Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
BW csak arra akartam utalni, hogy én is végigszenvedtem ugyanezeket a dolgokat, s lehet nem csak a winnel van a probléma. Amúgy a neveletlenség sem csak külön gyerekszoba kérdése.
Kedves tothn !
Már meg ne haragudj, de jobb lett volna, ha csendben maradsz.
Azért a segítő szándékod értékelem.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Pc alapú audio lejátszás
Az USB kábel egy vadi új Audioquest Forest.
Próbáltam már másik USB portba dugni, ott is ugyanez a helyzet.
A gépre csak egér van még dugva.
Friss win7 telepítés, még semmi más nincs telepítve.
A LatencyMon progi szerint semmi nem terheli a gépet.
Nem indul el olyankor valami ütemezett dolog? Vírusellenőrzés, meghajtótömörítés, akármi?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Kedves tothn !
Már meg ne haragudj, de jobb lett volna, ha csendben maradsz.
Azért a segítő szándékod értékelem.
Pc alapú audio lejátszás
Nálam is pattogott a dac/zene 2 féle laptopon win7, Vista, XP alatt is, majd egyszercsak a vistanal már nem, de az XP, win7 csinálta mindig. Most egy brutál PC/hackintoshról (i7,8GB RAm) nyomom az egyik legstabilabb legnagyobb táp van benne, és sem win7 sem OSX alatt nem akad meg a zene sosem.
Sziasztok !
Egy probléma megoldásában szeretném a segítségeteket kérni.
PC-ről hallgatok zenét, a jel USB-n keresztül érkezik az MF M1 DAC-ba.
A gondom az, hogy teljesen rendszertelenül, de állandó jelleggel megszakad a hang.
Van, hogy 3 perc, de van, hogy csak 1 óra után.
Ilyenkor teljesen elnémul a Windows, a lejátszás megy, de hang nincs.
Hang csak akkor lesz, ha kihúzom az USB csatlakozót, majd visszadugom.
A neten úgy láttam, a Microsoft már foglalkozott a problémával, ki is adott
egy hotfixet (2529073). Nos ez fenn is van a gépemen, ám a hibajelenség mégis fennáll.
Win7 64 bit SP1-et használok.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok !
A gondom az, hogy teljesen rendszertelenül, de állandó jelleggel megszakad a hang.
egy hotfixet (2529073). Nos ez fenn is van a gépemen, ám a hibajelenség mégis fennáll.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Eddig nem foglalkoztam a számítógépes zenehallgatással de minap rádiózni szerettem volna és az analóg kínálat elég szegényes volt. Ezután eltévedtem a soundcloudra és rájöttem, hogy onnan is szeretnék zenét hallgatni.
Laptop van és egy Lupus alapú csöves DAC gondolom ez csak 16/44,1-et tud, max 48kHz-et. Mivel nagyon jól szól ezért ezt szeretném továbbra is használni. Valahogy a laptop USB kimenete és a DAC között kéne az összhangot megteremteni. Mire van szükségem? A Laptopon van az USB-n kívül HDMI-is. Gondolom, hogy először az USB/SPDIF átalakítást kéne megoldani. Ezután meg értelmezhetővé kéne tenni a DAC számára a jelet amit a koaxon kap. Ezen kívül milyen alkalmazást kell feltelepíteni a gépre, hogy menjen a dolog?
Ja és még egy bibi. Most fülessel hallgatom a zenét a laptop füles kimenetén és 10-15 mp-enként pattog a hang. Nem lenne jó, ha ezt hallanám majd ha összejött a dolog. Miért van ez?
Minden segítség jól jön, mert új vagyok teljesen a témában.
Köszi!
NL
Pc alapú audio lejátszás
Simán lehet kontakthiba az USB kábelnél. Próbálj ki egy másikat, hátha az segít, de az is lehet, hogy túlterhelődik az USB port. Mi van még a számítógépre dugva?
Az USB kábel egy vadi új Audioquest Forest.
Próbáltam már másik USB portba dugni, ott is ugyanez a helyzet.
A gépre csak egér van még dugva.
Friss win7 telepítés, még semmi más nincs telepítve.
A LatencyMon progi szerint semmi nem terheli a gépet.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok !
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Próbaképpen beszereztem pár 192/24es felvételt, és az a gondom lenne velük, hogy noha az erősítő jelzi hogy 192khz, de nincs hang. 96kval semmi gond nincs.
Azt megfigyeltem továbbá, hogy a "SPDIF pass trough device/advanced fül" vezérlőpultban beállított alapértelmezett formátum amit maximálisan hajlandó a kártya kiküldeni digitálisan. Amennyiben ez 96/24, úgy a felvétel meg is szólal, de ha 192/24re állítom hang már nincs
(Win7 SP1; foobar 2000 wasapi push; a többi az aláírásomban)
UI.: A vezérlőpult 192/24 teszthangja sem szólal meg
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Pc alapú audio lejátszás
PC esetében a hangminőségre milyen hatást gyakorolhatnak a különbőző paneltápok? Van értelme pld. Pico Psura vagy egyéb jobb minőségűre cserélni a házhoz adott 65-95wos tápokat vagy ennek itt nincs jelentősége?
Erre én is kiváncsi volnék, mit mondanak a hozzáértők.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
A PC+USB-spdif konverteres megoldáshoz képes milyen? Ha esetleg azzal is össze tudtad hasonlítani.
A Dac usb bemenetes,így nem kellett konverter.
Pc alapú audio lejátszás
A PC+USB-spdif konverteres megoldáshoz képes milyen? Ha esetleg azzal is össze tudtad hasonlítani.
A Dac usb bemenetes,így nem kellett konverter.
Pc alapú audio lejátszás
PC esetében a hangminőségre milyen hatást gyakorolhatnak a különbőző paneltápok? Van értelme pld. Pico Psura vagy egyéb jobb minőségűre cserélni a házhoz adott 65-95wos tápokat vagy ennek itt nincs jelentősége?
Pc alapú audio lejátszás
Igen,szépen néz ki főleg,hogy rég láttam már.
A pc+foobar-nál egy kicsit jobb,analógos és dinamikusabb hangzás,a mély hangok jobban követhetőek.
Az eredeti spdif kimenetéhez képest viszont óriási a javulás.
Pc alapú audio lejátszás
Nagy változások az OLIVE-nél!
http://www.olive.us/
Új modellek /4HD,5HD/ beépített erősítővel, HDD helyett akár SSD-vel.
Új DAC Burr-Brown PCM5122 és 42
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egy meg elvetemultebb gondolat,mezei opa helyere ezt!!!!!!!!
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Vajon ez hogyan szűr, ha a másik végébe nincs dugva semmi? Nem akkor szűrne rendesen, ha az alaplap és a kártya között lenne?
ugy hogy a szabad vegere kotod ra a kartyat egy plusz csatlakozoval
Pc alapú audio lejátszás
Vajon ez hogyan szűr, ha a másik végébe nincs dugva semmi? Nem akkor szűrne rendesen, ha az alaplap és a kártya között lenne?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Van szuro kartya is pc be,egyik fele pci-e a masik pci.tetszes szerint lehet forgatni az alaplapba,attol fuggoen hogy melyiket szeretnenk hasznalni.
- Peger
- V.I.P.

- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Kisjano tartja itt a frontot . Én is belevágtam ebbe a számítógép alapú lejátszásba, még egy-két hét tapasztalat aztán leírom mi történt. Lehet tanulságos lesz másnak is...
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Na ez így nem igaz,16 biten képes csak játszani.
Ez megint nem igaz,Wasapival játszik akárhogy.lehet ujra kéne rakni az asiot.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
minden foobar paraméter maradt a régi.latency 1ms .semmilyen problémát nem tapasztaltam,dsd felvételeknél sem.
Na ez így nem igaz,16 biten képes csak játszani.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
ilyet én is kerestem anno a tuningolt HD2 -höz, de sehol se találtam el se adtam volna ...
Én is hirdetem(tem) a kártyát,de most csak hallgatom egyfolytában,nem tudom megunni.Előtte meg fél órát nem bírtam ki vele.
Pc alapú audio lejátszás
kép
ilyet én is kerestem anno a tuningolt HD2 -höz, de sehol se találtam el se adtam volna ...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
minden foobar paraméter maradt a régi.latency 1ms .semmilyen problémát nem tapasztaltam,dsd felvételeknél sem.