Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Szia László!Az idlergumikat én is USA beszerzésből vettem,Spacc közreműködésével.Auditól nem kerültek vissza.Az eredeti szíjak,forgásirányosak,a görgők bronz belsővel készültek.2 garnituráért fizettem 100€ körül.A Revox görgők igen gagyik,és drágák.Gyakorlatilag a kinai olcsó utángyártott alkatrészekből kinálják őket,igen borsos áron.100-400 ft lenne egy jó görgő ára is,a gyári videó görgők áraihoz viszonyítva is.(Nekünk a fuvar TJ-hez, több mint 200000 ft-unkba került.)Üdv:G.G
Összekötöttem a Tatabányai menetet egy-egy pesti fuvarral, amikor a lányomat vittem az albérletbe. Így kibírható. A revoxot én is sokallottam, majd meglátjuk meddig húzza. Jól látom a fuvarköltségedet????
Üdv,
NL
Kazettás deckek
Szia!
A szíjakat Fred Marrstól a marsscommunications.com-on, ha jól rémlik a nevük. Paypallal lehet automatikusan fizetni. A görgőket a revox-tól az ebayről. Persze ezek hozzájönnek és nem volt olcsó. Ha jól rémlik 45 USD volt a 4 szíj és 30 euro volt 2 görgő a teflon távtartókkal. Nem sokat vacilláltam a vétellel, amit jónak láttam megrendeltem és vittem Jenőhöz. Látatlanban vettem őket, vagyis nem tudtam, hogy milyen állapotúak az eredeiek és meglepődtem, mert egész jó állapotúnak tűnnek a lecserélt alkatrészek. Az idler gumi is rugalmas és nem olyan, mint amit a youtube-on mutatnak, hog yüvegre keményedett. Szerintem cseréltek benne legalább egyszer szettet, csak a mechanika volt szörnyen beragadva. Egyben persze nem kevés plusz még a fuvar fel-le, de én mindennapos használatra vettem, ez az első Naka amit hallgatok és így volt a leggyorsabb. Nagyon tetszik a végeredmény.
Üdv,
NL
Szia László!Az idlergumikat én is USA beszerzésből vettem,Spacc közreműködésével.Auditól nem kerültek vissza.Az eredeti szíjak,forgásirányosak,a görgők bronz belsővel készültek.2 garnituráért fizettem 100€ körül.A Revox görgők igen gagyik,és drágák.Gyakorlatilag a kinai olcsó utángyártott alkatrészekből kinálják őket,igen borsos áron.100-400 ft lenne egy jó görgő ára is,a gyári videó görgők áraihoz viszonyítva is.(Nekünk a fuvar TJ-hez, több mint 200000 ft-unkba került.)Üdv:G.G
Kazettás deckek
Szia László!A görgő-szíj együttest hol vetted meg?Nekem a Revox-os nem tetszett,a tiedhez lett volna eredeti görgőpár is.Az árat olvastam amit leírtál,ahhoz jött még az alkatrészek ára.Üdv:G.G.
Szia!
A szíjakat Fred Marrstól a marsscommunications.com-on, ha jól rémlik a nevük. Paypallal lehet automatikusan fizetni. A görgőket a revox-tól az ebayről. Persze ezek hozzájönnek és nem volt olcsó. Ha jól rémlik 45 USD volt a 4 szíj és 30 euro volt 2 görgő a teflon távtartókkal. Nem sokat vacilláltam a vétellel, amit jónak láttam megrendeltem és vittem Jenőhöz. Látatlanban vettem őket, vagyis nem tudtam, hogy milyen állapotúak az eredeiek és meglepődtem, mert egész jó állapotúnak tűnnek a lecserélt alkatrészek. Az idler gumi is rugalmas és nem olyan, mint amit a youtube-on mutatnak, hog yüvegre keményedett. Szerintem cseréltek benne legalább egyszer szettet, csak a mechanika volt szörnyen beragadva. Egyben persze nem kevés plusz még a fuvar fel-le, de én mindennapos használatra vettem, ez az első Naka amit hallgatok és így volt a leggyorsabb. Nagyon tetszik a végeredmény.
Üdv,
NL
Kazettás deckek
Szia!
Nagyon kedves vagy. Nem voltak illúzióim a magnóval kapcsolatban. Nem értem mire gondolsz azzal, hogy beismertem valamit amit nem volt szándékom elhallgatni. Igen, a vaterán 7e-rel olcsóbban volt de nem figyeltem. Az eladó nem ígért hibátlan működést csak hogy lejátszik és rendben van, ami végül igaz is volt. Persze, ha én adnék el, részletesen leírnám az állapotát, de nem vagyunk egyformák. Az ebayen úgy kell a leírást olvasni, mint az utazási irodákét, a képeknél pedig az árnyékban levő részleteket kell jól megnézni. Gyanítom, hogy a vaterás LX5-is ugyenezt az utat járta volna be az ebyes viszont kivülről makulátlan. Vettem már 1 Euroért is magnót az ebayen meg 40 Euroért-ért szervizelt Pioneer CT-777-est ami azóta is szépen szól. Egy adag óvatossággal és önmérséklettel lehet jól vásárolni az ebayen.
Üdv,
NL
Szia László!A görgő-szíj együttest hol vetted meg?Nekem a Revox-os nem tetszett,a tiedhez lett volna eredeti görgőpár is.Az árat olvastam amit leírtál,ahhoz jött még az alkatrészek ára.Üdv:G.G.
Kazettás deckek
Irtam pü-t.
köszi!
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3033
Kazettás deckek
Irtam pü-t.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Kazettás deckek
A Nakamichi LX-5 szervizelése során a következő lépések történtek:
- a mechanika szétszedése, beszorult görgőtartók
kiszabadítása, olajozása
- hangtengelyek tisztítása, olajozása
- új gumigörgők beszerelése
- új idlergumi beszerelése
- meghajtó szíjak cseréje- fejek lemágnesezése
- kazetta megvilágító izzó cseréje
- kivezérlés kijelzőn a "0" dB-es szint beállítása
- lejátszófej beállítása Nakamichi mérőkazettával (DA09002A, 15 kHz)
- lejátszási "0" dB-es szint beállítása Nakamichi mérőkazettával (DA09005B, 400 Hz)
- felvevőfej beállítása fázisméréssel (15 kHz-en)
- normal/chrom/metal szalagok level és bias beállítása -20 dB-en
(Maxell XL-IS, Maxell XL-IIS Maxel MX)
- felvételi/lejátszási frekvenciamenet ellenőrzése (-20dB, 30Hz - 22kHz - ok)
Üdv: TJ.
Ez 1-szép service publikus hogy mibe fájt?? -ha nem sértelek meg?
- tunerman
- V.I.P.

Kazettás deckek
A Nakamichi LX-5 szervizelése során a következő lépések történtek:
- a mechanika szétszedése, beszorult görgőtartók
kiszabadítása, olajozása
- hangtengelyek tisztítása, olajozása
- új gumigörgők beszerelése
- új idlergumi beszerelése
- meghajtó szíjak cseréje- fejek lemágnesezése
- kazetta megvilágító izzó cseréje
- kivezérlés kijelzőn a "0" dB-es szint beállítása
- lejátszófej beállítása Nakamichi mérőkazettával (DA09002A, 15 kHz)
- lejátszási "0" dB-es szint beállítása Nakamichi mérőkazettával (DA09005B, 400 Hz)
- felvevőfej beállítása fázisméréssel (15 kHz-en)
- normal/chrom/metal szalagok level és bias beállítása -20 dB-en
(Maxell XL-IS, Maxell XL-IIS Maxel MX)
- felvételi/lejátszási frekvenciamenet ellenőrzése (-20dB, 30Hz - 22kHz - ok)
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Kazettás deckek
Gratulálok!
Tegnap hazaért a Naka Lx-5. Bekapcsoltam és azóta csak ámulok. Eddig csak műsoros kazettákat hallgattam rajta de én még kazettáról ilyen hangon nem hallottam. Most egy szlovák kiadású nem leharcolt Ghymes kazetta megy és valami frenetikus. Szerintem aki úgy hallgatna bele, hogy a számok közötti halk szalagzajt nem hallja, akkor leizzadna, hogy CD-ről vagy kazettáról megy. A gyengébb "zörgő csontú" kazetták is szépen szólnak.
Ja és a drótos táv meg hihetetlen fíling. :-) A gyerekek csak röhögnek, hogy mi ez a marhaság de a fiam azért pár percre megállt a szobában és hallgatta, aztán nem szólt semmit, ingatta a fejét és bement a szobájába. Szerintem nem gondolta volna, hogy így fog szólni.
Saját felvételt majd egy kis pucolás után hétvégén csinálok vele. Szerzek szálmentes tisztítópálcikát addig. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz ki saját felvétellel metál vagy krómos szalagra
Jenőnek meg dícséret a munkáért, ahogy visszahozta az életbe ezt a csodát.
Kazettás deckek
Tegnap hazaért a Naka Lx-5. Bekapcsoltam és azóta csak ámulok. Eddig csak műsoros kazettákat hallgattam rajta de én még kazettáról ilyen hangon nem hallottam. Most egy szlovák kiadású nem leharcolt Ghymes kazetta megy és valami frenetikus. Szerintem aki úgy hallgatna bele, hogy a számok közötti halk szalagzajt nem hallja, akkor leizzadna, hogy CD-ről vagy kazettáról megy. A gyengébb "zörgő csontú" kazetták is szépen szólnak.
Ja és a drótos táv meg hihetetlen fíling. :-) A gyerekek csak röhögnek, hogy mi ez a marhaság de a fiam azért pár percre megállt a szobában és hallgatta, aztán nem szólt semmit, ingatta a fejét és bement a szobájába. Szerintem nem gondolta volna, hogy így fog szólni.
Saját felvételt majd egy kis pucolás után hétvégén csinálok vele. Szerzek szálmentes tisztítópálcikát addig. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz ki saját felvétellel metál vagy krómos szalagra
Jenőnek meg dícséret a munkáért, ahogy visszahozta az életbe ezt a csodát.
Kazettás deckek
Szép napot!
Kabelfernbedienung RM-200 für Nakamichi BX 300 E
http://www.ebay.de/itm/Kabelfernbedienu ... _500wt_949
http://www.ebay.de/itm/AKAI-GX-F90-High ... 1069wt_932
szép!!
http://www.ebay.de/itm/BLACK-BEAUTY-Alp ... 337fd73ba2
Kazettás deckek
A tengelyt pedig ki kell nyomni - azon a végén próbáld, amelyik kúpos...szoros illesztésű darab.
Köszönöm a biztatást, ha még szükség lenne a cserére később, akkor megpróbálkozom vele újra. De szerencsére most mégsem kellett hozzányúlnom, a bal oldali orsó kevés fékező ereje miatt volt a gond. Egyébként az azért nem éppen nulla üzemórás fej ellenére kifejezetten tiszta a hangja, szerintem jobb is a Technics-nél.
Kazettás deckek
Szép napot!
Kabelfernbedienung RM-200 für Nakamichi BX 300 E
http://www.ebay.de/itm/Kabelfernbedienu ... _500wt_949
http://www.ebay.de/itm/AKAI-GX-F90-High ... 1069wt_932
- maczko
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Kazettás deckek
Szép napot!
VINTAGE UHER CG 330 STEREO CASSETTE TAPE RECORDER
http://www.ebay.de/itm/VINTAGE-UHER-CG- ... 166wt_1009
Toshiba Aurex PC-G8ADhttp://www.ebay.de/itm/Toshiba-Aurex-PC-G8AD-T ... _500wt_949
Sharp Optonica RT-7100
http://www.ebay.de/itm/Sharp-Optonica-R ... 7342wt_932
Köszi!
Mondat helyesen úgy hangzik: nem akar felbukkanni, itt a közvetlen környezetemben, Budapest környékén. Ebay-en még soha nem vásároltam, meg a V*****n sem, eddig, amire szükség volt, valahogy jöttek velem szemben és muszáj volt megvenni :-))
üdv
maczko
- maczko
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Kazettás deckek
-deck 006.jpg
Végre láttam valakit, akinél szintén lakik egy AKG K260 Professional :-)
Kazettás deckek
Legalább beismerted,hogy átqrtak.Csak a buták vásárolnak az elmén.A példádból is láttuk,hogy a hibátlan készüléked TJ-nél kötött ki.Majd ha figyelgeted a drágán eladott készülékeket,azok felbukkannak még párszor,de erről már mások is írtak itt a topikban.Nagyon sok készülék van a látóteremben olcsón,amik gyűjtői darabok.Azért én bőven olvasgatok máshol is,és nem a TH-n.
Szia!
Nagyon kedves vagy. Nem voltak illúzióim a magnóval kapcsolatban. Nem értem mire gondolsz azzal, hogy beismertem valamit amit nem volt szándékom elhallgatni. Igen, a vaterán 7e-rel olcsóbban volt de nem figyeltem. Az eladó nem ígért hibátlan működést csak hogy lejátszik és rendben van, ami végül igaz is volt. Persze, ha én adnék el, részletesen leírnám az állapotát, de nem vagyunk egyformák. Az ebayen úgy kell a leírást olvasni, mint az utazási irodákét, a képeknél pedig az árnyékban levő részleteket kell jól megnézni. Gyanítom, hogy a vaterás LX5-is ugyenezt az utat járta volna be az ebyes viszont kivülről makulátlan. Vettem már 1 Euroért is magnót az ebayen meg 40 Euroért-ért szervizelt Pioneer CT-777-est ami azóta is szépen szól. Egy adag óvatossággal és önmérséklettel lehet jól vásárolni az ebayen.
Üdv,
NL
- tunerman
- V.I.P.

Kazettás deckek
Sziasztok!
Pár napja nekiláttam újraéleszteni egy Akai HX-A201 kazettás decket. Gondolom elég alaptípus, mivel itthon is kapható volt, szóval sokan ismerhetik a gépet. Először ki kellett cserélnem két szíjat: a fő lapszíj és a csévélőket hajtó ékszíj szinte leolvadt már a futóműről. Ezek után tettem rá egy másik motort, mert a sajátja már fél óra után nagyon melegedett és néha ötletszerűen változott a sebessége, mindezt állandó berregő hang mellett. Ezek után már egész jónak tűnt, lement egy kazetta minden nyávogás nélkül, tisztán. Akkor próbáltam a felvételt, és az is sikeresen összejött, tisztán vesz fel, egyelőre még a fej is használható benne. Igen ám, csak utána ezt a felvételt próbából betettem a mikrohifibe a szomszéd szobában - hullámzó, magashiányos hang. Úgyhogy monósítva nekiálltam fejet állítani, régebben felvett, megbízható minőségű kazettákra. (Van még egy '84-es Technics-em is, aminek minden régebbi felvételét tisztán lejátszotta az előbb említett kistorony magnója is. Igazából lejátszani még most is tökéletesen megy, csak abba már nincsen cseredarab fej, ezért szereztem ezt, amihez volt még két tartalék magnófeje is az eladónak.) Azt vettem észre, hogy ezt beállítom egy kazettára, utána beteszek egy másikat és azt megint máshova kellene állítanom. Próbából lefogtam a felcsévélő orsót kissé, akkor rögtön eltalált minden felvételt tisztán. Sikerült levenni a tengelyvéget, kuplungot kipucoltam, összeraktam - semmi változás. Viszont a nyomógörgője, az gyanús nekem. Kivettem, a szervizben kerestek nekem egy cseredarabot.
De itt elakadtam, mert nem sikerült kivenni a lemezből a görgőt. Régebben, a Technics-nél a műanyag elemből simán, egy csavarhúzó hegyével ki lehetett bökni a tengelyt, de itt ez nem megy. Van erre valami módszer, esetleg speciális szerszám? Képet csatolok, hogyan is néz ki:
A tengelyt pedig ki kell nyomni - azon a végén próbáld, amelyik kúpos...szoros illesztésű darab.
Kazettás deckek
Szerintem aki elolvassa a hozzászólásokat, eltudja dönteni ki a kárörvendő.
A Revox orsós még nincs kifizetve,amire igényt tartok.A CR-7 még javításra vár,a B-215 javítása folyamatban.Lehet kárörvendeni.Szép napot!
Kazettás deckek
Abszolút ( Ollivanderhez is menned kell) tökéletes vagy,hát nem hiába, aki tud az tud.
A Revox orsós még nincs kifizetve,amire igényt tartok.A CR-7 még javításra vár,a B-215 javítása folyamatban.Lehet kárörvendeni.Szép napot!
Kazettás deckek
Szia! Igen, én is így kerestem, de nem találtam meg, hogy az adott számot melyik évben gyártották.
Ezért kellene egy lista, évszám/szériaszám és úgy emlékeztem, hogy régebben már belefutottam valami hasonló listába valamelyik oldalon, de most nem találom.
Nem mentettem el a szériaszámokat.A TH-n vannak akik tudják!Opel biztosan segít,mivel ő regisztrált tag.Dragont nem veszek,viszont a gyári gumigörgő pár nálam van,mivel nem a CR-7-hez való volt,amit meghírdettek.
Kazettás deckek
Abszolút ( Ollivanderhez is menned kell) tökéletes vagy,hát nem hiába, aki tud az tud.
Nyugodtan reagálhatsz,mert az első aki lebeszélt a Dragon vásárlásról,te voltál.A sértegetések nagyon nem érdekelnek,mert 99%-ban mindig bejött amiket leírtam.A saját pénzével bárki játszhat,de a máséval nem ajánlott.Lehet kinálgatni méregdrágán sok mindent,de attól az még nem lesz valós ár.Az elmére hivatkozni nem ajánlott.A készülékek nagy része is hibás,amik csak a vásárlások után derülnek ki.Van aki bevalja,van aki tagadja.Alkatrészek nincsenek,a minőségi görgők gyártása is megszünt,amik kaphatók méregdrágán azok fosok.Nincsenek szerelők,illetve pár ember javít tisztességesen.A mérőkazettákról már véleményt sem írok..
Kazettás deckek
Múlt héten betettem figyelőbe egyet, nem azonnali áron kínálták és 1600 Euro volt a vége. Állapottól függően most 800-1800 között mennek el aukcióban. A leharcolt nem működőkért is megadnak 3-500 Eurót.
Legalább beismerted,hogy átqrtak.Csak a buták vásárolnak az elmén.A példádból is láttuk,hogy a hibátlan készüléked TJ-nél kötött ki.Majd ha figyelgeted a drágán eladott készülékeket,azok felbukkannak még párszor,de erről már mások is írtak itt a topikban.Nagyon sok készülék van a látóteremben olcsón,amik gyűjtői darabok.Azért én bőven olvasgatok máshol is,és nem a TH-n.