Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
Egy vélemény:
A van den hul D352 is jó választás lehet...használtan érdemes rárepülni, ár/minőségben elég jó kábel.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni hangsugárzó kábel vásárlásában.
A készülékek, amikhez használnám:
HTPC
Audioquest Cinammon USB
Cambridge Audio DACmagic100
QED Ref. Evo.
Cambridge Audio Azur 650A integrált erősítő.
?????
B&W CDM 7 NT hangsugárzó pár.
1. Milyen kábel lenne ideális ehhez a rendszerhez, figyelembe véve azt, hogy ne a kábel legyen a gyenge láncszem és ne emeljen ki vagy tüntessen el a hangképből?
2. Továbbá érdemes lenne-e bikábelezni?
(3. Van cat7 multimedia 1500 MHz-es 4x2x22AWG kábelem. Lehet ezzel valamit kezdeni hangsugárzó kábel témában?)
A keret olyan 10e Ft/m körül bírja.
Köszönettel,
Colop
Egy vélemény:
1. Látatlanba/hallatlanba nagyon nehéz kérdés.
2. Bi-kábelezni - vitatott dolog - szvsz érdemes.
3. A CAT7 kábelt érdemes meghallgatnod, vannak rendszerek, ahol beválik. Kétféle módon érdemes letesztelni:
- mély-középhez 3-3 szál, magashoz 1-1
- mély-középhez 1-1 szál, magashoz 1-1
Akusztikája/rendszere válogatja, melyik megoldással szól jobban.
A van den hul D352 is jó választás lehet...használtan érdemes rárepülni, ár/minőségben elég jó kábel.
Sikeres fejlesztést!
.
-
Vendég
Kábelezzünk
Szia!
Azt megtudhatjuk, hogy mit forgalmazol évek óta?
Akkor inkább az csak "fogalmaz" akart lenni
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni hangsugárzó kábel vásárlásában.
A készülékek, amikhez használnám:
HTPC
Audioquest Cinammon USB
Cambridge Audio DACmagic100
QED Ref. Evo.
Cambridge Audio Azur 650A integrált erősítő.
?????
B&W CDM 7 NT hangsugárzó pár.
1. Milyen kábel lenne ideális ehhez a rendszerhez, figyelembe véve azt, hogy ne a kábel legyen a gyenge láncszem és ne emeljen ki vagy tüntessen el a hangképből?
2. Továbbá érdemes lenne-e bikábelezni?
(3. Van cat7 multimedia 1500 MHz-es 4x2x22AWG kábelem. Lehet ezzel valamit kezdeni hangsugárzó kábel témában?)
A keret olyan 10e Ft/m körül bírja.
Köszönettel,
Colop
Audio Linux | NAD S500i | Pink Faun DAC 2.32 | T+A PA 3000HV | Sonics Allegra | Synergistic Research | Gigawatt
Kábelezzünk
Szia!
Szia!
Nem terméket forgalmazok. Ha valaki aktív tagja egy fórumnak, ott hozzászól, arra is szokták azt mondani, hogy forgalmaz. Ha félreérthető voltam, elnézést.
Kábelezzünk
[/size]
Legjobbakat!
Köszönöm szépen, hasonló jókat kívánok én is Neked.
.....viszont több, audio DIY (és egyé fórumon vagyok jelen ezzel a nicknévvel, forgalmazok évek óta,..
Szia!
Kábelezzünk
.....viszont több, audio DIY (és egyé fórumon vagyok jelen ezzel a nicknévvel, forgalmazok évek óta,..
Szia!
Kábelezzünk
[/size]
Meg esik! No problemo!
OFF
Reklám: "aki kábel vásárláson töri a fejét, érdemes a Bodor audio kábeleit is meghallgatni", ilyesmit olvasva a 'reklám' szó óhatalanul az ember eszébe jut - hangsúlyoznám - számomra pozitív értelemben.
(Ezeket az őszinte gondolatokat egyébként leírhattad volna a Bodoraudio topic megfelelő rovatába is. Ha Cables Fórumtárs írt volna hasonlókat, lehet, hogy már köveznék itt 'szegényt' verbálisan .)
ON
Bodor Úrnak nyilván jól esett amit írtál (megérdemli), ha tévedek, elnézést, magamból indultam ki. (Empatikus megközelítésből jutott eszembe.) Ezt nem szükséges túl ragozni, és nincs is vele semmi gond, bármelyikünknek jól esne...
Remélem nem bántottam meg "becses személyed".
Legjobbakat!
Szerintem egy beszámolót hallottunk, és szerintem mindegy, hogy ez egy Bodor-kábel tesztleírása volt, vagy egy bármilyen más kábel netes tesztjének, review-jának beidézése, belinkelése, stb. Ennyi reklám messze nem árt a topiknak sztem, Cables szakkolléga is áramoltatott errefelé kábelinfokat, ennél picit talán töményebben is.
Ami feltétlenül igaz: aki kábelvásárláson töri a fejét, mindenféle kábelt érdemes meghallgatnia, például és többek között a Bodor-kábeleket is. Nálam is jártak, korábban, tán pont nem ezek a kábelek, hanem évekkel ezelőttiek, és behallgattam a Bodor-féle hanguniverzumba. Nekem akkor nagyon tetszettek, egy nagyon vonzó, muzikális, valóban igényes világot tártak fel előttem.
Kábelezzünk
Ha a "reklám" szót ebben az esetben félreértettem, vagy túldimenzionáltam, akkor elnézésedet kérem...
..."hifitibi" nicknévvel fedett becses személyem ismert sok más fórumban...
Meg esik! No problemo!
OFF
Reklám: "aki kábel vásárláson töri a fejét, érdemes a Bodor audio kábeleit is meghallgatni", ilyesmit olvasva a 'reklám' szó óhatalanul az ember eszébe jut - hangsúlyoznám - számomra pozitív értelemben.
(Ezeket az őszinte gondolatokat egyébként leírhattad volna a Bodoraudio topic megfelelő rovatába is. Ha Cables Fórumtárs írt volna hasonlókat, lehet, hogy már köveznék itt 'szegényt' verbálisan .)
ON
Bodor Úrnak nyilván jól esett amit írtál (megérdemli), ha tévedek, elnézést, magamból indultam ki. (Empatikus megközelítésből jutott eszembe.) Ezt nem szükséges túl ragozni, és nincs is vele semmi gond, bármelyikünknek jól esne...
Remélem nem bántottam meg "becses személyed".
Legjobbakat!
.
Kábelezzünk
Semmi különös..., amit leírtam, gondolom érthető!
Minden gyártó/forgalmazó örül, ha dicsérik (reklámozzák) a portékáját!
Boldog zenehallgatást!
Igen, erre a két lehetőségre gondoltam véleményed alapján, és nem tudtam eldönteni, melyik. Azért kérdeztem vissza.
"dícsérik": minden hifi gyártó ember, mindenki örül annak, ha az általa kifejlesztett dolog másnak is tetszik.
"reklámozzák": Kedves újdonsült fórumtársam!
Fórumtársi viszonyunk új, mert én új vagyok ezen a fórumon.....viszont több, audio DIY (és egyé fórumon vagyok jelen ezzel a nicknévvel, forgalmazok évek óta, és ott emlékeim szerint nem találkoztunk.
Nos: Feri kölcsön adta nekem ezeket a kábeleket, csak úgy. Mindössze arra kért, hogy tapasztalataimat írjam le erre a fórumra. Nem a jó tapasztalatokat, hanem a tapasztalatokat. Meghallgattam(-tuk családilag) a kábeleket, és leírtam a véleményünket. Azért írtam le gyakorlatilag kronológiailag a történéseket hogy az akkori hallásunk, érzésünk alapján a lehető leg"objektívabb" véleményt alkossunk.
"hifitibi" nicknévvel fedett becses személyem ismert sok más fórumban, és nem prostituálnám magamat bármiféle célnak (kivéve a sajátaimat, ugye ) Ennyit a "reklámról".
Ha a "reklám" szót ebben az eseben félreértettem, vagy túldimenzionáltam, akkor elnézésedet kérem, ha nem, akkor az első "paragrafus" az érvényes.
Tisztelettel: Tibor
-
Vendég
Kábelezzünk
Ez tipikus földhuroknak tűnik. Ki kellene próbálni a szubot egy földeletlen hálózati kábellel, vagy az összekötő kábelt galvanikusan megszakítani, vagy elvinni a szubhoz ugyanarról a dugaljról energiát, ahonnan az erősítő is kapja.
Vagy vezeték nélküli szubot kell használni. http://www.martinlogan.com/dynamo/index.php#dynamo1000w
Kábelezzünk
???
Semmi különös..., amit leírtam, gondolom érthető!
Minden gyártó/forgalmazó örül, ha dicsérik (reklámozzák) a portékáját!
Boldog zenehallgatást!
.
Kábelezzünk
Ez a tapasztalat Ferenc Mestert is örömmel töltheti el, ha jól sejtem!
???
Kábelezzünk
Jöhet a sör:))
Kábelezzünk
Szóval, miután a vigyor kiült az arcomra, kicseréltem az egyik táp kábelt. A CD futóművet egy DIY hálózati kábel táplálta, azt cseréltem ki. Megint nagy változás. Érdekes módon, bármelyik kábelt is cseréltem ki, jellegét tekintve mindegyik ugyanolyan változást eredményezett, mint amit az interconnectnél leírtam. Ennek a tápkábelnek a hangminőségre gyakorolt hatása viszont meglepett, mert eddig sem egy pécé kábellel halgattam zenét, és eddig arról szólt a fáma, hogy igen, fontos a tápkábel, de nem annyira, mint a többi. De igen. A változás mértéke talán kicsit kisebb volt, mint az interconnecttel, de még így is nagy.
Ekkor hívtam Hitvesemet, hogy hallgassa meg. Bekapcsoltam, hallgatta 10 mp-ig, megszólal: Mennyibe kerül ez a kábel? Mondom: nem tudom. (erről majd később...) Szóval az asszony is ráérzett a dolog ízére.
Ekkor már két Bodor-féle kábel volt a rendszerben. Kicseréltem a hanszóró kábelt, bekötöttem a magasra. (A mélysugárzóm Visaton TIW250XS, fölötte 2db ribbon, egy középmagas és egy magas ribbon van 560Hz-es keresztezési frekvenciával a Visatonhoz képest. Így van egy hangszóró kábellel drótozva a Visaton és egy másikkal a ribbonok.) További jelentős javulás, jellegét tekinte olyan, mint azt leírtam.
Utána már csak élveztük a zenét, raktam be egymás után a sűrűn hallgatott zenéket, konstatálva mindegyiknél a változást.
Hétfőn aztán Feri kábelét átkötöttem a mélyre. Ahogy megszólalt, szó szerint ezt mondtam magamnak: Ó, basszus... Hát, az volt. Olyan basszus, ami szárazabb, megfogottabb, szóval jobb lett a mélye. Azt hittem, legalább a mély hangszóró kábel cseréjét megúszom. De nem.
Nem tudom, mennyibe kerülnek Feri kábelei (majd ezután beszéljük meg). Nem tudom azt, hogy a piacon található többi kábelhez képest ár-érték arányban hol foglalnak helyet, de aki kábel vásárláson töri a fejét, érdemes a Bodor audio kábeleit is meghallgatni.
Ez a tapasztalat Ferenc Mestert is örömmel töltheti el, ha jól sejtem!
.
-
Vendég
Kábelezzünk
Sziasztok!
Múlt hét pénteken Bodor Ferinél voltam (Bodor audio) egy hifis találkozón. Ahogy beszélgettünk, rábökött egy szatyorra, amiben kábelek voltak. Azt mondta, hogy ha gondolom, vigyem haza, próbáljam ki. A szatyorban egy interconnect, egy hangszóró és 2 db táp kábel volt.
Szombaton beizzítottam a hifit, hallgattam a saját kábeleimmel, aztán kicseréltem a interconnectet a DA konverter és az előerősítő között. (Bár Feri azt mondta, járatni kell a kábeleket....dehogy kellett azokat járatni, azonnal hallatszott a különbség.) Már az első zeneszámnál azonnal nagy különbség volt hallható. Egyszerűen jobb. Sokkal nyíltabb, szebb, tisztább magasak, a hangszereknek valószerűbb lett a hangja, és a tere is jobb lett.
A jelenlegi kábelem egy DIY interconnect, ami egy Audioquest Side Winder kábelt váltott, mert jobbnak bizonyult nála.
Szóval, miután a vigyor kiült az arcomra, kicseréltem az egyik táp kábelt. A CD futóművet egy DIY hálózati kábel táplálta, azt cseréltem ki. Megint nagy változás. Érdekes módon, bármelyik kábelt is cseréltem ki, jellegét tekintve mindegyik ugyanolyan változást eredményezett, mint amit az interconnectnél leírtam. Ennek a tápkábelnek a hangminőségre gyakorolt hatása viszont meglepett, mert eddig sem egy pécé kábellel halgattam zenét, és eddig arról szólt a fáma, hogy igen, fontos a tápkábel, de nem annyira, mint a többi. De igen. A változás mértéke talán kicsit kisebb volt, mint az interconnecttel, de még így is nagy.
Ekkor hívtam Hitvesemet, hogy hallgassa meg. Bekapcsoltam, hallgatta 10 mp-ig, megszólal: Mennyibe kerül ez a kábel? Mondom: nem tudom. (erről majd később...) Szóval az asszony is ráérzett a dolog ízére.
Ekkor már két Bodor-féle kábel volt a rendszerben. Kicseréltem a hanszóró kábelt, bekötöttem a magasra. (A mélysugárzóm Visaton TIW250XS, fölötte 2db ribbon, egy középmagas és egy magas ribbon van 560Hz-es keresztezési frekvenciával a Visatonhoz képest. Így van egy hangszóró kábellel drótozva a Visaton és egy másikkal a ribbonok.) További jelentős javulás, jellegét tekinte olyan, mint azt leírtam.
Utána már csak élveztük a zenét, raktam be egymás után a sűrűn hallgatott zenéket, konstatálva mindegyiknél a változást.
Hétfőn aztán Feri kábelét átkötöttem a mélyre. Ahogy megszólalt, szó szerint ezt mondtam magamnak: Ó, basszus... Hát, az volt. Olyan basszus, ami szárazabb, megfogottabb, szóval jobb lett a mélye. Azt hittem, legalább a mély hangszóró kábel cseréjét megúszom. De nem.
Kedden visszacseréltem egy-egy kábelt. (Mindig csak egyet cseréltem vissza, a többit benne hagytam a rendszerben.) A változás -negatív irányban sajnos- érezhető volt mindegyik kábel cserénél. Tompább, kevésbé nyitott lett a hangja.
Eddig is fordítottam figyelmet a kábelekre, sokat próbáltam eddig, többször cseréltem is, de sok meghallgatott kábelnek volt előnye, de soknál mindig volt valami. Pl. jó, jó, szép a tere, de színez, stb. Ezeknél a kábeleknél (és mindegyiknél!!!) azt éreztem, hogy egyszerűen csak jobb. Nem volt színezés, nem volt semmi negatívum, csak jobb.
Még soha nem volt ilyen élményben részem, hogy ennyi kábelt tudtam cserélni egyszerre a rendszeremen. Most saját fülemmel, saját rendszeremen tapasztalhattam meg, mennyire fontosak a kábelek, a jó kábelek.
Bár tudom, hogy ebben a topikban nyitott ajtókat döngetek, mert aki ezt a topikot olvassa, felmérte a kábelek fontosságát, de a kábel választáshoz szerettem volva némi információt adni.
Nem tudom, mennyibe kerülnek Feri kábelei (majd ezután beszéljük meg). Nem tudom azt, hogy a piacon található többi kábelhez képest ár-érték arányban hol foglalnak helyet, de aki kábel vásárláson töri a fejét, érdemes a Bodor audio kábeleit is meghallgatni.
Ha az olvasássban eljutottál idáig, fizetek egy sört. :-)
Üdv: Tibor
Jöhet a sör:))
-
Vendég
Kábelezzünk
Igen, ezek a leválasztó trafók elvileg ilyen problémák leküzdésre alkalmasak. A hangminőségük kétséges, ki kell próbálni, de én továbbra is az azonos fázisú hálózati energia odakábelezését javaslom, legalább egy próba erejéig.
Kipróbálni kitudom, csak az ajtón át már nem akarok egy tápot is vinni (hosszú is kéne). A sub jelkábele és a surround már így is el van vezetve..
Na majd meglátjuk, szerzek egy ilyen ketyerét próbára.
Köszönöm szépen az ötleteket
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11210
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Azért linkeltem azt a cuccot (
http://www.ebolt.hu/...zavarszuro.html) ez valami olyasminek tűnik ami kellhet...
itt egy másik hasonló : http://bolthely.hu/z..._TRANSZFORMATOR
Azért néztem ezt, mert ezt nem a TV-antennához kell kötni, ugye nálam attól nem szűnik meg ha azt húzom ki.
A sub-hoz -mint mondtam- nem tudom odavinni az áramot, ahonnan a többi kapja. Egyébként az erősítő nem ott van bedugva, ahol a többi cucc, ha ide dugom, akkor még mindig búg. Oda kellene ahol a tv stb van, de oda nem lehet
Tehát a kérdés igazából az, hogy ez a kütyü megold(hat)ja-e a problémát?
Igen, ezek a leválasztó trafók elvileg ilyen problémák leküzdésre alkalmasak. A hangminőségük kétséges, ki kell próbálni, de én továbbra is az azonos fázisú hálózati energia odakábelezését javaslom, legalább egy próba erejéig.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Múlt hét pénteken Bodor Ferinél voltam (Bodor audio) egy hifis találkozón. Ahogy beszélgettünk, rábökött egy szatyorra, amiben kábelek voltak. Azt mondta, hogy ha gondolom, vigyem haza, próbáljam ki. A szatyorban egy interconnect, egy hangszóró és 2 db táp kábel volt.
Szombaton beizzítottam a hifit, hallgattam a saját kábeleimmel, aztán kicseréltem a interconnectet a DA konverter és az előerősítő között. (Bár Feri azt mondta, járatni kell a kábeleket....dehogy kellett azokat járatni, azonnal hallatszott a különbség.) Már az első zeneszámnál azonnal nagy különbség volt hallható. Egyszerűen jobb. Sokkal nyíltabb, szebb, tisztább magasak, a hangszereknek valószerűbb lett a hangja, és a tere is jobb lett.
A jelenlegi kábelem egy DIY interconnect, ami egy Audioquest Side Winder kábelt váltott, mert jobbnak bizonyult nála.
Kedden visszacseréltem egy-egy kábelt. (Mindig csak egyet cseréltem vissza, a többit benne hagytam a rendszerben.) A változás -negatív irányban sajnos- érezhető volt mindegyik kábel cserénél. Tompább, kevésbé nyitott lett a hangja.
Eddig is fordítottam figyelmet a kábelekre, sokat próbáltam eddig, többször cseréltem is, de sok meghallgatott kábelnek volt előnye, de soknál mindig volt valami. Pl. jó, jó, szép a tere, de színez, stb. Ezeknél a kábeleknél (és mindegyiknél!!!) azt éreztem, hogy egyszerűen csak jobb. Nem volt színezés, nem volt semmi negatívum, csak jobb.
Még soha nem volt ilyen élményben részem, hogy ennyi kábelt tudtam cserélni egyszerre a rendszeremen. Most saját fülemmel, saját rendszeremen tapasztalhattam meg, mennyire fontosak a kábelek, a jó kábelek.
Bár tudom, hogy ebben a topikban nyitott ajtókat döngetek, mert aki ezt a topikot olvassa, felmérte a kábelek fontosságát, de a kábel választáshoz szerettem volva némi információt adni.
Ha az olvasássban eljutottál idáig, fizetek egy sört. :-)
Üdv: Tibor
-
Vendég
Kábelezzünk
vagy az összekötő kábelt galvanikusan megszakítani, vagy elvinni a szubhoz ugyanarról a dugaljról energiát, ahonnan az erősítő is kapja.
Azért linkeltem azt a cuccot (
http://www.ebolt.hu/product365555_categ ... szuro.html) ez valami olyasminek tűnik ami kellhet...
itt egy másik hasonló : http://bolthely.hu/zovanyi/id/07142_Sta ... SZFORMATOR
Azért néztem ezt, mert ezt nem a TV-antennához kell kötni, ugye nálam attól nem szűnik meg ha azt húzom ki.
A sub-hoz -mint mondtam- nem tudom odavinni az áramot, ahonnan a többi kapja. Egyébként az erősítő nem ott van bedugva, ahol a többi cucc, ha ide dugom, akkor még mindig búg. Oda kellene ahol a tv stb van, de oda nem lehet
Tehát a kérdés igazából az, hogy ez a kütyü megold(hat)ja-e a problémát?
... A fázisokat sajna nem tudom, bár végig lehetne zongorázni, ha muszáj..
Bugástól függetlenül fázishelyesen kell bekötni a készülékeket, ez alapvetően befolyásolja a hangminőséget.
Kábelezzünk
... A fázisokat sajna nem tudom, bár végig lehetne zongorázni, ha muszáj..
Bugástól függetlenül fázishelyesen kell bekötni a készülékeket, ez alapvetően befolyásolja a hangminőséget.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11210
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ha a sub-ból kihúzom, megszűnik, de akkor mi a probléma?
Ez tipikus földhuroknak tűnik. Ki kellene próbálni a szubot egy földeletlen hálózati kábellel, vagy az összekötő kábelt galvanikusan megszakítani, vagy elvinni a szubhoz ugyanarról a dugaljról energiát, ahonnan az erősítő is kapja.
-
Vendég
Kábelezzünk
Próbáltad, hogy egy elosztóra teszed az összes eszközt? Csak próbaképpen.
Olvastam, hogy elvileg az is megoldás, ha "egy konnektorban" van mindegyik. Ez jelenleg nem -nagyon- kivitelezhető A subot nem tudom ide dugni a többi közé... Kipróbálni kitudnám, de azzal most nem megyek sokra, ha ott jó
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
Ha a sub-ból kihúzom, megszűnik, de akkor mi a probléma?
Próbáltad, hogy egy elosztóra teszed az összes eszközt? Csak próbaképpen.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...