Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Esetleg javaslat, mint kezdőnek, aki most fog egy alap DAC-ot beüzemelni? Gondoltam nem a 100 Ft-os jack és RCA csatlakozókat veszem meg, közé valami normálisabb kábelt kötök, valamint USB-nek nem a nyomtatóhoz kapott A-B kábelt használom fel. Csodát nem várok tőle, de ne húzza le a rendszert.
Erre esetleg tudtok valamit mondani? Egyáltalán hol nézzek körül? Kácsánál láttam csatlakozókat, kábeleket, de egy típusszám nekem nem sokat mond (USB csatlakozó külön nem is volt, ilyet még nem is szereltem).
Kábelezzünk
Csatlakoznék hasonló kérdéssel: Milyen digitális kábelt javasoltok 3m-es hosszban, ami nem haladja meg a 15-16ezer Ft-ot? A jelenlegi 1m-es Furutech Alpha Ag minőségét gondolom ennyiért semmi nem éri el, de sokak szerint jobban járok egy gyengébb koax-szal is, ha az USB cserében rövid lesz.
3m-es, 16E??? Úrisen, azért már kifogástalant tudsz csinálni!!! A Furutechet agyon fogja csapni, egy teszten az volt a legkotványabb, audioland-en csekkold, ott voltam.
Mákod van, csak 2 érre van szükséged, ezekhez beszerzel ezüstöt, meg 2 dugót, áthozod, megforrasztjuk. A "rövid" USB-kábel fantazmagóriát is kétellném-gátolnám :-)))).
lehoako@gmail pont com.
Kábelezzünk
Csatlakoznék hasonló kérdéssel: Milyen digitális kábelt javasoltok 3m-es hosszban, ami nem haladja meg a 15-16ezer Ft-ot? A jelenlegi 1m-es Furutech Alpha Ag minőségét gondolom ennyiért semmi nem éri el, de sokak szerint jobban járok egy gyengébb koax-szal is, ha az USB cserében rövid lesz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Kábelezzünk
Amiket kérdezel - kábelhossz ökölszabályok - nemlétező dolgok, mert minden kábel másképp viselkedik. Nemigen vannak általános szabályok. Nekem az a tapasztalatom, hogy a kábel hosszánál - persze racionális határig - többet számit a kábel minősége, milyensége (anyaga, szerkezete, dielektrikuma).
Esetleg javaslat, mint kezdőnek, aki most fog egy alap DAC-ot beüzemelni? Gondoltam nem a 100 Ft-os jack és RCA csatlakozókat veszem meg, közé valami normálisabb kábelt kötök, valamint USB-nek nem a nyomtatóhoz kapott A-B kábelt használom fel. Csodát nem várok tőle, de ne húzza le a rendszert.
Sziasztok!
DAC fórumban már részben feltettem a kérdést, választ is kaptam, de jobban átgondolva itt helytállóbb, meg akkor már bővebben:
Külső táp nélküli DAC-hoz tervezek kábelt vásárolni, egy kisebb távolságot is át kéne hidalnom. Melyik kábelt lehet hosszabbra venni, a digitálisat vagy az analógot? Vannak ökölszabályok, hogy milyen hosszt nem illik átlépni?
Erre már kaptam választ, hogy az USB 2 méternél ne legyen hosszabb.
A DAC egy épített szerkezet, az enyémnél jóval komolyabb rendszerekben is jól (elfogadhatóan) szerepelt. Laptopról kapná a jelet USB-n, 6.3-as jack kimenete van, RCA-n csatlakozna az erősítőmhöz (Yamaha AX-550, hangfalak: Infinity REF 30). Tudom nem komoly a rendszer, a DAC sem egy drága darab, ezért az lenne a kérdésem, kábelezésre mennyit érdemes rászánni? Melyikre érzékenyebb, az analóg vagy a digitális szakaszra? Az analóg kábelt mennyire lehet hosszban elereszteni? Ha sok bajt okoz a hossza, akkor zenehallgatás idejére inkább a hifi tetejére teszem a notit.
Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadok.
Üdv:
Balázs
Amiket kérdezel - kábelhossz ökölszabályok - nemlétező dolgok, mert minden kábel másképp viselkedik. Nemigen vannak általános szabályok. Nekem az a tapasztalatom, hogy a kábel hosszánál - persze racionális határig - többet számit a kábel minősége, milyensége (anyaga, szerkezete, dielektrikuma).
Kábelezzünk
Sziasztok!
DAC fórumban már részben feltettem a kérdést, választ is kaptam, de jobban átgondolva itt helytállóbb, meg akkor már bővebben:
Külső táp nélküli DAC-hoz tervezek kábelt vásárolni, egy kisebb távolságot is át kéne hidalnom. Melyik kábelt lehet hosszabbra venni, a digitálisat vagy az analógot? Vannak ökölszabályok, hogy milyen hosszt nem illik átlépni?
A DAC egy épített szerkezet, az enyémnél jóval komolyabb rendszerekben is jól (elfogadhatóan) szerepelt. Laptopról kapná a jelet USB-n, 6.3-as jack kimenete van, RCA-n csatlakozna az erősítőmhöz (Yamaha AX-550, hangfalak: Infinity REF 30). Tudom nem komoly a rendszer, a DAC sem egy drága darab, ezért az lenne a kérdésem, kábelezésre mennyit érdemes rászánni? Melyikre érzékenyebb, az analóg vagy a digitális szakaszra? Az analóg kábelt mennyire lehet hosszban elereszteni? Ha sok bajt okoz a hossza, akkor zenehallgatás idejére inkább a hifi tetejére teszem a notit.
Üdv:
Balázs
-
Vendég
Kábelezzünk
Sziasztok!
Üdv:
Balázs
Kábelezzünk
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem kábel téren.
Ajánlottátok a Klotz MC5000-es kábelt IC-nek. Processzor és végfok közé szeretnék belőlük csinálni összekötőket. Mivel kell egy pár darab, megkértem egy barátomat, csinálja meg nekem a forrasztást, mert neki nagyobb tapasztalata van ilyen téren. Az volt az első kérdése, hogy hogyan forrassza be? Mivel ez egy szimmetrikus kábel, két belső szál van. Csak az egyiket kell bekötni, vagy mind a kettőt? Szerintetek melyik a jobb?
Csatlakozóból mit ajánlotok? Én ezt néztek:
http://elimex.hu/termekek/1883/neutrik_ ... ?catid=445
Tudtok jobbat ~500 Ft/db áron amire rá is megy ez a vastag kábel?
Előre is köszönöm!
Kábelezzünk
Mégegy Off, most Imi-nek
(Péntek este van, hátha nem haragszik meg érte a Béla)
Még két kép a kis kábel fonó unokámról. Ezeket az apukája barátja csinálta, aki profi portfólió fotós. Többet igérem nem teszek be!
Rituka2.jpg
Rituka3.jpg
Nahát, el vagyok ájulva ! Még jó, hogy nem tegnap este láttam. Modell is lehetne, ha már nem az, és tehetne néha a nyakába egy-két Cables kábelt, csak hogy alá támassza azok természetességét. Tényleg miért nem készíttetsz egy-két ilyen reklámfotót ? Megugrana a topic amúgy sem alacsony látogatottsága.
Kábelezzünk
Nem! Lehoako-nak igaza van (mint mindig). Itt kábelezni kell. Talán belefér ebbe, hogy keresek tesztelésre érdeklődőt két eltérő szerkezetű nagyon különleges digit kábelre. Bp-en elviszem az érdeklődőhöz!
cables@freemail.hu
Nem! Lehoako-nak igaza van (mint mindig). Itt kábelezni kell. Talán belefér ebbe, hogy keresek tesztelésre érdeklődőt két eltérő szerkezetű nagyon különleges digit kábelre. Bp-en elviszem az érdeklődőhöz!
cables@freemail.hu
Kábelezzünk
cables@freemail.hu
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 441
Kábelezzünk
Mégegy Off, most Imi-nek
Még két kép a kis kábel fonó unokámról. Ezeket az apukája barátja csinálta, aki profi portfólió fotós. Többet igérem nem teszek be!
Rituka2.jpg
Rituka3.jpg
Engem speciel nem zavarna ha néha tennél fel róla néhány képet!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Kábelezzünk
Akiket még érdekel a kábelezés, azok lassacskán induljanak el a "büszke nagyszülők" topikba.
Mégegy Off, most Imi-nek
Kábelezzünk
Mégegy Off, most Imi-nek
Kábelezzünk
LEHOAKO- nak Off, de hátha nem lesz harag érte...
Azért én se teljesen egyedül fonom a hosszú hangfal kábeleket. Némi zsebpénz ellenében olyan segítőm van, akit miatt sokan megirigyelhetnek - a kisunokám. végtelen türelemmel fonja őket. Lehet, hogy azért olyan kellemes a hangjuk?
Rituka.jpg
Ez most komoly? Ő az unokád?
Legközelebb mikor fonsz kábeleket ? Felugranék egy rövid ismerkedésre, persze csak ha ott a család is, jobb egyszerre megismerni mindenkit, és amíg cserélgeted a kábeleket, én majd lefoglalom az unokát, nehogy rosszalkodjon !
Ui. : ha tényleg Ő az meg ne sértődj, de azért szólj ha kábelt fontok
-
Vendég
Kábelezzünk
Mit kell tudni az ónozott réz hangfalkábelekről (pl. Supra kábelek), és mennyivel; illetve miért jobbak, mint a sima rézkábelek?
A neten számos helyen megtalálod a Suprások teóriáját. Lényege, hogy az ón magasabb fajlagos ellenállása és az ón felületét borító vékony oxidréteg miatt valamennyire litze-szerűen viselkedik. Az elemi szálak közti "dióda-effektusról" persze mélyen hallgatnak:) A viszonylag olcsó hangszóró- és tápkábeleik ár-érték aránya nem rossz (azok megérnek egy próbát).
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Azért én se teljesen egyedül fonom a hosszú hangfal kábeleket. Némi zsebpénz ellenében olyan segítőm van, akit miatt sokan megirigyelhetnek - a kisunokám. végtelen türelemmel fonja őket. Lehet, hogy azért olyan kellemes a hangjuk?
Rituka.jpg
Na végre nem verekszik, csupán kellemes és ebbe belefér az is hogy mindenkinek más a kellemes.
Kábelezzünk
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Általában az ónozott kábelek kevésbé szoktak jól szerepelni.
Hogy kinek a milyen kábele milyen rendszerben veri a másikat azt hagyjuk inkább.
Kábelezzünk
Saját véleményem: legtisztább hangot az egy fémből, és azonos átmérőjű elemi szálakból álló hangfal kábelek adják. Ilyet mutatni is tudok, ha kell. Az a Supra legjobb (Sword) kábelét simán verte.
De mindenki másra esküszik! Arra mi neki van :)D
Bár csak kíváncsiságból kérdeztem, mert nem nagyon értem az ilyen ónozások okát (az ezüstözés értelmét még nagyjából felfogom), azért kíváncsi lennék rá, hogy te mire gondoltál, mi az, ami szerinted a N°1, és mennyiért?
Mit kell tudni az ónozott réz hangfalkábelekről (pl. Supra kábelek), és mennyivel; illetve miért jobbak, mint a sima rézkábelek?
Saját véleményem: legtisztább hangot az egy fémből, és azonos átmérőjű elemi szálakból álló hangfal kábelek adják. Ilyet mutatni is tudok, ha kell. Az a Supra legjobb (Sword) kábelét simán verte.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Kábelezzünk
"...Hobbinak fogjuk fel az egészet, és azt hiszem, egész jó hobbit találtunk magunknak, ami, ha lehet, egy oldalán túlmutat a zene "szimpla" befogadásán..."
Írásban is megköszönöm ezt a tartalmas választ! Nagyon szimpatikus, amit írtál, még akkor is, ha én teljesen másképp "élem meg" a hangtechnikai szenvedélyemet. Egész életemben új utakat próbáltam keresni, olyan dolgokat kipróbálni, ami másnak talán eszébe sem jutna. A kábel építés területén ez - úgy érzem - nagyon gyümölcsöző hozzáállás volt számomra, és ezt nem anyagi, hanem szakmai értemben gondolom. Mégegyszer köszi a "vallomást".
Köszönöm!
A lehetőségekhez képest mi is "új utakat" keresünk, legalábbis nekünk újakat.
Kábelezzünk
Ákó! Köszönjük, ismét egy kiváló poszt
Cables-nek még annyit, hogy a munkacsoport tevékenységét rendszerint dokumentáljuk; 1-2 bizonyíték itt megtalálható.
Köszönöm én is!
A dokumentáció terén earformance és bbuffy rendelkeznek a megfelelő hardverrel (fényképgép), de azért nyilván, részben terjedelmi, részben szervezési okokból, nem minden "gyártmány" képét tudjuk "publikálni".
Kábelezzünk
Sziasztok!
3m-es koax kellene USB transzport és DAC közé.
Néhai Józsi féle "Iris Silver SPC"-hez képest van egyenértékű, esetleg jobb ötletetek 15-16ezer körül?
3m-es koax kellene USB transzport és DAC közé.
Néhai Józsi féle "Iris Silver SPC"-hez képest van egyenértékű, esetleg jobb ötletetek 15-16ezer körül?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Ákó! Köszönjük, ismét egy kiváló poszt
Cables-nek még annyit, hogy a munkacsoport tevékenységét rendszerint dokumentáljuk; 1-2 bizonyíték itt megtalálható.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO