Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Mi számít jó minőségű ezüst tartalmú ónnak?

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2932

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Ez a "Habia" kábel sodrott?Igen.A mellékelt képen az XLR, ill. RCA IC-im (habia) koax szerkezete látható.
A hangfalkábeleim és tápjaim szimpla sodrottak és persze vastagabbak, azok is teflon szigeteléssel.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2273

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Csak csavarozva vannak, két oldalon!

Ez a "Habia" kábel sodrott?

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Azt nem tudom eldönteni, mi a kisebb rossz, a forraszanyag vagy az oxidáció.
Nem igazán kisérletezgettem, de az oxidáció kapcsán volt mellbevágó tapasztalatom.

Ja, amúgy Siltech forrasszal persze le van ónozva a csavarozás előtt a Habia!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Azt nem tudom eldönteni, mi a kisebb rossz, a forraszanyag vagy az oxidáció.

Nem igazán kisérletezgettem, de az oxidáció kapcsán volt mellbevágó tapasztalatom.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Berci!
Jól látom ezek szorítós dugók?
Vagy bele is forrasztod a vezetéket?

Csak csavarozva vannak, két oldalon!

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Berci!

Jól látom ezek szorítós dugók?

Vagy bele is forrasztod a vezetéket?

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

. Ezért maradt az ezüstözött banán. Ezzel most egész jó.
Jaja, jól szorulnak 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Nekem pl ez van a Habia-k végén.
Miért tartod rossznak? Nálam frankón szorul a Chario-k aljzatába.

Bocs, hogy belevaúú, nekem is volt Habiám, és volt ilyen a végén. Jót tett neki az én rendszeremben.

Ha még emléxel, az OCOS végére is feltettük, de azt túlcsillapította. Más kérdés, hogy az OCOSt igen könnyű megölni AKÁRMIVEL, én is ezüstvillákat akartam a végére, de égen-földön nem kaptam abban az időben. Ezért maradt az ezüstözött banán. Ezzel most egész jó.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Pedig de. Ez a fajta banándugó ( nem a márkára gondolok) pl. vicckategória, akkor inkább legyen ott az az idegen fém... 
Nekem pl ez van a Habia-k végén.
Miért tartod rossznak? Nálam frankón szorul a Chario-k aljzatába.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Egyébként ha a gondolatmenetedet folytatjuk, akkor a kábeleket egyből az erősítő kimenetére és közvetlenül a hangszóróra, vagy a hangváltóra kellene forrasztani, kihagyva egy csomó felesleges dolgot. 

Az előző erősítőmön úgy oldottam meg, hogy egyenesen a nyákra lett forrasztva a kábel és tényleg jó volt, a legjobb megoldás a hang szempontjából! Eladásnál viszont nem örültem annyira a dolognak (meg akkor sem, amikor kaptam egy jó kábelt meghallgatásra), ezért a mostani erőlködőnél maradtam a leg fájdalom mentesebb dugózásnál. A hangsugárzónál is maradt a praktikum. 
.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

A szorítós banándugók nem barmolnak.

Igen, most már értem!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Erősítő oldalon többnyire járható út. De a dobozom csak és kizárólag banánt fogad, és mivel eredeti és még ritka darab is, nem fogok belebarmolni, így marad a kompromisszum.

A szorítós banándugók nem barmolnak.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sajnos igen. Abban az esetben egy jó szorítós változat...

Erősítő oldalon többnyire járható út. De a dobozom csak és kizárólag banánt fogad, és mivel eredeti és még ritka darab is, nem fogok belebarmolni, így marad a kompromisszum.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sajnos van amikor nem lehet mellőzni pl. a banándugót.
Sajnos igen. Abban az esetben egy jó szorítós változat...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Na ne...  a csatlakozó egy tulajdonképpen felesleges elem a hang útjában. Minél több idegen fém (más mint a huzal) van a jelútban, annál rosszabb. A Kácsások is azt mondják, hogy nagyon kevés a jó hangú sarú és azok igen drágák.
Pedig de. Ez a fajta banándugó ( nem a márkára gondolok) pl. vicckategória, akkor inkább legyen ott az az idegen fém... Egyébként ha a gondolatmenetedet folytatjuk, akkor a kábeleket egyből az erősítő kimenetére és közvetlenül a hangszóróra, vagy a hangváltóra kellene forrasztani, kihagyva egy csomó felesleges dolgot. 

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Így van. Ahol lehet csupasz kábel. Ezüst, és az oxidálódás is másodlagos:) De ha réz akkor is kétévente egy centi veszteség. És a 8-12  csili-villi saru/banán helyett veszünk jobb kábelt v lemezeket.
Ha lehet, akkor én is csupasz kábelt használok. Ha nem lehetséges, marad a villa.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Itt nem a márka a lényeg, hanem a villás saru. Sokkal jobb, mint a banándugós megoldás. 

Én is így gondolom. Nálam a jó sorrend:

1.) csupasz kábelvég
2.) saru
3.) banándugó

Ugyanakkor, mindenki annyi mindent cserélget mindenféle kábelei végén amennyit és amit csak akar. Minden anyag, forraszanyagba mártástól a feldugózásig, VISZI, SZÍNEZI, MÓDOSÍTJA a hangot, ami lehet jó és teheti kellemesebbé és hallgathatóbbá a hangot, vagy épp ellenkezőleg, adott rendszer és ízlés szerint ronthatja is.

Mindenki próbálkozik és törekszik egy jobb hangra, ez természetes. Ne kövezzünk itt nyilvánosan, azt hiszem teljesen idegen a mi békés hobbinktól.

Az meg, hogy a "kácsásaok" mint mondanak, háááááát... talán ne a Dacia-kereskedésben hagyjuk magunkat meggyőzni, miközben az Aston Martin szalonba be se jutunk.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na ne...  a csatlakozó egy tulajdonképpen felesleges elem a hang útjában. Minél több idegen fém (más mint a huzal) van a jelútban, annál rosszabb. A Kácsások is azt mondják, hogy nagyon kevés a jó hangú sarú és azok igen drágák.

Így van. Ahol lehet csupasz kábel. Ezüst, és az oxidálódás is másodlagos:) De ha réz akkor is kétévente egy centi veszteség. És a 8-12  csili-villi saru/banán helyett veszünk jobb kábelt v lemezeket.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sajnos van amikor nem lehet mellőzni pl. a banándugót.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Itt nem a márka a lényeg, hanem a villás saru. Sokkal jobb, mint a banándugós megoldás. 

Wbt 0680 Cu-t (villa) és wbt 0610 Ag-t (banán) összehasonlítva én egyértelműan a banánt halottam jobbank. Lehet, hogy csak az ezüst miatt, de az is lehet, hogy nem.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2273

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez a Furutech cég is a Vietnámi minőséget közelíti...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

...kifogásgyártásban világelsők lehetnénk, és ez alól magamat sem tartom kivételnek.

.

Ez utóbbinak örülök. 
Valamiben legalább jók vagyunk. 
.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ez a Furutech cég is a Vietnámi minőséget közelíti...

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Lezárt

Vissza: “Hifi”