Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kiállításokon készült képek
Lehet, hogy csak szerintem, de jó lenne, ha a vélemény írók az aláírásukba odabiggyesztenék az otthoni rendszerük elemeit. Könnyebben meg tudná ítélni az olvasó a kritikát író izlésvilágát. Nyilván nem annnak szól az írományom akinek már ott van
És ha odaírom, akkor mi van? Én pl nem ismerem az aláírásodban szereplő rendszert, valószínű, hogy te sem az enyém. Illetve tavaly előtt hallottam a hifishow-n a nagy naim rendszert, valami borzalmas volt.. Ettől még meghallgatnám itthon is, lehet jól szerepelne.. Adott rendszer is nagyon máshogy tud szólni különféle akusztikai környezetben.
Ethosz cd transportom van, Ethosz dac-om, egy saját építésű Pass Labs kapcsolású előfokom, komoly alkatrészekből megépítve, Atoll végfokom van, Nirvana és Ethosz kábelezés és a lánc végén egy tuningolt Chario Lynx doboz...
Lehet, hogy csak szerintem, de jó lenne, ha a vélemény írók az aláírásukba odabiggyesztenék az otthoni rendszerük elemeit. Könnyebben meg tudná ítélni az olvasó a kritikát író izlésvilágát. Nyilván nem annnak szól az írományom akinek már ott van
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
szerintem:
az audio note(nagy szoba) toronymagasan a legjobb hang volt a show-n.
nem is értem a többieket , mi nem tetszett rajta nekik.
részletes, dinamikus,nagyon valóságos zenei hang. az ára sem volt vészes az előző években kiállítottakhoz képest.
semelyik másik kiállítóról nem tudok ilyet írni.
Ez a rendszer nekem is nagyon tetszett..
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7015
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- zoltankovacs
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 3
@TotoDIY
Én nemrég bekötöttem a méregdrága Electrocompaniet/nordost lánc végére a saját készítésű (kb 50khuf értékű hangszórókból készült) monitor dobozaimat a Martin Logan Clarity helyére.
Elsőre meglepődtem hatalmas tér, részletgazdag megszólalás. Persze nem volt olyan jó mint az ML, de hát töredék pénzért ugyebár....
Az első basszusgitár hangnál szétesett az egész.
Sebaj, kötöttem mellé egy sub-ot
A 3 hangszeres jazz már nem szólt rosszul.
Komolyabb rock-on komolyzenén viszont csak kása szólt belőle semmi más.
Nem baj gondoltam, jó ez, csak jazz zenére szabad használni.
Az első lemezt már nem lehetett végighallgatni, bántóan idegesített.
Kötöttem egy ellenállást a magassugárzó elé.
Elveszett a tér.
Visszakötöttem a Logant. Ott érdekes módon minden jó, magas, mély, tér, nyugottság, hangulat részletek, integritás.
Most azt gondolom, hogy ha volna hozzáértésem, tapasztalatom, 5-6 mérnököm, gyártási meg tesztelési kapacitásom, és az ehhez szükséges végtelen mennyiségű pénzem meg 10-15 évem akkor én is tudnék olyan szinvonalú hangfalat csinálni mint a Logan. )
Igy a DIY meg marad a hobbim saját örömömre.
Zoli
Electrocompaniet ECC-1; EC 4.8; AW2*120M; Heimdall Interconnect; Baldur hangfalkábel;
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
- Értékelés: 218
szerintem:
az audio note(nagy szoba) toronymagasan a legjobb hang volt a show-n.
nem is értem a többieket , mi nem tetszett rajta nekik.
részletes, dinamikus,nagyon valóságos zenei hang. az ára sem volt vészes az előző években kiállítottakhoz képest.
semelyik másik kiállítóról nem tudok ilyet írni.
Csatlakozom!!!
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
- Értékelés: 218
Tapasztalatom szerint sokan persze fantomokat kergetnek, olyan "teret" például, ami a sok és közel mikrofonozás miatt a felvételeken csak a zengetésnek köszönhetően létezik (ha egyáltalán) és általában a leggyorsabban az átlagérdeklődőt lenyűgözni az un "térrel" és a női énekhang tisztaságával lehet, ezek a dolgok ráadásul viszonylag moderált hangerőn is érvényesülnek, minél feljebb tolja az ember hangerőt annál kevésbé lesznek fontosak. Tisztelet persze a kivételnek. A megszólalás kiegyenlítettsége, tonális helyessége, a hangszerek életnagysága és életszerű dinamikája kevesek számára szempont (sajnos sok felvétel nem is alkalmas a reprodukálásukra), és bizony igen meglepődnek sokan, amikor ezzel igazán szembesülnek végre, ehhez persze azért valamivel már nagyobb hangerő szükséges.
Üdítő ilyet olvasni, a megfogalmazás is nagyon jó - mégse vagyok UFO??? Vagy csak többen vagyunk?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Köszi a képeket maliviper!
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
utolsók:
CD Futómű: ETHOSZ Audio CD-Transport (+Libra) DAC: ETHOSZ Audio Balanced RTP Vacuum Tube SQ Előfok: ETHOSZ Audio Balanced Zen (Referenc) Végfok: 2x ETHOSZ Audio PA-2.5 SQ (Bi-amp) Hangfal: WATT/Puppy by ETHOSZ Audio Kábelek: Nirvana S-L
Többi:
CD Futómű: ETHOSZ Audio CD-Transport (+Libra) DAC: ETHOSZ Audio Balanced RTP Vacuum Tube SQ Előfok: ETHOSZ Audio Balanced Zen (Referenc) Végfok: 2x ETHOSZ Audio PA-2.5 SQ (Bi-amp) Hangfal: WATT/Puppy by ETHOSZ Audio Kábelek: Nirvana S-L
És a többi:
AN:
Diy:
Nohrton audio:
Soundmania:
(miért cseszi szét az új motor a képek minőségét???)
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Azt gondolom, hogy egy bármilyen mértékben is tuningolt HS280-ason azért nem nehéz túllépni. Egyrészt annak a megítéléséhez, hogy mit tudna egy rendszer akkor, ha... nem ott, hanem rendesen installálva szólna, kell némi tapasztalat és érzék. Az pedig változatlanul szomorú, hogy a magyar képviselők jelentős része ezek szerint még mindig nem tudja, hogy kell megcsinálni egy demót korrekten.
Az egyik forgalmazónál demózó úriembertől tudom,hogy téves információt kaptak a szoba méretével kapcsolatban,ezért fordulhatott elő sok esetben,hogy nagyobb hangsugárzókat állítottak ki,mint azt a helyiség engedte volna.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Human audio:
Csatlakoznék pár saját képpel.
Moziszoba: Martin Logan Summit X, Stage, FX2, Descent i (7.2 rendszer). Anthem Statement M1 monok, D2V 3D processzor, P5 ötcsatornás végfok. Nordost Odin hangfalkábel, Linn K20 (100m!). Runco vetítő anamorf prizmával 21:9, Stewart vászon. Moziszoba custom állványok, paravánok.
Teverzo:
lauditeur:
Ha még nem unjátok, pár képet én is feltöltök a kiállításról! :-)
Az említettek közül nekem semmilyen lemezem sincs, biztosan valamit rosszul csinálok (no jó, mea culpa, van egy Jazz at the Pawnshop LP-m, ha jól emlékszem, eddig egyszer sikerült is végighallgatnom). De persze értem én, amit írsz, tudom, hogy nem egyszerű a demózás feladata, és érthető az is, hogy mindenki az általa ismert zenével tudja leginkább felmérni egy rendszer kvalitásait. Számomra inkább az a furcsa, ha valaki otthon prüntyögős tesztlemezeket hallgat, amelyek úgy ki vannak hegyezve audiofülileg, hogy a legtöbb rendszeren jól szólnak. Számomra ezek semminek a megállapítására nem alkalmasak.
Én ha valamire kiváncsi vagyok és zenét állítok össze magamnak meghallgatásra általában többféle, köztük modern big bandet, Dream Theatre-t viszek, Camelt, Yest viszek, francia sanzonokat és mono Billie Holiday felvételeket hallgatok, klasszikusból operát és romatikus nagy zenekari műveket, a saját felvételeinken kívül természetesen. Van kb 70-80 track, amiken keresztül elég jól be tudom (MAGAM SZÁMÁRA) határolni a képességeket. Ezeknek a felvételeknek a jó része nem jó felvétel a szó hifis értelmében, inkább csak olyan hétköznapi módon felvett cd.
Tapasztalatom szerint sokan persze fantomokat kergetnek, olyan "teret" például, ami a sok és közel mikrofonozás miatt a felvételeken csak a zengetésnek köszönhetően létezik (ha egyáltalán) és általában a leggyorsabban az átlagérdeklődőt lenyűgözni az un "térrel" és a női énekhang tisztaságával lehet, ezek a dolgok ráadásul viszonylag moderált hangerőn is érvényesülnek, minél feljebb tolja az ember hangerőt annál kevésbé lesznek fontosak. Tisztelet persze a kivételnek. A megszólalás kiegyenlítettsége, tonális helyessége, a hangszerek életnagysága és életszerű dinamikája kevesek számára szempont (sajnos sok felvétel nem is alkalmas a reprodukálásukra), és bizony igen meglepődnek sokan, amikor ezzel igazán szembesülnek végre, ehhez persze azért valamivel már nagyobb hangerő szükséges.
A most már több hete tartó Focal Grande Utopia demózásnak van több érdekes tapasztalata, de ebből egy feltétlenül megemlítendő a hangerő kapcsán. Az átlag hifi (kevesebb, mint 1 millió forintos rendszer mondjuk és két utas polcsugárzó hangfal) tulajdonosok átlag szoba hangerőn szeretnek meghallgatni. A hangmérnökök tőlük valamivel hangosabban, de még mindíg viszonylag halkan, ez azt jelenti, hogy a 94 dB érzékenységű, 14 Hz-ig lemenő érdemi mélyhanggal megszólaló Grande Utopiát a 3 ohmon kb 900W-os végfokkal hajtva olyan -25 és -35 dB közötti hangerőn szeretik hallgatni. Akiknek viszont van valami igen high-end 3, 4 utas 5-10 milliós, jelentős méretű súlyú hangfala, azok ezt igen halknak tartják és inkább -10 és - 15 dB között hallgatóznak, ez bizony már súlyosan nagy hangerő a meghallgatás helyén a kisebb, mint 30m2 szobában. Vagyis az igények mind zenei stílusok, mind hangerő tekintetében olyan sokfélék, hogy egy kiállításon ennek kielégítésére vállalkozni szinte reménytelen, mint ahogy ez az itt olvasható véleményekből is látszik.
Én csak csak analóg forrásról készült felvételekkel demóztam:
- Getz/Gilberto Verve V6-8545
- George Benson-Jack Mc Duff Prestige P-24012
- Blue City TBM tbm-24
- Cannonball Adderley Blue Note BN-LA 169-F
- Mahler A fiú csodakürtje EMI/Hungaroton SLPXL-31367
- Rachmaninoff Symphonic Dances Athena ALSW-10001
- Dvorak Cellokonzert h-moll Starker Exlibris PH-6859 503A
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2744
Én csak csak analóg forrásról készült felvételekkel demóztam:
- Getz/Gilberto Verve V6-8545
- George Benson-Jack Mc Duff Prestige P-24012
- Blue City TBM tbm-24
- Cannonball Adderley Blue Note BN-LA 169-F
- Mahler A fiú csodakürtje EMI/Hungaroton SLPXL-31367
- Rachmaninoff Symphonic Dances Athena ALSW-10001
- Dvorak Cellokonzert h-moll Starker Exlibris PH-6859 503A
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Ezek leginkább Diana Krall, Stockfish, Patricia Barber, Livingstone Taylor és hasonló kiadványok köréből kerül ki
Az említettek közül nekem semmilyen lemezem sincs, biztosan valamit rosszul csinálok (no jó, mea culpa, van egy Jazz at the Pawnshop LP-m, ha jól emlékszem, eddig egyszer sikerült is végighallgatnom). De persze értem én, amit írsz, tudom, hogy nem egyszerű a demózás feladata, és érthető az is, hogy mindenki az általa ismert zenével tudja leginkább felmérni egy rendszer kvalitásait. Számomra inkább az a furcsa, ha valaki otthon prüntyögős tesztlemezeket hallgat, amelyek úgy ki vannak hegyezve audiofülileg, hogy a legtöbb rendszeren jól szólnak. Számomra ezek semminek a megállapítására nem alkalmasak.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer