Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pass F5 turbo modular
Hétvégén összeraktam a házat is próbából.
Apró pontatlanságok megint vannak, amik a kézi megmunkálásból adódtak.
A hűtőbordának is van egy íve, ez a gyártási eljárásból adódik.
Ez sem öröm, már tudom, hogy a gyártók miért nem használnak ilyen hosszú bordákat.
Több kisebb darabot raknak egymás mellé.
Pass F5 turbo modular
Hétvégén összeraktam a házat is próbából.
Apró pontatlanságok megint vannak, amik a kézi megmunkálásból adódtak.
A hűtőbordának is van egy íve, ez a gyártási eljárásból adódik.
Ez sem öröm, már tudom, hogy a gyártók miért nem használnak ilyen hosszú bordákat.
Több kisebb darabot raknak egymás mellé.
Pass F5 turbo modular
Ugye?
Egyébként nagyon komoly ez az erősítő.
Örülök,hogy vannak páran,akik hajlandóak építeni is,annak ellenére, hogy eladni nem lenne egyszerű reális áron.
Nem egyszerű....lehetetlen...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Pass F5 turbo modular
Örülök,hogy vannak páran,akik hajlandóak építeni is,annak ellenére, hogy eladni nem lenne egyszerű reális áron.
Hát szerintem se meggazdagodni szeretne belőle...
Pass F5 turbo modular
Apu és anyu? (nekem is ez ugrott be róla)
Ugye?
Egyébként nagyon komoly ez az erősítő.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Pass F5 turbo modular
Ez olyan,mint két robot.
Apu és anyu? (nekem is ez ugrott be róla)
Pass F5 turbo modular
Hidd el,én teljesen megértelek....
Sokakban felmerül,hogy ha van ennyi tőkéd akkor miért nem veszel inkább készen valami komolyat...
De ez más.... ...ez olyan mint a saját gyerek.
Nekem a Hiraga annak idején ~250-ben állt meg.És közel sem volt ilyen profi módon kivitelezve.
Úgyhogy Hajrá!
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Gratula!
Szabad tudni,hogy mennyibe van a projekt...? ....Már ha nem titok...
Igen szabad, remélem asszony nem fogja ezt olvasni.
Az egészre már elköltöttem legalább 300k-t, ebben a hangerőszabályzó buffer alkatrészei is benne vannak, de azzal nem nagyon haladok.
Maradt is egy csomó alkatrészem, például készre szerelt sima F5 klón panelek, legalább 10 pár IRFP Mosfet a válogatásból, stb.
A végfokba amit beépítettem, az körülbelül 200k.
Sajnos a doboz, a bordák és a sok marás nem volt olcsó.
Pass F5 turbo modular
Gratula!
Igen szabad, remélem asszony nem fogja ezt olvasni.
Az egészre már elköltöttem legalább 300k-t, ebben a hangerőszabályzó buffer alkatrészei is benne vannak, de azzal nem nagyon haladok.
Maradt is egy csomó alkatrészem, például készre szerelt sima F5 klón panelek, legalább 10 pár IRFP Mosfet a válogatásból, stb.
A végfokba amit beépítettem, az körülbelül 200k.
Sajnos a doboz, a bordák és a sok marás nem volt olcsó.
Pass F5 turbo modular
Gratula!
Elkészültek a lemezek is.
Vízzel lettek vágva (Woldem Kft.), majd üveggyöngyszórást kaptak és natúr eloxálást (Grobelox Kft.).
Mindkét céget ajánlom, szépen dolgoznak.
Az anyag 6081-T6, ami hőkezelt aluötvözet, jó kemény, nem kenődik, ezért szépen lehet vele dolgozni.
Köszi Tibi98, én is nagyon kiváncsi vagyok.
Ha összeraktam ráakasztom egy Audio Precision-ra, beállítom és lemérem.
Nagyon nagy szerencsém van, hogy egy barátom jóvoltábol lehetőségem van egy ilyen komoly műszer használatára.
Pass F5 turbo modular
Elkészültek a lemezek is.
Vízzel lettek vágva (Woldem Kft.), majd üveggyöngyszórást kaptak és natúr eloxálást (Grobelox Kft.).
Mindkét céget ajánlom, szépen dolgoznak.
Az anyag 6081-T6, ami hőkezelt aluötvözet, jó kemény, nem kenődik, ezért szépen lehet vele dolgozni.
Köszi Tibi98, én is nagyon kiváncsi vagyok.
Ha összeraktam ráakasztom egy Audio Precision-ra, beállítom és lemérem.
Nagyon nagy szerencsém van, hogy egy barátom jóvoltábol lehetőségem van egy ilyen komoly műszer használatára.
Pass F5 turbo modular
Gyönyörű, igényes munka!!
Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre....
Feri, köszönöm a jókívánságot, és a nyákinfókat.
A BME NYÁK-nál csináltattam, masszív kedvezményt adtak.
Az elektronika és a mechanika készen van, részben össze is szereltem.
Táp+Teljesítmény fokozat.
A bemeneti fokozatot és a visszacsatolást tartalmazó panel a hátlapra van szerelve, csatik bele lesznek forrasztva.
Sajnos most elakadtam, mert az alulemezek gyöngyszórásra és eloxálásra várnak.
Ha péntekig elkészülnek, akkor van rá esély, hogy a hétvégén megszólaljanak próbahangszórón.
Pass F5 turbo modular
Feri, köszönöm a jókívánságot, és a nyákinfókat.
A BME NYÁK-nál csináltattam, masszív kedvezményt adtak.
Az elektronika és a mechanika készen van, részben össze is szereltem.
Táp+Teljesítmény fokozat.
A bemeneti fokozatot és a visszacsatolást tartalmazó panel a hátlapra van szerelve, csatik bele lesznek forrasztva.
Sajnos most elakadtam, mert az alulemezek gyöngyszórásra és eloxálásra várnak.
Ha péntekig elkészülnek, akkor van rá esély, hogy a hétvégén megszólaljanak próbahangszórón.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Belevágtam a nemzetközi DIYAudio fórumon oly népszerű F5 turbo erősítő építésébe
és gondoltam felteszek néhány képet, mert hazai fórumon nem találkoztam még vele.
A kapcsolást Nelson Pass tervezte, természetesen minimál koncepcós A osztály.
Az első, alap F5 változat a legegyszerűbb és kb 20W teljesítményt ad le 8 Ohmon.
Ezt sokan nagyon jó hangú erősítőnek tartják és megépíteni, éleszteni nem bonyolult.
A turbó változatok ennek kicsit továbbfejlesztett verziói,
nagyobb teljesítményre képesek de építésük is körülményesebb és jóval drágább.
Részletes leírás linkje:
http://www.firstwatt...rt_f5_turbo.pdf
A topológia:
A végfetek kis nyomtatott áramköri lemezeken helyezkednek el a source ellenállásokkal és ezeket lehet rakosgatni egymás után.
Ha kisebb teljesítmény is elég, akkor egy párat leveszek, és a nyugalmi áramhoz nem kell nyúlnom.
A kis paneleken helyet kaptak a MUR3020W diódák, amik egyelőre nem kerülnek beépítésre.
A ház kialakításánál próbáltam a tápot a lehető legjobban szeparálni az erősítő fokozatoktól de törekedtem a rövid kábelezésre, próbáltam kevéssé induktív konstrukciót kialakítani. Az utóbbi sztem igen fontos ha jó végfokot akarunk építeni.
A jelút is igen rövid lesz, de ez még nem igazán látszik.
Pass F5 turbo modular
Belevágtam a nemzetközi DIYAudio fórumon oly népszerű F5 turbo erősítő építésébe
és gondoltam felteszek néhány képet, mert hazai fórumon nem találkoztam még vele.
A kapcsolást Nelson Pass tervezte, természetesen minimál koncepcós A osztály.
Az első, alap F5 változat a legegyszerűbb és kb 20W teljesítményt ad le 8 Ohmon.
Ezt sokan nagyon jó hangú erősítőnek tartják és megépíteni, éleszteni nem bonyolult.
A turbó változatok ennek kicsit továbbfejlesztett verziói,
nagyobb teljesítményre képesek de építésük is körülményesebb és jóval drágább.
Részletes leírás linkje:
http://www.firstwatt...rt_f5_turbo.pdf
A topológia:
A végfetek kis nyomtatott áramköri lemezeken helyezkednek el a source ellenállásokkal és ezeket lehet rakosgatni egymás után.
Ha kisebb teljesítmény is elég, akkor egy párat leveszek, és a nyugalmi áramhoz nem kell nyúlnom.
A kis paneleken helyet kaptak a MUR3020W diódák, amik egyelőre nem kerülnek beépítésre.
A ház kialakításánál próbáltam a tápot a lehető legjobban szeparálni az erősítő fokozatoktól de törekedtem a rövid kábelezésre, próbáltam kevéssé induktív konstrukciót kialakítani. Az utóbbi sztem igen fontos ha jó végfokot akarunk építeni.
A jelút is igen rövid lesz, de ez még nem igazán látszik.