Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Pc alapú audio lejátszás

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 387

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Remélem, a napokba teszünk egy olyan próbát, hogy PCre SSDre teleitünk Mac rendszert és azon futatott amarrát. Vajon, hogy viszonyul egy gyári Mac minimhez..Legutóbb a PC foobarral nagyon gyengébb volt.

Valószínűleg hasonló eredményt fogtok elérni, viszont linux op.rendszerrel is nagyjából elérhető ez a szint,
de szerintem PC/Windows párossal csak megközelíteni lehet.
Hozzáteszem az XP-hez képest a Win7 hangban óriási előrelépést jelentett és a Win8-ról nincs saját tapasztalatom,
bár cimborám használta és szerinte van előrelépés ott is...
Majd számolj be, milyen lett az eredmény, engem érdekel!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Zizi »

Ezt te tudod. Valamivel a média szervert is etetni kell, nem írtad, hogy van-e nas-od.

Persze fogyaszt vagy 22W-ot, a PC-m, meg vagy 250-et
Nincs NAS-om, de legfeljebb USB-s vinyoval oldom meg. A masik, amiert halozati media lejatszo kellene, hogy ha internet radiot szeretnek hallgatni, akkor ez arra is jo.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Fizikailag nem tudom megoldani.
Arról nem is beszélve, hogy így nem feltétlenül kellene a számítógépnek mennie.

Ezt te tudod. Valamivel a média szervert is etetni kell, nem írtad, hogy van-e nas-od.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Fizikailag nem tudom megoldani.
Arról nem is beszélve, hogy így nem feltétlenül kellene a számítógépnek mennie.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Sziasztok!

Szeretném a "hangrendszeremet" fejleszteni 1 hálózati médialejátszóval.
Eddig PC-ről hallgattam zenét (FLAC-okat) USB-s DAC-on keresztül.
A meglevő rendszerem:

Creek EVO I integrált erősítő
EPOS ESL-8 hangfal
ESI U24XL USB DAC

Milyen eszközzel tudnám a PC-től fizikailag függetlenítenem a zenehallgatást minőségromlás nélkül, esetleg javulással?
Pl: Logitech Squeezebox Touch megfelelne nekem, vagy van ennél jobb a piacon ár/érték arányban?

Ha ezt a Logitech-et venném, akkor a Logitech-ből optikai kábelen keresztül csatlakoznék az ESI-be, és így érném el a kihozható legjobb minőséget a meglevő cuccokból?

Vagy milyen más megoldás lehetséges, ami ugyanezt a minőséget hozná, vagy mi volna, amivel még ennél is jobb lehetne?

Az egészre max 100eFt-ot tudnék szánni.

Előre is köszönöm.

A számítógépben nagyon sok tartalék van, főleg a belépő szintű média lejátszókhoz képest.
Lehet inkább arra kellene koncentrálnod.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Szeretném a "hangrendszeremet" fejleszteni 1 hálózati médialejátszóval.
Eddig PC-ről hallgattam zenét (FLAC-okat) USB-s DAC-on keresztül.
A meglevő rendszerem:

Creek EVO I integrált erősítő
EPOS ESL-8 hangfal
ESI U24XL USB DAC

Milyen eszközzel tudnám a PC-től fizikailag függetlenítenem a zenehallgatást minőségromlás nélkül, esetleg javulással?
Pl: Logitech Squeezebox Touch megfelelne nekem, vagy van ennél jobb a piacon ár/érték arányban?

Ha ezt a Logitech-et venném, akkor a Logitech-ből optikai kábelen keresztül csatlakoznék az ESI-be, és így érném el a kihozható legjobb minőséget a meglevő cuccokból?

Vagy milyen más megoldás lehetséges, ami ugyanezt a minőséget hozná, vagy mi volna, amivel még ennél is jobb lehetne?

Az egészre max 100eFt-ot tudnék szánni.

Előre is köszönöm.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1021

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csövi »

Remélem, a napokba teszünk egy olyan próbát, hogy PCre SSDre teleitünk Mac rendszert és azon futatott amarrát. Vajon, hogy viszonyul egy gyári Mac minimhez..Legutóbb a PC foobarral nagyon gyengébb volt.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1021

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csövi »

Valahogy meg le kell festeni a hangot...ez a szép magyar nyelvben se egyszerű...

Érdekes, hogy némelyek pozitívumként, míg mások negatívumként utalnak a "száraz" hangra.

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Mikor nem nyomja el a többi hangot a mély szekció, nem annyira domináns, vagy úgy is mondhatjuk, hogy nem vastag vaskos hangú.
Inkább kevesebb és az kottázható, de az full kontrollban van.

Érdekes, hogy némelyek pozitívumként, míg mások negatívumként utalnak a "száraz" hangra.
.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11183
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Valaki magyarázza meg hiányos tudásomnak, mi a bánatos manó az a száraz hang??
Van nedves is?
Az meg milyen?

Hangtechnikában ismert elnevezés a Dry Sound. Pl. effekt processzoroknál használatos a színezetlen, eredeti hang azonosítására. Persze a hifisták szokásukhoz hűen másként vették át.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Hát ami nem színezett
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 387

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Szerintem a legújabb Fidelizer 3.0 egy jól beállított Aimp3-mal magasan veri a ...

Lehet.
Én is próbáltam kismillió programot, itt van egy másik, HQPlayer-nek hívják.
Lehet szidni a Foobar-t, nálam valahogy még mindig az az etalon és a kezelhetőségét meg sem közelíti a többi.
A HQPlayer nálam olyan üzembiztos volt, mint kínai napernyő a forgószélben.
Kb egy percenként csinált valami őrületes hülyeséget és akkor teljesen mindegy hogy milyen a hangja,
ha alapvető dolgot nem tud megoldani, jelesül lejátszani egy fájlt (vagy többet egymás után).
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van nedves is?
Az meg milyen?

pl. mikor nem folyik a falról a párra, mármint a hangfalról.

De viccet félretéve.
Mikor nem nyomja el a többi hangot a mély szekció, nem annyira domináns, vagy úgy is mondhatjuk, hogy nem vastag vaskos hangú.

Inkább kevesebb és az kottázható, de az full kontrollban van.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Valaki magyarázza meg hiányos tudásomnak, mi a bánatos manó az a száraz hang?

Az az eset, amikor 0% a páratartalom zenehallgatás közben!
.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Van nedves is?
Az meg milyen?

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 307

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

A Cplay majdnem ugyanolyan jó,de csak majdnem.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 307

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Szerintem a legújabb Fidelizer 3.0 egy jól beállított Aimp3-mal magasan veri a Foobart, Musicbee-t, Jrivert, Xbmc-t is. Az elmúlt hetekben ezzel kísérletezgettem és az Aimp3 hozta a legzeneibb hangot, amit eddig gépről hallottam. Ja, ért magyarul és ingyé' van.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 759

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

jRiver alapból így megy, csak kikapcsolni lehet ezt a funkciót és akkor disk-ről nyomja.

Bocs fordítva! Be kell kapcsolni.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az ám Acus!
Jutottál valamire ezzel a bitstream kérdéssel?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

.......................egyenlőre marad még a sima jRiver vs. Foobar párharc

Szerintem ezzel semmi baj, ízlés és rendszer kérdése, nem egetrengetőek a különbségek. Mindenki megtalálja a magának tetszőt.
Személyszerint nekem a jRiver szimpibb, pontosan azok a dolgok miatt amit tegnap írtál, kerekebbek a hangok, a foobar "szárazsága" hosszútávon nekem zavaró.

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Acus »

jPlay-t próbáltam én is, csak felidegesített az a próbaverziós elnémulás. Arról meg, hogy ér-e 100€-t száz %-ig nem vagyok meggyőződve. Amúgy jó cucc!

Aham, most visszaállítottam sima Riverre. Hát elkel hozzá a jPlay. Nekem nincs ugyan rá 100 eurom, de nagyon tetszik a hangja. Komplett albumot azzal az elhalkulással valóban őrjítő végighallgatni.
Úgyhogí mivel nincsen pénzem se szoftverre, se hardware frissítésre, egyenlőre marad még a sima jRiver vs. Foobar párharc

Big
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Próbálokozom a jRiverrel. Letöltöttem hozzá a jPlayt, dinamikusabb,a hangzás vele, bár ennél a programnál már azt érzem, hogy nagyobb felbontású erősítőt kívánna.

jPlay-t próbáltam én is, csak felidegesített az a próbaverziós elnémulás. Arról meg, hogy ér-e 100€-t száz %-ig nem vagyok meggyőződve. Amúgy jó cucc!

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Acus »

Próbálokozom a jRiverrel. Letöltöttem hozzá a jPlayt, dinamikusabb,a hangzás vele, bár ennél a programnál már azt érzem, hogy nagyobb felbontású erősítőt kívánna.

Big
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

..............Persze Ramdiskről játszok le mindent, és a Foobar is ott van, így a legjobb.

jRiver alapból így megy, csak kikapcsolni lehet ezt a funkciót és akkor disk-ről nyomja.

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Láttam neten Óra melletti gombokat, meg valahogy numpaddal is irányítható.
De amikor zenet hallgatok, nem szoktam buzeralni a gépet.

Én az asztalra sorban kihelyezett *.bat program parancsikonokkal vezérelem.
Valaki tud esetleg a Stealth ini fájlhoz olyan wav és ape parancssort, ahol minden 24/192 módban szólal meg?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”