Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Sziasztok, olyan problémám merült fel van egy YAMAHA 730 as erősítőm, a napokba vettem hozzá egy clarus io sub-ot és nem adja ki a mélyet, holott a sub OKÉ és müködik, biztos hogy menüs beálítási problémája van mivel délután bebírtuk állítani és müködött. Sajnos én se és a szakim se ért nagyon a yamahákhoz és nem tudjuk hogy mit állítotunk át. Kikapcsoltam az erősítőt mert elkellet mennem itthonról haza jöttem és akartam filmezni erre DURR ujra elment a mélyhang és nem is emlékszek rá hogy mit állítottunk át. A menüjét nem értjük.
Valakinek valami ötlet?
Úgy kell beállítani, hogy a sub mellett a frontokra is adja a mélyet. (persze lehet más is, de elsőnek ezt nézd meg)
Sziasztok, olyan problémám merült fel van egy YAMAHA 730 as erősítőm, a napokba vettem hozzá egy clarus io sub-ot és nem adja ki a mélyet, holott a sub OKÉ és müködik, biztos hogy menüs beálítási problémája van mivel délután bebírtuk állítani és müködött. Sajnos én se és a szakim se ért nagyon a yamahákhoz és nem tudjuk hogy mit állítotunk át. Kikapcsoltam az erősítőt mert elkellet mennem itthonról haza jöttem és akartam filmezni erre DURR ujra elment a mélyhang és nem is emlékszek rá hogy mit állítottunk át. A menüjét nem értjük.
Valakinek valami ötlet?
A 2012-2013-as DENON prospektus, az uj erősitők kinézete ? nem rossz...
Érdekes, visszatértek a Marantz régebbi szériájához. Totál úgy néznek ki.
Sok ötlet nincs benne.
Mondjuk ugyanaz a cég.
De nekem is ez jön be, semmi csicsa!
A 2012-2013-as DENON prospektus, az uj erősitők kinézete ? nem rossz...
mert a szomszédba villám csapott
Igen, ha vihar van a HDMI-t is húzzátok ki! Érzékeny rá..
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Valami stabilabb dolgot kellett volna kitalálni HDMI-nek.
Így van! A legkritikusabb és a legérzékenyebb csatlakoztatási lehetőség.Nem értem ennyi idő után senkinek nem tűnt fel?a gyártóknak. Az is baj,hogy a HDMI kábel vége (érintkező)rövid ami becsatlakozik az aljzatban és egy vaskosabb kábel egyszerűen nem áll stabilan az aljzatban,mintha kissé "lefelé lógna" Ez volt az Onkyo-806-nál.Lehetett volna az érintkező koncentrikus,vagy más forma is.
Olyat hallottam már, hogy a készülékek nem voltak kikapcsolva és úgy dugdosták a HDMI kábelt, aminek következtében a HDMI aljzat tönkrement.
Rendeltetésszerű használatnál kizárt, hogy a jel vmit is tönkre tegyen. Szerintem.
Amióta itt egy srác úgy hirdetett itt egy erősítőt (plusz a projektorával is ez történt), hogy tönkrement volt a HDMI rész, mert a szomszédba villám csapott mindent el tudok képzelni. A működés közbeni ki-be dugdosást sem szereti a HDMI. Valami stabilabb dolgot kellett volna kitalálni HDMI-nek.
Ez akkora baromság szerintem...
Olyat hallottam már, hogy a készülékek nem voltak kikapcsolva és úgy dugdosták a HDMI kábelt, aminek következtében a HDMI aljzat tönkrement.
Rendeltetésszerű használatnál kizárt, hogy a jel vmit is tönkre tegyen. Szerintem.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Ez akkora baromság szerintem...
- fodesz
- V.I.P.
Nekem is HDMI-ről megy a 809, egy Radeon VGA kimenetéről, hónapok óta igy filmezek...Nem volt még gondom vele.
Kizárt hogy a Dune-s használat miatt ment volna tönkre. Ez akkora baromság szerintem...
Onkyo tx-nr809-esem halt meg pár óra Dunes használat után. A szerviz véleményezése (kicserélik garanciában de nem akarok megint így járni ,3 hónapos buli volt).
Nekem is HDMI-ről megy a 809, egy Radeon VGA kimenetéről, hónapok óta igy filmezek...Nem volt még gondom vele.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Lehet valahol letölteni magyar használtai utasítást az Onkyo TX-NR906-hez?
Köszi a segítséget!
Angolt tudok adni..
Lehet valahol letölteni magyar használtai utasítást az Onkyo TX-NR906-hez?
Köszi a segítséget!
- fodesz
- V.I.P.
Onkyo tx-nr809-esem halt meg pár óra Dunes használat után. A szerviz véleményezése (kicserélik garanciában de nem akarok megint így járni ,3 hónapos buli volt).
Ajaj. Nem lettem volna a helyedben.
- fodesz
- V.I.P.
Valószinű nálad is az van mint 99%-ban mindenkinél, nincs meg a 230V a hálózaton
Igen erre 99%-ban nem is gondolnak. Jól látod. Biztosan ez is idézhet elő ilyen problémákat. Pedig egy toroid trafónak sokkal jobb a hatásfoka és csendesebb is egy hagyományos vasmagos transzformátorhoz képest.
Szia!
Legalább 4-éve használok média lejátszó/PC-t mint lejátszót,én még ilyet nem tapasztaltam,hallottam.Egyáltalán mi az,hogy nem "megfelelő/szabványtól eltérő szinttel"?
Digitális adatfolyam bandukol a HDMI kábelen,egyszerűen nem teheti tönkre.Olyat hallottam már,hogy villám vagy nagyobb áramingadozás miatt a panel sérülhet.
De ha rendeltetésszerűen használod a készülékeket,nem fordulhat elő.
Szia!
Legalább 4-éve használok média lejátszó/PC-t mint lejátszót,én még ilyet nem tapasztaltam,hallottam.Egyáltalán mi az,hogy nem "megfelelő/szabványtól eltérő szinttel"?
Digitális adatfolyam bandukol a HDMI kábelen,egyszerűen nem teheti tönkre.Olyat hallottam már,hogy villám vagy nagyobb áramingadozás miatt a panel sérülhet.
De ha rendeltetésszerűen használod a készülékeket,nem fordulhat elő.
Sziasztok. Lehet hogy furcsa a kérdés! Hallottatok olyat "A pc és a média lejátszó teszi tönkre a hdmi panelt/processzort a nem megfelelő/szabványtól eltérő szinttel" A szerviz és a kereskedők véleménye szerint. Esetleg kinek volt mostanában (1-3év) processzor hibás gépe? (Főleg Made in China esetén).
Valószinű nálad is az van mint 99%-ban mindenkinél, nincs meg a 230V a hálózaton
És ez hogyan idézi elő a zümmögést?
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Üdv!
Lehet valamit kezdeni azzal hogy kicsit zümmög az erősítőm transzformátora? Hatalmas toroid van benne, lehetséges-e beönteni valami zajszigetelő anyagba, valami fém 'kupak' alá s úgy visszaszerelni az erősítőbe? Közel van hozzám a készülék s éjjel, -50dB körüli zenehallgatásnál halkabb részek alatt behallom
Próbáld meg a hálózati dugóforgatást,vagy másik olyan ágba,aljzatba dugni amin más készülék nincs csatlakoztatva,talán segít.
Megpróbáltam, sajnos nem volt eredményes
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
Próbáld meg a hálózati dugóforgatást,vagy másik olyan ágba,aljzatba dugni amin más készülék nincs csatlakoztatva,talán segít.
Üdv!
Lehet valamit kezdeni azzal hogy kicsit zümmög az erősítőm transzformátora? Hatalmas toroid van benne, lehetséges-e beönteni valami zajszigetelő anyagba, valami fém 'kupak' alá s úgy visszaszerelni az erősítőbe? Közel van hozzám a készülék s éjjel, -50dB körüli zenehallgatásnál halkabb részek alatt behallom
Először is köszönöm a választ! A külön mély torzítása megoldódott, passzív a láda és két hangszoró van benne, az egyik a kettőből elszállt:-)) így most megy javításra.
A többi hangfalból viszont még mindig nem jön mély a kiemelések mind 0db-en vannak az erősítő menüjén belül..
Small beállításon voltak a menüben, átállítottam de még nem jó. Ha stereo-ra állítom akkor a frontokon van mély, viszont sorrund módban nem szólnak az álló hangfalakban a mélyek..
Esetleg további ötlet?
Ennek az erősítőnek nincs automata beállító mikrofonja?
Állítsd be azzal!
Mivel most nincsen subod, tedd a subot off-ra és a frontokat LARGE-ra! Így az összes mély oda megy.
Nincs véletlenül a night mód, vagy hasonló bekapcsolva?
Ha mélyeket is akarsz a hangszórókra, akkor"large"-ra kell állítani őket. A mély kimeneten meg állítani kell, lejjebb kell venni a dB értéket. Használati útmutatóban benne van gondolom, melyiket hogy kell.
Először is köszönöm a választ! A külön mély torzítása megoldódott, passzív a láda és két hangszoró van benne, az egyik a kettőből elszállt:-)) így most megy javításra.
A többi hangfalból viszont még mindig nem jön mély a kiemelések mind 0db-en vannak az erősítő menüjén belül..
Small beállításon voltak a menüben, átállítottam de még nem jó. Ha stereo-ra állítom akkor a frontokon van mély, viszont sorrund módban nem szólnak az álló hangfalakban a mélyek..
Esetleg további ötlet?