Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ez a "Habia" kábel sodrott?Igen.A mellékelt képen az XLR, ill. RCA IC-im (habia) koax szerkezete látható.
A hangfalkábeleim és tápjaim szimpla sodrottak és persze vastagabbak, azok is teflon szigeteléssel.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Csak csavarozva vannak, két oldalon!
Ez a "Habia" kábel sodrott?
Kábelezzünk
Ez a "Habia" kábel sodrott?
Kábelezzünk
Azt nem tudom eldönteni, mi a kisebb rossz, a forraszanyag vagy az oxidáció.
Nem igazán kisérletezgettem, de az oxidáció kapcsán volt mellbevágó tapasztalatom.
Ja, amúgy Siltech forrasszal persze le van ónozva a csavarozás előtt a Habia!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Giorgio12
- V.I.P.
- Értékelés: 386
Kábelezzünk
Azt nem tudom eldönteni, mi a kisebb rossz, a forraszanyag vagy az oxidáció.
Nem igazán kisérletezgettem, de az oxidáció kapcsán volt mellbevágó tapasztalatom.
Kábelezzünk
Berci!
Jól látom ezek szorítós dugók?
Vagy bele is forrasztod a vezetéket?
- Giorgio12
- V.I.P.
- Értékelés: 386
Kábelezzünk
Berci!
Jól látom ezek szorítós dugók?
Vagy bele is forrasztod a vezetéket?
Kábelezzünk
. Ezért maradt az ezüstözött banán. Ezzel most egész jó.
Jaja, jól szorulnak
Kábelezzünk
Nekem pl ez van a Habia-k végén.
Miért tartod rossznak? Nálam frankón szorul a Chario-k aljzatába.
Bocs, hogy belevaúú, nekem is volt Habiám, és volt ilyen a végén. Jót tett neki az én rendszeremben.
Ha még emléxel, az OCOS végére is feltettük, de azt túlcsillapította. Más kérdés, hogy az OCOSt igen könnyű megölni AKÁRMIVEL, én is ezüstvillákat akartam a végére, de égen-földön nem kaptam abban az időben. Ezért maradt az ezüstözött banán. Ezzel most egész jó.
Kábelezzünk
Pedig de. Ez a fajta banándugó ( nem a márkára gondolok) pl. vicckategória, akkor inkább legyen ott az az idegen fém...
Nekem pl ez van a Habia-k végén.
Miért tartod rossznak? Nálam frankón szorul a Chario-k aljzatába.
Kábelezzünk
Egyébként ha a gondolatmenetedet folytatjuk, akkor a kábeleket egyből az erősítő kimenetére és közvetlenül a hangszóróra, vagy a hangváltóra kellene forrasztani, kihagyva egy csomó felesleges dolgot.
Az előző erősítőmön úgy oldottam meg, hogy egyenesen a nyákra lett forrasztva a kábel és tényleg jó volt, a legjobb megoldás a hang szempontjából! Eladásnál viszont nem örültem annyira a dolognak (meg akkor sem, amikor kaptam egy jó kábelt meghallgatásra), ezért a mostani erőlködőnél maradtam a leg fájdalom mentesebb dugózásnál. A hangsugárzónál is maradt a praktikum.
.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
A szorítós banándugók nem barmolnak.
Igen, most már értem!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Kábelezzünk
Erősítő oldalon többnyire járható út. De a dobozom csak és kizárólag banánt fogad, és mivel eredeti és még ritka darab is, nem fogok belebarmolni, így marad a kompromisszum.
A szorítós banándugók nem barmolnak.
- Indy
- V.I.P.
Kábelezzünk
Sajnos igen. Abban az esetben egy jó szorítós változat...
Erősítő oldalon többnyire járható út. De a dobozom csak és kizárólag banánt fogad, és mivel eredeti és még ritka darab is, nem fogok belebarmolni, így marad a kompromisszum.
Kábelezzünk
Sajnos van amikor nem lehet mellőzni pl. a banándugót.
Sajnos igen. Abban az esetben egy jó szorítós változat...
Kábelezzünk
Na ne... a csatlakozó egy tulajdonképpen felesleges elem a hang útjában. Minél több idegen fém (más mint a huzal) van a jelútban, annál rosszabb. A Kácsások is azt mondják, hogy nagyon kevés a jó hangú sarú és azok igen drágák.
Pedig de. Ez a fajta banándugó ( nem a márkára gondolok) pl. vicckategória, akkor inkább legyen ott az az idegen fém... Egyébként ha a gondolatmenetedet folytatjuk, akkor a kábeleket egyből az erősítő kimenetére és közvetlenül a hangszóróra, vagy a hangváltóra kellene forrasztani, kihagyva egy csomó felesleges dolgot.
Kábelezzünk
Így van. Ahol lehet csupasz kábel. Ezüst, és az oxidálódás is másodlagos:) De ha réz akkor is kétévente egy centi veszteség. És a 8-12 csili-villi saru/banán helyett veszünk jobb kábelt v lemezeket.
Ha lehet, akkor én is csupasz kábelt használok. Ha nem lehetséges, marad a villa.
Kábelezzünk
Itt nem a márka a lényeg, hanem a villás saru. Sokkal jobb, mint a banándugós megoldás.
Én is így gondolom. Nálam a jó sorrend:
1.) csupasz kábelvég
2.) saru
3.) banándugó
Ugyanakkor, mindenki annyi mindent cserélget mindenféle kábelei végén amennyit és amit csak akar. Minden anyag, forraszanyagba mártástól a feldugózásig, VISZI, SZÍNEZI, MÓDOSÍTJA a hangot, ami lehet jó és teheti kellemesebbé és hallgathatóbbá a hangot, vagy épp ellenkezőleg, adott rendszer és ízlés szerint ronthatja is.
Mindenki próbálkozik és törekszik egy jobb hangra, ez természetes. Ne kövezzünk itt nyilvánosan, azt hiszem teljesen idegen a mi békés hobbinktól.
Az meg, hogy a "kácsásaok" mint mondanak, háááááát... talán ne a Dacia-kereskedésben hagyjuk magunkat meggyőzni, miközben az Aston Martin szalonba be se jutunk.
Kábelezzünk
Na ne... a csatlakozó egy tulajdonképpen felesleges elem a hang útjában. Minél több idegen fém (más mint a huzal) van a jelútban, annál rosszabb. A Kácsások is azt mondják, hogy nagyon kevés a jó hangú sarú és azok igen drágák.
Így van. Ahol lehet csupasz kábel. Ezüst, és az oxidálódás is másodlagos:) De ha réz akkor is kétévente egy centi veszteség. És a 8-12 csili-villi saru/banán helyett veszünk jobb kábelt v lemezeket.
- Indy
- V.I.P.
Kábelezzünk
Sajnos van amikor nem lehet mellőzni pl. a banándugót.
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 824
Kábelezzünk
Itt nem a márka a lényeg, hanem a villás saru. Sokkal jobb, mint a banándugós megoldás.
Wbt 0680 Cu-t (villa) és wbt 0610 Ag-t (banán) összehasonlítva én egyértelműan a banánt halottam jobbank. Lehet, hogy csak az ezüst miatt, de az is lehet, hogy nem.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Kábelezés: MDA
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ez a Furutech cég is a Vietnámi minőséget közelíti...
Kábelezzünk
...kifogásgyártásban világelsők lehetnénk, és ez alól magamat sem tartom kivételnek.
.
Ez utóbbinak örülök.
Valamiben legalább jók vagyunk.
.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Kábelezzünk
Ez a Furutech cég is a Vietnámi minőséget közelíti...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
(Azért, ha van kedve, ezen is elvégezheti az indigós próbát, mert lehet, okozni fog némi meglepetést, lévén, hogy ez sem illeszkedik közel sem úgy, mint két raporter egymáshoz.)
.