
Például a Bodor Audio kábelek is sokkal jobban szólnak,még annál is.

Ez így teljesen rendben van, régen rossz is volna, ha te nem ezt gondolnád és mondanád! 
Csak itt e jelzés mögött nem áll egy bornírt handabanda, amit néhány hét múlva teljesen megcáfolsz saját magad. 

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Na de most miért vagytok ilyenek
Például a Bodor Audio kábelek is sokkal jobban szólnak,még annál is.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Valaki, aki kábeleket készít, valószínűleg csak a nyers, bejáratás nélküli kábeleket hallgatja, azokat hasonlítja.
-----------------

Ez így van! De a régebbieket is így hallgattam de ilyen hangot nem hallottam. Egyebekben nem önreklámnak szántam, arra voltam kiváncsi, hogy másnak is vannak-e hasonló tapasztalatai nem ólommentes ezüstöt tartalmazó forraszanyaggal.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Migint kivan öntve a gyerek a fürdővízzel......A többi komponens amit hallgatunk ugyan ,hogy van forrasztva? Én is ezüsttartalmú anyaggal forrasztok.Szebben lehet vele dolgozni.Egyet nem szabad elfelejteni fémek közül az ezüst a legjobb vezető.Üdv: Meridián
Erre alább már írtam, hogy a tankönyv szerint, ami egyébként középiskolás tananyag, az ezüst nem javít, hanem tovább ront az ötvözet vezetőképességén. 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6581

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Így van-ez egy öngól volt valamilyen szinten.Nem mi rúgtuk   ,csak számolgatjuk a varrásokat a labdán.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem vagytok kicsit rosszindulatúak?

Én (a múlt ismerete nélkül) csak azt olvastam, hogy egy másik forraszanyaggal más hangkép jelent meg, elsőre jobbnak hallatszóan a régebbi megoldásnál. Aztán tovább olvasva (minden hozzászólást) arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg csak az induló hangkép jobb, a bejáratódás után ez a különbség eltűnik, vagy minimálisra csökken.

Valaki, aki kábeleket készít, valószínűleg csak a nyers, bejáratás nélküli kábeleket hallgatja, azokat hasonlítja.

Persze, lehet hogy nincs igazam.

Cables ezt írta:  "6-7 éve ugyanazokkal a CDkkel tesztelem az elkészült kábeleket, most új részleteket hallottam meg minden lemezen."
Ezt hogy lehet félreérteni? És az új forraszanyaggal készült überf@sza kábel garantáltan nem volt bejáratva, hiszen most hallotta először! 
Ha a saját topikjában írta volna le ezeket a mondatokat, senki nem szólt volna egy szót sem, de itt, az általános kábeles topikban ne csodálkozzon, ha az önreklámot  nem díjazza senki sem, pláne, ha így sül el

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Migint kivan öntve a gyerek a fürdővízzel......A többi komponens amit hallgatunk ugyan ,hogy van forrasztva? Én is ezüsttartalmú anyaggal forrasztok.Szebben lehet vele dolgozni.Egyet nem szabad elfelejteni fémek közül az ezüst a legjobb vezető.Üdv: Meridián
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Taksoft »

Nem vagytok kicsit rosszindulatúak?

Én (a múlt ismerete nélkül) csak azt olvastam, hogy egy másik forraszanyaggal más hangkép jelent meg, elsőre jobbnak hallatszóan a régebbi megoldásnál. Aztán tovább olvasva (minden hozzászólást) arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg csak az induló hangkép jobb, a bejáratódás után ez a különbség eltűnik, vagy minimálisra csökken.

Persze, lehet hogy nincs igazam.

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Úgy látom itt megint sikerült valakinek kikeverni egy minivihart a saját bilijében...
Erre mondják, hogy a fagyi visszanyal? 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szórakoztató eszmecsere!  
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Úgy látom itt megint sikerült valakinek kikeverni egy minivihart a saját bilijében...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen,a megvakított mókusok gyorsulási képessége sokkal jobb mint gondolnád.

Ez tetszik.

.

Vendég

Kábelezzünk

Si tacuisses, philosophus mansisses.

.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1275

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: violin »

Lehengerlő ez a sebesség.
Mondjuk most rúgtál magadnak egy öngólt. Mi a terv, újraforrasztás minden eladott kábelt?

Az nem olyan egyszerű....előbb meg kell tisztítani az eddigi forraszanyag gonosz szellemeitől......
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Igen,a megvakított mókusok gyorsulási képessége sokkal jobb mint gondolnád.

Vendég

Kábelezzünk

"the show must go on"
akkor ezt elég lett volna a saját topic-odban előadni, már mint hogy nem ismered a hagyományos "mosópor" előnyeit.

A gerillamarketing lényege, hogy minél több helyen jelenjünk meg heurisztikus bejelentésekkel, pl. olyanokkal, hogy "a napi lábmosás erősen csökkenti a lábszagot". Azaz, települjünk rá mindenre, és minél többször jelentsünk be "újdonságot".

.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3004

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Jönnek az új kábelekért! Már hívott is az egyik
Mondjuk most rúgtál magadnak egy öngólt. Mi a terv, újraforrasztás minden eladott kábelt?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Aztán becseréled a régi kábeleket, vagy esetleg csak átforrasztod?? Hogy szeded le a régi forraszanyagot a dugóról? Egy vékony film mindenképp ottmarad, azaz NEM lehet tökéletesen leszedni, az átforrasztás meg leginkább a mókusvakításhoz hasonlít.
Si tacuisses, philosophus mansisses.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Bennem is felmerült a gondolat,hogy akkor most Cables fórumtárs az összes régi forrasszal készült kábelét díjmenetesen kicseréli a vevőknek,vagy esetleg újraforrasztja azokat?  

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1646

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Na ezért nem veszek én többet DIY kábelt. Senkitől.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3670

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

"the show must go on"
akkor ezt elég lett volna a saját topic-odban előadni, már mint hogy nem ismered a hagyományos "mosópor" előnyeit.

Vendég

Kábelezzünk

.

Felvetés:

A forrasztás minősége döntő audio kábeleknél, különösen a kisjelű (IC) kábeleknél. 
.......
Tegnap este szereltem egy IC kábelt és eszembe jutott ez a forrasztóón. Kipróbáltam - fenomenális. ............a hangja az ami döbbenetesen jó. 6-7 éve ugyanazokkal a CDkkel tesztelem az elkészült kábeleket, most új részleteket hallottam meg minden lemezen.

Konklúzió:

Azonkívül ha eddig ilyen szarul forrasztott ólommentes forrasszal,

Ha ekkora volt a különbség a forraszanyagok között, akkor ezek szerint az
eddigi cables kábelek nem visznek át egy csomó információt, nem?

.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

cables mester sikeresen bedobta a forrasszunk hagyományos ón-ólom forrasszal témát, jó páran rá is haraptak/harapnak ismét.
De hogy én még "zöld" ezüstöt nem láttam ..?

Azonkívül ha eddig ilyen szarul forrasztott ólommentes forrasszal, mert azzal tényleg nehezebb, függetlenül attól hogy van-e benne ezüst (2-4%), de nagyobb gyakorlattal mégis csak lehet. Sajnos az ezüst tovább nehezít a forrasz folyását, az a kevés ezüst meg sokkal kevésbé számít hangminőségben mint a tiszta jól futtatott és nem túlzásban adagolt forrasztás maga, a hagyományos ón-ólmossal meg könnyebb tiszta forrasztást elkövetni.
Forrasztottam már Siltech, Mundorf és "mezei" ezüstös forraszokkal, ezek után is én jobbnak tartom a mezei ón-ólmos forraszokat, ami jelentősen olcsóbb is, csak nem soká nem lesz kapható.

A bromitot  (AgBr) hívják zöld ezüstnek, de nem gondolom, hogy az van a forrasz anyagban.
Még jó sokáig lehet kapni ólomtartalmú forraszanyagokat (Sn60Pb40), szerviz célokra ugyanis nem lehet megbízhatóan  használni az ólommentes változatot.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”