Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Sziasztok Jamo fanok !
Akinek van C803-ja és C80-a, tudna véleményt mondani róla hogy milyen a hangja ? Én 18nm-re keressek hangfalakat egy Onkyo 806-os mellé. Főleg mozira kellene, és az érdekelne hogy mennyire részletező, és dinamikus, illetve hogy bírja a terhelést. Nálam nem megoldható álló hangfalak elhelyezése, így olyan hangdobozokat keresek, amik tudják helyettesíteni az álló frontokat. Még a C603 + C60 is képbe van, de arról olvastam már egy beszámolót. De természetesen ehhez is jöhetnek vélemények, mert lehet hogy az ár miatt végül a kisebb típusát kell majd választanom.
Előre is köszönöm a válaszaitokat
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 13
Jamo hangsugárzók
Jamo 128-as hangfalat hallott már valaki? Vélemények?Annyit tudok, hogy maga idejében Amerikába 1000dollár alatti kategóriába best buy volt.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Jamo hangsugárzók
Köszönöm a válaszaitokat!
Igazából nem vagyok egy műszaki zseni, szóval lehet, hogy van baj az erősítő beállításokkal is (bár azt már sokszor próbáltam beállítani a használati utasítás szerint, de nem sok minden változott), meg az elhelyezéssel is.
Mindenesetre akkor a saját Jamo kiegészítőket fogom összevarázsolni először, aztán az erősítőt későbbre hagyom.
Véleményetek szerint a Denon is király, nem csak az Onkyo, persze mindenkinek hallás ízlése szerint.
Én kb. 20-22 m2 es nappaliban használom, aminek egy oldal fala hiányzik, mert össze van nyitva a konyha-étkezővel.
A mélyek kifelé vannak fordítva, így az egyik doboz mélyei érnek falat a másiké nem.
Biztos ez is probléma. A sub pedig nem velem szemben van, mert ott már nincs hely, hanem a kanapé jobb oldalán. Lehet ez sem szerencsés. A vezetékeim is ócskák, még a JBL gyári vezetékei. Nem tudom, hogy vezetékből milyet érdemes venni? Minél szélesebb keresztmetszetűt és ezüstözöttet? Subból akkor mekkora lenne az ajánlott szerintetek ekkora szobába és hová kellene tenni, hogy tudjon érvényesülni?
Köszi!
Zs.
Az, hogy a mély-sugárzók kiféle, vagy befele állnak, nem befolyásolja a térérzetet. Szerintem, az már sokkal inkább, hogy az egyik oldalon nyitott a helyiség. Arról az oldalról ugyanis, nincs a falról visszaverődő hang, míg a másik oldalról van. Ami a kábeleket illeti, én, Inakusitk Atmos Air 309-et használok, kettős kábelezést alkalmazva, teljes megelégedettséggel. Erősítőkből, a Yamahákat is érdemes meghallgatni, mert azok is passzolnak a Jamo hangsugárzókhoz.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Köszönöm a válaszaitokat!
Igazából nem vagyok egy műszaki zseni, szóval lehet, hogy van baj az erősítő beállításokkal is (bár azt már sokszor próbáltam beállítani a használati utasítás szerint, de nem sok minden változott), meg az elhelyezéssel is.
Mindenesetre akkor a saját Jamo kiegészítőket fogom összevarázsolni először, aztán az erősítőt későbbre hagyom.
Véleményetek szerint a Denon is király, nem csak az Onkyo, persze mindenkinek hallás ízlése szerint.
Én kb. 20-22 m2 es nappaliban használom, aminek egy oldal fala hiányzik, mert össze van nyitva a konyha-étkezővel.
A mélyek kifelé vannak fordítva, így az egyik doboz mélyei érnek falat a másiké nem.
Biztos ez is probléma. A sub pedig nem velem szemben van, mert ott már nincs hely, hanem a kanapé jobb oldalán. Lehet ez sem szerencsés. A vezetékeim is ócskák, még a JBL gyári vezetékei. Nem tudom, hogy vezetékből milyet érdemes venni? Minél szélesebb keresztmetszetűt és ezüstözöttet? Subból akkor mekkora lenne az ajánlott szerintetek ekkora szobába és hová kellene tenni, hogy tudjon érvényesülni?
Köszi!
Zs.
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 277
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mitévő legyek, mert a házimozi összeállításom az én fülemnek egy kalap sz*rt ér.
Van egy JBL scs178 szettem, ami olyan vékonynak tűnt nekem, hogy a frontok helyett vettem egy JAMO S606 front párt.
Nagyon tetszik a hangjuk, de a JBL-el az összkép kb. 0. Az erősítőm egy Denon avr-1306. Gondolom ez is egy gyenge láncszem. Ha filmet nézek nincs semmi tere a hangnak és semmi összkép. És szeretném a Jamo-ra kihegyezni a cuccot.
Nyílván a JBL és a Denon az kukába kell hogy kerüljön, mert ezek lehetnek az okai a 0 hangzásnak, csak azt nem tudom, hogy a 606-hoz a saját kiegészítőit (S602 és S60Cen) szerezzem be, vagy esetleg más Jamo centert meg hátteret amik jobb minőségűek? Az S60 centerről olvastam már, hogy elég gyenge. Igaz ez? Erősítőben tényleg az Onkyo ajánlott a Jamohoz?
Az Onkyo tx-sr616-al, vagy a Pioneer vsx-922-el vagy a Denon avr-2113-al szemezek. Melyik lehet a legmefelelőbb szerintetek? Ja, és azt sem tudom, hogy mélyben mekkorát kell vennem? Minimum a Sub 260-at?
Válaszaitokat előre isköszönöm!
Zs.
Szia!
Nekem is ez a jbl szett van. Eddig egy denon avr 1907-el hajtottam, amit nemrég egy onkyo tx sr 605 váltott. Én 16 négyzetméteren használom a szettet, és egyik erősítővel sem volt gond az összképpel. Igaz az onkyo sokkal dinamikusabb mozin, persze a hd hang is dob rajta,viszont zenében alul marad a denonhoz képest. Sok mindent meghatároz a helység mérete, ahol használod.
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Biztos, hogy vannak az S60 centernél jobbak is, de kérdés, mennyiért? Egy sok.1-es rendszernél, lényeges szempont, hogy a hangsugárzók, akusztikailag össze legyenek hangolva. Erre valók azok a szettek, amiket a gyártók ajánlanak. A helyedben, én, megvenném az S60-as centert, mert az S606-oshoz az való. Nekem is ilyen van, semmi bajom vele. Egyszer, ha sok pénzem lesz, biztosan lecserélem egy jobbra, de nem csak ezt, hanem az egész rendszert.
Ha a térinformációval van bajod, az elhelyezési problémára is utalhat.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mitévő legyek, mert a házimozi összeállításom az én fülemnek egy kalap sz*rt ér.
Van egy JBL scs178 szettem, ami olyan vékonynak tűnt nekem, hogy a frontok helyett vettem egy JAMO S606 front párt.
Nagyon tetszik a hangjuk, de a JBL-el az összkép kb. 0. Az erősítőm egy Denon avr-1306. Gondolom ez is egy gyenge láncszem. Ha filmet nézek nincs semmi tere a hangnak és semmi összkép. És szeretném a Jamo-ra kihegyezni a cuccot.
Nyílván a JBL és a Denon az kukába kell hogy kerüljön, mert ezek lehetnek az okai a 0 hangzásnak, csak azt nem tudom, hogy a 606-hoz a saját kiegészítőit (S602 és S60Cen) szerezzem be, vagy esetleg más Jamo centert meg hátteret amik jobb minőségűek? Az S60 centerről olvastam már, hogy elég gyenge. Igaz ez? Erősítőben tényleg az Onkyo ajánlott a Jamohoz?
Az Onkyo tx-sr616-al, vagy a Pioneer vsx-922-el vagy a Denon avr-2113-al szemezek. Melyik lehet a legmefelelőbb szerintetek? Ja, és azt sem tudom, hogy mélyben mekkorát kell vennem? Minimum a Sub 260-at?
Zs.
Mielőtt vadul nekiállsz vásárolni, nézd át az erősítő beállításait. Biztos, hogy minden jól van kalibrálva?
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Zs.
- fekete_bárány
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 38
- Kapcsolat:
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Akit érdekel egy kimerítő, felhasználói vélemény, magyar nyelven a Jamo C 603 hangfalról, az alábbi linken elolvashatja:
Jamo C 603 teszt (illetve inkább vélemény, és néhány tipp)
Üdv,
Komáromi Barnabás
Komáromi Barnabás
Jamo hangsugárzók
A mérete ugyanaz, legfeljebb egy kis barkácsolást igényel a dolog.
Utána fogok járni, h mennyibe kerül a S606-os magas, lehet úgy sem sokkal olcsóbb... ha lényeges különbség van érdemes lenne kicsit barkácsolni és azt belerakni.
Köszönöm az infokat!
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Közben sikerült kiszednem a magasat, csak hajszárító (hőlégfúvóval nem mertem) és egy szike kellett hozzá, szerencsére nem nyomták tele ragasztóval, csak körbe kellett vágni hangszóró körül és könnyen kijött. Nem is értem miért nem kivitelezhető a javítás így szervizben, ha házilag is könnyen meg lehet csinálni. Jelenleg raktam bele egy JBL GTO17T autós magasat, ezzel elég jól szól. Megteszi amíg nem tudok szerezni bele egy gyárit. De lehet h a 606os árát kellene megérdeklődni és ha az olcsóbb azt belevarázsolni.
A mérete ugyanaz, legfeljebb egy kis barkácsolást igényel a dolog.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki,hogy a Jamo Studio 120 Limitedben,mi a "Limited"?
Pár hónapja van nálam ez a Jamo pár,sztereóban hallgatom őket és meglepően jó hangjuk van.Tőbb erősítővel-CA,Nad,Rotel-is volt szerencsém meghallgatni őket és mindegyikkel tetszett.
Az lenne még a kérdésem,hogy én hallom jónak ezeket a nem igazán "mai csirkéknek" nevezhető dobozokat vagy tényleg van valami titkuk?
Ha van valakinek tapasztalata szívesen venném.
Senki???Hát holvannak a "Jamo fanok"
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Jamo hangsugárzók
Nem semmi! Az S606-ban, csavarozva van. A centert nem láttam belülről, de a front, tuti, hogy csavaros.
Közben sikerült kiszednem a magasat, csak hajszárító (hőlégfúvóval nem mertem) és egy szike kellett hozzá, szerencsére nem nyomták tele ragasztóval, csak körbe kellett vágni hangszóró körül és könnyen kijött. Nem is értem miért nem kivitelezhető a javítás így szervizben, ha házilag is könnyen meg lehet csinálni. Jelenleg raktam bele egy JBL GTO17T autós magasat, ezzel elég jól szól. Megteszi amíg nem tudok szerezni bele egy gyárit. De lehet h a 606os árát kellene megérdeklődni és ha az olcsóbb azt belevarázsolni.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Igen bele van ragasztva a kör díszbe, az pedig az előlapba (talán ezzel a körrel együtt lehetne cserélni egyszerűbben kis műanyag forrasztással az előlap belső részén)
Hasonló képet láttam én is amikor próbáltam vna keresni hozzá magasat. Igen szemétség volt így legyártani, de így el tudják adni drágábban... Akitől vettem a szettet már cseréltetett az egyik frontban magasat, nem is tudtak csak fekete előlapot beszerezni neki a gyári szürke helyett, így most elüt a 2 front, bár ez legyen a legnagyobb baja, ez még nem is lenne gond De ha lehetne külön magasat cserélni ilyen gond sem merült vna fel. Lehet 1xübb lenne s606ot magasat szerezni és "belefabrikálni" az előlapba ha lehet, már ha megegyezik a magas bennük, de szerintem meg kellene.
Ilyen egyébként az előlap belső része a magassal:
Nem semmi! Az S606-ban, csavarozva van. A centert nem láttam belülről, de a front, tuti, hogy csavaros.
Jamo hangsugárzók
Nem egy nagy szám így ránézésre ez a magas ennyi pénzért
Hát nem, bár nincs bajom a minőségével, csak az árával
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 277
Jamo hangsugárzók
Igen bele van ragasztva a kör díszbe, az pedig az előlapba (talán ezzel a körrel együtt lehetne cserélni egyszerűbben kis műanyag forrasztással az előlap belső részén)
Hasonló képet láttam én is amikor próbáltam vna keresni hozzá magasat. Igen szemétség volt így legyártani, de így el tudják adni drágábban... Akitől vettem a szettet már cseréltetett az egyik frontban magasat, nem is tudtak csak fekete előlapot beszerezni neki a gyári szürke helyett, így most elüt a 2 front, bár ez legyen a legnagyobb baja, ez még nem is lenne gond De ha lehetne külön magasat cserélni ilyen gond sem merült vna fel. Lehet 1xübb lenne s606ot magasat szerezni és "belefabrikálni" az előlapba ha lehet, már ha megegyezik a magas bennük, de szerintem meg kellene.
Nem egy nagy szám így ránézésre ez a magas ennyi pénzért
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC
Jamo hangsugárzók
Előlappal együtt, a magas-sugárzó? Mekkora szemétség! Láttam fotót egy szétszedett S606-ról, ami a nagy testvére és az előlapra, négy csavarral van rögzítve a magas-sugárzó. Döbbenetes, hogy ezért, egy előlapot is megvetetnek a tulajjal.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Hát igen be tudnak, nemrég érdeklődtam a front hangfal magas után (előlappal együtt vannak a magasak,előlap miatt térhetnek el egymástól, a hangszórók megegyeznek szerintem) arra 10-12e ftot írtak, picit sok csak egy magasért szerintem.
Előlappal együtt, a magas-sugárzó? Mekkora szemétség! Láttam fotót egy szétszedett S606-ról, ami a nagy testvére és az előlapra, négy csavarral van rögzítve a magas-sugárzó. Döbbenetes, hogy ezért, egy előlapot is megvetetnek a tulajjal.
Jamo hangsugárzók
Szia!
Én, mindenképpen a márkaszervizre bíznám. Ők biztosan tudnak szerezni, a cserét pedig, Te is meg tudod oldani, ha van egy kis műszaki érzéked.
Hát igen be tudnak, nemrég érdeklődtam a front hangfal magas után (előlappal együtt vannak a magasak,előlap miatt térhetnek el egymástól, a hangszórók megegyeznek szerintem) arra 10-12e ftot írtak, picit sok csak egy magasért szerintem.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Beszereztem egy jamo S506os szettet, az egyetlen hibája sajnos h a centerben a magas benyomodott így megsérült a membránja, nem szól vmi szép magas hangon, inkább mélyebben.
Így ránézésre vmi sepckó magasnak tűnik, szerintetek ez javítható vagy inkább szerezzek be egy újat? Neten be lehet ezeket szerezni? Próbáltam rákeresni de csak magyaországi márkaszervizet találtam meg ahol azért gondolom lényegesebben drágábban szereznek nekem be egy ilyet.
Bármi ötlet jól jönni, előre is köszi!
üdv
Szia!
Én, mindenképpen a márkaszervizre bíznám. Ők biztosan tudnak szerezni, a cserét pedig, Te is meg tudod oldani, ha van egy kis műszaki érzéked.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Beszereztem egy jamo S506os szettet, az egyetlen hibája sajnos h a centerben a magas benyomodott így megsérült a membránja, nem szól vmi szép magas hangon, inkább mélyebben.
Így ránézésre vmi sepckó magasnak tűnik, szerintetek ez javítható vagy inkább szerezzek be egy újat? Neten be lehet ezeket szerezni? Próbáltam rákeresni de csak magyaországi márkaszervizet találtam meg ahol azért gondolom lényegesebben drágábban szereznek nekem be egy ilyet.
Bármi ötlet jól jönni, előre is köszi!
üdv
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Szerintem árcsökkentés mivel a nagyobb dobozok többe kerülnek. Arra jók, hogy szóljon valami hátul és középen Árúlnak itt Polkaudio "Monitor" szériát, már az is sokkal jobb szerintem de csak 13cm-es hangszórók vannak benne ha jól tudom. NNehéz megmondani mit vennék mert nekem a Clarus-ok nagyon bejöttek. Ha van 400e-ed akkor az atc JM szettre tenném a voksom. Az előzőekben általam leírt szempontokat nézve vásárolnék a helyedben, kerettől függően. Ha házimoziban gondolkodsz akkor a sub és a center a lelke az egésznek, ha ezek jók a szettben akkor szemügyre kell venni a frontokat és a surroundokat is.
Egyelőre, nem aktuális a csere, csak kíváncsi vagyok, hogy ki, mit tart jobbnak, ebben az árkategóriában. Annak idején, gondolkodtam Clarus-on is, de felmerült, a Wharfedale Diamond 8-as szett is.
Jamo hangsugárzók
Árcsökkentés? Nem tudom, de tény, hogy más hangfal-szetteknél is láttam már ezt a módszert és nem csak a Jamo-nál. Szerinted, mi a jobb, ebben az árkategóriában? Miből gondolod, hogy a Yamaha, belül Philips? A CD-játszóikban például, Sony optika van. Bár Philips lenne!
Szerintem árcsökkentés mivel a nagyobb dobozok többe kerülnek. Arra jók, hogy szóljon valami hátul és középen Árúlnak itt Polkaudio "Monitor" szériát, már az is sokkal jobb szerintem de csak 13cm-es hangszórók vannak benne ha jól tudom. NNehéz megmondani mit vennék mert nekem a Clarus-ok nagyon bejöttek. Ha van 400e-ed akkor az atc JM szettre tenném a voksom. Az előzőekben általam leírt szempontokat nézve vásárolnék a helyedben, kerettől függően. Ha házimoziban gondolkodsz akkor a sub és a center a lelke az egésznek, ha ezek jók a szettben akkor szemügyre kell venni a frontokat és a surroundokat is.
NAD T778
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Azt én sem értem, valószínűleg az árcsökkentés volt a cél. Én, mint még sokan mások is azt vallom, hogy HM-nél mindegyik doboz hangszórókészletének meg kell egyeznie, mivel más hangszórók, mind minőségben, mind méretben méshogy szólnak. Én csak olyan dobozokat vennék a jövőben is aminek a mély-közép hangszórói min. 16cm méretűek az előbb említett feltételek mellett. A Yamaha elektronikáit nem ismerem, nem volt és valszeg nem is lesz, nekem személy szerint nem jönnek be. A Yamaha belül Philips.
Árcsökkentés? Nem tudom, de tény, hogy más hangfal-szetteknél is láttam már ezt a módszert és nem csak a Jamo-nál. Szerinted, mi a jobb, ebben az árkategóriában? Miből gondolod, hogy a Yamaha, belül Philips? A CD-játszóikban például, Sony optika van. Bár Philips lenne!